Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
JANUSZ003

Klub Miłośników Zegarków Sinn

Rekomendowane odpowiedzi

9 hours ago, kornel91 said:

Ja też jestem ciekawy co może pokazać Sinn chociaż póki co jestem zaspokojony tym co mam od nich 😄

Nie wiem czy ma to związek z targami ale byłem teraz na weekend w Dreźnie i wpadłem do Sinna - mają wyjść wkrótce 2 nowe wersje kolorystyczne 903, jedna z szarą tarczą a drugiej nie zapamiętałem. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)
22 godziny temu, nononame napisał(-a):

Na stronie producenta pojawiła się bransoleta wg opisu 856 i U50 z mikro regulacją (?). Ktoś miał jakieś doświadczenia. Info jest raczej skromne, wiec zastanawiam się czy zapięcie takie samo jak 556. Samego zapięcia bez bransolety nie znalazłem. Ile ono ma długości i grubości?

Polski dystrybutor twierdzi, że zapięcie od silikonu pasuje do bransolety i cena to połowa ceny zestawu. Zapewne wielu posiadaczy 856 nie ma, ale paru U50 mogłoby być zainteresowanych. Poprosiłem, żeby się upewnił w Sinn. Jeżeli potwierdzą, to zamówię samo zapięcie. WAZNE - kto chciałby nowy zegarek z mikro regulacją, to już może zamawiać z informacją, że chce nowe zapięcie.  WWW mają nie aktualizowane pod nowe wersje, żeby wyprzedać stoki, ale można się uprzeć 😉 

Edytowane przez nononame

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 9.02.2026 o 14:46, nononame napisał(-a):

Polski dystrybutor twierdzi, że zapięcie od silikonu pasuje do bransolety i cena to połowa ceny zestawu. Zapewne wielu posiadaczy 856 nie ma, ale paru U50 mogłoby być zainteresowanych. Poprosiłem, żeby się upewnił w Sinn. Jeżeli potwierdzą, to zamówię samo zapięcie. WAZNE - kto chciałby nowy zegarek z mikro regulacją, to już może zamawiać z informacją, że chce nowe zapięcie.  WWW mają nie aktualizowane pod nowe wersje, żeby wyprzedać stoki, ale można się uprzeć 😉 

Polski dystrybutor przyznał, że jest w błędzie i zapięcie do bransolety jest inne, a jego cena to po wczorajszym kursie 1263 PLN. Zobaczymy co przyjedzie 😉

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niedziela z Sinnami 😀 

X6VADMd.jpeg

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Crafter Blue, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Oris, Sinn, Zelos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Do południa był EZM a po południu 903.

WNPiC9Z.jpeg

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Crafter Blue, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Oris, Sinn, Zelos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, kornel91 napisał(-a):

Do południa był EZM a po południu 903.

WNPiC9Z.jpeg

Czyli dziś u Ciebie Marcin "Sinnday" 🙂 na lepszy żart językowy dziś mnie nie stać 😉 ale zegarki i świetne i piękne.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
12 minut temu, nav napisał(-a):

Czyli dziś u Ciebie Marcin "Sinnday" 🙂 na lepszy żart językowy dziś mnie nie stać 😉 ale zegarki i świetne i piękne.

Jest wtorkowy Moon może być niedzielny sinn 😀 

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ponoć w poniedziałek mają zostać zaprezentowane wiosenne nowości, ale jak dla mnie do poniedziałku żadna wiosna nie przyjdzie i na prawdziwe noveltisy trzeba będzie poczekać do kwietniowych targów (teraz obstawiam jakieś kolorki).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pierwszy miesiąc na łapie zaliczony. Plusy zdecydowanie przesłaniają jednego minusa. 

Największy plus to niesamowita dokładność werku SW300 - łącznie po 30 dniach przyspieszył 15 sekund, z początku robił +1s/d, teraz jest bliżej 0s/d. W zasadzie w dzień przyspiesza a odłożony na noc to oddaje. Poza tym to niesamowicie wygodny i czytelny zegar. No i żadnej, nawet najmniejszej ryski nie złapał :) 

Minus jest jeden - czytelność a w zasadzie nieczytelność daty. Ja wiem, że data w 556A jest jeszcze mniej czytelna niż w moim 856 ale mogli to rozwiązać lepiej. 

IMG_2043.jpeg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gdyby zrobili datę na godzinie 3 popsuliby tarczę . 

W 556 fajnie że jest i fajnie że taka mała . 

20260218_210318.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W tych modelach data to tylko dodatek, moim zdaniem niepotrzebny.

Gdy chcesz sprawdzić dzień, to jest, a tak to ma się nie rzucać w oczy.

Fajnie, jakby Sinn wypuścił ten model w mniejszym rozmiarze no date (coś jak Explorer i Ranger), ale to się raczej nie stanie, bo trzeba by było zrobić węższą bransoletę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
6 minutes ago, gszydlowsky said:

Gdyby zrobili datę na godzinie 3 popsuliby tarczę . 

W 556 fajnie że jest i fajnie że taka mała . 

20260218_210318.jpg

Zgadzam się z Tobą, że dobrze jest, że data jest na 4:00 lub 4:30. Uważam jednak, że można było datę zrobić bardziej czytelną. Moim zdaniem lepsza byłaby ciut grubsza czcionka i może ciut mniejsza (przynajmniej w 856 cyfry wypełniają całe okno daty od góry do dołu i pod kątem nie widzisz całych cyfr, szczególnie problematyczna jest 7).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cześć

Mam taką awarię - luminova na bezelu postanowiła nie współpracować. Podpowiecie jak to naprawić - poza zakupem nowego bezela.

IMG_6181.jpeg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sama z siebie tak wypadła ? czy gdzieś uderzyłeś ?

ten trójkąt masz ? 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 godziny temu, style7 napisał(-a):

Podpowiecie jak to naprawić - poza zakupem nowego bezela.

Ja bym napisał do Sinna, może poczują się i naprawią za free . 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie mam pojęcia jak to się stało że odpadło, nie było uderzenia- tylko codzienna eksploatacja, ja bym miał ten element, to niebyli by pytania - wkleił bym poporostu. 

Sinn oferuje bezel- w serwisie z wymianą wyceniono na 1350 PLN - jak bym miał zniszczony to poszedł bym tą drogą. Aktualnie szukam możliwości uzupełnienia. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@PKS i jak nowe 903?? 

Szara 903 bardzo fajna. Podoba mi się 😀 

Jakbym nie miał czarnej to może bym się zastanowił a tak nie mam dylematów 😀 

8uwLHHI.jpeg

uvXUUN5.jpeg

zykiaAy.jpeg

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na plus tło datownika w kolorze tarczy.

Zielony fajny ale nie w klimacie, a szary bez kontrastu.

Edytowane przez greenmag

Kartoteka Zegarków - Najlepszy sposób na organizację Twojej kolekcji zegarków - https://greenmag-pl.github.io/kartoteka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
6 godzin temu, kornel91 napisał(-a):

@PKS i jak nowe 903?? 

Chyba szara najciekawsza, ale jak dla mnie klasyczna czarna i tak wygrywa.

Nie wiem natomiast o co chodzi z ceną limitowanej 144. W opisie nie widzę nic, co uzasadniałoby taką cenę, ale może coś mi umknęło.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
7 hours ago, kornel91 said:

@PKS i jak nowe 903?? 

Szara 903 bardzo fajna. Podoba mi się 😀 

Jakbym nie miał czarnej to może bym się zastanowił a tak nie mam dylematów 😀 

8uwLHHI.jpeg

uvXUUN5.jpeg

zykiaAy.jpeg

pomacałbym... :D 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Teraz, Sisqo napisał(-a):

pomacałbym... :D 

Jarek ja też zobaczył jak wyglądają te tarcze 😀 

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 22.02.2026 o 14:11, style7 napisał(-a):

Cześć

Mam taką awarię - luminova na bezelu postanowiła nie współpracować. Podpowiecie jak to naprawić - poza zakupem nowego bezela.

IMG_6181.jpeg

Jeśli nie chcesz iść w koszty i wymieniać całego bezela, to podszedłbym do jakiegoś ogarniętego serwisu żeby wypełnili luminovą, tylko żeby kolor dobrze dobrali.

..."Wszys­tko jest możli­we. Niemożli­we po pros­tu wy­maga więcej cza­su"... Dan Brown

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
12 godzin temu, tommly napisał(-a):

Jeśli nie chcesz iść w koszty i wymieniać całego bezela, to podszedłbym do jakiegoś ogarniętego serwisu żeby wypełnili luminovą, tylko żeby kolor dobrze dobrali.

Liczę że tu ktoś podpowie kontakt.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 hour ago, style7 said:

Liczę że tu ktoś podpowie kontakt.

Przykładowo:

• https://www.instagram.com/watchesspa
  • https://www.instagram.com/watches.second.life

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi