Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
carlito1

Klub Miłośników Zegarków Longines

Rekomendowane odpowiedzi

Facebook to narzędzie, podobnie, jak wiele innych platform i mediów. Także, jak telewizja, czy radio. Niektórzy mają włączone od rana do wieczora, żeby "bzykało", a inni włączają na wiadomości, ulubione programy, transmisje sportowe, czy filmy. To, co jest niebezpieczne w Facebooku, to jego monopolistyczna, w coraz szerszym sensie, pozycja na rynku internetowym. Nie bez powodu mówi się, że w biznesie, jeżeli nie ma nas na FB, to nie istniejemy. Nie ma żadnej współcześnie działającej marki zegarkowej o jakimkolwiek znaczeniu, która nie prowadziłaby aktywnej działalności na FB, Instagramie, czy Twitterze. Historyjki w stylu: "Patrzcie, teraz czuję się smutna" albo "Podziwiajcie moją wspaniałą kolację", tudzież "To my - szczęśliwi, jak cholera na wakacjach w Turcji!" to zupełnie odrębna płaszczyzna.  ;) Ja używam prywatnego konta do łatwego, szybkiego kontaktu ze znajomymi w innych miastach i krajach, a firmowego - wiadomo. Na marginesie wspomnę o zabawnych sytuacjach z osobami, które czasem piszą do mnie przez forum lub na email tak: "Słuchaj, słyszałem, że masz jakąś promocję na FB. Nie mam konta na FB i nie zamierzam do tej promocyjki go zakładać, więc wysyłaj mi tu zaraz tę ofertę." :D

125765910_10159152252207052_1934630875481060581_n.jpg?_nc_cat=102&ccb=2&_nc_sid=825194&_nc_ohc=L1VAd7bXI-kAX9crgV4&_nc_ht=scontent.fwaw3-1.fna&oh=0277310c0e88f79e6df702b9a26b2498&oe=5FD7DDAA

WARTO POMAGAĆhttps://www.siepomaga.pl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
6 godzin temu, Lincoln Six Echo napisał:

Nie bez powodu mówi się, że w biznesie, jeżeli nie ma nas na FB, to nie istniejemy.

B2B ma inne, ciekawsze formy komunikacji z klientem oraz promowania swoich produktów i usług niż FB. 

B2C pewnie tak. Chociaż dla mnie (osoby która nie ma FB) strona internetowa to jednak wizytówka firmy.

Co by nie mówić, praktycznie każdy biznes musi istnieć w "jakichś internetach".

Longines Spirit ZuluTime | Seiko SPB143J1| Nomos Club ref. 703 | Casio G-Shock DW-5610

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U Dolinskiego z kodem Jesien Longines Spirit w 40mm z 9100 na 7100. Kod oczywiście zbija cenę innych modeli ale ja po cichu zastanawiałem się nad tym. W końcu przestraszyłem się L2L. Ale zegarek piękny w swoim ascetycznym luksusie ( nie nawiązuje tu do piramidy prestiżu używając czy dla niektórych nadużywając słowa luksus (;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 16.11.2020 o 08:01, sielwolf napisał:

U Dolinskiego z kodem Jesien Longines Spirit w 40mm z 9100 na 7100. Kod oczywiście zbija cenę innych modeli ale ja po cichu zastanawiałem się nad tym. W końcu przestraszyłem się L2L. Ale zegarek piękny w swoim ascetycznym luksusie ( nie nawiązuje tu do piramidy prestiżu używając czy dla niektórych nadużywając słowa luksus (;)

Longines Spirit zdrożał w Jubitomie i u Dolińskiego, o jakieś 400 zł w porównaniu z ceną sprzed 2 tygodni.  W promocji -20%.

Mój egzemplarz "robi" średnio +1 sekundę na dobę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wszędzie zdrożał o jakieś chyba 5%. I nie tylko spirit.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

BigEye na docelowym pasku. Zbliżenia samego paska dzięki uprzejmości Filipa @eye_lip

BigBuffalo-07.thumb.JPG.ed6548b223054991b370924c1599e024.JPG

BigBuffalo-09.thumb.jpg.7299f810fa0c43e1ba20eb281584502e.jpg

1895546201_BigBuffalo-08.thumb.jpg.48f6457a153d3a4cc4e4f7f00b386929.jpg

OI000340.thumb.jpg.bbe03fef4ffd7f36d4d763b320bcfd83.jpg

OI000338.thumb.jpg.beed10491ad756b24a8183c887b030e9.jpg

OI000339.thumb.jpg.0c492f1bee7d016433de124d755f9908.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Próba wyjścia na dwór... nieudana :(

IMG_2434.JPG

"Nikt nic nie czyta, a jeśli czyta, to nic nie rozumie, a jeśli nawet rozumie, to nic nie pamięta." - Stanisław Lem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Złota polska jesień.

Edytowane przez fanfar19

"Nikt nic nie czyta, a jeśli czyta, to nic nie rozumie, a jeśli nawet rozumie, to nic nie pamięta." - Stanisław Lem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja z wodoszczelnością 3 barów też nie pohasam w jesiennej plusze, czy ona złota, srebrna czy czort wie jaka... Cóż, zdaje się nie można mieć wszystkiego (choć w sumie są divery chrono, więc to nie do końca prawda ;) )

A tymczasem jeszcze jedna fotka z wczorajszej sesji z cyklu pt. "powrót do przeszłości" 😄

IMG_0959.thumb.JPG.694d4621b548554cee7ee87028f74afe.JPG

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 minuty temu, cyryl99 napisał:

Ale chyba ciut za duży

Niby tak, ale z drugiej strony 42 to oryginalny rozmiar pierwowzoru (jeśli to ma dla Ciebie jakiekolwiek znaczenie). Jeśli nie, to zawsze jest jeszcze wersja "unisex" 36mm, która też ma swój urok:

https://zegarkiipasja.pl/artykul/18988-longines-legend-diver-watch-automatic-36-mm

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bardzo dobrze, że zostawili 42mm. Jest świetny. Na tym zielonym nato wymiata. Może przyjdzie pora na pierwszego lonżina w pudle?... 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pobawiłem się trochę, aby upodobnić poprzednią fotę do tych ze starych reklam w czasopismach z lat 50-tych (tym bardziej, że teczka służąca jako tło to porządna niemiecka robota właśnie z tego okresu, a Filip dosłownie przeniósł paski w czasie z tamtej epoki 😉 ). Przymykając oko na kilka detali typu datownik we Flagshipie, to pewnie paru kompletnych laików i ignorantów zegarkowych bez problemu by się nabrało 😄 Nawet biorąc pod uwagę pewne dyskutowane przez nas szerzej niedociągnięcia i niekonsekwencje linii Heritage, to jest to mimo wszystko super sprawa. Trzeba pamiętać, że w końcu te zegarki też kiedyś będą vintage 😂

IMG_0959-vintage4.thumb.jpg.5648839e2af79df37b0df38994fa9337.jpg

Edytowane przez rads

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
10 godzin temu, rads napisał:

Pobawiłem się trochę, aby upodobnić poprzednią fotę do tych ze starych reklam w czasopismach z lat 50-tych (tym bardziej, że teczka służąca jako tło to porządna niemiecka robota właśnie z tego okresu, a Filip dosłownie przeniósł paski w czasie z tamtej epoki 😉 ). Przymykając oko na kilka detali typu datownik we Flagshipie, to pewnie paru kompletnych laików i ignorantów zegarkowych bez problemu by się nabrało 😄 Nawet biorąc pod uwagę pewne dyskutowane przez nas szerzej niedociągnięcia i niekonsekwencje linii Heritage, to jest to mimo wszystko super sprawa. Trzeba pamiętać, że w końcu te zegarki też kiedyś będą vintage 😂

Fajnie wyszło :) Ja kiedyś zrobiłem stylizację na reklamę z lat 70.:

stylized_longines_commercial.jpg.94f8c93da14d52123496299e690c8e15.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
5 minut temu, Edmund Exley napisał:

Fajnie wyszło :) Ja kiedyś zrobiłem stylizację na reklamę z lat 70.:

Dzięki, kto jak kto, ale liczyłem, że akurat Ty docenisz ideę 😉 Nieźle to wymyśliłeś, również kolorystycznie. Masz nadal ten zegarek?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, Edmund Exley napisał:

Dzięki ;) Tego zegarka już nie mam, ale miło go wspominam.

Ja też już nie mam żadnego starego zegarka, choć oczywiście uwielbiam oglądać je na zdjęciach i rzecz jasna na żywo, jak trafi się okazja. Teraz filozofia jest taka, by "starzeć się wspólnie z godnością od nowości" hahaha... 😉

Edytowane przez rads

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi