Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
carlito1

Klub Miłośników Zegarków Longines

Rekomendowane odpowiedzi

W dniu 27.07.2024 o 14:32, Funky_Koval napisał(-a):

Olimpijski smurf pozdrawia...

1871.jpg.e22b3e215b7c896c0a80f6fe9a3d8620.jpg

Trochę podstarzały Kriszna 🙂

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
19 godzin temu, alpaczino napisał(-a):

Takie "porównanie"...
20240731_164248.jpg

Nie ukrywam że tym Skin Diverem poruszyłeś we mnie tą strunę, którą jakiś czas temu udało mi się zatrzymać.😁 Teraz myślę cały czas czy to jest słuszna droga żeby mieć Hydroconquesta, Legend Divera i Skin Divera. Cholera, a przymierzałem się do Doxy 300T. No nie wiem, nie wiem.

Świetny zegarek, o dziwo wygląda kusząco obok LLD. Jakiś taki dobry zestaw...👍

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Krathor
Dziękuję i przepraszam, że poruszyłem "tą strunę". 
Od siebie dodam, że to jest słuszna droga i piszę tu o wszystkich Twoich rozterkach - także o Doxie 300T.
Mam nadzieję, że pomagam. 
BSCZ_thumb200.jpg.510e83ae6a020f6a5fffd33133be570d.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rozumiem wszystkie aluzje i twój avatar w pełni w tym przypadku oddaje Twoje odczucia. 😁Jest Ci dokładnie tak przykro jak na avatarze, że przeglądam właśnie Chrono24, porównując ceny Skin Divera i 300T. A synowi w przyszłym roku ślub finansuję i miałem odpuścić z zegarkami...😇

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Rozumiem wszystkie aluzje i twój avatar w pełni w tym przypadku oddaje Twoje odczucia. Jest Ci dokładnie tak przykro jak na avatarze, że przeglądam właśnie Chrono24, porównując ceny Skin Divera i 300T. A synowi w przyszłym roku ślub finansuję i miałem odpuścić z zegarkami...
Musisz tak ponegocjować ze "zdziercami" organizującymi ślub, żeby było taniej o wartość nowych Longines'ów i Doxy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiem czy wiesz jak to jest ale ojciec pana młodego jest ostatnim ze zdaniem decydującym. 😉 Cała piramida wygląda tak:

Panna Młoda

Ojciec Panny Młodej

Matka Panny Młodej

Matka Pana Młodego

Pan Młody

Ojciec Pana Młodego

Ktoś mógłby mylnie zakładać, że Pan Młody powinien być na końcu, ale w tym wypadku głos Pana Młodego jest często tym samym co głos Panny Młodej lub jego głos jest wspierany przez Matkę Pana Młodego.😉 Jakby nie było - Ojciec rzeczonego jest na końcu.😁

Nawet jakbym się upierał że Skin Diver jest dla Pana Młodego nikt tego nie "łyknie".

Edytowane przez Krathor

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Nie wiem czy wiesz jak to jest ale ojciec pana młodego jest ostatnim ze zdaniem decydującym.  Cała piramida wygląda tak:

Panna Młoda
Ojciec Panny Młodej
Matka Panny Młodej
Matka Pana Młodego
Pan Młody
Ojciec Pana Młodego

Ktoś mógłby mylnie zakładać, że Pan Młody powinien być na końcu, ale w tym wypadku głos Pana Młodego jest często tym samym co głos Panny Młodej lub jego głos jest wspierany przez Matkę Pana Młodego. Jakby nie było - Ojciec rzeczonego jest na końcu.

Nawet jakbym się upierał że Skin Diver jest dla Pana Młodego nikt tego nie "łyknie".

Wiem, wiem.
Z mojej strony, to tylko takie "żarciki kosmonauciki".

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Koledzy, serdecznie gratuluję nowych, świetnych nabytków!

Na Hodinkee pokazano nietypowy egzemplarz (logo w dolnej części tarczy widzę bodajże pierwszy raz u Longinesa) - dar królowej Jordanii dla znanego w USA  kucharza:

001-TW_DanielBoulud_1C2A0092.jpg?ixlib=r

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, Kobuz napisał(-a):

Zapewne już na klubie była wzmianka, ale ja dopiero dziś "nadziałem" się na świeżo otwarty butik Longinesa w SCC Katowice.

(...)

Miejsce typowo pod nerdów zegarowych i to się Longinesowi chwali. No i miło trafić na sklep poświęcony  marce innej niż omedze czy roleksowi.

Fajne miejsce, trzeba się będzie wybrać. 

A o stolicy Maroka można tam porozmawiać, czy nie bardzo?

Żyć to znaczy ryzykować. W przeciwnym razie, jesteś wyłącznie bierną bryłą przypadkowo zebranych molekuł, niesioną prądem Wszechświata.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi