Ceteth 6283 #34901 Posted February 14, 2021 Trochę będzie spamowane pewnie 😁 5 Share this post Link to post Share on other sites
Krakus1 1615 #34902 Posted February 14, 2021 1 godzinę temu, Ceteth napisał(-a): Trochę będzie spamowane pewnie 😁 Piękny 😍 , gratuluję ! czy cyferki na bezelu też mają lumę ? oraz ciekawy jestem czy jest to ten sam kolor bezelu i tarczy jak w niebieskim modelu z bicolor ? 0 Share this post Link to post Share on other sites
Ceteth 6283 #34903 Posted February 14, 2021 Dzięki Nie miałem okazji porównać z bicolorem, więc nie odpowiem. Bezel z lumą jest chyba tylko w bondowskiej limitce, podstawowe wersje na pewno go nie mają, a szkoda 0 Share this post Link to post Share on other sites
Butik 11475 #34904 Posted February 15, 2021 Dziomborno 1 Kto rano wstaje ten leje jak z cebra... Share this post Link to post Share on other sites
Hersh 191 #34905 Posted February 15, 2021 Nie jest to zegar szczególnie dobrze wyglądający w portkach z materiału innego niż stal ale od czasu do czasu trudno oprzeć się pokusie jakiejś zmiany. Być może pogrubione tłoczenie przy uszach i wzdłuż paska dałoby lepszy wizualnie rezultat. 0 Share this post Link to post Share on other sites
desmo 3941 #34906 Posted February 15, 2021 Godzinę temu, Hersh napisał(-a): Nie jest to zegar szczególnie dobrze wyglądający w portkach z materiału innego niż stal ale od czasu do czasu trudno oprzeć się pokusie jakiejś zmiany. Być może pogrubione tłoczenie przy uszach i wzdłuż paska dałoby lepszy wizualnie rezultat. W tym wypadku to może być wina paska. Ten Railmaster ma duży potencjał paskowy bo łączy w sobie cechy zegarka vintydż i fieldwatcha. Z moich obserwacji najlepiej sprawdzają się paski cieńsze , bez grubych wypełnień i jakimś elementem nawiązujące do koloru lumy. Tu więcej inspiracji. https://magazine.bulangandsons.com/strap-guide-the-omega-railmaster/ 3 Share this post Link to post Share on other sites
wojtekkk 1 #34907 Posted February 15, 2021 (edited) Koledzy, koleżanki. Z Kruka zamówiłem Speedmaster Racing ref. 326.30.40.50.01.001 . Cena 11550 (-30%). Warto, nie warto? To ma być zegarek na co dzień, do marynarki. Planuję do niego dołożyć skórzany pasek. Trochę martwi mnie grubość, na youtube widziałem pomiary wskazujące na 15mm. Edited February 15, 2021 by wojtekkk 1 Share this post Link to post Share on other sites
Hersh 191 #34908 Posted February 15, 2021 Godzinę temu, desmo napisał(-a): W tym wypadku to może być wina paska. Ten Railmaster ma duży potencjał paskowy bo łączy w sobie cechy zegarka vintydż i fieldwatcha. Z moich obserwacji najlepiej sprawdzają się paski cieńsze , bez grubych wypełnień i jakimś elementem nawiązujące do koloru lumy. Tu więcej inspiracji. https://magazine.bulangandsons.com/strap-guide-the-omega-railmaster/ Widziałem je. Nie mniej dziękuję:) 0 Share this post Link to post Share on other sites
Ceteth 6283 #34909 Posted February 15, 2021 (edited) 53 minuty temu, wojtekkk napisał(-a): Koledzy, koleżanki. Z Kruka zamówiłem Speedmaster Racing ref. 326.30.40.50.01.001 . Cena 11550 (-30%). Warto, nie warto? To ma być zegarek na co dzień, do marynarki. Planuję do niego dołożyć skórzany pasek. Trochę martwi mnie grubość, na youtube widziałem pomiary wskazujące na 15mm. Stety, niestety ale mechaniczne Chrono swoją grubość mają. Natomiast koperta Speedmastera ma taki kształt, że tej grubości aż tak nie czuć. Edited February 15, 2021 by Ceteth 1 Share this post Link to post Share on other sites
bert69 279 #34910 Posted February 15, 2021 W mojej Planecie O. (8500) zepsuł się datownik Serwis Omegi krzyczy ponad 2.5 klocka (razem z przeglądem). Szukam alternatywy. Słyszałem o Panu Zbyszku z ul. Pięknej w Wawie. Polecacie? Jakiś inny namiar w stolicy? 0 Pozdrawiam, Wojtek Share this post Link to post Share on other sites
Butik 11475 #34911 Posted February 15, 2021 1 godzinę temu, wojtekkk napisał(-a): Koledzy, koleżanki. Z Kruka zamówiłem Speedmaster Racing ref. 326.30.40.50.01.001 . Cena 11550 (-30%). Warto, nie warto? To ma być zegarek na co dzień, do marynarki. Planuję do niego dołożyć skórzany pasek. Trochę martwi mnie grubość, na youtube widziałem pomiary wskazujące na 15mm. Zegar z wyglądu całkiem przyjemny, grubość w noszeniu do pominięcia. Jedyne do czego będziesz musiał się przyzwyczaić to czasem słyszalna praca jednokierunkowego wahnika, który jak się rozpędzi to potrafi się trochę pokręcić 6 minut temu, bert69 napisał(-a): W mojej Planecie O. (8500) zepsuł się datownik Serwis Omegi krzyczy ponad 2.5 klocka (razem z przeglądem). Szukam alternatywy. Słyszałem o Panu Zbyszku z ul. Pięknej w Wawie. Polecacie? Jakiś inny namiar w stolicy? Pan Zbyszek robi wszystko, łącznie z repetierami minutowymi, więc radę na pewno da. Pytanie tylko czy dostępne bedą części. Warto pójść, przedstawić problem i zapytać o możliwość rozwiązania i wstępną wycenę. 1 Kto rano wstaje ten leje jak z cebra... Share this post Link to post Share on other sites
sanik 81937 #34912 Posted February 15, 2021 2 godziny temu, bert69 napisał(-a): W mojej Planecie O. (8500) zepsuł się datownik Serwis Omegi krzyczy ponad 2.5 klocka (razem z przeglądem). Szukam alternatywy. Słyszałem o Panu Zbyszku z ul. Pięknej w Wawie. Polecacie? Jakiś inny namiar w stolicy? Ja polecam. 1 Share this post Link to post Share on other sites
swierszczu 2814 #34913 Posted February 15, 2021 No taka dzisiejsza sytuacja No taka dzisiejsza sytuacja An ten net. luma bardzo ładna tylko fotograf d*pa😂 5 O i T Share this post Link to post Share on other sites
Hersh 191 #34914 Posted February 15, 2021 Coś tam świeci 3 Share this post Link to post Share on other sites
Hersh 191 #34915 Posted February 15, 2021 (edited) Pokazuje też fazy Księżyca ale w przeciwieństwie do klasycznej komplikacji to użytkownik a nie Natura decyduje o tym, którą jest faza Edited February 15, 2021 by Hersh 4 Share this post Link to post Share on other sites
Guest #34916 Posted February 15, 2021 7 godzin temu, sanik napisał(-a): Ja polecam. I ja również polecam. 0 Share this post Link to post Share on other sites
artme 10811 #34917 Posted February 16, 2021 (edited) 16 godzin temu, Butik napisał(-a): Pan Zbyszek robi wszystko, łącznie z repetierami minutowymi, więc radę na pewno da. Moze i robi i moze da, jednak z Omega Constellation na ETA mojej zony rady (pomimo 3 wizyt) sobie nie dal... - odpuscilem 😒 Jak sie zatrzymywala po jednym dniu nienoszenia, tak sie zatrzymywala i nic nie potrafil zdzialac. Ale najgorsze bylo, ze zamiast przyznac sie, ze nie wie dlaczego tak sie dzieje czy, ze nie potrafi tego naprawic, to dal swietna rade - zona musi "bardziej machac reka" w ciagu dnia, wtedy sie "caly nakreci" 😂 Edited February 16, 2021 by artme 0 Share this post Link to post Share on other sites
sanik 81937 #34918 Posted February 16, 2021 1 godzinę temu, artme napisał(-a): Moze i robi i moze da, jednak z Omega Constellation na ETA mojej zony rady (pomimo 3 wizyt) sobie nie dal... - odpuscilem 😒 Jak sie zatrzymywala po jednym dniu nienoszenia, tak sie zatrzymywala i nic nie potrafil zdzialac. Ale najgorsze bylo, ze zamiast przyznac sie, ze nie wie dlaczego tak sie dzieje czy, ze nie potrafi tego naprawic, to dal swietna rade - zona musi "bardziej machac reka" w ciagu dnia, wtedy sie "caly nakreci" 😂 A gdzie naprawiłeś i co było nie halo? 0 Share this post Link to post Share on other sites
mc9 1055 #34919 Posted February 16, 2021 Ciekawostka na temat Bonda. Już przy pierwszej przymiarce w butiku dało się zauważyć, że w ostrym świetle ledów wskazówki odbijają światło w specyficzny sposób. Przybliżenie tego efektu wygląda, jak na zdjęciu poniżej. Nie ma tu żadnego Photoshopa ani nic nie było majstrowane ze światłem, zwykła biała żarówka. 7 Share this post Link to post Share on other sites
truesoul 1693 #34920 Posted February 16, 2021 Szybki wtorek na hołm ofisie 😉 4 Share this post Link to post Share on other sites
tommly 11896 #34921 Posted February 16, 2021 (edited) Pozakupowy spam 😜 Edited February 16, 2021 by tommly 11 ..."Wszystko jest możliwe. Niemożliwe po prostu wymaga więcej czasu"... Dan Brown Share this post Link to post Share on other sites
sanik 81937 #34922 Posted February 16, 2021 Gratuluję PeO 👍 0 Share this post Link to post Share on other sites
Kurzy 1587 #34923 Posted February 16, 2021 6 godzin temu, truesoul napisał(-a): Szybki wtorek na hołm ofisie 😉 I jak ważka się sprawdza? 6 godzin temu, truesoul napisał(-a): Szybki wtorek na hołm ofisie 😉 I jak ważka się sprawdza? 6 godzin temu, truesoul napisał(-a): Szybki wtorek na hołm ofisie 😉 I jak ważka się sprawdza? 6 godzin temu, truesoul napisał(-a): Szybki wtorek na hołm ofisie 😉 I jak ważka się sprawdza? 0 Share this post Link to post Share on other sites
tommly 11896 #34924 Posted February 16, 2021 4 godziny temu, sanik napisał(-a): Gratuluję PeO 👍 Dziękuję kolego 👊 0 ..."Wszystko jest możliwe. Niemożliwe po prostu wymaga więcej czasu"... Dan Brown Share this post Link to post Share on other sites
tbn 4953 #34925 Posted February 16, 2021 5 godzin temu, tommly napisał(-a): Pozakupowy spam 😜 Świetna referencja, od jakiegoś czasu też mi chodzi po głowie. Zastanawiam się tylko jak 42mm będzie się na moim nadgarstku układać, bo wole trochę mniejsze rozmiary. 0 Share this post Link to post Share on other sites