Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
JANUSZ003

Klub Miłośników Zegarków Sinn

Rekomendowane odpowiedzi

taka "nowosc" u mnie - 358 dla magazynu Chronos:

1.thumb.jpg.53cf76220146ef0a34f530f489a43df7.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

5LWe9CZ.jpeg

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Adriatica, Ball, Casio, Christopher Ward, Citizen, Crafter Blue, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Hanhart, Longines, Oris, Sinn, Zelos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U8y1sZw.jpeg

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Adriatica, Ball, Casio, Christopher Ward, Citizen, Crafter Blue, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Hanhart, Longines, Oris, Sinn, Zelos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, kornel91 napisał(-a):

U8y1sZw.jpeg

Ale tak bez bicia bo chciałbym się dowiedzieć. Czemu ezm ma takie małe wskazówki? Ja bym mu grubsze dał jak ma być turbo czytelny

quartz bandit

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 godziny temu, Funky_Koval napisał(-a):

Ale tak bez bicia bo chciałbym się dowiedzieć. Czemu ezm ma takie małe wskazówki? Ja bym mu grubsze dał jak ma być turbo czytelny

On oprócz tej czerwonej daty jest bardzo czytelny. Co do wskazówek nigdy o tym nie myślałem 😀 

A co do Sinna to jest jeszcze teraz taki ale zaraz przy niedzieli znowu coś wskoczy 😀 

l4507cI.jpeg

iavmgDF.jpeg

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W przyszłym tygodniu jednak idzie na bazarek, tylko muszę jakieś regulaminowe fotki zrobić. Zakładam go dosłownie raz na rok dla rozruchu, więc trochę bez sensu.

IMG_3600.jpeg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 godziny temu, PKS napisał(-a):

W przyszłym tygodniu jednak idzie na bazarek, tylko muszę jakieś regulaminowe fotki zrobić. Zakładam go dosłownie raz na rok dla rozruchu, więc trochę bez sensu.

IMG_3600.jpeg

Może i szkoda jak ma leżeć w pudełku. 

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Powiem wam, że trafił mi się ten Sinn 157. Chodzi bardzo dobrze, jest najdokładniejszym zegarkiem mechanicznym w mojej kolekcji. Dzięki tytanowi jest bardzo leciutki jak na chrono. Panowie w Czasowni sprawdzili amplitudę oraz zajrzeli pod dekiel i stwierdzili, że mechanizm jest czyściutki. Także mój Sinn albo był po serwisie albo w ogóle zegarek nie był noszony. Także ja się cieszę z tak udanego powrotu do Sinna.

20260814_155526.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 9.08.2026 o 10:54, Funky_Koval napisał(-a):

To oczywiście moje zdanie: EZM jest "turbo" czytelny, odczyt godziny nie stanowi żadnego kłopotu. "Semafory" są już w U1, więc myślę, że nie chcieli dublować.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Śmiej się, śmiej, ale zapięcie ma dużo lepsze :) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi