Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Degustatorr Noir

Klub Miłośników Zegarków OMEGA

Rekomendowane odpowiedzi

1 minutę temu, AKPS napisał(-a):

@SPS, @just_nobody07, @Nomateus widzę że Wy też przetwarzacie wynik tej walki 🫣

Zacząłem się nawet zastanawiać nad wspomagaczami użytymi przez kolegę przy podejmowaniu decyzji i czy wszystkie na pewno są u nas w kraju legalne 🤔

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
5 godzin temu, mariusz1986 napisał(-a):

GMT :)

20231219_070438.jpg

Miałem ją kiedyś... świetny zegar tylko ta waga i grubość...

IMG_8191.jpeg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
4 minuty temu, Butik napisał(-a):

Panowie, bo Wy wszyscy za dużo rozkminiacie, jakby z tego można jakiś doktorat napisać w Wyższej Szkole Kolekcjonowania Zegarków.

Za tym nie ma żadnej teorii. Póki mogę, póki podróże, finanse i inne okoliczności na to mi pozwalają - bawię się. Czerpię z tego radość, z trollowania samego siebie przed Wami także, a Wasze reakcje wywołują uśmiech (nie śmiech) na mojej twarzy (mam nadzieję, że z wzajemnością). Karawana się toczy, ja sobie degustuję, jak jeszcze niechcący innym uśmiechu przynoszę - no to tylko się cieszyć :D 

Co do przetwarzania wyników - nie ma co przetwarzać. To jest połączenie mojego gustu, dotychczasowych dziesiątek sztuk przewalonych przez nadgarstek, niejednokrotnie impulsu w danej chwili (tak - zdarza mi się kupić zegarek jak batonik przy kasie), innych sztuk, które akurat mam w pudełku i nie chcę dublować. Itepe itede.

W tym konkretnym przypadku miałem możliwość "wypożyczenia" Polarisa na kilka dni, porównania ze Speedym i podjęcia bardziej dojrzałej decyzji co do ewentualnego zakupu. No i dla mnie werdykt końcowy jest jaki jest. Przy czym jeszcze raz podkreślam - przez kilka dni miałem oba zegarki ze sobą i obu używałem. Myślę więc, że tym razem decyzja była zaprzeczeniem impulsu.

Wytłumaczyć decyzji na 100% się nie da, może jeszcze przed oddaniem Speedyego zrobię na ten temat jakiś film. 

Ufff, a ja już monografię chciałam przygotować 😂

Jeśli to efekt porównań i świadomego wyboru to przestaje się martwić o integralność Twojego systemu nerwowego 😁

i uwaga - ja Cię podejrzewałam co najwyżej o szaleństwo, nie tak jak kolega @just_nobody07 o spożycie substancji nielegalnych 😜 😂

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 hour ago, Nomateus said:

Speedy przegrał... z JLC z niebieską tarczą? Nie no, powiedz, że źle rozumiem.. 😅

1 hour ago, just_nobody07 said:

Ja od dwóch godzin próbuję jakoś zrozumieć. I ni cholery nie mogę...

1 hour ago, SPS said:

Czyli tak...

Mister @Butik pojechał na wycieczkę, z której przywiózł JLC Polarisa, na marginesie gratuluję tutaj :D 

I jednocześnie pod młotek na bazar trafi TEN Speedie bo ma (też) niebieską tarczę...  hmmm .... Polaris wypycha Speediego...ok  ok 

Czyli czekamy na foty na bazarku :D 

56 minutes ago, AKPS said:

@SPS, @just_nobody07, @Nomateus widzę że Wy też przetwarzacie wynik tej walki 🫣

A ja rozumiem... wszak:  "Liczy się jedynie droga. To ona trwa, a nie cel, który jest złudzeniem wędrownika, kiedy idzie od jednego grzbietu góry ku drugiemu, tak jakby osiągnięty cel miał jakiś sens." /Antoine de Saint-Exupéry, "Twierdza"/ ;)

42 minutes ago, Butik said:

Panowie, bo Wy wszyscy za dużo rozkminiacie, jakby z tego można jakiś doktorat napisać w Wyższej Szkole Kolekcjonowania Zegarków.

Za tym nie ma żadnej teorii. Póki mogę, póki podróże, finanse i inne okoliczności na to mi pozwalają - bawię się. Czerpię z tego radość, z trollowania samego siebie przed Wami także, a Wasze reakcje wywołują uśmiech (nie śmiech) na mojej twarzy (mam nadzieję, że z wzajemnością). Karawana się toczy, ja sobie degustuję, jak jeszcze niechcący innym uśmiechu przynoszę - no to tylko się cieszyć :D 

Co do przetwarzania wyników - nie ma co przetwarzać. To jest połączenie mojego gustu, dotychczasowych dziesiątek sztuk przewalonych przez nadgarstek, niejednokrotnie impulsu w danej chwili (tak - zdarza mi się kupić zegarek jak batonik przy kasie), innych sztuk, które akurat mam w pudełku i nie chcę dublować. Itepe itede.

W tym konkretnym przypadku miałem możliwość "wypożyczenia" Polarisa na kilka dni, porównania ze Speedym i podjęcia bardziej dojrzałej decyzji co do ewentualnego zakupu. No i dla mnie werdykt końcowy jest jaki jest. Przy czym jeszcze raz podkreślam - przez kilka dni miałem oba zegarki ze sobą i obu używałem. Myślę więc, że tym razem decyzja była zaprzeczeniem impulsu.

Wytłumaczyć decyzji na 100% się nie da, może jeszcze przed oddaniem Speedyego zrobię na ten temat jakiś film. 

Jakbyśmy sobie tego nie racjonalizowali, i tak ost. decyzji nie podejmujemy głową! Pogratuluję tu! Niech się nosi!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak mawia klasyk: ważne, że zegarek podoba się właścicielowi i nam nic do tego ;)

Polaris kojarzy mi się mocno z Gerlachem Navigatorem lub co gorsza z Balticusem, przypadek, nie sądzę.

..."Wszys­tko jest możli­we. Niemożli­we po pros­tu wy­maga więcej cza­su"... Dan Brown

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

O nie nie, to jest wątek Omegi. Nie będzie jakiś nudny JLC Speedmastera zastępował. ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, tbn napisał(-a):

O nie nie, to jest wątek Omegi. Nie będzie jakiś nudny JLC Speedmastera zastępował. ;)

Zgadzam się z Panem! Tutaj można mój wybór jedynie krytykować.

Jak ktoś chce pochwalić, to w wątku JLC :D 

Kto rano wstaje ten leje jak z cebra...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja wkleje juz mojego zwyczajowego mema w tej sytuacji:

image.thumb.png.de7c4994caac0c1c156643cb9651f8a1.png

Jak to mowia u mnie w firmie: final, final final, firm final final. Wiec poki co firm final final collection by Butik. Tak jakos do polowy przyszlego miesiaca :D

A ciut powazniej: to hobby i ma przynosic frajde. Jak jest frajda - to super, plus dla mnie ze fajne zegarki na kanale YouTube kolegi sobie ogladamy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
30 minut temu, cordi7 napisał(-a):

Ja wkleje juz mojego zwyczajowego mema w tej sytuacji:

image.thumb.png.de7c4994caac0c1c156643cb9651f8a1.png

Jak to mowia u mnie w firmie: final, final final, firm final final. Wiec poki co firm final final collection by Butik. Tak jakos do polowy przyszlego miesiaca :D

A ciut powazniej: to hobby i ma przynosic frajde. Jak jest frajda - to super, plus dla mnie ze fajne zegarki na kanale YouTube kolegi sobie ogladamy.

W tej chwili to nawet nie udaję, że final ;) bo aktualnie jestem bez Omegi :o 

Coś się powolutku tli w głowie, ale to już raczej nie w tym roku, tak więc stej tiund :D 

Kto rano wstaje ten leje jak z cebra...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
5 godzin temu, Sajmonm napisał(-a):

Miałem ją kiedyś... świetny zegar tylko ta waga i grubość...

IMG_8191.jpeg

Fakt do najmniejszych nie należy ale bardzo ja lubię :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Musze wrzucic jakis pasior, zaczyna mnie przytlaczac ta bransa, jakis pomysl poza niebieska guma? Imo na tej gumie jest zbyt niebiesko niebieski2074cea2adef10377bb4a3636e92f6fb.jpg

Wysłane z mojego SM-S901B przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
37 minut temu, bober5264 napisał(-a):

Musze wrzucic jakis pasior, zaczyna mnie przytlaczac ta bransa, jakis pomysl poza niebieska guma? Imo na tej gumie jest zbyt niebiesko niebieski2074cea2adef10377bb4a3636e92f6fb.jpg

Kolega eye_lip sprzedaje na bazarku czarny pasek - 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
5 godzin temu, RiddickB napisał(-a):

Kolega eye_lip sprzedaje na bazarku czarny pasek - 

Ten pasek nie bardzo do divera.

6 godzin temu, bober5264 napisał(-a):

Musze wrzucic jakis pasior, zaczyna mnie przytlaczac ta bransa, jakis pomysl poza niebieska guma? Imo na tej gumie jest zbyt niebiesko niebieski

Albo czarna guma, albo jakieś jasne lub bondowskie nato.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Do mnie przyjechała guma Zealande dzisiaj, bardzo przyjemny w dotyku pasek. Dużo bardziej miękki niż OEM, czy produkt firmy Vanguard. Myślę, że będzie się dobrze użytkowało. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Do mnie przyjechała guma Zealande dzisiaj, bardzo przyjemny w dotyku pasek. Dużo bardziej miękki niż OEM, czy produkt firmy Vanguard. Myślę, że będzie się dobrze użytkowało. 
Wrzuc foto ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
6 godzin temu, Fixxxer1 napisał(-a):

No to witam w klubie :) 

Omega.jpg

PO to dobra droga. 

Gratuluję. 

To 42mm

W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał:

... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
PO to dobra droga. 
Gratuluję. 

To 42mm
45,5mm

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi