Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Degustatorr Noir

Klub Miłośników Zegarków OMEGA

Rekomendowane odpowiedzi

Hej!

Czy ktoś z Panów nosi/nosił aktualną Omegę 300m na omegowym pasku kauczukowym? Jak wrażenia z noszenia? Jest wygodnie?

Zacząłem myśleć nad daniem sobie kolejnej szansy z 300m, ale właśnie w wersji z paskiem gumowym, bo mesh jest niezbyt wygodny w stosunku do innych zegarków.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
13 minut temu, TeddyBuckland napisał(-a):

Hej!

Czy ktoś z Panów nosi/nosił aktualną Omegę 300m na omegowym pasku kauczukowym? Jak wrażenia z noszenia? Jest wygodnie?

Zacząłem myśleć nad daniem sobie kolejnej szansy z 300m, ale właśnie w wersji z paskiem gumowym, bo mesh jest niezbyt wygodny w stosunku do innych zegarków.

A'propos, jakby ktoś szukał niebieskiej gumy z zapięciem deployant do 300M to mam na zbyciu i raczej się już nie przyda. Oryginał of kors.

Kto rano wstaje ten leje jak z cebra...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 14.03.2026 o 10:16, sanik napisał(-a):

IMG_20260313_110459.jpg

Zawsze mówiło się, że Moonwatchowi we wszystkim ładnie. Ale chyba udało Ci się obalić tę teorię :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, Mirosuaw napisał(-a):

Zawsze mówiło się, że Moonwatchowi we wszystkim ładnie. Ale chyba udało Ci się obalić tę teorię :lol:

🤣🤣

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
21 godzin temu, Butik napisał(-a):

A'propos, jakby ktoś szukał niebieskiej gumy z zapięciem deployant do 300M to mam na zbyciu i raczej się już nie przyda. Oryginał of kors.

Dzięki za propozycję, ale zegar jest czarny i nie do końca widzę to wizualnie ;) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, TeddyBuckland napisał(-a):

Dzięki za propozycję, ale zegar jest czarny i nie do końca widzę to wizualnie ;) 

Ale to była tak ogólnie rzucona dla gawiedzi z zaczepieniem o Ciebie :D 

Kto rano wstaje ten leje jak z cebra...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
44 minuty temu, Butik napisał(-a):

Ale to była tak ogólnie rzucona dla gawiedzi z zaczepieniem o Ciebie :D 

A to bardzo proszę, że mogłem się przydać :D 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

AT dostała flat linka od Forstnera. No i tu mamy spore rozczarowanie. O ile President jest zrobiony na poziomie TAGa, czyli słabo, to tutaj jakość jest lepsza ale wizualnie jest tak sobie, a nawet tag sobie ;). Dopasowanie do uch zegarka jest średnie, a dodatkowo cieńsza bransoleta nie komponuje się z grubymi uchami. Rożnica w wykonaniu obu bransolet Forstnera jest tak duża, że mam wrażenie wykonywania ich przez różnych Chińczyków. Nawet klamerki są różnej jakości. Porównując znów bransolety flat link różnych producentów,,, Forstnera muszę pozycjonować najniżej. Nivada ma zdecydowanie lepsza jakość, niestety zwęża się jak Forstner do zapięcia -16mm. Taki metroseksualny design. FL od Wise jest  spektakularny. Super jakość, super wygląd i wygoda używania. Podsumowując, FL ląduje  w szufladzie pomimo lepszej jakości, a Presidenta potraktujemy dremelem na krawędziach, tak jak TAGa, i będzie w użyciu. Opis u Forstnera na stronie też jest tagi sobie. Powinno pasować. Korespondencja odnośnie mojego modelu z podaniem indeksu - raczej będzie pasować 😉 Jak widać po zdjęciach end linki są trochę głębiej w uchach. Nie wypełniają ich całych i jest delikatny luz przy kopercie - może z 1/3 mm. Po założeniu na nadgarstek endlink jest dociskany do koperty i ten luz nie występuje. Zwracałem na to uwagę pierwszego dnia, a teraz już mi nie przeszkadza. Korzyść z zapięcia z mikro regulacją w locie cieszy codziennie 😉 

PXL_20260314_094146166.jpg

PXL_20260314_094154117.jpg

PXL_20260314_094204826.jpg

PXL_20260314_094333773.jpg

PXL_20260316_192020216.jpg

PXL_20260313_134527603~2.jpg

Edytowane przez nononame

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
59 minutes ago, Marcusfff said:

To się pochwalę. Ale najpierw odrobina kontekstu. Dziesięć lat temu obiecałem sobie Speedyego na czterdziestkę. Zegarek, który łączy mój ogromny sentyment do Omegi, zainteresowanie programem kosmicznym i sympatię do estetyki tamtych czasów. Miałem przez ten czas dwa podejścia, ale finalnie się nie zdecydowałem, bo nie było dobrej okazji. Niedługo jednak okrągłe urodziny a prezent już przyszedł. Klasycznie- Hesalit na bransolecie, która zaraz zrobiła miejsce paskom. Cóż powiedzieć- nie zawiodłem się, spełniłem marzenie i jestem oczarowany.

Niech się nosi! 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 16.03.2026 o 22:29, eye_lip napisał(-a):

P3163281.jpg

Świetna, pozytywnie zazdraszczam 👍

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
9 hours ago, logann said:

zalewie identycznych moonwatchy i ich wariantów poszedłem pod prąd.

Cóż zrobić jak klasyka sama się broni? 

Brawo Ty! Niech się nosi!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
13 minutes ago, tts said:

Cóż zrobić jak klasyka sama się broni? 

Brawo Ty! Niech się nosi!

Dzięki! Oj mierzyłem wiele razy i próbowałem się polubić z klasyką, ale nie było chemii. A tutaj, mimo że na papierze przegrywa z moonwatchem pod względem rozmiaru, to jednak serducho biło mocniej za każdym razem gdy go brałem do ręki. Więc serce wygrało z rozumem 😄

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 minuty temu, logann napisał(-a):

Dzięki! Oj mierzyłem wiele razy i próbowałem się polubić z klasyką, ale nie było chemii. A tutaj, mimo że na papierze przegrywa z moonwatchem pod względem rozmiaru, to jednak serducho biło mocniej za każdym razem gdy go brałem do ręki. Więc serce wygrało z rozumem 😄

No i o to chodzi. Ładny zegarek. Niech się dobrze nosi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi