Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Degustatorr Noir

Klub Miłośników Zegarków OMEGA

Rekomendowane odpowiedzi

2 hours ago, tbn said:

Przymiarka. Jak dla mnie rewelacyjny i moim zdaniem najładniejsza Omega od lat 2000. Wszystko szczotkowane, bransoleta pasuje świetnie. Jest grubszy, ale nie czuć tego na nadgarstku. Pierwszy raz zacząłem rozważać, że mógłbym czym zastąpić Moona jako edc. 

IMG_0150.jpeg

Masz więcej fotek? Grubość nie rozwaliła pozytywnego wrażenia?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 godziny temu, tbn napisał(-a):

Przymiarka. Jak dla mnie rewelacyjny i moim zdaniem najładniejsza Omega od lat 2000. Wszystko szczotkowane, bransoleta pasuje świetnie. Jest grubszy, ale nie czuć tego na nadgarstku. Pierwszy raz zacząłem rozważać, że mógłbym czym zastąpić Moona jako edc. 

IMG_0150.jpeg

A dla mnie te proste uszy tam nie pasują 😏 ale każdy ma inny gust 🤗

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
4 godziny temu, tbn napisał(-a):

IMG_0150.jpeg

Spodobał mi się jak tylko zobaczyłem, chociaż to chronograf. Świetne kolory. Rozmiar na papierze przyzwoity, dużo lumy, czytelny i WR całkiem całkiem. Gdzie mierzyłeś?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie robiłem więcej fotek, jest dostępny w butiku w Warszawie. Wszytko kolorystycznie dobrze się zgrywa, data, automat, solidny wr i chrono do tego. Świetny materiał na codzienny zegarek. 

@mariusz1986 Ten model oparli o speedmastera z 1957.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, tbn napisał(-a):

Nie robiłem więcej fotek, jest dostępny w butiku w Warszawie. Wszytko kolorystycznie dobrze się zgrywa, data, automat, solidny wr i chrono do tego. Świetny materiał na codzienny zegarek. 

@mariusz1986 Ten model oparli o speedmastera z 1957.

Tak zgadza się, ale jakoś to do mnie nie trafiaja te uszy poprostu 😶. Ale już tarcza i wskazówki jak najbardziej w moim guście 😊

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
5 godzin temu, Sajmonm napisał(-a):

IMG_2781.jpeg

To 42mm

W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał:

... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie ma ktoś może worldtimera na sprzedaż? Najlepiej w wersji z paskiem i bransą ale sam pasek te może być.

Wysłane z mojego SM-S908B przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Tymczasem przed zapowiadana premierą nowego speedmastera łomega wyskakuje z... Speedmasterem. Platynowym (to było) z platynową  bransoletą (nowość).

https://teddybaldassarre.com/en-int/blogs/watches/news-omega-launches-speedmaster-moonwatch-with-lunar-meteorite-dial-and-iconic-calibre-321-in-solid-platinum?fbclid=PAZXh0bgNhZW0CMTEAAaYvHgGAorKpo2Q39YfTZNbRa20m8wNC4JzoSFLYaRMl-nSOb8rimtRsF-M_aem_I49QaZMnGfYd9N1cb6Uhlw

Omega-Speedmaster-321-Platinum.jpg?v=173

Edytowane przez Jan

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 4.01.2025 o 12:26, sanik napisał(-a):

Wskazówkowy szał 😜

IMG_20250104_122431.jpg

Świetny Speedmaster w pięknym stanie. Takich zegarków już nie ma. W dodatku, jeśli dobrze widzę, z dniami tygodnia po szwedzku, więc tym ciekawszy.

Nie widziałem tego modelu na żywo, bardzo mi się podoba sposób osadzenia lunety i umiejscowienie tarczki 24h w górnej części tarczy.

Jeśli chodzi o ilość wskazówek, to następnym krokiem Omegi był Speedmaster Day-Date 3520.50, znany również jako "Mk40". 

Akurat mam taki na ręce, ale już za ciemno na przyzwoite zdjęcie (pożyczyłem z Fratello). Osiem wskazówek na jednej tarczy, jakimś cudem wygląda to czytelnie.

Kiedyś poszedłem z tym zegarkiem do serwisu Swatch Group przy Marynarskiej. Trafiłem na sympatyczną dziewczynę, która przyjmując ode mnie zegarek zawołała: 

"ojej, wskazówka odpadła!". Oczywiście nic tam nie odpadło, pani zinterpretowała w ten sposób komplikację pointer date w kształcie "samolotu" (albo rakiety, czy co tam Omega miała na myśli).

Ubaw miałem przez całe popołudnie, jeszcze teraz się uśmiecham na wspomnienie tej sytuacji. Pani oczywiście blondynka, niestety chyba od dawna tam nie pracuje.

SpeedmasterMark40-12.jpg?ssl=1

- ireo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
11 godzin temu, Jan napisał(-a):

Skromne 105.700 EUR. Omega plynie jak dla mnie :D

image.thumb.png.ce706e6a73301969e33a6df247c3e7bd.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jest cały w platynie, nie może być tani

Wysłane z mojego SM-S921B przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No - tyle, ze to dalej Omega Speedmaster. Jak widze pomysl na nia jest taki, ze bedzie  zegarkiem sportowym, elegantem, eksluzywnym i co tam jeszcze. A wszystko "bo byla na ksiezycu" :D

Sorry ale jak patrze na strategie modelowa to przypomina mi sie powiedzenie, ze wielblad to kon zaprojektowany przez komitet. Czekam az Lambo zrozumie, ze Urusem mozna orac pole i ciagnac przyczepe.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
14 hours ago, ireo said:

Świetny Speedmaster w pięknym stanie. Takich zegarków już nie ma. W dodatku, jeśli dobrze widzę, z dniami tygodnia po szwedzku, więc tym ciekawszy.

Nie widziałem tego modelu na żywo, bardzo mi się podoba sposób osadzenia lunety i umiejscowienie tarczki 24h w górnej części tarczy.

Jeśli chodzi o ilość wskazówek, to następnym krokiem Omegi był Speedmaster Day-Date 3520.50, znany również jako "Mk40". 

Akurat mam taki na ręce, ale już za ciemno na przyzwoite zdjęcie (pożyczyłem z Fratello). Osiem wskazówek na jednej tarczy, jakimś cudem wygląda to czytelnie.

Kiedyś poszedłem z tym zegarkiem do serwisu Swatch Group przy Marynarskiej. Trafiłem na sympatyczną dziewczynę, która przyjmując ode mnie zegarek zawołała: 

"ojej, wskazówka odpadła!". Oczywiście nic tam nie odpadło, pani zinterpretowała w ten sposób komplikację pointer date w kształcie "samolotu" (albo rakiety, czy co tam Omega miała na myśli).

Ubaw miałem przez całe popołudnie, jeszcze teraz się uśmiecham na wspomnienie tej sytuacji. Pani oczywiście blondynka, niestety chyba od dawna tam nie pracuje.

SpeedmasterMark40-12.jpg?ssl=1

Ciekawy ten Speedy Day-Date. Jak u niego z grubością w zestawieniu ze srednicą i L2L? Czy mozesz wrzucić jakies zdjęcie nadgarstkowe? 

Z ciekawosci ile kosztuje serwis takiego zegarka?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, cordi7 napisał(-a):

Urusem mozna ciagnac przyczepe.

No pewnie że można, jak mój sąsiad:

17365191988847562882001747309170.thumb.jpg.31495444f69a37bb670a140078cfcd32.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobry ladunek na przyczepie tak w ogole :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dojechał na miejsce? To nie jest tak że większy ciezar musi byc na początku przyczepki?

Wysłane z mojego SM-S921B przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
11 minut temu, bober5264 napisał(-a):

Dojechał na miejsce?

Zobacz wpis #45660 z 13.08.2024 z wątku samochodowego 😉.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi