Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...
carlito1

Klub Miłośników Zegarków Longines

Recommended Posts

image.thumb.png.ddf94c0ace5c826cc27eb3aaf4db0a80.pngTakie znalazłem na reddicie , coś się zbliża nowego i Cavill został ambasadorem.

Edited by gunit82

Dzisiaj mierzyłem nowego zielonego Conquesta, podoba mi się, tarcza ze szlifem słonecznym, błyszczy się, zmienia kolor, ma fajny odcień, wygodna bransoleta, po prostu miodzio.
Czarny już nie zrobił na mnie takiego wrażenia.
Tylko ta cena  Tak wiem, tanio już było, ale niestety mam blokadę psychiczną na wydanie 10k na Longinesa. 

..."Wszys­tko jest możli­we. Niemożli­we po pros­tu wy­maga więcej cza­su"... Dan Brown

Dobry ambasador. Ja go kojarzę wcześniej raczej z noszenia zegarków JLC, bo wcześniej był ambasadorem u nich. 

Messenger_creation_5CC49F35-181F-457C-A764-02B1A63336FA.jpeg

2 godziny temu, Admof napisał(-a):

Dobry ambasador. Ja go kojarzę wcześniej raczej z noszenia zegarków JLC, bo wcześniej był ambasadorem u nich. 

Słyszałem o tym aktorze, choć po sprawdzeniu jego filmografii wychodzi na to, że widziałem z nim tylko jeden film - "Co nas kręci, co nas podnieca" (choć niestety nie pamiętam jego występu). Lubiłem, gdy twarzą Longinesa był Simon Baker - on z kolei zagrał ważną rolę drugoplanową w jednym z moich ulubionych filmów wszech czasów ;) Ostatnio niestety prowadził pod wpływem alkoholu. A kogo Wy byście widzieli najchętniej jako aktorskich reprezentantów Longinesa? Ja chętnie postawiłbym na Sandrę Hüller i Paulę Beer (oraz oczywiście Kate, wiadomo) wśród aktorek, a wśród aktorów mogliby to być Mark Rylance, Pierre Niney i Denis Menochet.

46 minut temu, Edmund Exley napisał(-a):

Słyszałem o tym aktorze, choć po sprawdzeniu jego filmografii wychodzi na to, że widziałem z nim tylko jeden film - "Co nas kręci, co nas podnieca" (choć niestety nie pamiętam jego występu). Lubiłem, gdy twarzą Longinesa był Simon Baker - on z kolei zagrał ważną rolę drugoplanową w jednym z moich ulubionych filmów wszech czasów ;) Ostatnio niestety prowadził pod wpływem alkoholu. A kogo Wy byście widzieli najchętniej jako aktorskich reprezentantów Longinesa? Ja chętnie postawiłbym na Sandrę Hüller i Paulę Beer (oraz oczywiście Kate, wiadomo) wśród aktorek, a wśród aktorów mogliby to być Mark Rylance, Pierre Niney i Denis Menochet.

Kurcze, Edmund, jaki Ty jesteś oblatany w tych aktorkach i aktorach. Musiałem sobie wyguglować nazwiska, żeby je skojarzyć z konkretnymi postaciami i filmami. Może dlatego, że od 30 lat nie mam telewizora. Jeśli chodzi o H. Cavilla, wnioskuję że zaliczył spadek w rankingu z Supermana do Wiedźmina (żadnej z tych produkcji nie oglądałem) czyli z poziomu Jaeger-LeCoultre'a na półkę Longinesa. Mniej więcej się zgadza.

- ireo

Henry Cavill - w sumie młody facet jeszcze, a mam wrażenie, że znam go (z ekranów) od wieków...  ;) Świetnie wypadł w "Dynastii Tudorów" (jako przyjaciel Henryka VIII, hrabia Suffolk). Fajnie, że został ambasadorem Longines, ale... czy to oznacza, że definitywnie stracił szansę na zostanie następnym Bondem..?  :D 

Simon Baker miał szczególną charyzmę, która IDEALNIE pasowała do sloganu Longines: "Elegance is an attitude". 

Gdybym mógł obsadzić w rolach ambasadorów marki po 2-3 postacie męskiego i żeńskiego kina, to w świecie fantazji  ;) podpisałbym kontrakty z taką "ekipą": 

1. panie: Gal Gadot, Marion Cotillard, Thandie Newton

2. panowie: Mads Mikkelsen, Nicholas Hoult, Nikolaj Coster-Waldau.

Ale to tak "na szybko". Jutro mógłbym pewnie podać inny zestaw.  ;)

WARTO POMAGAĆhttps://www.siepomaga.pl

Zawsze, gdy jakiś film mnie nudzi, to żeby go jakoś uratować, wyobrażam sobie Tomasza Karolaka w jednej z głównych ról. Wiele razy uratował mnie przed nudą i bardzo chciałbym go zobaczyć jako kolejnego ambasadora marki Longines. :D

Edited by Jogi

Żyć to znaczy ryzykować. W przeciwnym razie, jesteś wyłącznie bierną bryłą przypadkowo zebranych molekuł, niesioną prądem Wszechświata.

E tam dajcie na ambasadorkę Ewę Swobodę tak wydziarana i tak nie każdemu się podoba ale moim zdaniem przynajmniej nie jest nudna. No i wyniki robi :)

Screenshot_20250215_104256_Chrome.thumb.jpg.e6958f640c4d93e48d713eda04f9d076.jpg

Edited by Funky_Koval

quartz bandit

31 minut temu, Funky_Koval napisał(-a):

E tam dajcie na ambasodorke Ewe Swobode tak wydziarana i tak nie każdemu się podoba ale moim zdaniem przynajmniej nie jest nudna. No i wyniki robi :)

Moim zdaniem tatuaże potrafią zniszczyć nawet najlepsze nadgarstkowe zdjęcie...

8 godzin temu, Edmund Exley napisał(-a):

Moim zdaniem tatuaże potrafią zniszczyć nawet najlepsze nadgarstkowe zdjęcie...

Żeby tylko nadgarstkowe... 

Ale gdyby Longines kierował się sugestiami z naszego Forum, byłbym za panią Ewą. Przynajmniej wiedziałbym kto to jest.

Tymczasem wśród ośmiorga aktualnych "ambasadorów" marki kojarzę jedynie trzy osoby: Cavilla, Kate Winslet i Jennifer Lawrence, którą w bieżącym filmiku reklamowym wyprowadzają na spacer trzy psy, niemiłosiernie ciągnąc na smyczach.

- ireo

4 godziny temu, Mattej napisał(-a):

Bez wcześniejszego planowania stałem się posiadaczem dwóch Longinesów. Mimo raczej przeciętnej ręki ok. 17,5mm pilocik (wersja 42mm) układa się całkiem dobrze. Jest dość lekki i stosunkowo cienki. Nawet ta "trójka" ma swój urok. Z kolei Dolce vita (lekko niższa wersja) jest bardzo wygodna i mimo poważniejszego wyglądu świetnie nadaje się na co dzień.

20250216_105644.jpg

20250216_105809.jpg

very nice oba zegarki. Niech dobrze służą :D

Edited by Funky_Koval

quartz bandit

Wg mnie ta obcięta trójka wygląda tragicznie. 

To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram.

56 minut temu, Funky_Koval napisał(-a):

very nice oba zegarki. Niech dibrze służą :D

A dziękuję :)

jeszcze zdjęcie luminacji :)

20250216_122347.jpg

Dwa bardzo fajne zegarki, ale ja jakoś nie potrafię poczuć uroku tej obciętej trójki. Fatalny „fail” tego modelu. A wiele w zakresie obciętych indeksów wybaczam, jako fan zegarków z małą sekundą .

8 minut temu, Perpetuum Mobile napisał(-a):

Dwa bardzo fajne zegarki, ale ja jakoś nie potrafię poczuć uroku tej obciętej trójki. Fatalny „fail” tego modelu. A wiele w zakresie obciętych indeksów wybaczam, jako fan zegarków z małą sekundą emoji6.png.

Wersja 40mm ma normalną datę w miejscu indeksu - wygląda sterylniej. Ja to traktuję jako cechę charakterystyczną, w każdym razie nie przeszkadza mi to, ale rozumiem, że może kogoś razić. Pewnie by to wyglądało mniej kontrowersyjne, gdyby data przycinała g. 6 (a raczej na pewno).

7 minut temu, Krathor napisał(-a):

Testowanie czego jeszcze nie było na nim...7948f552ade199811e96fbe24a003439.jpg

Wysłane z mojego SM-F731B przy użyciu Tapatalka

Bardzo ładne zestawienie. Mogę zapytać, czy to jest wersja 39mm? Ostatnio mierzyłem takową na fabrycznym gumowym pasku, układa się rewelacyjnie.

2 godziny temu, Perpetuum Mobile napisał(-a):

Dwa bardzo fajne zegarki, ale ja jakoś nie potrafię poczuć uroku tej obciętej trójki. Fatalny „fail” tego modelu. A wiele w zakresie obciętych indeksów wybaczam, jako fan zegarków z małą sekundą emoji6.png.

Dlatego najładniej ma to rozwiązane wersja tytanowa (bez daty) oraz 37mm (data na g. 6)

quartz bandit

Dlatego najładniej ma to rozwiązane wersja tytanowa (bez daty) oraz 37mm (data na g. 6)

Dokładnie tak. I do tego w tych mniejszych rozmiarach lepiej leżą na nadgarstku.