wojtek91 4292 #52376 Posted January 6 Od zakupu nie schodzi z nadgarstka. 20 Share this post Link to post Share on other sites
armageddon10 96 #52377 Posted January 6 57 minut temu, wojtek91 napisał(-a): Od zakupu nie schodzi z nadgarstka. Jaki rozmiar tej Omegi ? 0 Share this post Link to post Share on other sites
wojtek91 4292 #52378 Posted January 6 1 godzinę temu, armageddon10 napisał(-a): Jaki rozmiar tej Omegi ? 41mm, nadgarstek 18cm 0 Share this post Link to post Share on other sites
blue7 66 #52379 Posted January 6 3 godziny temu, wojtek91 napisał(-a): Od zakupu nie schodzi z nadgarstka. gratuluję! świetny wybór, imo dużo lepszy niż chyba również rozważany longines conquest heritage na stalowej bransolecie. no i w tych wcześniejszych at mechanizmy bazowały na mechanizmach eta, a tu już jest bardzo dobry in-house. 1 Share this post Link to post Share on other sites
Dorian06 43268 #52380 Posted January 6 W dniu 5.01.2026 o 08:23, christ0ff napisał(-a): Początek 2026 zaczynam powitaniem w Klubie Twoja nowość ❓️ Jaki to rozmiar ❓️ 0 W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał: ... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz... Share this post Link to post Share on other sites
wojtek91 4292 #52381 Posted January 6 41 minut temu, blue7 napisał(-a): gratuluję! świetny wybór, imo dużo lepszy niż chyba również rozważany longines conquest heritage na stalowej bransolecie. no i w tych wcześniejszych at mechanizmy bazowały na mechanizmach eta, a tu już jest bardzo dobry in-house. Dziękuję! Finalnie udało się zamienić białą AT na nowszą niebieską, te akurat miały już pełen co-axial, co nie jest dla mnie jakąś szczególną zaletą. Jeśli mam być szczery to wolałbym zwykłą ETĘ 2892 i 1 mm mniej grubości 🙂 Natomiast Conquesta finalnie odpuściłem bo zdecydowałem się zostawić mojego Conquesta 35mm z kremową tarczą. Prawie padło na Explorera 36mm 114270, ale obawiałem się (zresztą słusznie) zbyt małego rozmiaru. Ta AT jest bardzo uniwersalna i na ten moment jestem w pełni zadowolony. 1 Share this post Link to post Share on other sites
christ0ff 1927 #52382 Posted January 6 40 minut temu, Dorian06 napisał(-a): Twoja nowość ❓️ Jaki to rozmiar ❓️ Tak. Zakupiona od człowieka z forum Rozmiar to kompaktowe 39,5mm. 1 Share this post Link to post Share on other sites
lysolek007 46150 #52383 Posted January 6 ;] 16 👉📸 All Rights Reserved® Diver's⌚holic Share this post Link to post Share on other sites
Butik 11641 #52384 Posted January 7 Takie cuś wejszło z nowym rokiem. 26 Kto rano wstaje ten leje jak z cebra... Share this post Link to post Share on other sites
Jan 17802 #52385 Posted January 7 To jest super referencja 300ki, tylko ten mesh (a w zasadzie jego zapiecie) 🤦🏻 0 @horo_logic_life Share this post Link to post Share on other sites
Butik 11641 #52386 Posted January 7 42 minuty temu, Jan napisał(-a): To jest super referencja 300ki, tylko ten mesh (a w zasadzie jego zapiecie) 🤦🏻 On tylko źle wygląda, ale w noszeniu praktycznie pomijalny, jest OK 0 Kto rano wstaje ten leje jak z cebra... Share this post Link to post Share on other sites
meeehau 3356 #52387 Posted January 7 2 godziny temu, Butik napisał(-a): Takie cuś wejszło z nowym rokiem. Można referencję? 12 Share this post Link to post Share on other sites
Butik 11641 #52388 Posted January 7 1 minutę temu, meeehau napisał(-a): Można referencję? 210.30.42.20.03.002 https://www.omegawatches.com/watch-omega-seamaster-diver-300m-co-axial-master-chronometer-42-mm-21030422003002 2 Kto rano wstaje ten leje jak z cebra... Share this post Link to post Share on other sites
tommly 12415 #52389 Posted January 7 20 godzin temu, wojtek91 napisał(-a): Od zakupu nie schodzi z nadgarstka. Się nie dziwię 😉👊 0 ..."Wszystko jest możliwe. Niemożliwe po prostu wymaga więcej czasu"... Dan Brown Share this post Link to post Share on other sites
Jan 17802 #52390 Posted January 7 49 minut temu, Butik napisał(-a): w noszeniu praktycznie pomijalny, jest OK serio to grube zapięcie znika? widać trzeba poobcować dłużej - mnie przeszkadzało przy przymiarce, trzymania ręki na biurku ( w końcu desk diver 😛 ) nawet nie chciałem sobie wyobrażać 0 @horo_logic_life Share this post Link to post Share on other sites
meeehau 3356 #52391 Posted January 7 3 godziny temu, Butik napisał(-a): 210.30.42.20.03.002 https://www.omegawatches.com/watch-omega-seamaster-diver-300m-co-axial-master-chronometer-42-mm-21030422003002 Jak się nosi ten zegarek z dość sporym lug to lug? Zastanawiam się nad klasyczną niebieską wersją na gumie. 0 Share this post Link to post Share on other sites
kingcrimson 19636 #52392 Posted January 7 Czy posiadacz najnowszej wersji Moona mógłby go zmierzyć i rozwiać moje wątpliwości. Widziałem pomiar na filmiku i te 42 mm wskazane przez producenta to bardziej z koronką, a sam bezel to bliżej 40 mm. Z góry dziękuję. 0 Share this post Link to post Share on other sites
nav 11206 #52393 Posted January 7 Godzinę temu, kingcrimson napisał(-a): Czy posiadacz najnowszej wersji Moona mógłby go zmierzyć i rozwiać moje wątpliwości. Widziałem pomiar na filmiku i te 42 mm wskazane przez producenta to bardziej z koronką, a sam bezel to bliżej 40 mm. Z góry dziękuję. Jest tak jak piszesz, po przyłożeniu miarki - bezel trochę ponad 40mm, z koronką 42. 2 Share this post Link to post Share on other sites
kokeszka 7023 #52394 Posted January 7 (edited) 1 godzinę temu, kingcrimson napisał(-a): Czy posiadacz najnowszej wersji Moona mógłby go zmierzyć i rozwiać moje wątpliwości. Widziałem pomiar na filmiku i te 42 mm wskazane przez producenta to bardziej z koronką, a sam bezel to bliżej 40 mm. Z góry dziękuję. Miarka nie jest zbyt precyzyjna, ale jest tak jak napisał @nav Edited January 7 by kokeszka literówka 7 Share this post Link to post Share on other sites
TeddyBuckland 38 #52395 Posted January 7 8 godzin temu, Butik napisał(-a): On tylko źle wygląda, ale w noszeniu praktycznie pomijalny, jest OK 7 godzin temu, Jan napisał(-a): serio to grube zapięcie znika? widać trzeba poobcować dłużej - mnie przeszkadzało przy przymiarce, trzymania ręki na biurku ( w końcu desk diver 😛 ) nawet nie chciałem sobie wyobrażać Hej! Potwierdzam słowa @Butik. Mam takiego Seamastera, ale w wersji czarnej, na meshu właśnie. Od 8 miesięcy noszę i grubość zapięcia jako taka nigdy nie była problemem. Większy kłopot mam z brakiem mikroregulacji, bo ostatnimi czasy coś nie mogę w "oczko" trafić i albo jest za szeroko, albo za ciasno. 0 Share this post Link to post Share on other sites
tbn 5143 #52396 Posted January 8 Brakuje tyko złotego pistoletu 18 Share this post Link to post Share on other sites
SPS 68082 #52398 Posted January 8 (edited) Moonwatch to nie jest jakiś bardzo duży zegarek, Dla porównania - Przy BigEye 41 mm Przy El Primero który ma oficjalnie też 42 mm, Moon jest mniejszy optycznie. Taki Speedy powiedziałbym że jest właśnie też dobry na mniejszy nadgarstek wygodnie siedzi nie za wysoki. Speedy jak na chronograf, można powiedzieć jest względnie kompaktowym zegarkiem . Edited January 8 by SPS 17 Share this post Link to post Share on other sites
kingcrimson 19636 #52399 Posted January 8 21 minut temu, SPS napisał(-a): Moonwatch to nie jest jakiś bardzo duży zegarek, Dla porównania - Przy BigEye 41 mm Przy El Primero który ma oficjalnie też 42 mm, Moon jest mniejszy optycznie. Taki Speedy powiedziałbym że jest właśnie też dobry na mniejszy nadgarstek wygodnie siedzi nie za wysoki. Speedy jak na chronograf, można powiedzieć jest względnie kompaktowym zegarkiem . Fajne, obrazowe porównanie. W moich oczach zdecydowanie najciekawiej, najatrakcyjniej wygląda Moon. Księżycowa legenda, manualny naciąg, właśnie rozmiar to największe atuty, które kuszą nie tylko zagorzałych fanów chrono. 2 Share this post Link to post Share on other sites
SPS 68082 #52400 Posted January 8 SMP 300 jest zdecydowanie większy optycznie. A też ma oficjalnie 42 mm Spitfire 41 mm jest wyższy (ale ma podwójny dekiel i ucha większe więc już wydaje się większy. Moon ma bardzo dobrą ergonomię i na ręku to czuć i widać. Zegarek najlepiej ubrać, przymierzyć na własnym nadgarstku 😁 19 Share this post Link to post Share on other sites