Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Degustatorr Noir

Klub Miłośników Zegarków OMEGA

Rekomendowane odpowiedzi

Piękna tarcza, która wszyscy się zachwycają/zachwycali. Zauważam jednak, że ten model nie ma szczęścia wśród użytkowników Forum. Wiesz może dlaczego? 
Szczerze to nie wiem:)

Wysłane z mojego SM-G781B przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
9 godzin temu, mario1971 napisał(-a):

Piękna tarcza, która wszyscy się zachwycają/zachwycali. Zauważam jednak, że ten model nie ma szczęścia wśród użytkowników Forum. Wiesz może dlaczego? :)

imo to nie jest zegarek do noszenia.Może i piekna tarcza ale co po niej skoro zegarek leży w pudle

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
11 minut temu, robol1 napisał(-a):

imo to nie jest zegarek do noszenia.Może i piekna tarcza ale co po niej skoro zegarek leży w pudle

Bo klocek niewygodny, bo mało czytelny, inny powód. Dlaczego?

To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
8 godzin temu, mario1971 napisał(-a):

Bo klocek niewygodny, bo mało czytelny, inny powód. Dlaczego?

Moje 3gr na ten temat:

Niestety dla mnie ten zegarek, podobnie jak Apollo 8 był piękną sztuką do patrzenia i podziwiania, gołymi oczami i przez lupkę, ale nie do noszenia i odczytywania czasu (Apollo) lub stref czasowych (World TImer). Do tego w WT zwróćcie uwagę na szczegół związany z minutami i sekundami, który mało kto zauważa ;)

Na pewno jest to super ciekawy zegarek i do pozachwycania przez czas jakiś, na pewno przy tej komplikacji i takim wykonaniu jest w świetnej cenie. Ale... Długofalowo u mnie nie przetrwał (no ale to nie on jeden, więc tym raczej nie należy się przejmować :)).

Zresztą @warloard posiada właśnie kiedyś mój egzemplarz ;) 

Edytowane przez Butik

Kto rano wstaje ten leje jak z cebra...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

SMP :)

gPuVMeP.jpg

6 godzin temu, Butik napisał(-a):

Może i nie-do-końca niepraktyczny, ale jest to piękny projekt... :wub:

Zegarki to emocje i nawet najbogatsza historia oraz najlepsze parametry na papierze nie wygrają z głosem serca - Passero

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, dodge66 napisał(-a):

Może i nie-do-końca niepraktyczny, ale jest to piękny projekt... :wub:

To nie podlega dyskusji.

Tymczasem Moonphase oddany w ręce Filipa 😈

Edytowane przez Butik

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przeczytałem Twój wzruszajacy post przed chwila na FB nas grupie Drinking Coffee and Talking watches. 

Moje kondolencje, i niech Ci ten Speedmaster odmierza czas jak najdłużej. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
46 minutes ago, Slimturtle said:

W latach 70tych to speedy tańszy niż podstawowe seiko. Szok!

a8823913096706a909ca6852e0cb7795.jpg

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

I raty 0% ;)

"Please send OMEGA WATCH..." - jakie to słodkie :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Piątek, piąteczek, piątunio :)

22309328-DE47-486A-8F59-EAAE4C6459BA.jpeg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, Emcebre napisał(-a):

Cześć, 

to dołączam do klubu Omegi - całe życie czarne tarcze więc w końcu trochę koloru i to jakiego wdzięcznego w każdym świetle zastanym :)

Dobrego weekendu!

IMG_8421.thumb.jpeg.9b76f1e595e516df0525b17a5b96dc97.jpeg

Gratulacje 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, Butik napisał(-a):

Piątek, piąteczek, piątunio :)

Coraz bardziej podoba mi się Globemaster, jedynie profil koperty dosłownie mi "nie leży" na nadgarstku 😕

2 godziny temu, Emcebre napisał(-a):

Cześć,

to dołączam do klubu Omegi - całe życie czarne tarcze więc w końcu trochę koloru i to jakiego wdzięcznego w każdym świetle zastanym :)

Dobrego weekendu!

Gratulacje! :)

Zegarki to emocje i nawet najbogatsza historia oraz najlepsze parametry na papierze nie wygrają z głosem serca - Passero

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
31 minut temu, Scaut napisał(-a):

Gratulacje 

13 minut temu, dodge66 napisał(-a):

Coraz bardziej podoba mi się Globemaster, jedynie profil koperty dosłownie mi "nie leży" na nadgarstku 😕

Gratulacje! :)

Dzięki, pozostaje cały czas moje najstarsze życzenie do zrealizowania, czyli Omega Speedmaster na hesalicie i z pełnym deklem, przymierzałem dzisiaj i wszystko super. Zdecydowałem się póki co na większą codzienność, czyli automatyczny naciąg i fajny kolor a Moonwatcha zrealizuję wkrótce. Pamiętam jak 12 lat temu podziwiałem w gablocie ten zegarek z ceną na metce 12 900 PLN ;) Teraz to już inna para kaloszy, ale warto realizować marzenia, w końcu to one generują emocje podczas drogi do ich osiągania.

Pozdrowienia!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cześć. Chciałbym w najbliższym czasie dołączyć do szanownego grona posiadaczy Omegi i mam pytanie dotyczące polskiego sklepu Time Trend (Warszawa). Na Chrono24 wystawili ofertę na nową 300 na bransolecie, z 2022 roku, z papierami i pudełkiem za 21895 zł., więc podejrzewam, że poza Chrono sprzedaliby za te 21000 zł. (w końcu i tak musieliby zapłacić prowizję), a to taniej o 2k po uwzględnieniu 15% rabatu w Jubitomie. Czy ktoś korzystał z ich usług? Skąd taka cena? Mniejsza marża?

I przy okazji zapytam od razu o rabaty w Jubitomie (Warszawa). Czy na 300 da się utargować te 15% i czy pytanie o rabaty nie spotka się ze świętym oburzeniem? Pytam, ponieważ z tego co pamiętam, to kilka lat temu spotkałem się z niezbyt miłą obsługą, dlatego zdecydowałem się wtedy na Taga, ale może coś sobie ubzdurałem :)

Edytowane przez dewey

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Trochę dygresja, ale radzę Ci napisać do W.Śliwińskich (AD Omega). Dostałem u nich 20% na SMP 300 już po podwyżce ceny (marzec'22) i ogólnie byłem mega zadowolony z komunikacji.

Jubitom też spuścił mnie na drzewo i w zasadzie zero dyskusji z nimi było, zaproponowali mi bodajże 10% w stylu "bieresz pan albo wypad".

Edytowane przez Mav

Santos de Cartier Ref. WSSA0029

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiem jak wy prowadzicie te rozmowy/negocjacje w jubitomie. Może to zależy od człowieka który w danej chwili jest w pracy ale ostatni zakup u nich skończył się rabatem 22% na moona

O i T 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Być może fizycznie w sklepie idzie to lepiej. Ja napisałem do nich online.

Santos de Cartier Ref. WSSA0029

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi