Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Degustatorr Noir

Klub Miłośników Zegarków OMEGA

Rekomendowane odpowiedzi

2 godziny temu, Bugs napisał(-a):

Ta referencja i inne sword hands nie miała nigdy czarnych wskazówek, jeśli tak wyglądają to jest to efekt kąta padania światła ( zobacz 2254 na drugim zdjęciu ). Wskazówki mają metaliczne obramowanie w lekko żółtawym kolorze, polerowane na błysk, podobnie obramowania indeksów w tym modelu i Americas Cup a w 2230 również logo ( w pozostałych z tej linii indeksy i logo są tylko malowane, w AC indeksy mają metalowe obramowanie ale logo jest nadrukiem ).

Tak samo zachowują się czasem wskazówki typu szkielet, z tym że tu w nowszych ceramicznych faktycznie są modele z czarnymi.

Zegarek wygląda na kompletny, zrobiony przyzwoicie chociaż na tych zdjęciach satynowanie wygląda zbyt grubo, po opłatach wyjdzie Ci ok. 15tys  co jest już przeciętną ceną tego modelu. Rzadko pojawia się w ogłoszeniach a jeszcze rzadziej z pełnymi dodatkami, aktualnie jest jeszcze tylko jedna sztuka w DE.

B4F44ABA-E425-4B1D-83DA-1628850EE66F_1_201_a.jpeg

6F55D4F7-A651-458E-9C74-B1E1639E86BD_1_201_a.jpeg

Wielkie dzięki za wyjaśnienie i przykłady.

Przypadkowo ""trafiłem" na tę referencję i mnie urzekła. Dostępności ofert to jednak masakra. 

Poczekam może coś w najbliższym czasie wypłynie na chrono.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

4 godziny temu, dewey napisał(-a):

To będzie chyba mój najdokładniejszy zegarek. SMP robi poniżej sekundy na dobę, Brajtek po regulacji około 2, a Moon około 0,5, ale ten ostatni ma jedną przewagę nad pozostałymi (chociaż można to również traktować jako wadę), otóż w przeciwieństwie do SMP i Brajtka (ale muszę to jeszcze dokładnie zweryfikować) odkładany na noc koronką do góry, robi delikatny minus (tylko w tej pozycji), dzięki czemu mogę go manualnie dostrajać i tak po 12 dniach mam 1 sek. do przodu. W zasadzie nie będę go musiał ręcznie regulować, no chyba, że po zmianie czasu.

IMG_1572.jpeg

U mnie podobna dokładność, sekunda na parę dni. Nakręcam codziennie, co pewnie też ma wpływ na dokładność większą. 

Edytowane przez tbn

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
4 godziny temu, tbn napisał(-a):

U mnie podobna dokładność, sekunda na parę dni. Nakręcam codziennie, co pewnie też ma wpływ na dokładność większą. 

Manuale lubią być nakręcane codziennie. Mój Moon robi +2s na dobę. Poprobuję go odkładać na noc inaczej niż zawsze.

Edytowane przez marekvegas

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
9 godzin temu, marekvegas napisał(-a):

Manuale lubią być nakręcane codziennie. Mój Moon robi +2s na dobę. Poprobuję go odkładać na noc inaczej niż zawsze.

Nawet 8-mio dniowce? 🤔

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 godziny temu, artme napisał(-a):

Nawet 8-mio dniowce? 🤔

No nie. Miałem na myśli normalne z mniejszą rezerwą.

Edytowane przez marekvegas

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 12.04.2024 o 14:19, dawm napisał(-a):

Wielkie dzięki za wyjaśnienie i przykłady.

Przypadkowo ""trafiłem" na tę referencję i mnie urzekła. Dostępności ofert to jednak masakra. 

Poczekam może coś w najbliższym czasie wypłynie na chrono.

Jeżeli podoba Ci się ten złoty bezel to podobnym modelem który jest w miarę dostępny jest 2533.50 Americas Cup tylko tam nie ma metalowego logo i obramowań indeksów ( źle napisałem wcześniej ) a bransoleta jest typu bond a nie typu speedmaster. Złote bezele ma jeszcze kilka innych wersji. Bezele są wymienne między wszystkimi modelami.

Metalowe obramowania indeksów i logo występują o ile wiem tylko w tym jednym modelu - 2230.50 i 2830.50 ( wersje na bransolecie i gumie ).

Tu jest fajne zestawienie czy przewodnich po całej rodzinie sword hands 41mm, w tym okazy praktycznie niespotykane i nieznane.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
58 minut temu, Bugs napisał(-a):

Jeżeli podoba Ci się ten złoty bezel to podobnym modelem który jest w miarę dostępny jest 2533.50 Americas Cup tylko tam nie ma metalowego logo i obramowań indeksów ( źle napisałem wcześniej ) a bransoleta jest typu bond a nie typu speedmaster. Złote bezele ma jeszcze kilka innych wersji. Bezele są wymienne między wszystkimi modelami.

Metalowe obramowania indeksów i logo występują o ile wiem tylko w tym jednym modelu - 2230.50 i 2830.50 ( wersje na bransolecie i gumie ).

Tu jest fajne zestawienie czy przewodnich po całej rodzinie sword hands 41mm, w tym okazy praktycznie niespotykane i nieznane.

Bardziej niż bezel spodobały mi się sword hands i estetyka z nimi związana.

Nie upieram się na 2230.50. 

2254.50 też jest OK.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 godziny temu, marekvegas napisał(-a):

@artme  Ujdzie w tłoku?

1234555.jpg

Dla mnie bomba - jesli nie przeszkada Ci odstajace mocno zapiecie, to super zestawik na lato 😎😊

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
32 minuty temu, artme napisał(-a):

Dla mnie bomba - jesli nie przeszkada Ci odstajace mocno zapiecie, to super zestawik na lato 😎😊

Całkiem wygodnie się nosi no i teraz nie jestem pewien czy potrzebnie zamówiłem niebieską gumę? Ogólnie poszalałem z wydatkami, ale przyszedł czas korzystać z przyjemności.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, marekvegas napisał(-a):

Całkiem wygodnie się nosi no i teraz nie jestem pewien czy potrzebnie zamówiłem niebieską gumę? Ogólnie poszalałem z wydatkami, ale przyszedł czas korzystać z przyjemności.

Jesli jestes pewien zegarka, to bym sie nie zastanawial 😉 Na meshu i gumie, to 2 rozne zegarki i inny charakter sie robi. Na plaze guma a wieczorkiem na spacerki mesh i masz 2 zegarki w jednym 😊

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cześć, ma ktoś z Was do swojej 300m czarną gumę od Zealande i chciałby się zamienić na czerwoną? chętnie się wymienię :)

Edytowane przez AdamZie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kosz

Edytowane przez robertn

instagram.com/average_watch_enjoyer

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
25 minut temu, Dajve4 napisał(-a):

Niestety, nie...

Pewnie masz racje a Omega wypuscila brzydkiego Bonda 🤭

omega-seamaster-diver-300m-60-years-james-bond-2.jpg

omega-seamaster-diver-300m-60-years-james-bond-1.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
16 godzin temu, artme napisał(-a):

Fakt że Omega coś wypuściła nie czyni tego czegoś z automatu pięknym.

Mnie też się mesh nie podoba i uważam że Summer Blue wygląda o niebo lepiej na oryginalnej bransolecie ( wygoda to inna sprawa )  lub gumie, podobnie oba ostatnie Bondy byłyby fajniejsze na dedykowanej bransie gdyby taka istniała.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
16 godzin temu, artme napisał(-a):

omega-seamaster-diver-300m-60-years-james-bond-2.jpg

omega-seamaster-diver-300m-60-years-james-bond-1.jpg

Mesh w tym i poprzednim Bondzie jest najsłabszym elementem zegarka. Jest sztywny, i fatalnie układa się na nadgarstku. Do tego to paskudne zapięcie, pogrubiające całość tego projektu. 

To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi