Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
carlito1

Klub Miłośników Zegarków Longines

Rekomendowane odpowiedzi

Miłej zabawy😊

Instagram.com/horlobby.watches

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
30 minut temu, tbn napisał(-a):

Ciekawostka z muzeum Kon-Tiki w Oslo. Sprawa czy załoga podczas wyprawy miała na ręku Eterna chyba budzi sporo wątpliwości. 

Tak, temat zgłębiamy także na forum. Dla zainteresowanych:

Małżeństwo i zegarki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mierzyłem dzisiaj nowego Conquesta. Fotki nie zrobiłem. Duży jest, na granicy wielkości dla mojego nadgarstka.
Jednak ogólne wrażenie robi naprawdę dobre. Koperta jest smukła, całość wykończona na wysokim poziomie. Bransoleta ładna i wygodna. Przy tej dużej kopercie może wręcz robić wrażenie delikatnej.
Ogólnie fajny zegar za te ok. 8.5-9k.
Jednak osobiście chyba poczekam na mniejszy model.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jest wersja 39mm, będę mierzył jak trafi do sklepów. Poprzednik był dla mnie nie wygodny (uszy zbyt długie i proste, wystawały za bardzo) i kupiłem Black Bay Pro, kto wie jak pójdzie tym razem.😄

https://www.ablogtowatch.com/hands-on-debut-longines-spirit-zulu-time-39mm-watch/

IMG_0799.thumb.jpeg.a5f4594eaf197db75e29be89b47a5ff7.jpeg
IMG_0802.thumb.jpeg.f67fbc0659a79520433b00dfde6c37c6.jpegIMG_0798.thumb.jpeg.15abb6dd0684a69b6e2e4406b4fc0073.jpeg

Edytowane przez 70soul

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzisiaj wpadło na stronę takie cudo. 39mm, stal szlachetna i nakładka 200 z 18-karatowego żółtego złota. 21700 :)  Wygląda super. Longines idzie ostro w górę. Chętnie przymierzę jak już się pojawią w sklepach (na stronie napisali "This watch is estimated to be available in August").

Longines SPIRIT Automatic Stainless steel and 18 karat yellow gold cap 200 Watch - L3.802.5.53.6

3 minuty temu, 70soul napisał(-a):

Jest wersja 39mm, będę mierzył jak trafi do sklepów. Poprzednik był dla mnie nie wygodny (uszy zbyt długie i proste, wystawały za bardzo) i kupiłem Black Bay Pro, kto wie jak pójdzie tym razem.😄

https://www.ablogtowatch.com/hands-on-debut-longines-spirit-zulu-time-39mm-watch/

Dla mnie też poprzednik za duży. Minimalnie ale uszy mocno odstawały nawet z paskiem. Liczę że 39mm będzie idealne i biorę :) 

Tudor Pro super, miałem go na ręku. Na pasku mi jednak odstawał od ręki, a mam już bb58 na bransolecie i chciałem odmiany ;) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@70soul @jakubjj

Faktycznie. Ten 39 mm Spirit Zulu Time zapowiada się mega ciekawie 👍 Jak będzie dobrze leżał średnich i mniejszych nadgarstkach, to może być prawdziwy hit.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I ja podłączę się do wstępnych pochwał nowej trzydziestki dziewiątki GMT. Mierzyłem 42mm:

I nawet na moich 18cm wydawał się za duży - przede wszystkim odstające męskie end linki bransolety powodują, że jego długość jest dla mnie nieakceptowalna.

Wersja 39 może być pyszna. Jest też cieńsza o milimetr.

Antracytowa tarcza z zieloną lunetą i złotymi akcentami bardzo mi się widzi.

Cena wersji stalowych na bransolecie - 15.900, wersja czarna ze złotem - 21.700

TUtaj link do strony producenta (tam można klikać na różne wersje).

https://www.longines.com/pl/p/watch-longines-spirit-l3-802-4-63-6

Edytowane przez Butik

Kto rano wstaje ten leje jak z cebra...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
4 godziny temu, 70soul napisał(-a):

IMG_0799.thumb.jpeg.a5f4594eaf197db75e29be89b47a5ff7.jpeg
IMG_0802.thumb.jpeg.f67fbc0659a79520433b00dfde6c37c6.jpegIMG_0798.thumb.jpeg.15abb6dd0684a69b6e2e4406b4fc0073.jpeg

Czyli że jeszcze nie jest dostępny? Bo w niektórych sklepach juz jest cena - niemała ( 15900 ) i dostępność w 24h. Zegar wygląda kapitalnie chociaż tu też uszki  zbyt proste.

Edytowane przez Bugs

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Czyli że jeszcze nie jest dostępny? Bo w niektórych sklepach juz jest cena - niemała ( 15900 ) i dostępność w 24h. Zegar wygląda kapitalnie chociaż tu też uszki  zbyt proste.
Doliński ma wersję 42mm antracytową z zielonym bezelem u siebie też opisana, że wysyłają w 24 godziny. Chciałem podjechać i przymierzyć, ale coś mnie tknęło i pomyślałem zapytam. Okazało się, że jest... do zamówienia
Także z tymi nowymi pewnie będzie podobnie.

P.S. wersja 42mm w takiej samej cenie 15900 na bransolecie, 15300 pasek. Mierzyłem ostatecznie w jubitomie. Nie pytałem o rabat, a sami zaproponowali całkiem niezły.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
12 minut temu, alleck napisał(-a):

Doliński ma wersję 42mm antracytową z zielonym bezelem u siebie też opisana, że wysyłają w 24 godziny. Chciałem podjechać i przymierzyć, ale coś mnie tknęło i pomyślałem zapytam. Okazało się, że jest... do zamówienia emoji3.png
Także z tymi nowymi pewnie będzie podobnie.

P.S. wersja 42mm w takiej samej cenie 15900 na bransolecie, 15300 pasek. Mierzyłem ostatecznie w jubitomie. Nie pytałem o rabat, a sami zaproponowali całkiem niezły.

W Zielonej Górze czarny 39mm na bransolecie dostępny w 24h, większość 42mm w 14 dni - może pomyłka w opisie.

Dodając do koszyka ze strony producenta - 3-5 dni roboczych.

Edytowane przez Bugs

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W Zielonej Górze czarny 39mm na bransolecie dostępny w 24h, większość 42mm w 14 dni - może pomyłka w opisie.
Dodając do koszyka ze strony producenta - 3-5 dni roboczych.
U Dolińskiego zielony 42mm na bransolecie 24 godziny, na pasku na zamówienie. A obu nie ma default_smile.png

Chyba trzeba po prostu zapytać żeby być pewnym na 100%

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, Bugs napisał(-a):

Na ich oficjalnej stronie na UK napisano, że dopiero w sierpniu. Ale.. będzie również wersja z nato paskiem. I to wolę od skóry czy bransolety (obecnie ze względu na powalone czasy jakie panują w Londynie). na oficjalnej stronie tylko wersje w tym kolorze pokazują jak narazieIMG_0813.thumb.png.90196aa72e848c056315b2c6ee226ada.pngIMG_0814.thumb.jpeg.1f32333b75609ac694c83028df4284b0.jpeg.

Edytowane przez 70soul

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, 70soul napisał(-a):

Na ich oficjalnej stronie na UK napisano, że dopiero w sierpniu. Ale.. będzie również wersja z nato paskiem. I to wolę od skóry czy bransolety (obecnie ze względu na powalone czasy jakie panują w Londynie). na oficjalnej stronie tylko wersje w tym kolorze pokazują jak narazie.

W sensie że z zegarkiem na bransolecie można stracić rękę? Ci lekarze i inżynierowie z Afryki?

1 godzinę temu, Lincoln Six Echo napisał(-a):

Mnie nęci czarnulek.  ;)

354052665_10161329119127052_305056999653527781_n.thumb.jpg.47b612d0f221e1ee7f2f0b8e3fbf3b3c.jpg

Mnie też....

Godzinę temu, kornel91 napisał(-a):

Zacznę od tego, że na kilka Longinesów były fajne ceny jak ktoś potrzebuję namiar to podam. 

Ale tego nowego Zulu 39 jeszcze nie ma?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
6 godzin temu, Bugs napisał(-a):

W sensie że z zegarkiem na bransolecie można stracić rękę? Ci lekarze i inżynierowie z Afryki?

Mnie też....

Ale tego nowego Zulu 39 jeszcze nie ma?

Nie ma nowego Zulu i Flaybacka też nie było. 

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Crafter Blue, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Oris, Sinn, Zelos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To dla porównania wersja 42mm. Również na nadgarstku 17,5cm. Sorki za słabej jakości fotki ale dopiero co skracałem bransoletę pod mój nadgarstek i noc mnie złapała 😅

IMG_3618.jpeg

IMG_3619.jpeg

IMG_3620.jpeg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi