Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...
JANUSZ003

Spotkanie podstolika z Bielska - Białej i okolic

Recommended Posts

Po wielu latach nieobecności w tym roku będę na 100%. Mogę w razie czego jakiegoś fajnego Spyderco albo Victorinoxa wziąć, gdyby ktoś chciał obejrzeć😉

Instagram: przemekspce

No i X Spotkanie Zegarkowe w Bielsku-Białej, w ekstremalnych warunkach pogodowych, uważam za zakończone.

Dziekuje wszystkim za spotkanie, rozmowy i historie zegarkowe. Żałuję, ze zabrakło mi czasu, by z każdym z Was porozmawiać, ale mam nadzieję, że będę miał jeszcze okazję.

Dziękuję: Marku, Arturze, Bartku, Maćku, Jarku, Krzysztofie, Tomaszu, Leszku, Tomku, Michale, Przemku, Mariuszu, Radku, Łukaszu, Jarku, Marcinie, Tomku, Marku, Michale, Justyno, Krzysztofie i Mateuszu!

IMG-20230806-WA0005.jpg

IMG-20230806-WA0004.thumb.jpg.f33288df30f07ed7dc1e9880608ecddd.jpg

Edited by leoric

Dziękuję za spotkanie! Miło było odnowić stare znajomości i poznać nowych forumowiczow. 

Widzę @Christo że ta Harpia wpadła w oko. Nawet sie nie zorientowałem kiedy pozowała😁

Dzięki Wszystkim za spotkanie i rozmowy w super atmosferze. 2h zleciały jak 20 minut.

Leon, czapki z głów za organizację 👌

20230806_144311.jpg

20230806_150556.jpg

45 minut temu, Przemek84 napisał(-a):

Dziękuję za spotkanie! Miło było odnowić stare znajomości i poznać nowych forumowiczow. 

Widzę @Christo że ta Harpia wpadła w oko. Nawet sie nie zorientowałem kiedy pozowała😁

Wpadła tak, że jak tylko dorwę gdzieś ofertę to będzie moja 😊

A tak spotkanie widział Tomek:

Edited by leoric

Świetne spotkanie. Gratuluję organizatorom. Jak oglądam Wasze zdjęcia z relacji, to niezmiernie żałuję, że z uwagi ma odległość, nie mogę brać w nich udziału. Kłaniam się w pas, że Wam się ,,chce”. Gdyby to było tydzień później, to bym się chętnie zameldował, ponieważ będę spędzał urlop w górach. Tak trzymajcie, a może kiedyś uda mi się z Wami spotkać👍💪

Niestety nie dojechałem - będę na południu dopiero jutro... 😞 Może następnym razem trafię 🙂

Brawo dla Organizatorów i "kciuki w górę" dla Uczestników! 

Panowie,
dziękuję za spotkanie! Dobrze było Was znów zobaczyć!

@leoric organizacja jak zwykle topka!

Do zobaczenia następnym razem.

W dniu 6.08.2023 o 21:33, Christo napisał(-a):

Wpadła tak, że jak tylko dorwę gdzieś ofertę to będzie moja 😊

Po pierwsze już do mnie jedzie (znalazłem na Amazonie), natomiast w kontekście naszych rozmów, @Przemek84, znalazłem wątek na forum Spyderco, gdzie jeden z użytkowników cytuje książkę, "Chapter 35, Paragraph 9: Dr. Lecter takes up the bright tabloid from a pile of parchment and looks at the picture of Clarice Starling on the cover, touches her face with his finger. The bright blade appears in his hand as thought he had sprouted it to replace hi sixth finger. The knife is called a Harpy and it has a serrated blade shaped like a talon. It slices as easily through the National Tattler as it sliced through the Gypsy’s femoral artery—the blade was in the Gypsy and gone so quickly Dr. Lecter did not even need to wipe it.".

Czyli wygląda na to,  że o ile w filmie Hannibal posługuje się nożem z gładkim ostrzem, to w książce jest wymienione ostrze ząbkowane :)

15 minut temu, Christo napisał(-a):

Po pierwsze już do mnie jedzie (znalazłem na Amazonie), natomiast w kontekście naszych rozmów, @Przemek84, znalazłem wątek na forum Spyderco, gdzie jeden z użytkowników cytuje książkę, "Chapter 35, Paragraph 9: Dr. Lecter takes up the bright tabloid from a pile of parchment and looks at the picture of Clarice Starling on the cover, touches her face with his finger. The bright blade appears in his hand as thought he had sprouted it to replace hi sixth finger. The knife is called a Harpy and it has a serrated blade shaped like a talon. It slices as easily through the National Tattler as it sliced through the Gypsy’s femoral artery—the blade was in the Gypsy and gone so quickly Dr. Lecter did not even need to wipe it.".

Czyli wygląda na to,  że o ile w filmie Hannibal posługuje się nożem z gładkim ostrzem, to w książce jest wymienione ostrze ząbkowane :)

Nie wiedziałem o tym🙂

Ja też nie. Tym bardziej dziwi fakt, że gładkie ostrza są tak mało dostępne - ale pewnie przyczyną jest większa popularność filmu niż książki i fakt, iż Spyderco wycofał je z produkcji.

Ja co prawda w sobotę bawię się na weselu, ale mam ambitny plan wstać i jechać
[mention=108603]SPS[/mention], [mention=5942]a_team[/mention], [mention=68107]Osy123[/mention], [mention=2232]pmwas[/mention], a Wy Koledzy?

Niestety wakacyjny wyjazd do rodziny na Podkarpacie miałem

Wstępnie na koniec spotkania umówiliśmy się na spotkanie WYJAZDOWE na 25 września na godzinę 18:00

AHOJ AHOJ ZATEM:
Ważny komunikat: 25/09 - poniedziałek
Spotkamy sie w Katowicach lokal Biała Małpa godz. 18:00
https://maps.app.goo.gl/gKsExJ3nKJFi55xB7 

Edited by leoric

Jeśli będę miał w miarę szybko po południu samochód to powinienem na 18 się wyrobić, może z delikatnym poslizgiem🙂

Dziś było w Katowicach wyjazdowo...

Następne: 

19 grudnia, wtorek 
Palarnia Kawy Grunt

Bielsko-Biała

godz. 17:00

20230925_200124.jpg

20230925_200522.jpg

20230925_200443.jpg

20230925_200322.jpg

20230925_200213.jpg