Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Degustatorr Noir

Klub Miłośników Zegarków OMEGA

Rekomendowane odpowiedzi

W dniu 18.07.2025 o 09:28, tbn napisał(-a):

Tarcza świetna, nie lubię błyszczących. Akcenty pomarańczowe troochę jak ultraman. Ale już skończyliby wypuszczanie kolejnych modeli w tej kopercie i odświeżyli Divera 300M. Najlepiej jak zrobił Breitling , w kilku wersjach rozmiarowych.

Nie zaszkodziłoby odświeżenie. Zdecydowanie przydałby się SMP 300M w rozmiarze większym niż 42 mm, ale i zmniejszony, dawny Reduced. No i z prawdziwymi falami - takimi sprzed 2012 roku, jakie powróciły w modelu na 60-lecie Bonda i jego czarnym odpowiedniku. Bo obecne grube fale to nie fale, tylko zmarszczki :P

Omega Planet Ocean XL Gen1 2500D | Omega Railmaster XXL | Tag Heuer Carrera Drive Timer | Ticino Big Pilot | Tissot Chemin des Tourelles Gen2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
8 godzin temu, kokeszka napisał(-a):

Pracujemy!

Plany same się nie zrobią. 

IMG_3251.jpeg

To jest hesalit, czy szafir? 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
13 minut temu, nav napisał(-a):

To jest hesalit, czy szafir? 

Hesalit. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
8 minut temu, kokeszka napisał(-a):

Hesalit. 

Dziś widziałem na żywo- piękny zegarek. Wersja z hesalitem bardzo mi się podoba.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
27 minut temu, nav napisał(-a):

Dziś widziałem na żywo- piękny zegarek. Wersja z hesalitem bardzo mi się podoba.

Myślę, że ma Twoim nadgarstku Piotr wyglądał by dobrze. Ja mierzyłem dwu lub trzykrotnie Moona kolegi ale mimo tych 42 mm wydawał mi się mały. Może to też wrażenie bo zegarek znajomy nosi na pasku. 

z2uH6o8.jpeg

y7VPB6i.jpeg

Edytowane przez kornel91

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Nethuns, Oris, Sinn, Zelos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
13 minutes ago, kornel91 said:

Myślę, że ma Twoim nadgarstku Piotr wyglądał by dobrze. Ja mierzyłem dwu lub trzykrotnie Moona kolegi ale mimo tych 42 mm wydawał mi się mały. Może to też wrażenie bo zegarek znajomy nosi na pasku.

Dobrze leży! Nie skreślać z listy, obserwować... ;) Oby kiedyś wpadł do kolekcji.

Edytowane przez tts

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
13 minut temu, tts napisał(-a):

Dobrze leży! Nie skreślać z listy, obserwować... ;) Oby kiedyś wpadł do kolekcji.

Tomek oststnio nie ma ciśnienia 😀

Pewnie niedługo w końcu coś wpadnie bo od września spokój. Za to od maja sprzedałem 3 sztuki. Omega nie moje progi na pewno nie na najbliższe lata chociaż jakieś chrono bym chciał. 

Cały czas w głowie siedzi Hanhart Twin control. Tylko nowych raczej nie ma a jednak wolałbym go jednak przymierzyć bo mi się podoba. 

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Nethuns, Oris, Sinn, Zelos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
10 minutes ago, kornel91 said:

Tomek oststnio nie ma ciśnienia 😀

Najgorzej jak jest ciśnienie. Rozumiem, szanuję. Navitimer robi robotę.

11 minutes ago, kornel91 said:

Pewnie niedługo w końcu coś wpadnie bo od września spokój. Za to od maja sprzedałem 3 sztuki.

Kurcze! Aż tak jestem nie na czasie... nieźle...

11 minutes ago, kornel91 said:

Omega nie moje progi na pewno nie na najbliższe lata chociaż jakieś chrono bym chciał. 

Trudno orzec, choć skoro Moon gada i myślisz, że mały, to może poprzednia ref. z "tą straszną bransoletą" ;) będzie lepszym wyborem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
6 minut temu, tts napisał(-a):

Najgorzej jak jest ciśnienie. Rozumiem, szanuję. Navitimer robi robotę.

Kurcze! Aż tak jestem nie na czasie... nieźle...

Trudno orzec, choć skoro Moon gada i myślisz, że mały, to może poprzednia ref. z "tą straszną bransoletą" ;) będzie lepszym wyborem.

No powiem Ci, że Sinn 903 st jest świetny. Nie noszę go tak często ale w mojej opinii najfajniejsze chrono jakie miałem mam. Uwielbiam x winda i spirita ale Sinn ma świetne proporcje i naprawdę nie ma się do czego przyczepić. Nie ma dzyndzla do bezela i data w kolorze. Wiadomo, że są pewnie fajniejsze chrono. Koledzy wrzucają świetne Zenith, IWC czy Breitling Navitimer ale ja cieszę się że zdecydowałem się na niego. 

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
19 godzin temu, kornel91 napisał(-a):

z2uH6o8.jpeg

y7VPB6i.jpeg

No niestety na moim szczupłym nadgarstku leży bardzo dobrze 🙂 też nie mogłem uwierzyć, że to 42mm. Pożyjemy, zobaczymy, prawie na pewno wersja z plastikowym szkiełkiem. Ja to nawet niespecjalnie mam rozeznanie w wersjach, nie wiem o co chodzi z tą bransoletą, fajny zegarek i tyle w temacie.

_storage_emulated_0_DCIM_.convert_security_files_1753199001952.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
19 godzin temu, nav napisał(-a):

No niestety na moim szczupłym nadgarstku leży bardzo dobrze 🙂 też nie mogłem uwierzyć, że to 42mm. Pożyjemy, zobaczymy, prawie na pewno wersja z plastikowym szkiełkiem. Ja to nawet niespecjalnie mam rozeznanie w wersjach, nie wiem o co chodzi z tą bransoletą, fajny zegarek i tyle w temacie.

_storage_emulated_0_DCIM_.convert_security_files_1753199001952.jpg

W nowej wersji, która wylądowała u mnie z szafirem, to w odniesieniu do szkiełka najbardziej doceniam na razie "efekty uboczne" szafiru dla tej wersji czyli nakładane logo, które pięknie odbija światło (tylko przy włączonym chrono), przeszklony dekiel, dzięki któremu mechanizm sam podziwiam często, a i się chwalę jak ktoś chce zobaczyć, no i polerowane elementy bransolety, które też ładnie wyglądają i wcale nie tandetnie w moim odczuciu. Mleczny ring zauważyłem dopiero jak o nim przeczytałem i teraz widzę, wcześniej w salonie nie widziałem tego nawet porównując dwa szkła.    

20250723_131527.jpg

20250723_131824.jpg

20250723_132838.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
7 minutes ago, Wojtas79 said:

W nowej wersji, która wylądowała u mnie z szafirem

Niech się nosi i sprawia dużo frajdy.

8 minutes ago, Wojtas79 said:

Mleczny ring zauważyłem dopiero jak o nim przeczytałem i teraz widzę, wcześniej w salonie nie widziałem tego nawet porównując dwa szkła. 

Ja z kolei się nowemu szafirowi nie przyjrzałem dokładnie więc nie wiem na ile, poza mlecznym ringiem, szkło robi taki efekt vintage bez refleksów jak przy hesalicie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
38 minut temu, tts napisał(-a):

...więc nie wiem na ile, poza mlecznym ringiem, szkło robi taki efekt vintage bez refleksów jak przy hesalicie.

Efekt jest na tyle znikomy, że za cenę świetnego naklejanego logo i odsłoniętego mechanizmu moim zdaniem nie warto 😎

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 godzinę temu, artme napisał(-a):

Efekt jest na tyle znikomy, że za cenę świetnego naklejanego logo i odsłoniętego mechanizmu moim zdaniem nie warto 😎

No ja się nie zgadzam - milky ring wygląda tandetnie. Szafir dopiero w najnowszym FOIS wygląda dobrze. 

FS: Zenith A384 | Grand Seiko SBGX093

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, machlo napisał(-a):

No ja się nie zgadzam - milky ring wygląda tandetnie. Szafir dopiero w najnowszym FOIS wygląda dobrze. 

Praktycznie tylko bywalcy tego forum widzą ten milky ring - 90% "normalnych" kupujących nie sądze 😊. A przeszklony dekiel i naklejone logo 3D myślę, że każdy zobaczy 😎

ps

nigdy się tym nie interesowałem, ale jeśli tak by mnie to "mleczko" denerwowało to wolałbym pokombinować i hesalit dokupić i podmienić 😉

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
13 godzin temu, traczu napisał(-a):

Wczoraj wpadła na nadgarstek, kawał maszyny ale przyzwyczajam nadgarstek0b05c5b2cefe36a33338857aa6d3e4cc.jpg

Grubo i gratulacje kolejnego fajnego zakupu 😀

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
4 hours ago, artme said:

nigdy się tym nie interesowałem, ale jeśli tak by mnie to "mleczko" denerwowało to wolałbym pokombinować i hesalit dokupić i podmienić

Ja wybrałem wersję bez kombinowania w hesalicie. ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi