Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...
Degustatorr Noir

Klub Miłośników Zegarków OMEGA

Recommended Posts

5 godzin temu, piku napisał(-a):

@TeddyBuckland

O, fajnie,ze jest w Browarze. Jak bedzie okazja to sie przyjrze. W sumie dosc dawno tam nie bylem.

A z Jubitomem to spokojnie. Nie bede robil afery,bo akurat bylem z kolega, ktory rozgladal sie za zegarkiem  wiec przy okazji popytalem o te Omege, ktora - nie ukrywam - podoba mi sie. Moze za szybko pytalem o upust jak zegarka nie widzialem i nie zamowilem ;):D

Na pewno był w Browarze, bo nie wiem, czy więcej sztuk mają 😜

Jakby ktoś jeszcze był zainteresowany, to w zeszłym tygodniu mieli jeszcze białego Moonwatcha, ale (o ile dobrze pamiętam), to w ogóle go nie rabatują, nie uwzględniając nawet karty Kruka.

32 minuty temu, TeddyBuckland napisał(-a):

Na pewno był w Browarze, bo nie wiem, czy więcej sztuk mają 😜

Jakby ktoś jeszcze był zainteresowany, to w zeszłym tygodniu mieli jeszcze białego Moonwatcha, ale (o ile dobrze pamiętam), to w ogóle go nie rabatują, nie uwzględniając nawet karty Kruka.

Potwierdzam, 0 rabatów 

Chodzi mi po głowie mój Gral czyli Speedmaster w szafirze.

Wiem, że standardowo pewnie można jakieś 20% "uciułać" rabatu.

Czy ktoś się orientuje, czy w ramach Black Friday gdzieś będzie do wyrwania nowy SMP w granicach -30% ? Historycznie gdzieś coś było podobnego ?

Santos de Cartier Ref. WSSA0029

8 minutes ago, Mav said:

Chodzi mi po głowie mój Gral czyli Speedmaster w szafirze.

Wiem, że standardowo pewnie można jakieś 20% "uciułać" rabatu.

Czy ktoś się orientuje, czy w ramach Black Friday gdzieś będzie do wyrwania nowy SMP w granicach -30% ? Historycznie gdzieś coś było podobnego ?

Speedmaster Moonwatch jest zbyt popularnym modelem i raczej nie widać go na promocjach, chyba że ktoś ma dobrze dogadany temat z AD to może jakiś większy rabat na niego wyrwie. Jakiś czas temu była wyprzedaż na -30% kilku fajnych modeli Seamasterów, w tym 300 heritage, AT z dużą i małą sekundą, najnowszy Bond (czyli 300M w tytanie, ale zniknął po kilku godzinach) był też Speedmaster 57 (zielony chyba), ale Moonwatch się nie pojawia na takich akcjach.

Dołączam się do pytania czy gdzieś białego speedmastera nowy model na gumie można dostać z 20 procentami rabatu?

3 godziny temu, logann napisał(-a):

Speedmaster Moonwatch jest zbyt popularnym modelem i raczej nie widać go na promocjach, chyba że ktoś ma dobrze dogadany temat z AD to może jakiś większy rabat na niego wyrwie. Jakiś czas temu była wyprzedaż na -30% kilku fajnych modeli Seamasterów, w tym 300 heritage, AT z dużą i małą sekundą, najnowszy Bond (czyli 300M w tytanie, ale zniknął po kilku godzinach) był też Speedmaster 57 (zielony chyba), ale Moonwatch się nie pojawia na takich akcjach.

Bez problemu na chrono24 kupujesz nowego Moonwatcha z szafirem za 30k PLN. To  taniej niż w Polsce z upustem 20%.

21 minut temu, meeehau napisał(-a):

Dołączam się do pytania czy gdzieś białego speedmastera nowy model na gumie można dostać z 20 procentami rabatu?

To proste. Tak długo, jak na chrono24 nie znajdziesz takiej ceny, nie znajdziesz jej w Polsce. Na razie widać, że ten zegarek jest zbyt mało dostępny, by był rabatowany.

34 minuty temu, meeehau napisał(-a):

Nowego Speedmastera z białą tarczą nie obowiązuje obecny rabat w Kruku, czyli 10% + 10%.

Obowiązuje albo tylko 10% z kartą Platinium albo punkty; wtedy już możesz zabierać 20% z punktów. 

Nowego Speedmastera z białą tarczą nie obowiązuje obecny rabat w Kruku, czyli 10% + 10%.
Obowiązuje albo tylko 10% z kartą Platinium albo punkty; wtedy już możesz zabierać 20% z punktów. 

Punktów już teoretycznie nie ma.

I'm not myself, but not dead and not for sale...

1 hour ago, pdb said:

Bez problemu na chrono24 kupujesz nowego Moonwatcha z szafirem za 30k PLN. To  taniej niż w Polsce z upustem 20%.

Ok, myślałem że pytanie dotyczy polskiego AD. Na chrono owszem, znajdzie się

56 minut temu, olivjer napisał(-a):

Tyle, że płacenie za niego 36k (z tym rabatem) to i tak szaleństwo 😉 

56 minut temu, lukebor napisał(-a):

Punktów już teoretycznie nie ma.

Moje resztki punktów zostały skasowane w tym tygodniu. 

To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram.

Moje resztki punktów zostały skasowane w tym tygodniu. 

Program wymiany pkt był aktywny do 31.10, choć pierwotnie miał być do końca września.

I'm not myself, but not dead and not for sale...

19 minut temu, pdb napisał(-a):

Dlaczego? Jest inne wyjście jak chcesz nowy zegarek kupiony u polskiego AD?

20 godzin temu, olivjer napisał(-a):
20 godzin temu, pdb napisał(-a):

Powiedzmy, że to decyzja albo wybór. Ludzie chętnie decydują się na znacznie większe szaleństwa niż zakup Omegi.

Druga strona medalu jest taka, że nawet gdyby założyć, że Omega czy Swatch Group to fundacje charytatywne a nie przedsiębiorstwa komercyjne z kategorii produktów luksusowych, to nie mogliby sobie pozwolić na znaczne obniżenie ceny, bo wtedy ludzie przestaliby kupować. Utrata przez taką markę jak Omega statusu produktu luksusowego to byłby koniec tej firmy.

Strategia nakręcania sprzedaży przez obniżkę cen wydaje się kusząca, ale nie w tej kategorii dóbr. W przypadku zegarków z górnej półki groziłoby to wypadnięciem z rynku. Dlatego firmy "z górnej strefy stanów średnich" wychodzą ze skóry, żeby sukcesywnie podnosić ceny ile tylko się da, bo nie stać ich na spadek do kategorii wyrobów masowych. Tak to wygląda, przynajmniej przez ostatnie sto lat. 

- ireo

W dniu 6.11.2024 o 21:59, olivjer napisał(-a):

Bo Omega ma olbrzymi spadek wartości, przez to że napompowała ceny niewspółmiernie do "brand value". Na razie, ten zegarek jest względnie mało dostępny, stąd trzyma ceny. Jak tylko pojawi się dostępność...poleci na łeb. Polecam sprawdzić aktualnę cenę Snoopy'ego to zobaczycie o czym mówię.

W dniu 7.11.2024 o 18:45, ireo napisał(-a):

Powiedzmy, że to decyzja albo wybór. Ludzie chętnie decydują się na znacznie większe szaleństwa niż zakup Omegi.

Druga strona medalu jest taka, że nawet gdyby założyć, że Omega czy Swatch Group to fundacje charytatywne a nie przedsiębiorstwa komercyjne z kategorii produktów luksusowych, to nie mogliby sobie pozwolić na znaczne obniżenie ceny, bo wtedy ludzie przestaliby kupować. Utrata przez taką markę jak Omega statusu produktu luksusowego to byłby koniec tej firmy.

Strategia nakręcania sprzedaży przez obniżkę cen wydaje się kusząca, ale nie w tej kategorii dóbr. W przypadku zegarków z górnej półki groziłoby to wypadnięciem z rynku. Dlatego firmy "z górnej strefy stanów średnich" wychodzą ze skóry, żeby sukcesywnie podnosić ceny ile tylko się da, bo nie stać ich na spadek do kategorii wyrobów masowych. Tak to wygląda, przynajmniej przez ostatnie sto lat. 

Absolutnie się nie zgadzam. Miałem różne Omegi od jakiś 15 lat. Praktycznie każdą można było kupić z upustem 20%. Przez te lata nie wydarzyło się nic, co by uzasadniało tak mocne podwyżki cen w Omedze. To jest marka, której miejsce jest w przedziale 20-30k i tyle. Tym bardziej więc marka będzie miała kłopoty.

Btw. chyba miesiąc temu ktoś wrzucał screena, z Jubitomu czy Kruka, pokazującego możliwość kupienia EdWhite z upustem 20%. Tak właśnie Omega trzyma wartość 😕