Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Degustatorr Noir

Klub Miłośników Zegarków OMEGA

Rekomendowane odpowiedzi

Teraz, kornel91 napisał(-a):

@Dorian06 Michał Prezes KSF zagrożony?? 😆

Nie śledziłem, ale miło, że ktoś czuje mój oddech na plecach 🤣

"Człowiek tyle jest wart, ile warte są sprawy, którymi się zajmuje." Marek Aureliusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Spam Łukasz wskazany ale weź albo zmień telefon albo się popraw żeby krzywdy dla tej AT nie robić
To nie telefon, darmowy tapatalk ma ograniczenia rozmiaru zdjęć

Wysłane z mojego SM-S921B przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
19 minut temu, bober5264 napisał(-a):

To nie telefon, darmowy tapatalk ma ograniczenia rozmiaru zdjęć

Wysłane z mojego SM-S921B przy użyciu Tapatalka

To nie to bo zdjęcie jest nieostre nawet jak Tapatalk zmniejsza zdjęcia 😀

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Nethuns, Oris, Sinn, Zelos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U mnie wygląda spoko, serio, jak się w nie kliknie to to sie rozjeżdżają pixele bo brakuje rozdzielczości ale tak bezpośrednio w poście wygląda dobrze i ostro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
4 godziny temu, bober5264 napisał(-a):

U mnie wygląda spoko, serio, jak się w nie kliknie to to sie rozjeżdżają pixele bo brakuje rozdzielczości ale tak bezpośrednio w poście wygląda dobrze i ostro

Trochę chyba masz rację. 

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Nethuns, Oris, Sinn, Zelos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
8 minut temu, kornel91 napisał(-a):

Trochę chyba masz rację. 

Trochę, chyba, a nawet na pewno ;)

"Człowiek tyle jest wart, ile warte są sprawy, którymi się zajmuje." Marek Aureliusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dokładnie, ile ja się nawkurzałem, rzucałem mięchem, że „japko” robi badziewne zdjęcia, i że 14 Pro robiła lepsze od 15 Pro. Niestety przerzucając z telefonu na kompa lub wrzucając poprzez Tapatalk robi się dramat z jakością fotek.

..."Wszys­tko jest możli­we. Niemożli­we po pros­tu wy­maga więcej cza­su"... Dan Brown

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jakościowo(rozdzielczość) na pewno jest ok.

Nie korzystam z TT. Wrzucam z telefonu na kompa i ładuję bezpośrednio na stronę. Fotka musi być dobrej jakości, natomiast wykonanie samego zdjęcia, to amatroszczyzna, nie to co u Kolegów @lysolek007@mario1971@dodge66@przemekspcei innych, którzy robią zdjęcia jak zawodowy fotograf.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
17 minut temu, tommly napisał(-a):

Dokładnie, ile ja się nawkurzałem, rzucałem mięchem, że „japko” robi badziewne zdjęcia, i że 14 Pro robiła lepsze od 15 Pro. Niestety przerzucając z telefonu na kompa lub wrzucając poprzez Tapatalk robi się dramat z jakością fotek.

Może warto jest wykupić dożywotni Tapatalk VIP za 30~40$. 

Wtedy możesz wrzucać fotki w dużej rozdzielczości. 

To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Może warto jest wykupić dożywotni Tapatalk VIP za 30~40$. 
Wtedy możesz wrzucać fotki w dużej rozdzielczości. 

Mariusz możliwe, że spróbuję na miesiąc lub rok, jeżeli faktycznie jakość wrzucanych materiałów ulegnie poprawie.

..."Wszys­tko jest możli­we. Niemożli­we po pros­tu wy­maga więcej cza­su"... Dan Brown

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 9.03.2025 o 16:04, mario1971 napisał(-a):

Ja wrzucam przez TT VIP.

99d41d18610e27e0041593685517b985.jpg

Nie wiem Mariusz jakich Ty zaklęć używasz, ale u mnie obraz na żywo dużo gorszy 😆 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
4 godziny temu, Autor1984 napisał(-a):

Nie wiem Mariusz jakich Ty zaklęć używasz, ale u mnie obraz na żywo dużo gorszy 😆 

Może to wynikać z ustawień telefonu, które domyślnie obcinają rozdzielczość, jak już ktoś słusznie zauważył. Zanim zdecydujesz się zagłębić w ustawienia, możesz jeszcze wypróbować prostsze wyjście czyli wrzucanie obrazków bezpośrednio z telefonu. Moje zdjęcia wyraźnie się poprawiły, kiedy przestałem zawracać sobie głowę korzystaniem z pośrednictwa komputera. Chyba, że chciałbym uzyskać rzeczywiśce wysoką jakość; wtedy z kolei nie robiłbym zdjęć telefonem tylko aparatem.

- ireo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 minuty temu, ireo napisał(-a):

Może to wynikać z ustawień telefonu, które domyślnie obcinają rozdzielczość, jak już ktoś słusznie zauważył. Zanim zdecydujesz się zagłębić w ustawienia, możesz jeszcze wypróbować prostsze wyjście czyli wrzucanie obrazków bezpośrednio z telefonu. Moje zdjęcia wyraźnie się poprawiły, kiedy przestałem zawracać sobie głowę korzystaniem z pośrednictwa komputera. Chyba, że chciałbym uzyskać rzeczywiśce wysoką jakość; wtedy z kolei nie robiłbym zdjęć telefonem tylko aparatem.

Dzięki za informację jak mnie kiedyś weźmie, aby stanąć w konkury z najlepszymi na forum to się będę dokształcał w temacie ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, sanik napisał(-a):

IMG_20250311_153059.jpg

Czy w tej referencji luma też ma zielonkawe zabarwienie jak np. w Peter Blake?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, tbn napisał(-a):

Czy w tej referencji luma też ma zielonkawe zabarwienie jak np. w Peter Blake?

Tak

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi