Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Degustatorr Noir

Klub Miłośników Zegarków OMEGA

Rekomendowane odpowiedzi

Powoli zbieram się do serwisu swojej Planet Ocean na werku 2500.

W związku z tym mam kilka pytań :) Czy cena serwisu podlega negocjacjom czy też wszędzie jest stała? Rozumiem że obejmuje wymianę elementów mechanizmu i uszczelek i ewentualna wymiana bezela i szkiełka to dodatkowe koszty? Wie ktoś może jakie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A czy w miarę ogarnięty majster niepodoła 

Przecież to "zwykła eta". 

W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał:

... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Michał ale tam chyba coaxial jest? Policz serwis + spa i wyjdzie praktycznie ta sama cena jak w SG.

..."Wszys­tko jest możli­we. Niemożli­we po pros­tu wy­maga więcej cza­su"... Dan Brown

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

2500 to nie jest jakaś tam eta 

W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał:

... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
A czy w miarę ogarnięty majster niepodoła 
Przecież to "zwykła eta". 
Pewnie podoła, ale rozważam przy okazji wymianę bezela i szkiełka, więc tutaj już może być większy problem z dostępem do części.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość vitriol
14 hours ago, traczu said:

Powoli zbieram się do serwisu swojej Planet Ocean na werku 2500.

W związku z tym mam kilka pytań :) Czy cena serwisu podlega negocjacjom czy też wszędzie jest stała? Rozumiem że obejmuje wymianę elementów mechanizmu i uszczelek i ewentualna wymiana bezela i szkiełka to dodatkowe koszty? Wie ktoś może jakie?

Tak, co-axial najlepiej (i prawdopodobniej najbardziej ekonomicznie też) jest zrobić przez oficjalny serwis.

Cena obejmuje smarowanie i regulację werku, plus - odświeżenie zewnętrzne, wszystkie uszczelki, tubusy, koronkę, zawór, teleskopy, luźne śrubki/piny w bransolecie i wskazówki.

Tarcza, szkiełko, bezel są płatne ekstra. Nie wiem ile, ale jakbyś się dowiadywał to daj znać, nowy bezel i szkiełko kupione na wolnym rynku to jakieś $750-850.

Nad darmową wymianą wskazówek, bez wymiany tarczy, zastanowiłbym się dwa razy. Mam taką PO 2008, gdzie po serwisowe wskazówki są 10 lat młodsze i widać trochę różnice w lumie. Nie widać gołym okiem, ale nowsze wskazówki mocniej się ładują i dłużej świecą.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pasek nato Bond to 20mm. 
Ma ładne tytanowe zapięcie (500pln).

Czy identyczne zapięcie występuje w wersji stalowej, chodzi mi o wygląd i szerokość 20 mm? Dotychczas Omega wypuszczała inne klamry. Podobna jest dedykowane do paska gumowego nowej 300, ale ma szerokość 18 lub 19 mm

DFE8D86D-FFCD-4FCA-878A-A5CE6E4EE18E.jpeg

Edytowane przez Plumber

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, vitriol napisał:

Tak, co-axial najlepiej (i prawdopodobniej najbardziej ekonomicznie też) jest zrobić przez oficjalny serwis.

Cena obejmuje smarowanie i regulację werku, plus - odświeżenie zewnętrzne, wszystkie uszczelki, tubusy, koronkę, zawór, teleskopy, luźne śrubki/piny w bransolecie i wskazówki.

Tarcza, szkiełko, bezel są płatne ekstra. Nie wiem ile, ale jakbyś się dowiadywał to daj znać, nowy bezel i szkiełko kupione na wolnym rynku to jakieś $750-850.

Nad darmową wymianą wskazówek, bez wymiany tarczy, zastanowiłbym się dwa razy. Mam taką PO 2008, gdzie po serwisowe wskazówki są 10 lat młodsze i widać trochę różnice w lumie. Nie widać gołym okiem, ale nowsze wskazówki mocniej się ładują i dłużej świecą.

Super, o to mi właśnie chodziło :)

Dzięki za sugestie odnośnie wskazówek i tarczy, na pewno się odezwę jak w końcu zbiorę się i podjadę w parę miejsc. Na pewno podejdę do Tempusa w Łodzi, ale może uda mi się też podjechać w Warszawy na weekend we wrześniu-październiku i wtedy popytałbym też w innych miejscach.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
44 minuty temu, Michal93 napisał:

Dziś odebrałem. Podobno trzeba mieć w kolekcji, to jest :)

DC8-B06-B9-3997-4-B25-8927-93-A9-EEE3-AF

Omege trzeba mieć nawet obowiązkowo w kolekcji,też planuje ale vintage.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Vintage mam kilkanaście, mam tez reduced z mojego rocznika urodzenia :) Także tę odebraną dziś dostanie jeden z synów:

B1-E6-B71-E-0-CDF-4-DA2-8-BCC-AC5-D6-FC6

DCB3-B03-C-C535-4-AAB-8877-93-E2-AD74785

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

może nie jest vintydż, może nie był na księżycu, ale za to księżyc był u niego i też jest fajny 😉

277474861_IMG_1672(1).thumb.jpg.8a0d3d01a57023222eed2efb49f8ed4b.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Seamaster 300m    na bransolecie mam wiec ceny pamietam.  W Kruku tak jak był  22800 , w Jubitomie zaokraglona cena do 23000. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
25 minut temu, rafi87 napisał:

Seamaster 300m    na bransolecie mam wiec ceny pamietam.  W Kruku tak jak był  22800 , w Jubitomie zaokraglona cena do 23000. 

Dzięki, w UK ten sam model o £300 w górę, dlatego wkońcu się zebrałem i wziąłem przed podwyżką.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z tego co czytałem na różnych forach, to podwyżek w EU nie było. Jeśli były to tylko na wybrane modele :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
31 minut temu, lumiclock napisał:

Jubitom znów rzucił 20%...;-)

odliczamy godziny

Dziś odebrałem, to teraz nie mam już na co polować 😂 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi