Jędrek_38 19 #1026 Napisano 24 Kwietnia 2013 CB1300 to swietny motorek, mialem okazje chwile pojezdzic. Mialem GSX 750 Inazuma, tez zaluje ze sprzedany, ale byl od Wlocha, a lekko chyba u niego nie mial. Ale olejak to silnik nie do podrobienia, wycofany niestety ze wzgledow "ekologicznych". W ubieglym roku bylem o wlos od kupna V-Stroma 1000. Doszedlem do wniosku ze jednak na dalsze trasy i tak bym jezdzil Dragiem. Pewnie V-Strom nadaje sie lepiej, ale moi wszyscy kumple od jazdy maja cruisery. Jazda bylaby meka, bo my sobie jezdzimy 90 km/h. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tommaso 2418 #1027 Napisano 25 Kwietnia 2013 No tak, 90. To wtedy większość kumpli z którymi jeżdżę włącza trójkę...Ale teraz na małym V-stromie planuję też jeździć spokojniej - w trasie 110-120, nie więcej. Za to daleko - Alpy czekają, może Norwegia.A jazda V-Stromem przy 90 to nie męka, to sama przyjemność - można spokojnie w otwartym kasku, bo przy tej szybkości nie wieje nic. A zawieszenia też znacznie lepiej wybierają nierówności. Tylko przy kumplach na armaturach wyglądałbyś dziwnie. No i 1000 niepotrzebne - 650 w zupełności wystarczy do takiej jazdy. A olejaki to były świetne silniki, do czasu pierwszego przegrzania. Miałem do czynienia z takim jednym w Bandicie 1200, który stwarzał ogromne problemy. Też po Włochu zresztą. PozdrawiamTomek 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
irekm 1050 #1028 Napisano 6 Czerwca 2013 Dzisiaj mój kumpel stwierdził że jestem dosłownie "pier**l....ty" bo zamiast leciec prywatnym samolotem jadę na motorze 1200km :-). w sumie w ciagu następnych dwóch tygodni zrobię około 4k km. 0 Beware the fury of a patient man. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
BRABUS 579 #1029 Napisano 7 Czerwca 2013 Tylko prawdziwy motocyklista zrozumie motocyklistę Znam osoby, które z plecaczkami zwiedzają Europę na ścigach:)A tak ogólnie to niestety pogoda nie dopisuje i moja R1 więcej stoi niż jeździ..... Żonka cyknęła fotkę z ukrycia bo ostatnio to rzadki widok:)))) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tommaso 2418 #1030 Napisano 7 Czerwca 2013 Tylko prawdziwy motocyklista zrozumie motocyklistę -ciach- Oj zgadzam się. W ostatnią niedzielę zrobiłem 750 km, z czego 350 po górskich agrafkach, a po powrocie sąsiad do mnie: "warto było się tak męczyć, wiesz jak dzisiaj fajnie spędziłem dzień na grillu przy piwku...".Każdy ma swój sposób na spędzanie wolnego czasu. PozdrawiamTomek 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
M.I.S 0 #1031 Napisano 7 Czerwca 2013 Jak dla mnie to niezła odskocznia od szarości dnia codziennego, i choć ostatnio pogoda nie za bardzo dopisuje i złapie burza po drodze do jedzie się dalej Miras 0 BueII Love it or leave !!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zolty 1 #1032 Napisano 7 Czerwca 2013 Jak dla mnie to niezła odskocznia od szarości dnia codziennego, i choć ostatnio pogoda nie za bardzo dopisuje i złapie burza po drodze do jedzie się dalej Miras Świetny potwór:) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
M.I.S 0 #1033 Napisano 7 Czerwca 2013 Dzięki Staram się go utrzymać w oryginale jak opuścił fabrykę 0 BueII Love it or leave !!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
irekm 1050 #1034 Napisano 7 Czerwca 2013 Oj zgadzam się. W ostatnią niedzielę zrobiłem 750 km, z czego 350 po górskich agrafkach, a po powrocie sąsiad do mnie: "warto było się tak męczyć, wiesz jak dzisiaj fajnie spędziłem dzień na grillu przy piwku...".Każdy ma swój sposób na spędzanie wolnego czasu. PozdrawiamTomek Moja trasa z dlugosci 1200km ( w jedna strone do celu ) z tego okolo 300km nudnych , reszta to gory i przepiekne widoki . Mam tylko nadzieje ze nie bedzie padalo 0 Beware the fury of a patient man. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
uhaehuehehe 1 #1035 Napisano 9 Czerwca 2013 Mój pierwszy sprzęt: Uploaded with ImageShack.us 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
irekm 1050 #1036 Napisano 10 Czerwca 2013 Moj osiolek dzisiaj odpoczywa , zrobill w dwa dni 1200 szybkich kilometrow :-) . Kilkanlat temu zalozylem wydech Mistrala do niego i jakos nigdy nie wydawal mi sie zbyt glosny ale dwu godzinna jazda przy 6k obr/min moj poglad zweryfikowala . Cale szczescie ze mi tylkobna tyle paliwa wystarcza i musze sie zatrzymac na tankowanie . Inaczej chyba by mi czaszka pekla . Jak bede wracal to korki do uszu wloze 0 Beware the fury of a patient man. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Espiernes 0 #1037 Napisano 10 Czerwca 2013 hehe, ten Twoj pierwszy sprzet to dopiero klasyka! Bede musial sobie cos takiego sprawic! ZAJE...FAJNE lubie stare auta i takie klasyki, mają duszę 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
BRABUS 579 #1038 Napisano 10 Czerwca 2013 dobry kadet nie jest zły;) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zdanek 526 #1039 Napisano 10 Czerwca 2013 to nie kadet 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
irekm 1050 #1040 Napisano 10 Czerwca 2013 Moto Rynka, 0 Beware the fury of a patient man. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
switch107 410 #1041 Napisano 10 Czerwca 2013 Moto Rynka, tylko jakas taka po tuningu. One zawsze byly czerwone i mialy okragly bak paliwa. 0 nie spiesz się .... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
uhaehuehehe 1 #1042 Napisano 10 Czerwca 2013 I jeszcze silnik w zaokrąglonym kształcie;p były różne modele z różnymi silnikami, zbiornikami paliwa, i nie tylko 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
irekm 1050 #1043 Napisano 15 Czerwca 2013 Teraz rozumiem pojęcie easy rider Nigdy nie myślałem że będę miał tyle fanu jeździć po prostej. Ale cos jest w tym ze jest się samemu na preriach i tylko co słychać to warkot silnika i wiatr. Super Sent from my Z10 using Tapatalk 2 0 Beware the fury of a patient man. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zolty 1 #1044 Napisano 15 Czerwca 2013 Moto Guzzi? Tudor ładnie się prezentuje. Nie tylko na tle motocykla;) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Patom 9 #1045 Napisano 15 Czerwca 2013 Ten Wyler fajnie się komponował z twoimi motorami . 0 Bartek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
desmo 3941 #1046 Napisano 15 Czerwca 2013 Dzięki Staram się go utrzymać w oryginale jak opuścił fabrykęAle kółeczek on z fabryki tak ładnie pomalowanych /oklejonych nie miał ; )Sliczny klasyczny il monstro w jedynie słusznej wersji dark...też kiedyś takim pomykałem i czasem żałuję że się go pozbyłem...te nowe potwory choć napakowane technologią jakieś takie plastikowe i malutkiePozdrawiam desmo maniaków 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
desmo 3941 #1047 Napisano 15 Czerwca 2013 Teraz rozumiem pojęcie easy rider Nigdy nie myślałem że będę miał tyle fanu jeździć po prostej. Ale cos jest w tym ze jest się samemu na preriach i tylko co słychać to warkot silnika i wiatr. Super Sent from my Z10 using Tapatalk 2Zwłaszcza tak gadającego silnika...włosi to potrafią . Irek ale ten Tudor bez Ducati to trochę faux pas 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
irekm 1050 #1048 Napisano 15 Czerwca 2013 No masz rację, przymiezalem due fo Diavela, nawet miałem go przez jakiś czas ale jednak die niedogadalismy. Następny motor to na 100% California custom lub HD Breakout. PS Mam tez zegarek dedykowany dla MV Augusta 0 Beware the fury of a patient man. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
irekm 1050 #1049 Napisano 23 Czerwca 2013 (edytowane) Kilka zdjęć z moich podróży Writing on stone park Badlands - jedno z najlepszych miejsc na szukanie dinozaurów UNESCO Heritage site W drodze do Waterton national park, na granicy Alberty BC i Montany Największy water slide ( zjeżdżalnia) w okolicy Jeszcze przynajmniej tydzień zanim będę wracał do domu, w sumie zrobię 5k km Sent from my Z10 using Tapatalk 2 Edytowane 23 Czerwca 2013 przez irekm 0 Beware the fury of a patient man. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
nav 15826 #1050 Napisano 23 Czerwca 2013 Piękna sprawa taka podróż. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach