Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Degustatorr Noir

Klub Miłośników Zegarków OMEGA

Rekomendowane odpowiedzi

A u mnie 13 tydzień serwisu. To nie jest normalne, 27 dni temu informowali mnie, że brakuje części do tego nietypowego werku (2500) 😁 Prawie miesiąc oczekiwania na ściągnięcie ze Szwajcarii jakiś trybików... i końca nie widać. Postrzeganie marki w moim oczach to już nie jest zniesmaczenie, potrafili mi ją skutecznie obrzydzić.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 minuty temu, Darecki napisał(-a):

A u mnie 13 tydzień serwisu. To nie jest normalne, 27 dni temu informowali mnie, że brakuje części do tego nietypowego werku (2500) 😁 Prawie miesiąc oczekiwania na ściągnięcie ze Szwajcarii jakiś trybików... i końca nie widać. Postrzeganie marki w moim oczach to już nie jest zniesmaczenie, potrafili mi ją skutecznie obrzydzić.

U mnie było podobnie 🫣 w styczniu oddałem i niedawno odebrałem ale miałem inne zegarki dzięki temu nie myślałem tak intensywnie kiedy będzie gotowy do odbioru 😉

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moja 300m juz 1,5 miesiąca jest na zwykłym serwisie okresowym. I cisza...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie  Darecki  Heavyweight2712 i maariusz  - czy mogę zapytać do którego/ych serwisów oddaliście swoje zegarki ?

Bo jak na Omegę to faktycznie czasowo się przeciąga. To dziwne tym bardziej, że Omega jest uważana za "bardziej masową" markę z dobrym i bardziej dostępnym serwisem, niż np. taki A.L&S gdzie zegarek może utknąć nawet na wiele miesięcy....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

3c632833f80fc1014566234f50365935.jpg

Wysłane z mojego SM-S938B przy użyciu Tapatalka

2 godziny temu, ArtR napisał(-a):

Panowie  Darecki  Heavyweight2712 i maariusz  - czy mogę zapytać do którego/ych serwisów oddaliście swoje zegarki ?

Bo jak na Omegę to faktycznie czasowo się przeciąga. To dziwne tym bardziej, że Omega jest uważana za "bardziej masową" markę z dobrym i bardziej dostępnym serwisem, niż np. taki A.L&S gdzie zegarek może utknąć nawet na wiele miesięcy....

Ja korzystałem z serwisu w UK w Belfaście 

Adres: 14-16 Queens Arcade, Belfast BT1 5FE

Omega (2).jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki za info, swoją drogą bardzo ładny i elegancki ten salon 💪👍

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Złego słowa o serwisie Omegi powiedzieć nie można. Kruk z Rolexem może się od nich uczyć. Fajne etui Omega dostałem a nie te badziewne serwisowe jak w Rolexie

b6ddbe501d38a8400201c8b58302a769.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
15 minut temu, Piotr Piątkowski napisał(-a):

Fajne etui Omega dostałem a nie te badziewne serwisowe jak w Rolexie emoji14.png

Tak właśnie wygląda etui serwisowe Omegi. Dawniej też były dobre, takie na zamek błyskawiczny, przypominające etui na okulary. Może nie takie ładne jak te obecne kanciaste, ale lepsze do zabezpieczenia zegarka w walizce albo w bagażu podręcznym.

Nie jaram się opakowaniami, ale wypada zauważyć, że różnica jakości normalnych, nieserwisowych pudełek Omegi i Rolexa też jest wyraźna.

- ireo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak właśnie wygląda etui serwisowe Omegi. Dawniej też były dobre, takie na zamek błyskawiczny, przypominające etui na okulary. Może nie takie ładne jak te obecne kanciaste, ale lepsze do zabezpieczenia zegarka w walizce albo w bagażu podręcznym.
Nie jaram się opakowaniami, ale wypada zauważyć, że różnica jakości normalnych, nieserwisowych pudełek Omegi i Rolexa też jest wyraźna.

Ja też się nie jaram, pewnie trafi do pudła z innymi pudełkami po zegarkach, bo mam rolki podróżne na zegarki i ich używam, ale jak ktoś nie ma i chciałby używac, to jest całkiem fajne. Miły gest z ich strony a i pudełko prezentuje się bardzo ładnie.

W Rolexie mają zwykłe papierowe ze styropianem w środku i koniec. Ani loga, ani nic. Takie no name

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W nowym speedim (ale nie tylko w tej kolekcji) pudelko podróżne jest wkomponowane w duzego boxa - niektórzy narzekaja na brak lupki, monety i paskow czyli zestawu z "big box" ale teraz przynajmniej jest coś czego mozna w praktyce użyć 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Również mam to etui, ma odpowiednie niewielkie wymiary i jest bardzo praktyczne, ale...nie do końca uzyskałem odpowiedź na zadane pytanie.

Jakie są Wasze preferowane serwisy Omegi w Polsce, i czy istnieje jakiś "podział" że np. współczesne zegarki wysyła się na serwis "tam", a vintage do kogoś innego ? Chodzi mi tylko o serwisy w Polsce które mają autoryzację Omegi lub jej nie mają, ale znają się na rzeczy i są godni polecenia.

Po prostu - kogo polecacie ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Również mam to etui, ma odpowiednie niewielkie wymiary i jest bardzo praktyczne, ale...nie do końca uzyskałem odpowiedź na zadane pytanie.
Jakie są Wasze preferowane serwisy Omegi w Polsce, i czy istnieje jakiś "podział" że np. współczesne zegarki wysyła się na serwis "tam", a vintage do kogoś innego ? Chodzi mi tylko o serwisy w Polsce które mają autoryzację Omegi lub jej nie mają, ale znają się na rzeczy i są godni polecenia.
Po prostu - kogo polecacie ?

Moja semasterke 300 chce dać na pełen serwis, 3750 brutto. W tym wymiana wszystkiego co będzie do wymiany, szczelność oraz polerka. Serwis oznajmił, że po takiej akcji zegarki mogłyby wracać często na półkę sklepową bo są zbliżone wyglądem wew i zew prawie do nowych.
Bardzo rzeczowa rozmowa z Panią z butiku na placu trzech Krzyży natomiast sama polecała w Gdyni serwis Jubikom z którego dużo osób podobno jest zadowolonych…

Tyle mogę przekazać Tobie ja :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
8 godzin temu, ireo napisał(-a):

Tak właśnie wygląda etui serwisowe Omegi. Dawniej też były dobre, takie na zamek błyskawiczny, przypominające etui na okulary.

IMG_6032.jpeg

IMG_6031.jpeg

8 godzin temu, Piotr Piątkowski napisał(-a):

Złego słowa o serwisie Omegi powiedzieć nie można. Kruk z Rolexem może się od nich uczyć. Fajne etui Omega dostałem a nie te badziewne serwisowe jak w Rolexie emoji14.png

b6ddbe501d38a8400201c8b58302a769.jpg

No dobra pudełko już widzieliśmy 😊 a gdzie zegarek 😉😀

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 26.05.2026 o 15:47, ArtR napisał(-a):

Kupiłem zegarek w Jubitomie i poszedł na serwis oficjalnie do polskiego serwisu Swatch Group w Warszawie. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi