Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
carlito1

Klub Miłośników Zegarków Longines

Rekomendowane odpowiedzi

Pytanko.

Jestem coraz bliżej pociągnięcia za spust i zamówienia ZuluTime.

Ale zastanawiam się jeszcze nad kupieniem ekstra paska (do kompletu z bransoletą), żeby mieć zestaw jak poniżej.

2-025-04-0182_p_1.jpg

2-025-03-0182_p_1.jpg

Cena nie mała - 1360zł (po negocjacji). Więc pytanie do posiadaczy Longinesowych pasków skórzanych? Dobre jakościowe? W tym przypadku pasek 500zł a samo zapięcie ponad 800 😲

Ma mikro regulacje "w locie" i co ważne dla mnie, końcówka paska chowa się pod zapięcie. Wszystko tak jak ma być. Tylko cena trochę boli... Myślicie, że warto ? (dodam, że nie miałem tego paska nawet w dłoni).

clasp.thumb.jpg.fafb6f3a463d7b933c297a61906f9ff5.jpg

Longines Spirit ZuluTime | Seiko SPB143J1| Nomos Club ref. 703 | Casio G-Shock DW-5610

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  W dniu 2.10.2023 o 11:35, evilym napisał(-a):

Pytanko.

Ale zastanawiam się jeszcze nad kupieniem ekstra paska (do kompletu z bransoletą), żeby mieć zestaw jak poniżej.

2-025-04-0182_p_1.jpg

2-025-03-0182_p_1.jpg

Cena nie mała - 1360zł (po negocjacji). Więc pytanie do posiadaczy Longinesowych pasków skórzanych? Dobre jakościowe? W tym przypadku pasek 500zł a samo zapięcie ponad 800 😲

Ma mikro regulacje "w locie" i co ważne dla mnie, końcówka paska chowa się pod zapięcie. Wszystko tak jak ma być. Tylko cena trochę boli... Myślicie, że warto ? (dodam, że nie miałem tego paska nawet w dłoni).

Pokaż więcej  

To się wypowiem :)

Zapięcie mam bo zamówiłem do Spirita chrono i polecam a paski zrobił forumowy kolega :)

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Nethuns, Orient Star, Oris, Phoibos, Sinn, Zelos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pytanko.

2-025-04-0182_p_1.jpg

2-025-03-0182_p_1.jpg

Pokaż więcej  

1300 za pasek z zapięciem do Lonżina? Szaleństwo, to nawet do Breitlinga są tańsze 😜

Tak jak pisali koledzy, lepiej zamówić u naszych forumowych paskorobów, a dokupić tylko klamrę, niekoniecznie ori.

..."Wszys­tko jest możli­we. Niemożli­we po pros­tu wy­maga więcej cza­su"... Dan Brown

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  W dniu 2.10.2023 o 13:07, tommly napisał(-a):
1300 za pasek z zapięciem do Lonżina? Szaleństwo, to nawet do Breitlinga są tańsze
Tak jak pisali koledzy, lepiej zamówić u naszych forumowych paskorobów, a dokupić tylko klamrę, niekoniecznie ori.
Pokaż więcej  
W tym lonżinie zarówno pasek z zapięciem jak i bransoletą są w tej samej cenie. Chodził mi kiedyś ten model po głowie i pytałem dolinskich o te ceny. Wg mnie jeśli ktoś myśli nad jednym i drugim to warto kupić z bransoletą, dokupić oryginalna zapinkę bo naprawdę jest fajna (nie wiem czy jest jakiś zamiennik z mikroregulacją) a pasek zlecić komuś z forum.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pytanko.

2-025-04-0182_p_1.jpg

2-025-03-0182_p_1.jpg

Pokaż więcej  

Też kusi mnie ten pasek do mojego Zulusa. Wyjściowa cena to... 1600 PLN o ile się nie mylę (wersja z szybką zmianą, bo zwykły jest za 700 PLN). No i trzeba pamiętać, że do mniejszego Zulu Time trzeba zamawiać 21 mm, bo do większego pasują 22 mm. 

Nasz forumowy Kolega @Kozaq00 kombinował tak z paskiem do swojego 42mm jak opisaliście powyżej (klamra + pasek domówiony). On może zdradzić więcej szczegółów. 

@evilym Jednak czarny? Myślałem, że ktoś skusi się na niebieski ;)

Edytowane przez piku

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  W dniu 2.10.2023 o 17:36, piku napisał(-a):

Też kusi mnie ten pasek do mojego Zulusa. Wyjściowa cena to... 1600 PLN o ile się nie mylę (wersja z szybką zmianą, bo zwykły jest za 700 PLN). No i trzeba pamiętać, że do mniejszego Zulu Time trzeba zamawiać 21 mm, bo do większego pasują 22 mm. 

Nasz forumowy Kolega @Kozaq00 kombinował tak z paskiem do swojego 42mm jak opisaliście powyżej (klamra + pasek domówiony). On może zdradzić więcej szczegółów. 

Pokaż więcej  

I ja mogę proszę bardzo. 

7mtrshM.jpeg

Do tego zrobiłem grawer. 

M53JRne.jpeg

4mUcQRk.jpeg

Regulacja jest super i chociaż dość drogo to zapięcie kapitalne ja płaciłem chyba 900zl

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Nethuns, Orient Star, Oris, Phoibos, Sinn, Zelos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  W dniu 2.10.2023 o 12:11, cordi7 napisał(-a):

Za 68 USD masz bardzo dobrej jakosci zapiecie od Artem Strap, w ktorym pasek tez idzie pod spod.

https://artemstraps.com/products/loop-less-deployant-clasp-stainless-steel

Loop-Less Deployant Clasp - Stainless Steel

Pokaż więcej  

Plus przesyłka, plus cło, plus podatek i wyjdzie jakieś 500+ pln 😑

Ale o całym komplecie z paskiem będę jeszcze kiedyś myślał 😉

1300 za pasek z zapięciem do Lonżina? Szaleństwo, to nawet do Breitlinga są tańsze 😜

Pokaż więcej  

Cennikowo pasek szeset a zapięcie patyka.

Luksus w tym Lonżinie aż z butów wystaje 😅

I powoli się ku temu zbieram. Kupić tylko zapięcie.

W dniu 2.10.2023 o 13:35, alleck napisał(-a):
1300 za pasek z zapięciem do Lonżina? Szaleństwo, to nawet do Breitlinga są tańsze emoji12.png

Pokaż więcej  

Pokaż więcej  

W tym lonżinie zarówno pasek z zapięciem jak i bransoletą są w tej samej cenie. Chodził mi kiedyś ten model po głowie i pytałem dolinskich o te ceny. Wg mnie jeśli ktoś myśli nad jednym i drugim to warto kupić z bransoletą, dokupić oryginalna zapinkę bo naprawdę jest fajna (nie wiem czy jest jakiś zamiennik z mikroregulacją) a pasek zlecić komuś z forum.

Pokaż więcej  

Bransa jednak chyba droższa. Bo wersja z paskiem 600zł taniej. 

Ja też nie kojarzę zamienników z mikro regulacją... 🤔

W dniu 2.10.2023 o 17:36, piku napisał(-a):

Pokaż więcej  

Tak, do 39mm trzeba brać 21mm. 

Wyjściowa cena 1600. W Zegarki Zielona Góra przy zakupie czasomierza dają -10% na pasek. 

U lokalnego AD w Katowicach dostałem -15%. Więc wychodzi 850.

I tak - czarny 🙂 Najbardziej uniwersalny. Początkowo myślałem o niebieskim, ale jednak czarny wygrał. Coś innego, niebieskiego mam na oku. 

W dniu 2.10.2023 o 18:55, kornel91 napisał(-a):

I ja mogę proszę bardzo. 

7mtrshM.jpeg

Do tego zrobiłem grawer. 

M53JRne.jpeg

4mUcQRk.jpeg

Regulacja jest super i chociaż dość drogo to zapięcie kapitalne ja płaciłem chyba 900zl

Pokaż więcej  

Super! Spodziewaj się PW 😜

Eh, myślałem że mnie zniechęcicie... 🙄

Longines Spirit ZuluTime | Seiko SPB143J1| Nomos Club ref. 703 | Casio G-Shock DW-5610

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Popatrz na Formex, da się kupić klamrę z mikroregulacją - jeśli to absolutny mus. Szczerze przy pasku łatwo o dziurkę przełożyć po prostu klamrę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  W dniu 2.10.2023 o 20:41, cordi7 napisał(-a):

Popatrz na Formex, da się kupić klamrę z mikroregulacją - jeśli to absolutny mus. Szczerze przy pasku łatwo o dziurkę przełożyć po prostu klamrę.

Pokaż więcej  

Wszystko się zgadza :) 

Tylko ten patent jest bardzo fajny i wygodny. Chociaż nie mam jakiegoś hopla to bardzo mi odpowiada. Regulacja jest dość długa i fajnie w trakcie dnia jednym przyciskiem poluźnić pasek.

@evilym to napisz ile bransoleta bo ja kupując spirita chrono wziąłem na bransolecie bo cena wersji na pasku była taka sama. Tutaj jest 600 zł różnicy  a myślę, że bransoleta kosztuje podobnie jak pasek z motylkiem . Wtedy praktycznie pasek wyjdzie za darmo. 

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  W dniu 2.10.2023 o 20:26, evilym napisał(-a):

Bransa jednak chyba droższa. Bo wersja z paskiem 600zł taniej. 

Pokaż więcej  

To, że zegarek na pasku jest tańszy, nie oznacza, że jak dokupujesz akcesoria to będzie też taniej. Chociaż zgadzam się, że zwykle tak jest, że bransoleta jest o wiele droższa. Natomiast w tym przypadku cena zestawu oryginalny pasek+ zapięcie to 1700PLN (zapięcie winduje cenę mocno bo kosztuje 1000), natomiast cena bransolety to 1700.

Taką informacje uzyskałem w maju tego roku jak się zastanawiałem na zakupem tego zegarka.
image.png.57428e3bba26cb8b68c7dd5d88bfc423.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  W dniu 2.10.2023 o 20:41, cordi7 napisał(-a):

Pokaż więcej  

Regulacja to nie absolutny mus. 

Fajnie że Formex ma takie coś w ofercie 👍

Jednak w tym przypadku będę się trzymał org. zapięcia. Czułbym wewnętrzny zgrzyt mając zapięcie paska od innego producenta zegarków 😉

I też wcale tak tanio by nie wyszło. 

W dniu 3.10.2023 o 07:26, kornel91 napisał(-a):

Wszystko się zgadza :) 

Tylko ten patent jest bardzo fajny i wygodny. Chociaż nie mam jakiegoś hopla to bardzo mi odpowiada. Regulacja jest dość długa i fajnie w trakcie dnia jednym przyciskiem poluźnić pasek.

@evilym to napisz ile bransoleta bo ja kupując spirita chrono wziąłem na bransolecie bo cena wersji na pasku była taka sama. Tutaj jest 600 zł różnicy  a myślę, że bransoleta kosztuje podobnie jak pasek z motylkiem . Wtedy praktycznie pasek wyjdzie za darmo. 

Pokaż więcej  

Bransa 1750.

Ale chyba jak wy, coś sobie domajstruje 😜

W dniu 3.10.2023 o 09:04, Kozaq00 napisał(-a):

Kupowałem oddzielnie klamrę i pasek. Za klamrę niestety zapłaciłem 1000 zł. Pasek robil mi kolega z forum @Re.Al.. Nie wiem jakiej jakości są paski oryginalnie dodawane do Spirita, ale wyżej wspomniany kolega robi świetne paski. I napewno znacznie taniej.

IMG_3790.jpeg

IMG_3689.jpeg

IMG_3687.jpeg

Pokaż więcej  

Bardzo dziękuję za foty! Coraz bardziej jestem przekonany do zakupu samego zapięcia i uszycia paska (pasków) osobno. 

W dniu 3.10.2023 o 14:18, alleck napisał(-a):

To, że zegarek na pasku jest tańszy, nie oznacza, że jak dokupujesz akcesoria to będzie też taniej. Chociaż zgadzam się, że zwykle tak jest, że bransoleta jest o wiele droższa. Natomiast w tym przypadku cena zestawu oryginalny pasek+ zapięcie to 1700PLN (zapięcie winduje cenę mocno bo kosztuje 1000), natomiast cena bransolety to 1700.

Taką informacje uzyskałem w maju tego roku jak się zastanawiałem na zakupem tego zegarka.
image.png.57428e3bba26cb8b68c7dd5d88bfc423.png

Pokaż więcej  

Tak, masz racje.

Aktualna cena bransolety to 1750 (-15%) to jakieś 1480. Czyli ledwie 120zł drożej niż pasek (po rabatach). 

Taniej wyjdzie kupić zegarek na pasku i dokupić bransoletę. Taniej o jakieś 450zł.

Jedyny minus to czas oczekiwania na bransoletę, który może wynieść nawet kilka tygodni. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi