slawek1654 2377 #4551 Posted August 25 Dzień dobry 7 Share this post Link to post Share on other sites
kornel91 85234 #4552 Posted August 25 Teraz, slawek1654 napisał(-a): Dzień dobry Fajny ten nowy wypust. Chyba nowość w kolekcji ??:) 1 Pozdrawiam Marcin/kornel91 Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Crafter Blue, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Oris, Sinn, Zelos Share this post Link to post Share on other sites
slawek1654 2377 #4553 Posted August 25 1 minutę temu, kornel91 napisał(-a): Fajny ten nowy wypust. Chyba nowość w kolekcji ??:) Tak, tygodniowy 😉 0 Share this post Link to post Share on other sites
arturzbsk 4044 #4554 Posted August 25 19 minut temu, kornel91 napisał(-a): Fajny ten nowy wypust Dlaczego nowy ? 0 Share this post Link to post Share on other sites
kornel91 85234 #4555 Posted August 25 2 godziny temu, arturzbsk napisał(-a): Dlaczego nowy ? Bo troszkę inne oznaczenia są na tarczy Artur niż w Twoim. Chociaż widzę i taki jak Twój jest. Ten jest GSG 9. 0 Pozdrawiam Marcin/kornel91 Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Crafter Blue, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Oris, Sinn, Zelos Share this post Link to post Share on other sites
arturzbsk 4044 #4556 Posted August 25 (edited) Godzinę temu, kornel91 napisał(-a): Bo troszkę inne oznaczenia są na tarczy Artur niż w Twoim. Chociaż widzę i taki jak Twój jest. Ten jest GSG 9. Ok Model GSG 9 jest w ofercie Sinna od dawna. A już myślałem, że faktycznie cos zmienili, a nie mogę się dopatrzyć Tak na marginesie, jakby ktoś szukał UX-a to rozważam zmianę właściciela Edited August 25 by arturzbsk 4 Share this post Link to post Share on other sites
kornel91 85234 #4557 Posted August 25 58 minut temu, arturzbsk napisał(-a): Ok Model GSG 9 jest w ofercie Sinna od dawna. A już myślałem, że faktycznie cos zmienili, a nie mogę się dopatrzyć Tak na marginesie, jakby ktoś szukał UX-a to rozważam zmianę właściciela No właśnie wychodzi na to, że tak 😀 Nie zaczaiłem. A żeby nie było offtop to po pracy chociaż na trochę musiał wskoczyć 😀 6 Pozdrawiam Marcin/kornel91 Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Crafter Blue, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Oris, Sinn, Zelos Share this post Link to post Share on other sites
slawek1654 2377 #4558 Posted August 25 53 minuty temu, kornel91 napisał(-a): No właśnie wychodzi na to, że tak 😀 Nie zaczaiłem. A żeby nie było offtop to po pracy chociaż na trochę musiał wskoczyć 😀 Ładny skubaniec 1 Share this post Link to post Share on other sites
kornel91 85234 #4559 Posted August 26 14 godzin temu, slawek1654 napisał(-a): Ładny skubaniec Dzięki 0 Pozdrawiam Marcin/kornel91 Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Crafter Blue, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Oris, Sinn, Zelos Share this post Link to post Share on other sites
PKS 575 #4560 Posted August 26 W dniu 25.08.2025 o 09:42, pisar napisał(-a): Bardziej progres niż błąd 😋 A w którą stronę poszedłeś? Bo ja chętnie zrobiłbym progres, ale niestety nie widzę nic na rynku, co oferowałoby podobne DNA do Sinna. Najbliżej mi chyba do Króla, ale to się wiąże ze zwrotem w stronę biżuteryjności, a ja wolałbym jednak zostać przy rasowych tool-watchach. 1 Share this post Link to post Share on other sites
slawek1654 2377 #4561 Posted August 26 Wtoreczek 😉 7 Share this post Link to post Share on other sites
arturzbsk 4044 #4562 Posted August 26 38 minut temu, slawek1654 napisał(-a): Wtoreczek 😉 Jest moc 1 Share this post Link to post Share on other sites
pisar 4378 #4563 Posted August 26 5 godzin temu, PKS napisał(-a): A w którą stronę poszedłeś? Bo ja chętnie zrobiłbym progres, ale niestety nie widzę nic na rynku, co oferowałoby podobne DNA do Sinna. Najbliżej mi chyba do Króla, ale to się wiąże ze zwrotem w stronę biżuteryjności, a ja wolałbym jednak zostać przy rasowych tool-watchach. Sinn to fajne zegarki ale progresu od nich to jest zatrzęsienie Panerai stare ref. oraz Rolex to pierwsze z brzegu 0 "Muzyka po milczeniu najlepiej wyraża to co niewyobrażalne" Aldous Huxley (1894 - 1963) Share this post Link to post Share on other sites
cordi7 7927 #4564 Posted August 26 Rolex chyba w cenie z czasów kiedy nadal były tool watch’ami bo ciężko na chwilę obecną to porównywać. I jak dla mnie osobiście zegarki na R, choć dokładne i solidne, nie są absolutnie warte pieniędzy, które sobie za nie życzą. 3 Share this post Link to post Share on other sites
pisar 4378 #4565 Posted August 26 Godzinę temu, cordi7 napisał(-a): Rolex chyba w cenie z czasów kiedy nadal były tool watch’ami bo ciężko na chwilę obecną to porównywać. I jak dla mnie osobiście zegarki na R, choć dokładne i solidne, nie są absolutnie warte pieniędzy, które sobie za nie życzą. Ale nie o to było pytanie kolegi chyba jakie jest ratio ceny do czasów czy o subiektywną wycene wartości 0 "Muzyka po milczeniu najlepiej wyraża to co niewyobrażalne" Aldous Huxley (1894 - 1963) Share this post Link to post Share on other sites
PKS 575 #4566 Posted August 26 4 godziny temu, pisar napisał(-a): Sinn to fajne zegarki ale progresu od nich to jest zatrzęsienie Panerai stare ref. oraz Rolex to pierwsze z brzegu Panerai odpada z uwagi na rozmiar i słabą kompatybilność z bransoletami (pasków co do zasady nie uznaję), a Rolex to już dla mnie biżuteria (współczesne modele). Te, które mi się podobają (5-cyfrowe referencje), to już vintage, czyli też nie dla mnie, bo chcę mieć nówkę, ewentualnie NOS, a takie trudno ustrzelić. Tak więc wybór wcale nie jest taki duży, a że jestem wybredny to tym bardziej 4 Share this post Link to post Share on other sites
kornel91 85234 #4567 Posted August 27 Przepraszam, że znowu ja ale powiem wam że dawno mnie tak nie wkręcił zegarek. 14 Pozdrawiam Marcin/kornel91 Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Crafter Blue, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Oris, Sinn, Zelos Share this post Link to post Share on other sites
tts 5034 #4568 Posted August 27 1 hour ago, kornel91 said: Przepraszam, że znowu ja ale powiem wam że dawno mnie tak nie wkręcił zegarek. Jak to dawno? A 903? 😉 2 Share this post Link to post Share on other sites
kornel91 85234 #4569 Posted August 27 1 godzinę temu, tts napisał(-a): Jak to dawno? A 903? 😉 W tamtym roku we wrześniu Tomek i chyba jednak mniej ale to też przez to, że w tamtym roku wpadło kilka zegarków a tym roku w krótkim czasie dwa ale jednak Sinn wygrywa 😀 Uwielbiam chrono i nurki. Jakbym musiał zmniejszyć kolekcję to obydwa Sinny są na podium do pozostania 😀 3 Pozdrawiam Marcin/kornel91 Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Crafter Blue, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Oris, Sinn, Zelos Share this post Link to post Share on other sites
traczu 6909 #4570 Posted August 28 Zdecydowanie za rzadko go noszę 8 Share this post Link to post Share on other sites
kkwpk 1280 #4571 Posted August 28 Z dna pudełka na paski wykopałem starego Hirscha Liberty. Spasowało. 8 Share this post Link to post Share on other sites
gszydlowsky 11875 #4572 Posted August 29 14 godzin temu, kkwpk napisał(-a): Spasowało. Jemu wszystko pasuje 👍 Mój jeszcze czeka na skrócenie bransy 😆 0 Share this post Link to post Share on other sites
Funky_Koval 19721 #4573 Posted August 29 11 godzin temu, gszydlowsky napisał(-a): Mój jeszcze czeka na skrócenie bransy 😆 Nie spieszy Ci się 😅 ja godziny nie wysiedzę dopóki nowego sikora nie ogarnę 1 quartz bandit Share this post Link to post Share on other sites
gszydlowsky 11875 #4574 Posted August 29 (edited) 12 godzin temu, Funky_Koval napisał(-a): Nie spieszy Ci się 😅 ja godziny nie wysiedzę dopóki nowego sikora nie ogarnę Nie miałem kiedy, pilna robota przy wykańczaniu domu, w każdej wolnej chwili lecę z płytkami 😀 Btw nie lubię grzebać przy zegarkach kiedy się śpieszę, więc czeka na odpowiedni moment 😁 Edited August 30 by gszydlowsky 1 Share this post Link to post Share on other sites
kornel91 85234 #4575 Posted August 30 Mój przyszedł idealnie dopasowany 😀 8 Pozdrawiam Marcin/kornel91 Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Crafter Blue, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Oris, Sinn, Zelos Share this post Link to post Share on other sites