sneer 147 #526 Napisano 25 Sierpnia 2014 z tą konkurencją to się w pełni zgadzam 0 Omega Speedmaster 105.002, Rolex GMT 1675, Zenith El Primero A384, Tag Heuer Monaco cal12, Heuer Montreal cal12, Breitling Long Playing, Certina Chronolympic cal234, Zenith Defy Subsea 600mt, Breitling Chronomatic... parę, ...i sam nie wiem kiedy to się skończy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wasyl 732 #527 Napisano 25 Sierpnia 2014 Dzięki panowie, jeszcze jeden taki smaczek, który mnie bardzo ujął, taki troszkę w stylu oldskulowego Roleksa, nie wiem, czy widać to na fotce - szkło jest wypukłe i ta wypukłość idealnie zgrywa się z linią bezela. Niby nic, a widać dbałość o szczegół.Pozdrawiam, 0 WasylMam różne zegarki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mayor 225 #528 Napisano 26 Sierpnia 2014 Świetny zegar ,,Gratulacje,,Takich "smaczków" w tym zegarku jest jeszcze kilka,,Ząbkowany bezel -"coin style bezel",,Regatowy totalizer minut-,"regatta skipper".lub,,"regatta indicator".A dla mnie najfajniejsza i rzadko spotykana "komplikacja" to "drilled trough lugs",Dzięki przewierconym nóżkom zegarek ten wygląda jak prawdziwy "Tool watch",,Takie rozwiązanie ułatwia również wymianę paska czy bransolety bez specjalnych narzędzi i ryzyka porysowania koperty,, 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zasadas 5372 #529 Napisano 26 Sierpnia 2014 Co to za skład chrono? 0 "You may delay but time will not" Benjamin Franklin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lec 61 #530 Napisano 26 Sierpnia 2014 Nie,przedziobane uszyna kolczyki. 0 <p>Czasem lec-e w gruchy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sneer 147 #531 Napisano 3 Września 2014 0 Omega Speedmaster 105.002, Rolex GMT 1675, Zenith El Primero A384, Tag Heuer Monaco cal12, Heuer Montreal cal12, Breitling Long Playing, Certina Chronolympic cal234, Zenith Defy Subsea 600mt, Breitling Chronomatic... parę, ...i sam nie wiem kiedy to się skończy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
OmegaDeVille 59 #532 Napisano 3 Września 2014 Widzę, że nie próżnujesz Chociaż paski nie w moim stylu 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sneer 147 #533 Napisano 3 Września 2014 (edytowane) wedle życzenia.. Edytowane 3 Września 2014 przez sneer 0 Omega Speedmaster 105.002, Rolex GMT 1675, Zenith El Primero A384, Tag Heuer Monaco cal12, Heuer Montreal cal12, Breitling Long Playing, Certina Chronolympic cal234, Zenith Defy Subsea 600mt, Breitling Chronomatic... parę, ...i sam nie wiem kiedy to się skończy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zasadas 5372 #534 Napisano 3 Września 2014 Tym prawym paskiem z poprzedniego zdjęcia bardzo mnie zaskoczyłeś. Upodobania się zmieniają, ale chyba nie aż tak bardzo. 0 "You may delay but time will not" Benjamin Franklin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
13lesiu 958 #535 Napisano 3 Września 2014 Bardzo ładne są te Atlantiki-gratuluję Piotrze 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Frantz70 3834 #536 Napisano 3 Września 2014 Ile to czasu minęło?Chyba już ponad rok temu była taka aukcja i tak to się zaczęło.A pasek wciąż ten sam . 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sneer 147 #537 Napisano 3 Września 2014 (edytowane) Ile to czasu minęło?Chyba już ponad rok temu była taka aukcja i tak to się zaczęło.A pasek wciąż ten sam .Do tej pory żałuje ze sprzedałem z tym paskiem Dziękuje za dobre słowa - te chronografy Atlantica mają coś w sobie Edytowane 3 Września 2014 przez sneer 0 Omega Speedmaster 105.002, Rolex GMT 1675, Zenith El Primero A384, Tag Heuer Monaco cal12, Heuer Montreal cal12, Breitling Long Playing, Certina Chronolympic cal234, Zenith Defy Subsea 600mt, Breitling Chronomatic... parę, ...i sam nie wiem kiedy to się skończy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
peterson694 28 #538 Napisano 5 Września 2014 Prosze o informacje na temat Sicura 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hrabia 72 #539 Napisano 5 Września 2014 Lat 70' najpewniej, w środku pewnie mechanizm EB, http://www.ranfft.de/cgi-bin/bidfun-db.cgi?10&ranfft&&2uswk&EB_8420 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mayor 225 #540 Napisano 5 Września 2014 Tak jak kolega @hrabia napisał ten zegarek to "poor man chrono" Sicura,a w środku Ebauche Bettlach bardzo prosty i tani mechanizm kołkowy,,,,,Firma Sicura założona przez Ernesta Schneidera w Grenchen w 1957r. produkowała niskobudżetowe zegarki kiepskiej jakości w oparciu o najtańsze mechanizmy dostępne na rynku,,najczęściej pakowane do chromowanych kopert..Dzięki takiemu profilowi produkcji Sicura przetrwała "kryzys kwarcowy" w doskonalej kondycji finansowej i w roku 1979 Ernest Schneider zakupił od schorowanego i zadłużonego Willego Breitlinga firmę założoną przez jego dziadka Leona w 1884,,,,,Wielu sprzedawców wykorzystuje te fakty do podniesienia prestiżu i ceny na oferowane w aukcjach Sicury opisując te zegarki jako Sicura-Breitling,,W rzeczywistości zegarki Sicura nie maja nic wspólnego z Breitlingami ani technicznie,prestiżowo,czy jakościowo.,a faktyczna wartość rynkowa takiego zegarka jest na poziomie od kilku do maksymalnie dziesięciu procent podobnego egzemplarza ze skrzydlatym "B" 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hrabia 72 #541 Napisano 6 Września 2014 Miło, że napisałeś o tym przejęciu Breitlinga. W sumie nigdy nie zastanawiałem się jakie to były powiązania, ale Sicury na jednokamieniowych werkach z wyeksponowanym hasłem "Breitling" to na portalach aukcyjnych normalka, rzeczywiście. Mi się te tanie wynalazki lat 70 często podobają, tak jest i w tym wypadku, ale wiadomo, że trzeba mocno z takimi uważać, bo jakości w tym niewiele. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
primabaleron 1175 #542 Napisano 8 Września 2014 Dziś odebrany z Pięknej via Tomek... Breitling Top Time 7656 z nieruszaną kopertą i bezelem NOSW środku VJ 7736, średnica 42mm, wys. 14mm Papa się śmieje 0 https://www.instagram.com/primabaleron/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Mateusz Dąbrowski #543 Napisano 8 Września 2014 Dziś odebrany z Pięknej via Tomek... Breitling Top Time 7656 z nieruszaną kopertą i bezelem NOSW środku VJ 7736, średnica 42mm, wys. 14mm Papa się śmieje Zacny i po 'dobrej' stronie granicy oddzielającej proste, ładne Breitki od ich przeładowanych milionem znaczków Navikuzynów 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Master Yoda 2171 #544 Napisano 8 Września 2014 Bezel ceramiczny? 0 Pozdrawiam, Marek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
primabaleron 1175 #545 Napisano 8 Września 2014 Bezel ceramiczny?Ktoś miał takie w 1975 r. ? 0 https://www.instagram.com/primabaleron/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paweł Bury. 5771 #546 Napisano 8 Września 2014 Tak jak kolega @hrabia napisał ten zegarek to "poor man chrono" Sicura,a w środku Ebauche Bettlach bardzo prosty i tani mechanizm kołkowy,,,,,Firma Sicura założona przez Ernesta Schneidera w Grenchen w 1957r. produkowała niskobudżetowe zegarki kiepskiej jakości w oparciu o najtańsze mechanizmy dostępne na rynku,,najczęściej pakowane do chromowanych kopert..Dzięki takiemu profilowi produkcji Sicura przetrwała "kryzys kwarcowy" w doskonalej kondycji finansowej i w roku 1979 Ernest Schneider zakupił od schorowanego i zadłużonego Willego Breitlinga firmę założoną przez jego dziadka Leona w 1884,,,,,Wielu sprzedawców wykorzystuje te fakty do podniesienia prestiżu i ceny na oferowane w aukcjach Sicury opisując te zegarki jako Sicura-Breitling,,W rzeczywistości zegarki Sicura nie maja nic wspólnego z Breitlingami ani technicznie,prestiżowo,czy jakościowo.,a faktyczna wartość rynkowa takiego zegarka jest na poziomie od kilku do maksymalnie dziesięciu procent podobnego egzemplarza ze skrzydlatym "B"Ja mam Sicure ale chyba w lepszej wersji bo mechanizm ma 17kamieni 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zasadas 5372 #547 Napisano 8 Września 2014 @primabaleronBreitling bardzo ładny, zgadzam się z przedmówcą, że o wiele ładniejszy niż obecne przeładowane modele. W tym jest tyle ile potrzeba. Gratuluje. 0 "You may delay but time will not" Benjamin Franklin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
quub 48 #548 Napisano 8 Września 2014 @primabaleron, gratuluję pięknie się prezentuje. 0 Kuba Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Master Yoda 2171 #549 Napisano 8 Września 2014 Ktoś miał takie w 1975 r. ?No nie Modelu nie znam ,a wygląda jak nowoczesny produkt wprost z fabryki ,znaczy ładnie się prezentuje....i pewnie z tego powodu mnie zmylił.... Gratuluję,kolory współgrają ze sobą....lubie takie. 0 Pozdrawiam, Marek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sneer 147 #550 Napisano 8 Września 2014 Czarny jak węgiel 0 Omega Speedmaster 105.002, Rolex GMT 1675, Zenith El Primero A384, Tag Heuer Monaco cal12, Heuer Montreal cal12, Breitling Long Playing, Certina Chronolympic cal234, Zenith Defy Subsea 600mt, Breitling Chronomatic... parę, ...i sam nie wiem kiedy to się skończy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach