TeddyBuckland 11 #50226 Posted November 5, 2024 5 godzin temu, piku napisał(-a): @TeddyBuckland O, fajnie,ze jest w Browarze. Jak bedzie okazja to sie przyjrze. W sumie dosc dawno tam nie bylem. A z Jubitomem to spokojnie. Nie bede robil afery,bo akurat bylem z kolega, ktory rozgladal sie za zegarkiem wiec przy okazji popytalem o te Omege, ktora - nie ukrywam - podoba mi sie. Moze za szybko pytalem o upust jak zegarka nie widzialem i nie zamowilem Na pewno był w Browarze, bo nie wiem, czy więcej sztuk mają 😜 Jakby ktoś jeszcze był zainteresowany, to w zeszłym tygodniu mieli jeszcze białego Moonwatcha, ale (o ile dobrze pamiętam), to w ogóle go nie rabatują, nie uwzględniając nawet karty Kruka. 0 Share this post Link to post Share on other sites
Gaspar21 56 #50227 Posted November 5, 2024 32 minuty temu, TeddyBuckland napisał(-a): Na pewno był w Browarze, bo nie wiem, czy więcej sztuk mają 😜 Jakby ktoś jeszcze był zainteresowany, to w zeszłym tygodniu mieli jeszcze białego Moonwatcha, ale (o ile dobrze pamiętam), to w ogóle go nie rabatują, nie uwzględniając nawet karty Kruka. Potwierdzam, 0 rabatów 0 Share this post Link to post Share on other sites
MasterMind 12778 #50228 Posted November 5, 2024 Speedy Tuesday! 18 Share this post Link to post Share on other sites
Gaspar21 56 #50229 Posted November 5, 2024 2 minuty temu, MasterMind napisał(-a): Speedy Tuesday! Korzystając z okazji się przywitam 13 Share this post Link to post Share on other sites
sanik 81769 #50230 Posted November 5, 2024 #Speedytuesday 13 Share this post Link to post Share on other sites
dodge66 16236 #50231 Posted November 5, 2024 (edited) No to Speedy Edited November 5, 2024 by dodge66 16 Zegarki to emocje i nawet najbogatsza historia oraz najlepsze parametry na papierze nie wygrają z głosem serca - Passero Share this post Link to post Share on other sites
kingcrimson 18218 #50233 Posted November 5, 2024 10 Share this post Link to post Share on other sites
mirfak 4083 #50234 Posted November 6, 2024 Za dużo Speedmasterów 🙂 11 ... Share this post Link to post Share on other sites
Mav 234 #50235 Posted November 6, 2024 Chodzi mi po głowie mój Gral czyli Speedmaster w szafirze. Wiem, że standardowo pewnie można jakieś 20% "uciułać" rabatu. Czy ktoś się orientuje, czy w ramach Black Friday gdzieś będzie do wyrwania nowy SMP w granicach -30% ? Historycznie gdzieś coś było podobnego ? 0 Santos de Cartier Ref. WSSA0029 Share this post Link to post Share on other sites
logann 3090 #50236 Posted November 6, 2024 8 minutes ago, Mav said: Chodzi mi po głowie mój Gral czyli Speedmaster w szafirze. Wiem, że standardowo pewnie można jakieś 20% "uciułać" rabatu. Czy ktoś się orientuje, czy w ramach Black Friday gdzieś będzie do wyrwania nowy SMP w granicach -30% ? Historycznie gdzieś coś było podobnego ? Speedmaster Moonwatch jest zbyt popularnym modelem i raczej nie widać go na promocjach, chyba że ktoś ma dobrze dogadany temat z AD to może jakiś większy rabat na niego wyrwie. Jakiś czas temu była wyprzedaż na -30% kilku fajnych modeli Seamasterów, w tym 300 heritage, AT z dużą i małą sekundą, najnowszy Bond (czyli 300M w tytanie, ale zniknął po kilku godzinach) był też Speedmaster 57 (zielony chyba), ale Moonwatch się nie pojawia na takich akcjach. 1 Share this post Link to post Share on other sites
meeehau 2878 #50237 Posted November 6, 2024 Dołączam się do pytania czy gdzieś białego speedmastera nowy model na gumie można dostać z 20 procentami rabatu? 0 Share this post Link to post Share on other sites
pdb 834 #50238 Posted November 6, 2024 3 godziny temu, logann napisał(-a): Speedmaster Moonwatch jest zbyt popularnym modelem i raczej nie widać go na promocjach, chyba że ktoś ma dobrze dogadany temat z AD to może jakiś większy rabat na niego wyrwie. Jakiś czas temu była wyprzedaż na -30% kilku fajnych modeli Seamasterów, w tym 300 heritage, AT z dużą i małą sekundą, najnowszy Bond (czyli 300M w tytanie, ale zniknął po kilku godzinach) był też Speedmaster 57 (zielony chyba), ale Moonwatch się nie pojawia na takich akcjach. Bez problemu na chrono24 kupujesz nowego Moonwatcha z szafirem za 30k PLN. To taniej niż w Polsce z upustem 20%. 21 minut temu, meeehau napisał(-a): Dołączam się do pytania czy gdzieś białego speedmastera nowy model na gumie można dostać z 20 procentami rabatu? To proste. Tak długo, jak na chrono24 nie znajdziesz takiej ceny, nie znajdziesz jej w Polsce. Na razie widać, że ten zegarek jest zbyt mało dostępny, by był rabatowany. 2 Share this post Link to post Share on other sites
olivjer 616 #50239 Posted November 6, 2024 34 minuty temu, meeehau napisał(-a): Dołączam się do pytania czy gdzieś białego speedmastera nowy model na gumie można dostać z 20 procentami rabatu? Nowego Speedmastera z białą tarczą nie obowiązuje obecny rabat w Kruku, czyli 10% + 10%. Obowiązuje albo tylko 10% z kartą Platinium albo punkty; wtedy już możesz zabierać 20% z punktów. 0 Share this post Link to post Share on other sites
lukebor 8243 #50240 Posted November 6, 2024 Nowego Speedmastera z białą tarczą nie obowiązuje obecny rabat w Kruku, czyli 10% + 10%. Obowiązuje albo tylko 10% z kartą Platinium albo punkty; wtedy już możesz zabierać 20% z punktów. Punktów już teoretycznie nie ma. 1 I'm not myself, but not dead and not for sale... Share this post Link to post Share on other sites
logann 3090 #50241 Posted November 6, 2024 1 hour ago, pdb said: Bez problemu na chrono24 kupujesz nowego Moonwatcha z szafirem za 30k PLN. To taniej niż w Polsce z upustem 20%. Ok, myślałem że pytanie dotyczy polskiego AD. Na chrono owszem, znajdzie się 0 Share this post Link to post Share on other sites
pdb 834 #50242 Posted November 6, 2024 56 minut temu, olivjer napisał(-a): Nowego Speedmastera z białą tarczą nie obowiązuje obecny rabat w Kruku, czyli 10% + 10%. Obowiązuje albo tylko 10% z kartą Platinium albo punkty; wtedy już możesz zabierać 20% z punktów. Tyle, że płacenie za niego 36k (z tym rabatem) to i tak szaleństwo 😉 1 Share this post Link to post Share on other sites
mario1971 68454 #50243 Posted November 6, 2024 56 minut temu, lukebor napisał(-a): Punktów już teoretycznie nie ma. Moje resztki punktów zostały skasowane w tym tygodniu. 0 To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram. Share this post Link to post Share on other sites
lukebor 8243 #50244 Posted November 6, 2024 Moje resztki punktów zostały skasowane w tym tygodniu. Program wymiany pkt był aktywny do 31.10, choć pierwotnie miał być do końca września. 0 I'm not myself, but not dead and not for sale... Share this post Link to post Share on other sites
olivjer 616 #50245 Posted November 6, 2024 19 minut temu, pdb napisał(-a): Tyle, że płacenie za niego 36k (z tym rabatem) to i tak szaleństwo 😉 Dlaczego? Jest inne wyjście jak chcesz nowy zegarek kupiony u polskiego AD? 0 Share this post Link to post Share on other sites
ireo 3651 #50246 Posted November 7, 2024 20 godzin temu, olivjer napisał(-a): 20 godzin temu, pdb napisał(-a): Tyle, że płacenie za niego 36k (z tym rabatem) to i tak szaleństwo 😉 Dlaczego? Jest inne wyjście jak chcesz nowy zegarek kupiony u polskiego AD? Powiedzmy, że to decyzja albo wybór. Ludzie chętnie decydują się na znacznie większe szaleństwa niż zakup Omegi. Druga strona medalu jest taka, że nawet gdyby założyć, że Omega czy Swatch Group to fundacje charytatywne a nie przedsiębiorstwa komercyjne z kategorii produktów luksusowych, to nie mogliby sobie pozwolić na znaczne obniżenie ceny, bo wtedy ludzie przestaliby kupować. Utrata przez taką markę jak Omega statusu produktu luksusowego to byłby koniec tej firmy. Strategia nakręcania sprzedaży przez obniżkę cen wydaje się kusząca, ale nie w tej kategorii dóbr. W przypadku zegarków z górnej półki groziłoby to wypadnięciem z rynku. Dlatego firmy "z górnej strefy stanów średnich" wychodzą ze skóry, żeby sukcesywnie podnosić ceny ile tylko się da, bo nie stać ich na spadek do kategorii wyrobów masowych. Tak to wygląda, przynajmniej przez ostatnie sto lat. 6 - ireo Share this post Link to post Share on other sites
bladymis 164 #50247 Posted November 8, 2024 Żelastwo od Uncle’a doleciało, dodatkowo haracz dla złodziei opłacony w kwocie 150 zł.Dzięki piękne za polecenie, bardzo fajna bransoleta za racjonalną cenę, do pełni szczęścia brakuje mi tylko zapięcia jak w ori 14 Share this post Link to post Share on other sites
vvv 2443 #50248 Posted November 8, 2024 (edited) A ja ciągle z tą busolą w ostatnim roku zapięcie nabrało więcej rys niż przez poprzednie 5lat Sent from my iPhone using Tapatalk Edited November 9, 2024 by vvv 10 Pozdrawiam,Janek Share this post Link to post Share on other sites
pdb 834 #50250 Posted November 9, 2024 W dniu 6.11.2024 o 21:59, olivjer napisał(-a): Dlaczego? Jest inne wyjście jak chcesz nowy zegarek kupiony u polskiego AD? Bo Omega ma olbrzymi spadek wartości, przez to że napompowała ceny niewspółmiernie do "brand value". Na razie, ten zegarek jest względnie mało dostępny, stąd trzyma ceny. Jak tylko pojawi się dostępność...poleci na łeb. Polecam sprawdzić aktualnę cenę Snoopy'ego to zobaczycie o czym mówię. W dniu 7.11.2024 o 18:45, ireo napisał(-a): Powiedzmy, że to decyzja albo wybór. Ludzie chętnie decydują się na znacznie większe szaleństwa niż zakup Omegi. Druga strona medalu jest taka, że nawet gdyby założyć, że Omega czy Swatch Group to fundacje charytatywne a nie przedsiębiorstwa komercyjne z kategorii produktów luksusowych, to nie mogliby sobie pozwolić na znaczne obniżenie ceny, bo wtedy ludzie przestaliby kupować. Utrata przez taką markę jak Omega statusu produktu luksusowego to byłby koniec tej firmy. Strategia nakręcania sprzedaży przez obniżkę cen wydaje się kusząca, ale nie w tej kategorii dóbr. W przypadku zegarków z górnej półki groziłoby to wypadnięciem z rynku. Dlatego firmy "z górnej strefy stanów średnich" wychodzą ze skóry, żeby sukcesywnie podnosić ceny ile tylko się da, bo nie stać ich na spadek do kategorii wyrobów masowych. Tak to wygląda, przynajmniej przez ostatnie sto lat. Absolutnie się nie zgadzam. Miałem różne Omegi od jakiś 15 lat. Praktycznie każdą można było kupić z upustem 20%. Przez te lata nie wydarzyło się nic, co by uzasadniało tak mocne podwyżki cen w Omedze. To jest marka, której miejsce jest w przedziale 20-30k i tyle. Tym bardziej więc marka będzie miała kłopoty. Btw. chyba miesiąc temu ktoś wrzucał screena, z Jubitomu czy Kruka, pokazującego możliwość kupienia EdWhite z upustem 20%. Tak właśnie Omega trzyma wartość 😕 3 Share this post Link to post Share on other sites