pablo122 1316 #3526 Napisano 24 Lipca 2018 Dzisiaj rano plywajac na jednym z podkrakowskich "jeziorek" bylem swiadkiem treningu wodnego nowofundlanda.Ach, niesamowita bestia... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lincoln Six Echo 77145 #3527 Napisano 24 Lipca 2018 Szeryf dzisiaj przed, w trakcie i po spacerze. 0 WARTO POMAGAĆ: https://www.siepomaga.pl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
egzo18 757 #3528 Napisano 24 Lipca 2018 Ruda mojego brata Wysłane z mojego SM-A520F przy użyciu Tapatalka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loituma 290 #3529 Napisano 24 Lipca 2018 Usnął na misce z wodą 0 Cierpię na chroniczny brak czasu... dlatego kupiłem stary zegar, żeby łapać każdą jego chwilę...Arkadiusz K. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mkoch 868 #3530 Napisano 24 Lipca 2018 Gusiek zziajany jak diabli ale piłeczce nie przepuści Trzeba mu wyrzucić daleko w głębokie trawsko, to sobie wtedy ją wytrapia i jest baaardzo zadowolony Kochane psisko 0 TikTak TikTak - tylko 2 kalorie ;-)MARIANEK Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loituma 290 #3531 Napisano 24 Lipca 2018 (edytowane) Super Gusiek A mój się obudził i zdziwiony, że cały bok na mordzie ma mokry Edytowane 24 Lipca 2018 przez loituma 0 Cierpię na chroniczny brak czasu... dlatego kupiłem stary zegar, żeby łapać każdą jego chwilę...Arkadiusz K. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mkoch 868 #3532 Napisano 24 Lipca 2018 A mój się obudził i zdziwiony, że cały bok na mordzie ma mokryHe, he. Psy są nisamowite 0 TikTak TikTak - tylko 2 kalorie ;-)MARIANEK Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loituma 290 #3533 Napisano 24 Lipca 2018 No i niech ktoś mi powie, że nie warto jeździć nad polskie morze... 0 Cierpię na chroniczny brak czasu... dlatego kupiłem stary zegar, żeby łapać każdą jego chwilę...Arkadiusz K. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szyszkops 8043 #3534 Napisano 25 Lipca 2018 Dej japko, no deeej... Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Adi 4744 #3535 Napisano 25 Lipca 2018 (edytowane) No i niech ktoś mi powie, że nie warto jeździć nad polskie morze... Przedwczoraj taki sobie właśnie oglądałem, ładnie ale w 2 lata temu taki jak na poniższym obrazku. Bałtycki zachód nie ma startu...... Edytowane 25 Lipca 2018 przez Adi 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szyszkops 8043 #3536 Napisano 26 Lipca 2018 Łazimy po nocy Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ekskalibur 936 #3537 Napisano 1 Sierpnia 2018 Z dnia na dzień coraz większa. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paweł Bury. 5771 #3538 Napisano 5 Sierpnia 2018 Maniek na łajbie 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość fidelio #3539 Napisano 5 Sierpnia 2018 Saly w trawie ;-) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cecon 279 #3540 Napisano 5 Sierpnia 2018 (edytowane) Maja w trawie Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka Edytowane 5 Sierpnia 2018 przez cecon 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SzymonJestem 62 #3541 Napisano 5 Sierpnia 2018 Maja w trawie Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu TapatalkaMaja! Piękne imię Ale dziwna perspektywa, domyślam się, że pies leży, ale wygląda jakby biegł Wysłane z mojego PRA-LX1 przy użyciu Tapatalka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cecon 279 #3542 Napisano 5 Sierpnia 2018 Maja! Piękne imię Ale dziwna perspektywa, domyślam się, że pies leży, ale wygląda jakby biegł Wysłane z mojego PRA-LX1 przy użyciu TapatalkaW schronisku zapisano Majouri, ale kto by tak pieskowi mówił? Po fińsku to podobno znaczy major!Więc jaki pies, taki odpoczynek Taki trochę, wojskowy tryb czuwania Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Adi 4744 #3543 Napisano 6 Sierpnia 2018 Pytanko Cecon - gdzie tam jest trawa? Ja tam widzę plantację mniszka. Więc Maja w mniszku 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kromeczka 12 #3544 Napisano 6 Sierpnia 2018 Panowi i panie potrzebuję pomocy. W związku z tym, że mój ukochany 12,5 letni Svalbard owczarek niemiecki tydzień temu odszedł do psiej krainy szczęśliwości potrzebuję i chcę kupić kolejnego owczarka niemieckiego (miał być pit bull, ale rodzina nadal wierzy w różnie głupie mity na temat tych psów i ...) Mój problem polega na tym, że ofert jest bardzo dużo, a ja nie do końca wiem jak sprawdzić ich rzetelność. Wiem, że przy zakupie psa powinnam dostać umowę, książeczkę zdrowia lub paszport i metryczkę lub rodowód z pieczątką oddziału i podpisem od ZKwP. Na stronie ZKwP są wypisane oddziały i sprawdziłam wszystkie dolnośląskie, ale nie ma hodowli, które mnie interesują. Za to jedna z nich pojawia się na stronie Dolnośląskiego Związku Hodowców Psów. Czy ZKwP po prostu może mieć braki w aktualizacji danych i najlepiej do nich dzwonić? Czy DZHP jest pewnym miejscem sprawdzenia hodowli? Lub też jeśli znacie hodowle na Dolnym Śląsku owczarka niemieckiego długowłosego to po proszę o informacje 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cecon 279 #3545 Napisano 6 Sierpnia 2018 Pytanko Cecon - gdzie tam jest trawa? Ja tam widzę plantację mniszka. Więc Maja w mniszku Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Walter_87 6785 #3546 Napisano 6 Sierpnia 2018 Zaraz będzie "Maja w ogrodzie" 0 KMZiZ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lazur 5 #3547 Napisano 6 Sierpnia 2018 (edytowane) Mój problem polega na tym, że ofert jest bardzo dużo, a ja nie do końca wiem jak sprawdzić ich rzetelność. Wiem, że przy zakupie psa powinnam dostać umowę, książeczkę zdrowia lub paszport i metryczkę lub rodowód z pieczątką oddziału i podpisem od ZKwP. Na stronie ZKwP są wypisane oddziały i sprawdziłam wszystkie dolnośląskie, ale nie ma hodowli, które mnie interesują. Za to jedna z nich pojawia się na stronie Dolnośląskiego Związku Hodowców Psów. Czy ZKwP po prostu może mieć braki w aktualizacji danych i najlepiej do nich dzwonić? Czy DZHP jest pewnym miejscem sprawdzenia hodowli? Lub też jeśli znacie hodowle na Dolnym Śląsku owczarka niemieckiego długowłosego to po proszę o informacje Zarejestruj sie na dogomani. http://www.dogomania.com/forum/Tam Ci pomogą.Pod żadnym pozorem nie kupuj psa z tych nowych Klubów psa, kota rasowego itp. itd,To pseudochodowle, ktore sie zrzeszyły po zmianie ustawy. Niewiadomo jakie radowody te zwierzaki tak naprawde mają. Czesto rodzice nie mają badań genetycznych, kojarzone są byle jak, aby miot był, a póżniej zwierzaki z dysplazjami itp itd. Tam wystarczy, że masz zwierzaka podobnego do danej rasy i możesz zarejestrowac hodowlę i wystawiać papiery. Zwierzak owszem ma metrykę tylko nic nie wartą. Czasami warto zapłacić pare złotych wiecej i mieć zwierzaka naprawdę rasowego i przede wszystkim zdrowego zwierzaka -zaoszczedzić sporo kasy na wecie, oraz sobie i zwierzakowi stresu zwiazanego z chorobami i wizytami u weta. I zanim kupisz psa poczytaj w necie na jakie choroby owczarki najczesciej chorują. I pytaj hodowców czy rodzice mieli testy czy hodowla wolna od tych chorób. Czasami nawet w niby dobrej hodowli tzn takiej zrzeszonej w porządnym klubie zdarzają się hodowcy, którzy kojarzą zwierzeta byle jak, nie wycofuja z hodowli zwierząt z obciążeniem genetycznym i później potomstwojest dziedzicznie obciążone przeróżnymi swinstwami. Edit: a te strony przeglądałaś ? https://www.owczarek.pl/hodowle https://www.darkaro.pl/ to porządna hodowla i w maju mieli jakiś miot, może mają jeszcze szczeniaki. Edytowane 6 Sierpnia 2018 przez Lazur 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lincoln Six Echo 77145 #3548 Napisano 6 Sierpnia 2018 Kilka fotek Szeryfa z letniego "więzienia" z Panem, kiedy Mamunia i Zośka wyjechały do dziadków. 0 WARTO POMAGAĆ: https://www.siepomaga.pl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bumcyk 1 #3549 Napisano 7 Sierpnia 2018 (edytowane) Widzę, że całkiem zadowolony i nie tęskni zbyt mocno Generalnie fajna obroża - tego typu obroże są zdecydowanie lepsze z psiego punktu widzenia niż obroże stosowane na szyi. Są wygodniejsze i bezpieczniejsze. Coraz popularniejsze są też obroże z nadajnikiem GPS, do lokalizacji położenia zbiegłego pieska. Tutaj https://www.obroza-elektryczna.pl/obroze-gps-dla-psow/ przykładowa specyfikacja. Edytowane 13 Sierpnia 2018 przez bumcyk 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mkoch 868 #3550 Napisano 7 Sierpnia 2018 (edytowane) Widzę, że całkiem zadowolony i nie tęskni zbyt mocno Generalnie fajna obroża - tego typu obroże są zdecydowanie lepsze z psiego punktu widzenia niż obroże stosowane na szyi. Są wygodniejsze i bezpieczniejsze. Nawet nazywają się anatomiczne. Ja swojego wyłącznie na takiej prowadzam. Tylko trzeba uważać bo w niej może silniej ciągnąć, co przy dużych i mocnych psach może być niebezpieczne Edytowane 7 Sierpnia 2018 przez mkoch 0 TikTak TikTak - tylko 2 kalorie ;-)MARIANEK Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach