Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Degustatorr Noir

Klub Miłośników Zegarków OMEGA

Rekomendowane odpowiedzi

W dniu 11.02.2026 o 14:48, ireo napisał(-a):

Dieta pudełkowa.

IMG_2535.thumb.jpeg.207fb0d61b23b5f929f7aad50c7ad886.jpeg

Z czego Geneve chyba najbardziej lekkostrawna 😄 ładny egzemplarz 💪

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 9.02.2026 o 13:45, Mateusz. napisał(-a):

Mówisz - masz :) 

Na dziś tylko jaszczurka, ciężko znaleźć pasek 19mm ze zwężeniem do 14mm a tylko taką mam póki co oryginalną klamrę. 

IMG_5230.jpeg

IMG_5229.jpeg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
22 minuty temu, ArtR napisał(-a):

Z czego Geneve chyba najbardziej lekkostrawna 😄 ładny egzemplarz 💪

Tak, to mały zegarek, 34 mm b/k. Daje się nosić dzięki cieniutkiej lunecie, która go optycznie powiększa. 

Widać, że ma swoje lata, bo na tarczy już widać trochę oksydacji na 11. Poza tym koperta jest pozłacana, a w zegarku tego typu lepiej sprawdzałaby się złota. Mimo to zdecydowałem się na zakup, bo to rzadka wersja z cyframi, którą trudno znaleźć.

- ireo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bardzo ładny klasyczny egzemplarz w stylu Vintage - gratuluję 👍

Poza nielicznymi wyjątkami uważam, że zegarki na skórzanym pasku znacznie lepiej się prezentują, i bardziej naturalnie się komponują z pozostałymi częściami garderoby. Raczej jeszcze nie widziałem, aby ktoś do spodni zakładał paski w całości ze stali 😄

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
7 minut temu, ArtR napisał(-a):

Bardzo ładny klasyczny egzemplarz w stylu Vintage - gratuluję 👍

Poza nielicznymi wyjątkami uważam, że zegarki na skórzanym pasku znacznie lepiej się prezentują, i bardziej naturalnie się komponują z pozostałymi częściami garderoby. Raczej jeszcze nie widziałem, aby ktoś do spodni zakładał paski w całości ze stali 😄

Zgadzam się, chociaż kiedyś garderoba ze stali była modna.

17301387075076552111049587510808.jpg.757048423a51a2501b969ad1249e5d23.jpg

- ireo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
5 minut temu, ireo napisał(-a):

"Mimo to zdecydowałem się na zakup, bo to rzadka wersja z cyframi, którą trudno znaleźć."

I uważam że tym zakupem trafiłeś w 10-tkę m.in. właśnie ze względu na arabskie cyfry, które moim zdaniem znacznie bardziej "ożywiają" zegarek niż indeksy. Na tą chwilę ja posiadam akurat takie z indeksami, ale już na prezent dla chrześniaka z przyjemnością kupiłem taki z arabskimi cyframi.

Nie wiem czy Ty i pozostali Forumowicze może też macie takie odczucie, że wiele (lub nawet zbyt wiele) współczesnych nowych zegarków mają bardzo często indeksy, a znacznie mniej jest tych z cyframi ? Uważam że to duży marketingowy błąd producentów, którzy jednak powinni dać opcję w każdym modelu - arabskie cyfry, rzymskie liczby lub indeksy.

Co o tym myślą Koleżanki i Koledzy ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 27.01.2026 o 15:43, Perpetuum Mobile napisał(-a):

75db402c3060de0c6e4b9ed5b83e5875.jpg

Staruszka emoji6.png

Może i staruszka, ale na godnej emeryturze i wciąż z dużym pakietem witamin :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z okazji igrzysk olimpijskich, Omega tu u mnie postawiła taki tymczasowy pawilon. Byłem w okolicy, to wszedłem. Z zewnątrz wygląda okazale, ale to zmarnowany potencjał moim zdaniem. W środku jest wystawa dot. bycia przez Omegę chronometrażystą igrzysk. Jest kilka zdjęć, kilka przyrządów do pomiaru czasu i to właściwie tyle. Są jeszcze bobsleje, do których można wsiąść i, założywszy hełm

do wirtualnej rzeczywistości, posmakować jazdy na torze bobslejowym. Niby fajne, ale bob jest zamocowany na sztywno i nawet się nie przechyla, więc wrażenie jest bardzo średnie. No i wystawili za szybą cztery modele z edycji Milano Cortina 2026. I to by było na tyle. Moim zdaniem mogliby się bardziej postarać. 

IMG_2371.jpeg

IMG_2370.jpeg

IMG_2373.jpeg

IMG_2374.jpeg

IMG_2375.jpeg

IMG_2376.jpeg

IMG_2380.jpeg

IMG_2372.jpeg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
6 minut temu, beniowski napisał(-a):

Z okazji igrzysk olimpijskich, Omega tu u mnie postawiła taki tymczasowy pawilon. Byłem w okolicy, to wszedłem. Z zewnątrz wygląda okazale, ale to zmarnowany potencjał moim zdaniem. W środku jest wystawa dot. bycia przez Omegę chronometrażystą igrzysk. Jest kilka zdjęć, kilka przyrządów do pomiaru czasu i to właściwie tyle. Są jeszcze bobsleje, do których można wsiąść i, założywszy hełm

do wirtualnej rzeczywistości, posmakować jazdy na torze bobslejowym. Niby fajne, ale bob jest zamocowany na sztywno i nawet się nie przechyla, więc wrażenie jest bardzo średnie. No i wystawili za szybą cztery modele z edycji Milano Cortina 2026. I to by było na tyle. Moim zdaniem mogliby się bardziej postarać. 

IMG_2371.jpeg

IMG_2370.jpeg

IMG_2373.jpeg

IMG_2374.jpeg

IMG_2375.jpeg

IMG_2376.jpeg

IMG_2380.jpeg

IMG_2372.jpeg

Komputer mi się podoba to są moje klimaty 😊

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
52 minuty temu, beniowski napisał(-a):

Mnie też się podoba - jest jakiś pomysł zamiast zwykłego stoiska z zegarkami i hostessami. A, że mogłoby być z większą pompą, a no mogło.. ale takie czasy, wszędzie tną budżety. ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
50 minut temu, Mateusz. napisał(-a):

Mnie też się podoba - jest jakiś pomysł zamiast zwykłego stoiska z zegarkami i hostessami. A, że mogłoby być z większą pompą, a no mogło.. ale takie czasy, wszędzie tną budżety. ;)

Idea fajna, wykonanie słabsze. Naprawdę wystarczyłoby wstawić trochę więcej sprzętu, pokazać jak mierzą czas, jak to działa itd. Wywalili pewnie dziesiątki (jak nie setki) tysięcy za postawienie pawilonu w jednym z najdroższych miejsc w Mediolanie i pewnie to zeżarło im lwią część budżetu. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam możliwość nabyć taka omegę w granicach 1000-1200 zł czy mógłby mi ktoś podpowiedzieć czy byłby to dobry zakup. Z góry dziękuję za radę .

IMG_20260219_163738.jpg

IMG_20260219_163745.jpg

IMG_20260219_163757.jpg

IMG_20260219_163836.jpg

IMG_20260219_163838.jpg

IMG_20260219_163900.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)
50 minut temu, Suro napisał(-a):

Mam możliwość nabyć taka omegę w granicach 1000-1200 zł czy mógłby mi ktoś podpowiedzieć czy byłby to dobry zakup. Z góry dziękuję za radę .

IMG_20260219_163738.jpg

IMG_20260219_163745.jpg

IMG_20260219_163757.jpg

IMG_20260219_163836.jpg

IMG_20260219_163838.jpg

IMG_20260219_163900.jpg

Wygląda na pasówkę...osobiście bym odpuścił.

Edytowane przez piciu866

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
IMG_20260219_163738.thumb.jpg.cbb8c959c582a8d50f9c6b1db4148ae9.jpg
IMG_20260219_163745.thumb.jpg.9901bf96069782d5284321d7627480c4.jpg
IMG_20260219_163757.thumb.jpg.e585583acb240a6700a3c7dd26bc11ff.jpg
IMG_20260219_163836.thumb.jpg.6693d0bce984874d82a1cb6509e532d5.jpg
IMG_20260219_163838.thumb.jpg.979ad96c9d2d7a1e26bbb0f9dc43237b.jpg
IMG_20260219_163900.thumb.jpg.4e2d9a9ae593fd3c04f0f2b0bd8a3eaf.jpg

Pasówka, tarcza coś jest przesunięta. Nie jest równo ustawiona

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
17 godzin temu, TeddyBuckland napisał(-a):

Poprosiłem kumpla, żeby przygotował mi "sesję" zegarka na sprzedaż. Chyba jest zbyt artystycznie jak na ogłoszenie, ale dzielę się efektami.

Gdyby ktoś był zainteresowany, oczywiście zapraszam ;)

2026-02-19_Omega_0102.jpg

2026-02-19_Omega_0051.jpg

2026-02-19_Omega_0009.jpg

Zdjęcia pierwsza klasa, zegarek bardzo dobrze się na nich prezentuje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
5 godzin temu, nav napisał(-a):

Zdjęcia pierwsza klasa, zegarek bardzo dobrze się na nich prezentuje.

Dzięki ogromne! :D 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
On 2/19/2026 at 10:49 PM, TeddyBuckland said:

Poprosiłem kumpla, żeby przygotował mi "sesję" zegarka na sprzedaż. Chyba jest zbyt artystycznie jak na ogłoszenie, ale dzielę się efektami.

Gdyby ktoś był zainteresowany, oczywiście zapraszam ;)

2026-02-19_Omega_0102.jpg

2026-02-19_Omega_0051.jpg

2026-02-19_Omega_0009.jpg

Jeśli chodzi o zdjęcia ‘pod sprzedaż’ to lepiej spisują się takie o dużej głębi ostrości niż takie ‘artystycznie’ rozmyte. Ktoś kto ma kupić zegarek zainteresowany jest przede wszystkim jego stanem technicznym, wrażenia artystyczne są nieistotne imo. Także polecam dobre oświetlenie i duża głębie ostrości.

Edytowane przez Walezy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 godzinę temu, Walezy napisał(-a):

Jeśli chodzi o zdjęcia ‘pod sprzedaż’ to lepiej spisują się takie o dużej głębi ostrości niż takie ‘artystycznie’ rozmyte. Ktoś kto ma kupić zegarek zainteresowany jest przede wszystkim jego stanem technicznym, wrażenia artystyczne są nieistotne imo. Także polecam dobre oświetlenie i duża głębie ostrości.

Plan mam ogólnie taki: tych Seamasterów 300m jest full na rynku wtórnym, więc planuję zarzucić z 1-2 zdjęcia artystyczne, żeby zachęcić do wejścia na ogłoszenie.

Dopiero w toku machnę takie rzetelne zdjęcia, bo jakby takich nie było, to tak czy siak dostawałbym zapewne prośby o ich podesłanie.

Powiedzcie mi jeszcze Panowie, jak podchodzicie do kwestii przekazania zegarka przy sprzedaży? Planuję ograniczyć się do sprzedaży osobistej, żeby zminimalizować jakiekolwiek ryzyko związane z wysyłką, reklamacjami itd.

Cel mam taki, żeby spróbować opchnąć go samodzielnie, a jak nie wyjdzie, to oddam do jakiegoś pośrednika, typu Wrzeciono Czasu, Chroneo czy coś.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 godziny temu, TeddyBuckland napisał(-a):

Plan mam ogólnie taki: tych Seamasterów 300m jest full na rynku wtórnym, więc planuję zarzucić z 1-2 zdjęcia artystyczne, żeby zachęcić do wejścia na ogłoszenie.

Dopiero w toku machnę takie rzetelne zdjęcia, bo jakby takich nie było, to tak czy siak dostawałbym zapewne prośby o ich podesłanie.

Powiedzcie mi jeszcze Panowie, jak podchodzicie do kwestii przekazania zegarka przy sprzedaży? Planuję ograniczyć się do sprzedaży osobistej, żeby zminimalizować jakiekolwiek ryzyko związane z wysyłką, reklamacjami itd.

Cel mam taki, żeby spróbować opchnąć go samodzielnie, a jak nie wyjdzie, to oddam do jakiegoś pośrednika, typu Wrzeciono Czasu, Chroneo czy coś.

Myślę, że bez problemów sprzedasz zegarek samodzielnie. Moim zdaniem w tym przypadku najlepszym rozwiązaniem jest bezpośrednie spotkanie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi