Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Degustatorr Noir

Klub Miłośników Zegarków OMEGA

Rekomendowane odpowiedzi

To w 8500 jest taka długa zmiana daty? W 2500 data przeskakuje mi idealnie o 11.55 na raz. W Seiko mam tak, że data zmienia się od 23 do 4 rano dnia następnego :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U mnie też data w 8500 bardzo długo się rozkręca zanim raczy przeskoczyć. W 2500 jest to dużo szybciej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A od Mark II pasuje do 45.5 :) Czyżby szykowały się masowe upgrade-y ? A co do marż to pytałem w SGP i u Strojnego w Krakowie o ceny half linka i śrubek do PO 45.5 (8500). Strojny half o 1 zł taniej niż w SGP, śróbki (SGP vs Strojny)wszędzie ta sama cena. Co prawda Strojny nie jest już AD Omegi ale ceny half link a ma o 1 zł taniej :D. Ciekawe skąd biorą części Bo w SGP czas oczekiwania 4 tyg u Strojnego 8 tyg. Wyślę mu jeszcze zapytanie o zapięcie do Mark II . Ma może ktoś numer tej części ?

Proszę o informację jeśli się uda coś ustalić w sprawie zapięcia mark II

iOS

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość raphael1215

Proszę o informację jeśli się uda coś ustalić w sprawie zapięcia mark II

iOS

http://forums.watchuseek.com/f20/planet-ocean-fitment-issues-problem-solved-pics-inside-2938834-9.html

z postu wynika

For the PO 42 and GMT: 117STZ000824

For the PO 45.5: 117STZ001154

(nie wiem czy chodzi o PO na 2500 czy o 8500)

Jeszcze nie pytałem o tą część. Poczekam ( jak jeden kolega pisał na WUS ) co przyniosą targi Basel 2016. Wtedy zostanie zaprezentowana nowa PO a w niedługim czasie będzie wysyp rożnych opcji (wielkości kopert/pasek/guma/bransoleta). Możliwe, że dadzą to samo zapięcie co w Mark II do nowej wersji Omegi PO Master Chronometer a możliwe, że powstanie inne specjalnie dedykowane do tego modelu zapięcie z całkowicie innym rozwiązaniem mikro regulacji. I tu warto poczekać moim zdaniem

Edytowane przez raphael1215

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wydaje mi się że 8500 bo jeśli mnie pamięć nie myli 2500 miała bransoletę na pinach a nie skręcaną...

W każdym razie dziękuje.

iOS

Edytowane przez login

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość raphael1215

A w temacie dziwnej pracy werku 8500 w mojej PO właśnie wróciłem od Mistrza Strojnego. Niestety nie miał dla mnie dobryh wieści. Na wibrografie wyszły odchyłki od 3 do 6 sek niby ok ale: Po włożeniu lupki w oko: Włos balansu ma nie do końca prawidłowe ustawienie/kąt mocowania w rakietce. Zwoje włosa balansu nie mają idealnie równych dostępów. Koło oscyluje od 316 stopni do 360 stopni. Właśnie w pozycji koronką w dół kolo robi pełny obrót :(

Tak się teraz zastanawiam jakim cudem zegarek przeszedł certyfikacje i kontrolę jakości mechanizmu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziś gościłem u siebie Omegę Apollo kolegi Kwiatka, oto co jedynie pozostało po wizycie :(

zDmBowv.jpg

vWqWNix.jpg

uM0LDdo.jpg

Instagram.com/horlobby.watches

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Obstawiam że wszystkie te aukcje to wał...

W życiu nie mieli tych zegarków, spróbuj zdjęcia znaleźć w necie za pomocą Google. Pewnie się okaże że już są... Teraz moda na takie nr i to ci idioci właściciele kont dają się nabrać i wystawiając aukcje dla oszustów. Zadzwoń i powiedz że jesteś u niego w mieście i chcesz kupić zegarek i masz forsę.

iOS

Edytowane przez login

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Inna opcja jak odbiór osobisty to nawet nie wchodzi w grę. Za coś takiego powinni dawać wyrok w zawiasach, w końcu chcą oszukać na parę tys. PLN.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziś gościłem u siebie Omegę Apollo kolegi Kwiatka, oto co jedynie pozostało po wizycie :(

Ładne kwiatki :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wszystko to wałki:

pierwsza:

http://forumamontres.forumactif.com/t191143-baisse-de-prixvends-omega-planet-ocean-2500

druga:

http://www.ebay.pl/itm/OMEGA-Planet-Ocean-600m-Chronograph-UNWORN-/322037856058?hash=item4afaf3b73a:g:qfwAAOSwLnlWo6xn

trzecia:

http://forumamontres.forumactif.com/t191923-vends-omega-seamaster-300-chrono

Za takie numery powinni kastrować. Zastanawiam się tylko czy właściciele kont robią to świadomie, czy ktoś przejmuje konta. Ja sprzedając droższy zegarek na aukcji co chwilę dostaję zapytanie "jaka jest cena minimalna" a potem oferty translatorową polszczyzną, i to z kont i przyzwoitym dorobku.

Edytowane przez Bugs

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja też się tak dałem podejść jak małolat ale na szczęście płatne PayPal więc bez stresu. 

Właściciele kont czyt. jelenie szukają łatwego zarobku np. tu http://forum.gazeta.pl/forum/w,178813,144902554,144902554,Nowy_portal_zarobkowy_sprawdzony.html

I później im oferują łatwy zarobek w zamian za wystawienie przedmiotów na swoich kontach.

Generalnie są to "gołodupce" którzy nawet nie przechodzili obok sklepu z Omegą...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wydaje mi się że 8500 bo jeśli mnie pamięć nie myli 2500 miała bransoletę na pinach a nie skręcaną...

W każdym razie dziękuje.

iOS

W ceramice 2500 mam juz skręcaną.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Do modelu 2220.80 włącznie była na piny, od momentu wprowadzenia ceramiki bransoleta jest skręcana.

BTW: :)

18eddda6a42852b437c19c11aad58848.jpg

Edytowane przez Tommaso

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nowość na Basel? Jakiś czas temu słyszałem już o prognozach, że mają wypuścić nowego Railmastera. Tylko że znowu bez daty.

Za bardzo się nie różni od 300.

Raphael1215 - zastanów się czy nie załatwić sprawy przez butik. Zagadaj, że jesteś z forum, poczaruj, poproś i powinni zadbać żeby nic się nie stało. Ale niestety ja też nie mam dobrych wspomnień z wizyt gwarancyjnych w SGP. Płatne to zupełnie inna bajka ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam,dołączam to tego zacnego grona...

Jest to moja pierwsza Omega, i na pewno na niej sie nie skonczy... :D

Pasek tymczasowy, jestem juz w trakcie zamawiania nowego (szerszego :P) a zdjecie troche nie wyrazne bo w trakcie jazdy robione.

post-89958-0-57217800-1457896893_thumb.jpg

Edytowane przez adrianooo3

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość raphael1215

Nowość na Basel? Jakiś czas temu słyszałem już o prognozach, że mają wypuścić nowego Railmastera. Tylko że znowu bez daty.

Za bardzo się nie różni od 300.

Raphael1215 - zastanów się czy nie załatwić sprawy przez butik. Zagadaj, że jesteś z forum, poczaruj, poproś i powinni zadbać żeby nic się nie stało. Ale niestety ja też nie mam dobrych wspomnień z wizyt gwarancyjnych w SGP. Płatne to zupełnie inna bajka ;)

Do Finlandii tam kupowałem to raczej daleko :) Cały weekend myślałem ale nic nie wymyśliłem oprócz SGP. Poza tym przyjrzałem się zegarkowi dokładnie przez lupę Jak wcześniej pisałem luma kijowo nałożona. Zauwarzyłem ze przetloczenia na grzbietach wskazówek nie są w linii prostej z wytloczeniami na lume. Naprawde kiepsko to wygląda. Poza tym na zębach jednej z beczek jest smar albo jakiś biały nalot. Mam też wrażenie ze dolna jedna krawędź mostka balansu nie jest wykończona. Tak jakby miała poszarpane brzegi. Faktycznie włos a raczej kręgi wlosa nie układają się koncentryczne są jakby to powiedzieć jajowate bardziej. Podczas ustawiania godziny wskazówka sekundowa lata a wydaje mi się ze powinna być nieruchomo. Mam też wrażenie ze nie ma 60 godzin rezerwy chodu. Opiszę to wszystko w reklamacji i będę żądał wymiany na całkowicie nowy egzemplarz. Za dużo tych wad jak na jedną sztukę :( zobaczymy co powiedzą. Generalnie na pewno będę naciskał na wymianę na nowy egzemplarz. Ale zobaczymy. Zastanawiam się też nad jedną kwestia a mianowicie włos. Jeśli ustawienie kąta w rakietce pomoże to ok ale czy włos się już nie ułożył i jest trwałe zdeformowany ? Poza tym np jeśli wymienia cały mostek balansu z kołem i włosem to czy to technicznie nie jest wymiana kluczowego elementu mechanizmu i poprzedni certyfikat COSC traci ważność. Zastanawiam się też czy czasem nie upierać się żeby odesłali do serwisu producenta. Naprawde nie wiem Panowie jak podejść do sprawy. Może coś poradzicie ?

Nie wiem czy tu coś będzie widać ale wrzucam fotę wskazówki.

post-56849-0-62004300-1457907013_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bartek by się ucieszył :D

Eee no Krystian kupisz kolejny dożywotni zegarek sobie :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Do Finlandii tam kupowałem to raczej daleko :)jpg[/url]

Sam w tej Skandynawii kupowałeś czy przez pośrednika ?

O i T 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość raphael1215

Przez pośrednika

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi