Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Degustatorr Noir

Klub Miłośników Zegarków OMEGA

Rekomendowane odpowiedzi

Pasek kupiony z czystej ciekawości, przyszedł więc trzeba było zamontować… jest naprawdę spoko, fajna delikatna dla skóry struktura, rzep konkretny a przelotka/ szekla metalowa i solidna, zatem ponoszę sobie speeda trochę dłużej niż to planowałem. 

IMG_8349.jpeg

IMG_8348.jpeg

IMG_8347.jpeg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, Ex3v napisał(-a):

No nie wiem. Wystarczy byle wyjazd do Barcelony i ryzyko utraty zegarka w turystycznych częściach miasta jest już duże. 

W takiej sytuacji bardziej zainteresowałbym się ubezpieczeniem zdrowotnym, a nie zegarka. Oczywiście każdy decyduje sam, najlepiej moim zdaniem kupować zegarki, które nie są dużym obciążeniem finansowym, w sensie, zgubię, ukradną, zepsuje się, to idę kupuję drugi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Temat przyszedł mi do głowy wykupując ubezpieczenie na sprzęt elektroniczny dla dzieci w Mediaexpert, choć teraz z tym tematem bardziej mi bliżej do autocasco samochodu.

Z mojego moona zrobiłem daily watch i zakładając go rano zastanawiam się co będę robił i czy go nie uszkodzę, często w efekcie zakładam coś innego. Ubezpieczenie w jakiejś rozsądnej cenie byłby wygodne, żeby się tym aspektem nie martwić.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
23 minuty temu, Wojtas79 napisał(-a):

Temat przyszedł mi do głowy wykupując ubezpieczenie na sprzęt elektroniczny dla dzieci w Mediaexpert, choć teraz z tym tematem bardziej mi bliżej do autocasco samochodu.

Z mojego moona zrobiłem daily watch i zakładając go rano zastanawiam się co będę robił i czy go nie uszkodzę, często w efekcie zakładam coś innego. Ubezpieczenie w jakiejś rozsądnej cenie byłby wygodne, żeby się tym aspektem nie martwić.

Rozumiem Twój punkt widzenia, ja mam inny, ale w takim razie telefon do jakieś dużej ubezpieczalni pewnie załatwi sprawę i uzyskasz informacje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak w każdym ubezpieczeniu najwazniejszy jest rozdział "Wyłączenia". Jeśli będą kosmiczne to trzeba odpuścić. Przerabiałem to z rowerem. Ubezpieczyciel miał takie wymagania co do zabezpieczenia roweru w piwnicy że były nie do spełnienia. W sytuacji kradzieży to ja musiałbym np. dostarczyć dowody włamania. Jeśli złodziej zabierze ze sobą zerwaną kłódkę to nie mam dowodu że włamano się do mnie. Dodatkowo łańcuch zabezpieczający rower w terenie musi mieć parametry określone przez ubezpieczyciela. Więc musiałbym na kolarzowke zabierać łańcuch o wadze ponad 2kg aby spełnić wymagania co do rodzaju i grubości stali.... Itp, itd. szukanie idioty na składkę. Ale w temacie zegarków...
Ostatnio w Kruku kupowałem omegę dla żony i dostałem ulotkę ubezpieczenia zegarków. Wyrzuciłem bo nie jestem zainteresowany. Ale jakbyś był to możesz w Kruku poprosić o informacje w tym temacie
Ja osobiście hołduję tezie, że brak ubezpieczenia komercyjnego jest najtańszym i najlepszym ubezpieczeniem. Moje działanie - moja odpowiedzialność. Jak myję kibel domestosem to ściągam zegarek. Jak jestem w Brazylii na plaży to mam ze sobą tylko kąpielowki i klapki. Dostosowuję się do zagrożeń danego miejsca.

Wysłane z mojego M2007J17G przy użyciu Tapatalka

Zdrowy rozsądek to nic innego jak zbiór uprzedzeń nagromadzonych w umyśle przed osiemnastym rokiem życia

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
10 godzin temu, abir napisał(-a):

Dodatkowo łańcuch zabezpieczający rower w terenie musi mieć parametry określone przez ubezpieczyciela. Więc musiałbym na kolarzowke zabierać łańcuch o wadze ponad 2kg aby spełnić wymagania co do rodzaju i grubości stali.... Itp, itd. szukanie idioty na składkę. Ale w temacie zegarków...

Niektóre z Twoich zegarków są tak pancerne, że spokojnie mógłbyś przypinać rower zegarkiem, dla pewności zakładać jeszcze kłódkę i ubezpieczać cały zestaw.

- ireo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 godziny temu, ireo napisał(-a):

Niektóre z Twoich zegarków są tak pancerne, że spokojnie mógłbyś przypinać rower zegarkiem, dla pewności zakładać jeszcze kłódkę i ubezpieczać cały zestaw.

no tak, coś w tym jest...🙂

Zdrowy rozsądek to nic innego jak zbiór uprzedzeń nagromadzonych w umyśle przed osiemnastym rokiem życia

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi