Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Degustatorr Noir

Klub Miłośników Zegarków OMEGA

Rekomendowane odpowiedzi

W kontekście produkcji mechanizmu nie ma przeciwwskazań, nie jest za miękkie.

Instagram.com/horlobby.watches

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przeciwskazań nie ma, ale poza szatonami, płytami i wahnikiem w stopach innych części bywa go już stosunkowo mało (8-10k). Pierwsze protptypowe co-axiale (Danielsa, nie produkcji seryjnej Omegi) miały koła wychwytu ze złota.

https://link.springer.com/content/pdf/10.1007/bf03215478.pdf

Edytowane przez memento mori

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie sądzę aby cokolwiek zrobili, bo raczej nikt by nie wpadł na taki dziwny pomysł;)

(BTW mityczni "księgowi " c'mon 😆)

Edytowane przez eye_lip

Instagram.com/horlobby.watches

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
11 minutes ago, tbn said:

Złoto na bogato, ale nie wiem czy pasuje do tego modelu. Dziwne, że chyba w środku 3861 zamiast 321. Ten poniżej myślałem, że będzie przystankiem do 14060M, ale w sumie nie wiem czy chcę zmieniać, bo od miesiąca nie zszedł z ręki.

Piękny klasyk! 

Też mam fazę na 14060M podobnie jak na tą ślicznotkę. Jak gada, nie zmieniałbym.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mnie zaczął chodzić jak kupiłem ceramicznego, ale ceny poleciały do absurdu za te modele. Teraz sytuacja stopniowo wraca do normy i znów krążę gdzieś myślami. Z drugiej strony ten 2254 ma swój niepowtarzalny urok. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
9 godzin temu, eye_lip napisał(-a):

Nie sądzę aby cokolwiek zrobili, bo raczej nikt by nie wpadł na taki dziwny pomysł;)

(BTW mityczni "księgowi " c'mon 😆)

No właśnie... nikt nie pytał mnie o zdanie jak wypuszczali ten zegarek 🤔

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Macie może kogoś do polecenia w Polsce, kto podjąłby się zrobienia takiego paska do Speedmastera? Wiem, że te z poniższych zdjęć są dostępne online, ale może tym razem kupiłbym coś od naszych producentów.

chrome_NBFFuTfGTJ.thumb.jpg.1ccdfc0a01a951472c6795cf6b15a2e0.jpgchrome_XO44oHRJcR.jpg.11e88cad6afd2441435bf67501fb521c.jpgchrome_Rmv5qo5nGX.jpg.57ce6c88ff43e5302bf2a108497f605c.jpgchrome_uztlk9y87V.jpg.6f2ce3044c4fec9e0853bba6e0b36991.jpg

Czarny kolor, styl rally/racing z takimi obszyciami jak na zdjeciach, szerokość 20mm przy kopercie i zwężanie najchętniej do 16mm, szerokość na "języczek" zapięcia 2.6mm - chcę włożyć klasyczną, oryginalną sprzączkę Omegi lub sporadycznie na deployant clasp Omegi, stąd taki wymiar. Matowa/vintage'owa skóra, ciemna z obydwu stron.

instagram.com/crownandlume 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
31 minut temu, Nomateus napisał(-a):

Macie może kogoś do polecenia w Polsce, kto podjąłby się zrobienia takiego paska do Speedmastera? Wiem, że te z poniższych zdjęć są dostępne online, ale może tym razem kupiłbym coś od naszych producentów.

chrome_NBFFuTfGTJ.thumb.jpg.1ccdfc0a01a951472c6795cf6b15a2e0.jpgchrome_XO44oHRJcR.jpg.11e88cad6afd2441435bf67501fb521c.jpgchrome_Rmv5qo5nGX.jpg.57ce6c88ff43e5302bf2a108497f605c.jpgchrome_uztlk9y87V.jpg.6f2ce3044c4fec9e0853bba6e0b36991.jpg

Czarny kolor, styl rally/racing z takimi obszyciami jak na zdjeciach, szerokość 20mm przy kopercie i zwężanie najchętniej do 16mm, szerokość na "języczek" zapięcia 2.6mm - chcę włożyć klasyczną, oryginalną sprzączkę Omegi lub sporadycznie na deployant clasp Omegi, stąd taki wymiar. Matowa/vintage'owa skóra, ciemna z obydwu stron.

Myślę, że @eye_lip ogarnie bez problemu. 

Taki mi kiedyś do Autavii zmajstrował:

20231117_102948-01-01.jpeg

Edytowane przez just_nobody07

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
20 minut temu, just_nobody07 napisał(-a):

Myślę, że Filip ogarnie bez problemu. 

Taki mi kiedyś do Autavii zmajstrował:

20231117_102948-01-01.jpeg

Dokładnie takiego paska szukam do mojej autavii! :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
22 minuty temu, mariusz1986 napisał(-a):

Dokładnie takiego paska szukam do mojej autavii! :)

Zegar mega odżył, mogę tylko polecić 👍

Tylko nie wiem, czy nas z tego wątku zaraz nie wywalą...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja również polecam JFS. Będziesz zadowolony!

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

"Jesteśmy architektami swojego przeznaczenia" Albert Einstein

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie będę oryginalny. @Nomateus z księżyca spadłeś? O Filipie @eye_lip nie słyszałeś? 😉 (#lokowanieproduktu)

Edytowane przez rafalmosty

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oprócz polecanego Filipa (i słusznie) zapytałbym Sylwka (Santino). 

Taki pasek większość zrobi. Myślę, że bardziej chodzi o posiadanie odpowiedniej skóry. 

A Autavia Maćka sztos. 

W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał:

... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja bym jeszcze polecił Blackpawstrap. To pasek dokładnie w stylu w jakim się specjalizuje. Mam dwa paski od niego i polecam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobranoc! :)

20.JPG

Omega Planet Ocean XL Gen1 2500D | Omega Railmaster XXL | Tag Heuer Carrera Drive Timer | Ticino Big Pilot | Tissot Chemin des Tourelles Gen2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 16.12.2023 o 09:43, aviato napisał(-a):

Edytowane przez pawelll
Błąd a nie mogę usunąć wpisu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi