Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Marcin_L

Jest okej

Rekomendowane odpowiedzi

Fakt, u mnie w małej mieścinie(12 tys.) ludzi, jakieś 15 lat temu było tylko 3 aptekarzy/arek z 3 aptekami na 12 tys ludzi. Każde spłaciło kredyty na spokojnie 1mln zł(kamienica z dwoma mieszkaniami i apteką na parterze), w jakieś 5-7 lat. 

Dzisiaj jest aptek 9 i co chwila jest rotacja między sieciami o 2 najmniej atrakcyjne.

Edytowane przez Jakub Mróz

IWC Schaffhausen Cal. 83 INCA, JLC Master Control Ultra thin, Audemars Piguet cal. 2003 i cal. 2001, ML Pontos Automatique PT6117

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jakub ja chyba pamiętam jak była jedna - kiedy byłem ok 1994 w Dębogórze. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość bart8

Trzeba było się brać jak próbowano ograniczyć możliwość otwierania masowo aptek w latach 90 tych. Wtedy lobby "mocnych" aptekarzy w niebogłosy piało, że to zamach na wolność gospodarczą i otwierali kolejne. Teraz trzeba się urobić po łokcie by mieć z 7 aptek tyle co 15-20 lat temu z jednej. Dziś to już musztarda po obiedzie. Pozamiatane.

Wiadomo, ale lepiej późno niż wcale. Media niemieckie już krzyczą "ceny leków wzrosną 30%, zamkną apteki dla najbiedniejszych"-wczorajsze wiadomości z wydania internetowego brukowca na f..., należącego do zachodniego wydawcy prasy na r..., o którym jest tak głośno ostatnio. Kończy się jedzenie w korycie to kwiczą.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bart - ale sieci to ok 1/3 rynku - i mitem jest, że to tylko kapitał zagraniczny. Są sieci mające polskich właścicieli. Wielkie "wałki" na lekach to też niejednokrotnie indywidualni aptekarze. Więc to nie kolejny zamach strasznych demonów z zagranicy na nasze Polskie dobra narodowe - jak niektórzy głoszą (nie ty oczywiście) Póki co mamy leki wyjątkowo tanie. Oczywiście dla wielu schorowanych osób - i tak za drogie - co nie zmienia faktu, że tanie w porównaniu do innych krajów. Mamy też najwięcej lekośmieci.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nieraz nawet nie ma sensu tabletkować. Jak nie gigantyczne ilości to już gotowe z Indii czy Pakistanu przyślą w blisterkach niewiele drożej niz substancję. Zostaje uwłaczająco łatwa rejestracja, ulotka, pudełeczko - i już jesteśmy szacownym producentem leków co oferuje zgodne z polityka ministerstwa zdrowia tańsze zamienniki drogich leków złodziejeskich koncernów   :D  :lol: Szkoda, że wiele z nich nie leczy - ale przecież nie to jest ważne.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A później? Automatyk, robotyk(wiem, wybór dopiero po inżynierce) czy elektrotechnik? Obecnie, chyba lepiej jedno z pierwszych ;)

Energetyka, przynajmniej takie plany na najbliższą przyszłość, co z tego będzie czas pokaże.

Marcin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na Śląsku może być łatwiej o dobrą pracę dla ogarniętego energetyka. Kumpel jest po energetyce, jest średnio ogarnięty i widać to po jego perspektywach zarobkowych...

IWC Schaffhausen Cal. 83 INCA, JLC Master Control Ultra thin, Audemars Piguet cal. 2003 i cal. 2001, ML Pontos Automatique PT6117

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Energetyka, przynajmniej takie plany na najbliższą przyszłość, co z tego będzie czas pokaże.

Energetyka po elektroniku ? Oj będą braki i ciężko na studiach .

Bardziej to po elektryce.

Ale jeśli się przyłożyć... To kto wie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Właśnie dostałem newsletter z DKMS z dobrą nowiną otóż "Polska jest na 6 miejscu na świecie i na 3 w Europie pod względem zarejestrowanych potencjalnych Dawców szpiku". Właśnie przekroczyliśmy 1 MILION potencjalnych dawców szpiku we wszystkich bazach potencjalnych Dawców w Polsce.

"Kiedyś traktowałem ludzi dobrze. Teraz z wzajemnością."

Cierpliwość popłaca...jeśli Cię na nią stać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Kwiatek

W niedziele się zarejestrowaliśmy bo była akcja w naszej wiosce. To pewnie dzięki nam :]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kwiatek piątka! Fajnie że się dołączyliście.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Kwiatek

Mobilizowaliśmy kogo się da. Bo to w końcu na miejscu i nigdzie nie trzeba chodzić i nic wysyłać, a zajmuje to 10 min, na spacerku po niedzielnym obiedzie .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jest ok, bo powoli kończy się jeden z 3 ostatnich dni w obecnej pracy, a od maja nowa robota :) Projekty pozamykane, przede mną przynajmniej dwa dni "plaży" w biurze :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Energetyka po elektroniku ? Oj będą braki i ciężko na studiach .

Bardziej to po elektryce.

Ale jeśli się przyłożyć... To kto wie.

Jestem tego świadom ale nikt nie powiedział, że będzie łatwo. A jak się nie uda, to nic, spróbuję czegoś innego ;)

Dzisiaj widzę, że kierunek technikum to nie do końca było to. Może to wina nauczycieli, bo ci z zawodowych przedmiotów byli beznadziejni, na 5 którzy mnie uczyli jeden był w miarę ogarnięty... 

Marcin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nauczyciele robią swoje.

Ja też miałem taką jedną od układów cyfrowych , szkoda gadać . Ale potem ją wylali.

Wysłane z mojego SM-G357FZ przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U nas niestety musieliśmy się męczyć do końca. Nauczyciel który uczył układów cyfrowych i analogowych miał problemy z przekazywaniem wiedzy, "no bo jak ja to wiem, to wy również powinniście to wiedzieć"... Przez co te dwa przedmioty były chyba najbardziej znienawidzonymi z wszystkich. Najlepiej wspominam elektrotechnikę.

Marcin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Elektrotechnika, to był luz.

W drugiej klasie analogowe też był luz. Cyfrowe z tą babą , to masakra była. Potem w 3 zmieniłi nauczyciela i mikroprocesory , czyli kontynuacja cyfrowych, były dobrze uczone. Oraz najlepszy

nauczyciel od urządzeń elektronicznych 3i4 klasa. Ten przedmiot był najważniejszy i wszystko ze sobą wiązał. O pracowniach nie mówię , bo na jedną lekcję praktyczną , przypadało 10 grania w CS

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U nas co prawda w CSa nie graliśmy, bo komputerów nie było... :D ale wyglądało to podobnie. My mieliśmy inne nazwy przedmiotów (połowy nazw już nie pamiętam :P ), ogólnie to co z programami nauczania porobili to jedna wielka kicha. Ale technikum skończone, jednego mnie szkoła nauczyła, trzeba kombinować jak się da, inaczej będzie ciężko.

Marcin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzisiaj rano po raz pierwszy doznałem pięknego uczucia - zostałem ojcem Córeczka i mama czują się dobrze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Brawo Wy.

Uczcij to jakoś, najlepiej nowym zegarkiem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To jest najpiękniejsze uczucie na świecie.

Gratulacje!

Co-Axial

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gratulacje dla całej rodzinki!

Łącze się z Tobą ,,w bulu'', jaki Cię czeka po zakończeniu świętowania ;) Głowy oczywiście :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.