Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
carlito1

Klub Miłośników Zegarków Longines

Rekomendowane odpowiedzi

Nie wyglądają źle, ale za bardzo przypominają modele marki zaczynającej się na literę R. I z tego co piszą mechanizm w nich nie ma certyfikatu COSC. Także wygląd i certyfikat COSC to jedyna różnica między nimi a Spirit Zulu Time.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 minuty temu, Jan napisał(-a):

Troche tudora, trochę omegi, szczypta rolexa i cisto gotowe😅

Jest dokładnie jak piszesz, a na dodatek w każdym z wymienionych przez Ciebie jest szczypta Longinesa ;) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fajne, ale cena tez w gore...

PS.

Generalnie Longines ma chyba najbardziej wszechstronny wybor zegarkow. Mysle, ze kazdy moglby znalezc cos dla siebie. Tylko te ceny, zwlaszcza za nowosci. Generalnie nowosci od Longinesa na ogol udane, zegarki stanowia z reguly krok do przodu w porownaniu do poprzednikow, ale idzie za tym znaczna podwyzka. Wyglada na to,ze marka chce sie pozycjonowac wyzej.

Edytowane przez piku

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 godziny temu, rads napisał(-a):

Ja za nowego BigEye u dystrybutora w 2020 r. dałem 8,5k. Chronograf z kołem kolumnowym i świetny design potwierdzony nagrodą główną GPHG, dobrze poniżej "dychy" - uzbierałem i kupiłem. Czy podoba mi się nowy Flyback? Mega. Czy będę zbierał na niego 22k? Oczywiście, że nie. Kupię używanego Moonwatcha albo dołożę i zmienię samochód. Nie piszę tego, aby narzekać - po prostu dołączyłem do grona miłośników marki, którzy nowego Longinesa pooglądają prędzej na YouTubie niż na nadgarstku. Samo życie... dobrze, że człowiek zdążył zaopatrzyć się wcześniej w to i owo ;):D

Bolesne choć niestety prawdziwe - ja się podpisuje obiema rękami pod tym stwierdzeniem.

Tanio juz bylo... mnie ogolnie podejscie branzy mocno odrzuca i kieruje uwage ku niszowym markom i mikro brandom.

Mam podobnie jak ty: sa marki mainstreamowe, ktorym kibicuje - ale raczej czytajac o nich niz noszac ich zegarki.

Edytowane przez cordi7

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
6 godzin temu, piku napisał(-a):

(...)Generalnie Longines ma chyba najbardziej wszechstronny wybor zegarkow. Mysle, ze kazdy moglby znalezc cos dla siebie. Tylko te ceny, zwlaszcza za nowosci. 

100% racji. Bardzo szeroka, zróżnicowana oferta. Dodatkowo wreszcie bez wciskania datownika "na chama". I co ważne coraz więcej modeli także w mniejszych rozmiarach.

5 godzin temu, rads napisał(-a):

(...)Ja za nowego BigEye u dystrybutora w 2020 r. dałem 8,5k. Chronograf z kołem kolumnowym i świetny design potwierdzony nagrodą główną GPHG, dobrze poniżej "dychy" - uzbierałem i kupiłem. Czy podoba mi się nowy Flyback? Mega. Czy będę zbierał na niego 22k? Oczywiście, że nie. Kupię używanego Moonwatcha albo dołożę i zmienię samochód. Nie piszę tego, aby narzekać - po prostu dołączyłem do grona miłośników marki, którzy nowego Longinesa pooglądają prędzej na YouTubie niż na nadgarstku. Samo życie... dobrze, że człowiek zdążył zaopatrzyć się wcześniej w to i owo ;):D

Lubię Twoje wpisy. Lubię też Longinesa. Ale co do zmiany cen, to nie dotyczą one tylko Longinesa, czy zegarków (Longines zdaje się wraca na właściwe sobie miejsce, więc wzrost jest widoczniejszy, ale generalnie drożeją wszyscy). Zobacz ile kosztowały samochody gdy kupowałeś BigEye. Ile dziś kosztują? A będzie coraz drożej. Energia, to samo... A jak dodać do tego obłąkańczą politykę klimatyczną Unii... Więc też się cieszę z tego co mamy (u nas w parze ja jestem zachowawczy, a żona lubi mieć 😉 i jeszcze jej kilka Longinesów po głowie chodzi).

4 godziny temu, cordi7 napisał(-a):

Bolesne choć niestety prawdziwe - ja się podpisuje obiema rękami pod tym stwierdzeniem.

Tanio juz bylo... mnie ogolnie podejscie branzy mocno odrzuca i kieruje uwage ku niszowym markom i mikro brandom.

Mam podobnie jak ty: sa marki mainstreamowe, ktorym kibicuje - ale raczej czytajac o nich niz noszac ich zegarki.

Na szczęście masz kilka sztuk "marek głównego nurtu"... A tak będzie urozmaicenie.

Małżeństwo i zegarki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
7 minut temu, AK&AK napisał(-a):

Na szczęście masz kilka sztuk "marek głównego nurtu"... A tak będzie urozmaicenie.

Zdążyłem się załapać na kilka z tych, które chciałem. Kilka mi przeszło koło nosa i raczej ich już nie kupię bo odleciały (tak jak rozmawialiśmy szkoda, że 2-3 lata temu Longines nie miał kilku z obecnych nowości w ofercie). Liczę, że świat nie znosi próżni i pojawią się nowe perełki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
8 godzin temu, Lincoln Six Echo napisał(-a):

To jeszcze parę obrazków.  ;)

366363575_778808394249092_7299624741232310129_n.thumb.jpg.71bc51eb4258189a1693e303c80892f4.jpg

366051763_778808384249093_8234428771534799274_n.thumb.jpg.d00906926c4f5210875ccb521c9a2f59.jpg

366255731_778808400915758_3234188652420944078_n.thumb.jpg.12a9d0f882d5c6cbd99903edd4b75282.jpg

366316006_778808397582425_2499825671286699417_n.thumb.jpg.891aacff60dde37fe67e571addb2f725.jpg

366310075_778808404249091_6528113144635015237_n.thumb.jpg.469762d4f55c9b18bd86d62b78b93e68.jpg

366277769_778808387582426_7060166334439412512_n.thumb.jpg.5104c4a6aea5e5cbe3b4d0aef04d4449.jpg

366332451_778808390915759_6341374779907582106_n.thumb.jpg.363185b44d852c0f2cff3326f2cb6b43.jpg

4 rodzaje wskazówek, 4 typy indeksów ( wliczając tę nieszczęsną datę- choć i tak lepiej niż w Rolexowym DJu Wimbledon) ) aż się boję liczyć czcionki…

Edytowane przez desmo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
21 godzin temu, cordi7 napisał(-a):

Ach, zostawmy te bliżej nieokreślone zresztą "niszowe marki" i skupmy się na mikrobrandach!  :D  ;)

WARTO POMAGAĆhttps://www.siepomaga.pl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
15 minut temu, Kozaq00 napisał(-a):

IMG_3961.jpeg

Nowe futerko? :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
5 minut temu, piku napisał(-a):

Nowe futerko? :D

Testuje pasek z alliexpress 😂

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
14 minut temu, Lincoln Six Echo napisał(-a):

Ach, zostawmy te bliżej nieokreślone zresztą "niszowe marki" i skupmy się na mikrobrandach!  :D  ;)

Nowe Redentore 36 ultrablack zdecydowanie przyciaga uwage ;)

30 minut temu, Kozaq00 napisał(-a):

Fajnie to jak dla mnie zagralo, mi sie podoba 👍

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
8 minut temu, cordi7 napisał(-a):

Nowe Redentore 36 ultrablack zdecydowanie przyciaga uwage ;)

Ultrablack to jest akurat 40-tka, ale są całkiem nowe (jeszcze nowsze niż Ultrablack) Redentore 36-tki rzeczywiście (Salicornia, Porpora i Laguna). W sumie to one są nawet w dosyć "longinesowym klimacie". :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 minutę temu, Lincoln Six Echo napisał(-a):

Ultrablack to jest akurat 40-tka, ale są całkiem nowe (jeszcze nowsze niż Ultrablack) Redentore 36-tki rzeczywiście (Salicornia, Porpora i Laguna). W sumie to one są nawet w dosyć "longinesowym klimacie". :)

Spoiler alert: ptaszki cwierkaja o modelu 36 ;)

image.thumb.png.2f12e73886d232e7f16d93e7a6593e8b.png

Dobra, koniec off-topu :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
10 minut temu, cordi7 napisał(-a):

Spoiler alert: ptaszki cwierkaja o modelu 36 ;)

Dobra, koniec off-topu :D

Ja mówię o tym, co jest dostępne w normalnej sprzedaży dla klientów. :) Ale spoko - mnie tu już na tym forum i angielskiego uczyli (jestem tłumaczem przysięgłym tego języka od prawie 30 lat) i rasizm sugerowali (bo zażartowałem - w odniesieniu do piłkarza mojej ukochanej od PONAD 30 lat drużyny - z faktu, iż będąc etnicznym Senegalczykiem, jeden z jej obrońców posiada również obywatelstwo... Finlandii i Niemiec i reprezentuje w drużynie narodowej seniorów tych ostatnich), wytykali mi błędy językowe ludzie, którzy regularnie piszą rzeczy w rodzaju "napewno", a o interpunkcji słyszeli chyba tylko w filmach, etc. Aż się przypomina Marek Belka i pewna słynna onegdaj rozmowa...  ;) Teraz Ty mi pokazałeś, gdzie moje miejsce, za co pokornie dziękuję!  :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi