Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

kKarol

Repliki

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Jestem tu nowy, Przeglądam to forum już chyba miesiąc (Oczy już bolą)

Ciężko mi znaleźć informacje na temat "dobrych" replik zegarków takich jak Breitling

Może ktoś wie gdzie można kupić dosyć dobrą replike Breitlinga z szkłem mineralnym, dosyć dobrym systemem (najlepiej automatycznym, ale sam nie wiem co jest lepsze w replikach- automat, czy kwarc)

Znacie może jakiś "zaufany" sklep internetowy gdzie można kupić dosyć dobrą replikę, tak by była wykonana bardzo dobrze oraz z dobrych surowców?

Kwota między 500-800pln

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A po co ci replika??? Przecież jak ją kupisz i tak nie bedziesz miał Breitlinga.

epos_logo.jpg.8c112fd1fff37da5649af0cec7869bc5.jpg  Jak go nie lubić!

.................................................................
"Mieć rację to niewiele, nawet stary zepsuty zegar dwa razy na dobę ma rację. - Jean Cocteau
.................................................................

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kolego pomyliłeś forum. Tutaj nie tolerujemy podróbek. Replika = podróbka.

Za 500-800 zł możesz kupić niezły oryginalny zegarek.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam.

...Przeglądam to forum już chyba miesiąc (Oczy już bolą)

...Ciężko mi znaleźć informacje na temat "dobrych" replik zegarków

Witaj,

jest jeden sposób ... musisz znaleść najpierw replikę forum i tam zapytać ;)

PS. Nie szkoda Ci ośmiu stów na podróbę ?

"Miłownik dokładnego zegarka, to jest dobrego chronometru..."

pozdrowienia, Tomasz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jestem tu nowy, Przeglądam to forum już chyba miesiąc (Oczy już bolą)

Znajdź forum w ciemniejszym kolorze.

Użytkownik Sylwek, pewnego dnia, zupełnie niechcąco, trafnie ocenił współczesny trend w zegarmistrzostwie:

"Ważne by wytrzymał przynajmniej 6 lat zanim rozdyndają się w nim wskazówki."

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

BAN

Dajmy chwilę na zastanowienie. Proponowałem zainteresowanie się oryginalnymi zegarkami w podanej cenie. Może autor zmieni zdanie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oj, przepraszam. Skoro tak to nie zawracam głowy.

Jeśli chodzi o oryginały to zastanawiam się nad Tissot Couturier (2500pln)jednak ciężko jest podjąć decyzje wśród tak wielkiego wachlarzu wyboru. Natomiast pomysł kupna repliki wpadł mi dzisiaj i nie mogłem znaleźć zbyt wielu informacji...

Jeszcze raz przepraszam ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Naprawde jest tak duzo ludzi kupujacych podroby? Karol, nie byloby ci wstyd chodzic w takim zegarku? Mnie osobiscie podroby kojarza sie z najwiekszymi wiesniakami.

"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustającej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych podania ręki" - Henryk Reyman.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a ja bym ten post chętnie rozwinął...

podzielam zdanie poprzedników, ale ku przestrodze dla następców:

coś mi się wydaje, że słowo replica może się trochę różnić od podróba - z jednej oczywistej przyczyny, ktoś włożył więcej trudu, żeby ktoś tego nie odróżnił

przykład nr 1 podróba za 100zł Omegi wartej 8000zł - wiadomo czego się spodziewać(wydmuszka z bazaru)!, przykład nr 2 REPLICA za 800zł Omegi za 8000zł bo jakimś cudem koperta jest identyczna, ale szkiełko z plastiku a mechanizm automatyczny okazuje się kwarcem - jakość zewnętrzna wzorowa

mało jest postów na tym forum gdzie ktoś zegarek wart 8000zł próbuje wylicytować za 4000?... i wiadomo co

mało jest tissot prc200 gdzie nawet zegarmistrz potrafi strzlić gafę ?

myślę, że znawcy tematu zamiast stawiać BANA powinni się wypowiedzieć jak próbować się tego ustrzec/bronić

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Burns jednak w dużej mierze ludzie świadomie kupują podróbki, znam sporo takich osób:(. Jak się ustrzec? Przed zakupem przedyskutować zakup tu na forum chociażby, i wcześniej zdobyć jak najwięcej informacji na temat kupowanego zegarka.

Fake watches are for fake people

Wszystko w temacie

Bartek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a ja bym ten post chętnie rozwinął...

podzielam zdanie poprzedników, ale ku przestrodze dla następców:

coś mi się wydaje, że słowo replica może się trochę różnić od podróba - z jednej oczywistej przyczyny, ktoś włożył więcej trudu, żeby ktoś tego nie odróżnił

Burns, ukraść pieniądze też można na różne sposoby. Sposób pierwszy - wpadasz do spożywczaka w Koziej Wólce, lejesz sprzedawcę w mordę i zabierasz gotówkę z kasy. Sposób drugi - jesteś genialnym informatykiem i w białych rękawiczkach wyczyszczasz komuś konto internetowe. W drugim przypadku oczywiście wymaga to większej wiedzy, trudu i środków technicznych. Ale to kradzież i to kradzież. Kwalifikacja czynu niczym się więc nie różni.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie słuchaj tych snobów

Możesz kupić świetnej jakości replike w sklepie z replikami.

Co prawda zewnętrznie troche gorzej wyglądają niż oryginalny breitling,

ale w połączeniu z tzw zimnym łokciem oraz kołpakami w kształcie tarcz hamulcowych daje +10 do respektu na dzielni.

Jakościowo są bardzo dobre, plastikowe szkiełka nie rysują się od patrzenia prawie wcale,

a precyzyjny chinski mechanizm mechaniczny napędzany od ruchu ręki podczas masturbacji spaźnia się nie więcej niż 5 do 10 minut na dobę.

Jedynym minusem są często odpadywujonce wskazuwki oraz fakt że nie można dawać takiego sikora znajomym bo się zorientują że wskazówki chronografu są tylko przyklejone albo pokazują kalendarz, a rezerwa chodu jest zwykłą atrapą.

Bardzo polecam zamiast jakiegoś paściarskiego Casio który wprawdzie niczego nie udaje ale za to działa i jest na niego gwarancja.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Odpadywujonce wskazuwki mnie totalnie rozluznilo ;)

"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustającej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych podania ręki" - Henryk Reyman.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Replika = podróbka.

Mirek, przecież replika i podróba to dwie różne rzeczy.

Replika to jak najbardziej legalna reedycja jakiegoś historycznego modelu dokonana przez firmę, która ten model wypuściła, np. Tissot Lisboa.

A podróba to nielegalny falsyfikat, fałszerstwo danego produktu, czy dzieła, zwykła kradzież po prostu.

REPLICA za 800zł Omegi za 8000zł

To nie jest replika, tylko podróba.

Nie mieszajmy tych pojęć.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mirek, przecież replika i podróba to dwie różne rzeczy.

Replika to jak najbardziej legalna reedycja jakiegoś historycznego modelu dokonana przez firmę, która ten model wypuściła, np. Tissot Lisboa.

Tomek, teoretycznie się zgadzam, chociaż ...

Z definicji repliki chyba jednak nie wynika, że chodzi o produkt wypuszczony przez firmę, która stworzyła oryginał, ale tu może się mylę.

Druga sprawa jest taka, że w tym temacie z pewnością autorowi nie chodziło o legalną replikę Breitlinga, czyli reedycję dokonaną przez firmę Breitling, ale o podróbkę, którą autor nazwał "repliką". Dlatego w tym przypadku replika = podróbka.

A jeszcze inna rzecz, że wpisując w google hasło "replica watches" pokazuje się ileś tam stron www właśnie z podróbkami znanych zegarków, a nie z replikami w znaczeniu, które opisałeś. Teoretycznie masz zatem rację, w praktyce jest jednak zupełnie inaczej. Chyba jednak pozostanę przy stwierdzeniu, że generalnie replika = podróbka. W 99% przypadków ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam.

Jestem tu nowy, Przeglądam to forum już chyba miesiąc (Oczy już bolą)...

Na następny raz czytaj treść, a nie tylko przeglądaj ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeszcze pociągnę troche temat by nie robić kolejnego.

Są jakieś firmy które produkują podobne zegarki do modeli z Bretiling'a?

Puki co znalazłem tylko Hacher Aviateur, ale ciężko znaleźć jakikolwiek sklep z tym zegarkiem by chociażby zobaczyć cenę.

Interesuje mnie do 2500pln.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Poszukaj w ruskach.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Znajdź forum w ciemniejszym kolorze.

Tam dostanie identyczna odpowiedź -> replika=podróba

A dla pytajacego:

Po co Ci paść - kto się nie zna ten i tak nie zwróci uwagi - kto się zna zwróci, ale opinia będzie w inna strone niz oczekujesz....

Za 800 możesz kupić bardzo przyzwoity zegarek który niczego nie udaje - a wybór jest ogromny.

Jak bardzo chcesz Breitlinga to poluj na zegarki vintage - jak trafisz to za ta kwotę kupisz. Sam rozglądałem się za czymś takim - za 1,5k pln (a do tej sumy da się dozbierać) mozna bez kłopotu kupić stare (sprawne) chrono na venus 17x - i będziesz miał prawdziwe "B" na tarczy. Za 2k mozna juz przebierać...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.