Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

carlito1

Wspomnienia

Rekomendowane odpowiedzi

Gość lester_87

A pamiętacie wodę grodziskę??? Jak dla mnie smak dzieciństwa.I taka guma rozpuszczalna w listkach.

-strzelanie z klucza albo śruby,

-wspominana pukawka z szyjki butelki i balona-na groch, lepsze niż ASG He he :rolleyes:

-pachta w lato

Na a potem szkolne numery, to było dopiero coś :)

Smak pierwszego wypitego taniego wina, a potem strach przed rodzicami żeby nie wyczuli.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Aha ze wspomnień z wczesnej młodości wspomniał bym jeszcze Sabrinę Salerno i jej "basenowy" videoclip :rolleyes: Cóż jedno z silniejszych wspomnień :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie zapomne jabcoków za szkoła :rolleyes::)

A podpijaliscie vode po zakonczonej imprezie rodziców? :)

"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustającej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych podania ręki" - Henryk Reyman.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

clip jak clip, ale te ... wynużające się z wody :rolleyes:

Nie kłóć się z idiotami - sprowadzą Cię do swojego poziomu i pokonają doświadczeniem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A jakie były wasze pierwsze wypite piweczka? Ja pamiętam przez mgłe Zagłobe, ale ja to jeszcze małolat jestem, chętnie poczytam o starszych piwach, od starszych kolegów... :rolleyes: Mile widziane zdjęcia etykietek browarów które pamiętacie.

"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustającej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych podania ręki" - Henryk Reyman.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kiedy byłem na etapie próbowania palenia, to papierosy były na kartki, więc robiliśmy skręty z herbaty :rolleyes:

Pozdrawiam

TomeK (Teston)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość lester_87

Kiedy byłem na etapie próbowania palenia, to papierosy były na kartki, więc robiliśmy skręty z herbaty :rolleyes:

Z herby???? :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fajny temat aż sie człowiekowi łezka w oku kręci jak ten czas szybko leci.

Co do piw z okresu "dzieciństwa" to zaczynałem od super piwa EB później coś się to piwo popsuło. To było w połowie lat 90

Moje zegarki: CYMA na ETA2783, SEIKO SNKE63K1, LORUS RXN55BX9

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zagłoba :rolleyes: to było piwko, EB, Okocim niebieski a potem czerwony, Żywiec oczywiście i Krakus, na wakacjach u dziadka jeszcze Grybów czasem.

"A był dla kierowania zespołem tym, czym Herod dla Towarzystwa Przedszkolnego w Betlejem"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość lester_87

EB to było piwo. Oczywiście Bosman produkowany w dawnych latach. Eh to było coś :rolleyes:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeszcze przypomniało mi się piwo "10,5 podwójnie chmielone" też było spoko :rolleyes:

Moje zegarki: CYMA na ETA2783, SEIKO SNKE63K1, LORUS RXN55BX9

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

10,5 to były straszne popłuczyny...

Był jeszcze kiedyś Okocim Jasny Pełny, ciemnobrązowa etykieta (w przeciwieństwie do Jasnego Lekkiego z jasnobrązową etykietą, które zawierał ponoć siuśki głównego piwowara :rolleyes: )

"A był dla kierowania zespołem tym, czym Herod dla Towarzystwa Przedszkolnego w Betlejem"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mnie przypomina się pierwsze palenie papierosów. Wyglądało to tak że mój tato palił fajkę i ktos chciał mu zrobić prezent i przywiózł kilka tytoniów z Grecji jak dobrze pamiętam ale nie znał sie na tym więc przywiózł papierosowe jeszcze z bibułkami. Oczywiscie w rytm rockowej muzyki zabralismy ten tytoń i oddalili sie od domu bardoz daleko żeby miec pewnośc że nikt nas nie widzi. Itak nad rzeką wypalaliśmy po 20 skrętów bo przecież musieliśmy w godzinę opalić się na cały dzień - bół głowy po powrocie do domu nieopisany :rolleyes:

...ale trzeba przyznać że jak na dużej przerwie wszyscy zrzucali się na papierosy a ja chwyciłem bibułki i porządny tytoń to nagle wszyscy w szkole stali się najlepszymi przyjaciółmi...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

...oranżada...i ta w torebkach, w proszku jedzona prosto z ręki...

...napoje w woreczkach...

...spodnie piramidy i dżinsy z Turcji...

...włosy stawiane na cukier...

...Teleranek i 5-10-15...

...składak Wigry 3...

...pochody 1-majowe...

...żołnierzyki...

...kolejki po mięso z tatą w sobotnie poranki(to jak przez mgłę...)...

...kostka Rubika...

...hacele...

...trabanty, wartburgi, maluchy...

...szkolne wycieczki...

...warkocze dziewcząt...

...syfon...

...komiksy - Kapitan Żbik, Kloss, Kajko i Kokosz...

...cienkie skórzane krawaty...

:)

ja dołożył bym

- tytus romek i atomek

- buty relaxy

-lenary

-poszarpane szwedki

-kuku ruku

-wojenną kolekcję tygrys

-Baltona :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A jakie były wasze pierwsze wypite piweczka? Ja pamiętam przez mgłe Zagłobe, ale ja to jeszcze małolat jestem, chętnie poczytam o starszych piwach, od starszych kolegów... :P Mile widziane zdjęcia etykietek browarów które pamiętacie.

post-38660-0-52608700-1308215355_thumb.jpg

post-38660-0-47764200-1308215367_thumb.jpg

Jestem z pomorza dlatego te pozycje...

kaper słodki był , a gdańskie szału nie robiło. Ale szło.. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

chłopaki, mam nadzieję, że temat nie umarł :D ja dopiero co powróciłem do domu z miesięcznej wiejskiej terapii i zabieram sie do przewracania w piwnicy, tak że od jutra coś wrzucam :)

kupię doxę sub...zawsze i każdą :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zgodnie z obietnicą zabrałem sie do fotografowania znalezisk - niestety aparat w telefonie ale nie o jakość w tym wszystkim chodzi :D

na pierwszy rzut komiksy, a raczej ich część

1

post-27930-0-11508300-1331850575.jpg

Uploaded with ImageShack.us

2

post-27930-0-40896200-1331850584.jpg

3

post-27930-0-40408900-1331850586.jpg

4

post-27930-0-33917800-1331850588.jpg

5

post-27930-0-29245000-1331850590.jpg

6

post-27930-0-91206800-1331850591.jpg

7

post-27930-0-87227000-1331850593.jpg

8

post-27930-0-84952100-1331850595.jpg

9

post-27930-0-84114700-1331850597.jpg

10

post-27930-0-97898400-1331850599.jpg

11

post-27930-0-74763400-1331850601.jpg

12

post-27930-0-68643700-1331850603.jpg

13

post-27930-0-46714800-1331850605.jpg

ps. znalazłem troszkę kasy więc dzisiaj bazarek mój :)

post-27930-0-42075200-1331850607.jpg

post-27930-0-12015700-1331850609.jpg

kupię doxę sub...zawsze i każdą :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No, i to się nazywa profesjonalne podejście do tematu ! :D

Ja w domu, w Krakowie, mam gdzieś w piwnicy większość komiksów Batmana, Spidermana, Supermana i Punishera. Jak przyjade, to również porobie foty. Zachęcam też innych użytkowników do obfocenia zawartości swoich strychów czy piwnic, napewno coś tam znajdziecie, co będzie pasowało do tego tematu :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Odświeżam temat, może ktoś ma coś ciekawego do dodania, czasami fajnie jest sobie powspominać stare dobre czasy :P

A może ktoś chciałby napisać jak wyglądały pierwsze dni tego forum, jakie były pierwsze tematy, atmosfera (a słyszałem, że wyśmienita) itd. itd. Bardzo chętnie bym sobie poczytał o początkach tego forum, taka w skrócie mini historia :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

post-38660-0-52608700-1308215355_thumb.jpg

post-38660-0-47764200-1308215367_thumb.jpg

Jestem z pomorza dlatego te pozycje...

kaper słodki był , a gdańskie szału nie robiło. Ale szło.. :P

Ja uwielbiałem Gdańskie, zresztą Kapera też, ale Kaper jest dalej i jest tak dobry jak zawsze :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pięć złotych dorzucę :P

9954623m.jpg

Pozdrawiam, Wojtek

Dążenie do bezpieczeństwa poprzez ograniczenie wolności powoduje utratę wolności bez uzyskania bezpieczeństwa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie!

Fajny wątek, cieszę się, że go odnalazłem. Przyznam się Wam do tego, czego nawet dziś mojej mamie nie powiem. Mam 51 lat. W podstawówce kolesie podpalali papierosy w krzakach. Czasem całą paczkę. Pluli, kaszleli ale twardo palili. Ja też próbowałem ale mi nie bardzo wychodziło. Odkryłem więc - fajkę. Kupiłem taniego cybucha na targu i tytoń do niego w kiosku Ruchu. Miało to tę zaletę, że dzieciakowi czasem nie chciała baba sprzedać paczki "Sportów" za uczciwie naciułane grosze. Tytoń jednak, " dla dziadka" - sprzedała bez problemów. Były trzy rodzaje: "Bosman", "Kapitan" i "Neptun". Osobiście najmniej plułem przy "Kapitanie". A jaki byłem poważny przy kumplach! Kiedyś wpadła mi w ręce paczka tytoniu "Amphora". Ten to dopiero pachniał! Trzeba było wietrzyć chatę przed przyjściem mamy.

A do kolekcji słodyczy dodaję "Czarna Perełka" w żółtych, plastikowych pudełeczkach z dwiema dziurkami po bokach. Produkowane były w moich rodzinnych Gliwicach.

Wasz Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Super, że odgrzałeś ten temacik, był on bardzo przyjemny - fajnie się go później czytało :)

Warto czasami powspominać...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.