Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Degustatorr Noir

Klub Miłośników Zegarków OMEGA

Rekomendowane odpowiedzi

26 minut temu, kokeszka napisał(-a):

Omegi ostatnio są passe 😉, "dlatego" pożegnałem swoją.

Teraz się zacznie szukanie nowego - co ja narobiłem🤯

ostatnia fota

IMG_5102.jpeg

Kwarcowa? 

"Człowiek tyle jest wart, ile warte są sprawy, którymi się zajmuje." Marek Aureliusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Teraz, Autor1984 napisał(-a):

Kwarcowa? 

Nie wiem, napewno nie wpisana 😉

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 minutę temu, kokeszka napisał(-a):

Nie wiem, napewno nie wpisana 😉

Uff!

"Człowiek tyle jest wart, ile warte są sprawy, którymi się zajmuje." Marek Aureliusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
25 minut temu, rafi napisał(-a):

Fake watches are for fake People. 
Waldek, zgadzam się w pełni z Robertem. Od zarania forum słusznie walczymy tu z podróbami. Nie widzę powodu, dla którego mielibyśmy w ramach wyjątku przedstawiać zachowania Pana Ministra jako szczególnie roztropnego, bagatelizując sytuację w tym wyjątkowym przypadku. 

Ależ ja się z wami w pełni zgadzam. Chodzi mi o to że ludzie mają inne podejście do podróbek. Ostatnio byłem w szoku jak partnerka pokazała mi na Insta wideo pewnego Chińczyka, który wyjaśniał  dlaczego jego podróbka Hermesa jest świetnej jakości i dlaczego ludzie zapłacą za nią o wiele mniej. Ja oczywiście od razu wszedłem w komentarze żeby zobaczyć co ludzie piszą. I wiecie co? Komentujący (głównie kobiety) pytali gdzie można owo cudo kupić? To było niesamowite że praktycznie nikt nie krytykował że to podróba. Więc ja wysłałem pytanie do Chińczyka czemu nie sprzedaje tego cuda pod nazwą np. Sian Ciam czy jakoś tak. Skoro jest tak świetnie wykonana, to powinna się świetnie sprzedawać. Niestety, nie odpisał 😂

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jakim to trzeba być małym, zakomplesionym człowiekiem, żeby nosić podróbę...

świadomość tego i samopoczucie tych ludzi po prostu jest nie do ogarnięcia przeze mnie...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 minuty temu, dsz napisał(-a):

świadomość tego i samopoczucie tych ludzi po prostu jest nie do ogarnięcia przeze mnie...

Pogadaj z kobietami. Będziesz w szoku ile szali Burberry czy torebek LV które widzisz na ulicach to podróbki. Przy liczbie podrób tych akcesoriów fejkowe zegarki to pikuś. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Myślę, że powinniśmy (z szacunku do kobiet) w tym obszarze oczekiwać od nich dokładnie takich samych standardów, jak od mężczyzn.

Jeśli przyjmujemy (a przyjmujemy), że kobiety są w pełni racjonalnymi podmiotami, mają zdolność rozumienia konsekwencji swoich wyborów i są równoprawnymi uczestniczkami rynku i życia społecznego, to nie ma żadnego logicznego powodu, by oczekiwać od nich niższej świadomości etycznej, mniejszej odpowiedzialności konsumenckiej i pobłażania wobec oszustwa.

Obniżanie wobec kobiet standardów moralnych nie jest progresywne. Oj nie jest.  :D  ;) 

WARTO POMAGAĆhttps://www.siepomaga.pl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dla mnie to też jest słabe. Nigdy nie miałem problemu z tym, że na coś mnie nie stać. Jeśli nie miałem kasy, to nie kupowałem, ale nigdy podróbki. Wolałbym Casio nosić niż podróbę Rolka czy Omegi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Myślę, że ta sytuacja pozwala na wyciągnięcie kilku wniosków - Kłamać trzeba umieć. Klasa polityczna to kompletne dno. A Omegi to całkiem fajne zegarki. 😉

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
10 godzin temu, Lincoln Six Echo napisał(-a):

Nooo... Najdelikatniej jak się da powiem, że... nie wszyscy. Oj nie.  :D;) 

Czyżby wielkimi krokami wracał temat " homar - smaczny dodatek do diety"? 🤔

To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 14.01.2026 o 09:28, Heavyweight2712 napisał(-a):

Z tą sauną to oczywiście żartuje 😉 wysoka temperatura oraz para mogą źle wpłynąć na uszczelki i nie tylko a może jest ktoś w klubie kto próbował wchodzić ? 

Z KAŻDYM zegarkiem jaki miałem/mam byłem w saunie. Każdy przeżył. 

W dniu 15.01.2026 o 04:16, Osmodeusz napisał(-a):

@Jan nie namawiam, totalnie luźny pomysł - aczkolwiek brzmi interesująco.

Test na Zakrzówku, dwóch płetwonurków, dwa zegarki, chyba czegoś takiego w „internetach” nie było i nie ma (jeśli jest proszę o link)

Zbiornik znany (Tobie zapewne bardziej), bezpieczny jeśli chodzi o głębokość, test jak najbardziej miarodajny i rzetelny - bo i dwa zegarki praktycznie obok siebie, na tej samej głębokości, w identycznej temperaturze i przejrzystości wody i tym samym czasie dennym 🤗

Co mamy do testu

- dwóch płetwonurków 

- dwa zegarki

- kamerę 

- miejscówkę 

Do ogarnięcia czas i dobry zegarmistrz w Krakowie w razie „W” 😂

Chętnie wezmę udział w tym wyzwaniu. Co prawda moje wszystkie nurki to stare zegarki ale mam G. 

W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał:

... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sprzęt do nurkowania mam taki jak Jan tylko bez komputera.  🤣

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 20.01.2026 o 23:11, Jan napisał(-a):

Jako poseł masz do dyspozycji:

- uposażenie poselskie (aktualnie ok. 13,4 tys. zł brutto)

- dietę parlamentarną (ok. 4,2 tys. zł brutto)

do tego ryczałt na biuro poselskie (ok. 23 000 zł miesięcznie),  pokrycie kosztów zakwaterowania (w Domu Poselskim za darmo lub prywatnej kwaterze - ryczałt do ok. 4500 zł).

Za pracę w komisjach też coś się należy. Chyba. 

16 godzin temu, beniowski napisał(-a):

Nie widziałem cytowanego wideo, więc zakładam że ma ową podróbę an nie oryginał, ale myślę że p. Szejna zachował się dokładnie odwrotnie niż piszesz. Tj. znając to że ludzie by go zjedli, kupił sobie zegarek który pozwoli mu spokojnie trwać w polityce. Casus Nowaka wiele polityków nauczył. 

Zorientował się, że się goowno rozlało to dokupił podróbę. Dzięki temu wszyscy zadowoleni. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jest filmik, na którym ewidentnie widać, że jest to "ordynarna podjebka" - 16:16 minuta poniższego filmu:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, Dorian06 napisał(-a):

Z KAŻDYM zegarkiem jaki miałem/mam byłem w saunie. Każdy przeżył. 

Chętnie wezmę udział w tym wyzwaniu. Co prawda moje wszystkie nurki to stare zegarki ale mam G. 

To jak będziecie się wybierać na ten test, to dajcie znać, chętnie podjadę przekonać się naocznie 😉

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, Dorian06 napisał(-a):

Chętnie wezmę udział w tym

Zrobisz Pamowi test szczelności przed, jakieś nato zamiast skóry i mozna brac zamiast G :) Pam to aż sie prosi

@Osmodeusz no to mamy juz 3go 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przerywając na moment temat prawdomówności i uczciwości polityka. Przecież to jest oksymoron.

IMG_20260123_093201588~2.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi