Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

carlito1

Fani i antyfani ROLEXA

Ankieta  

338 użytkowników zagłosowało

Nie masz uprawnień do głosowania w tej ankiecie oraz wyświetlania jej wyników. Aby zagłosować w tej ankiecie, prosimy się zalogować lub zarejestrować.

Rekomendowane odpowiedzi

Zwariował... :-)

Co-Axial

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja to rozumiem, na wiosnę kupiłem motocykl zamiast Submarinera...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja to rozumiem, na wiosnę kupiłem motocykl zamiast Submarinera...

To mnie nie dziwi...w końcu życie S.McQueena pokazuje że SUB i motocykle to zgrana i dość pospolita para...ale przykład kolegi Dietera jest bardziej surrealistyczny ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

... a najgorsze jest to, ze caly czas odczuwam potrzebe posiadania rolexa i nie ma dnia zebym o kupnie nie myslal... ale nowki chyba nie kupie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

(...) jednakze stwierdzilem ze albo nie jestem az takim fanem zegarkow albo jednak mnie nie stac bo odlozone specjalnie na ten cel 40tys postanowilem przeznaczyc na uzywany skuter sniezny. nie mieszkam w gorach nigdy skuterem nie jezdzilem nie znam sie na nich ale stwierdzilem ze beda to lepiej spozytkowane pieniadze. (...)

Oszalał!!! :)

Kup już lepiej ten zegarek, wstaw do garażu zamiast skutera, nie pojeździsz na nim co prawda jak na skuterze ale to i tak bez znaczenia ponieważ skuterem też pewnie nie będziesz jeździł ;). Po kilku latach, jak zdecydujesz się sprzedać skuter to dostaniesz pięć stów, jak sprzedasz zegarek, kupiszsobie kolejny skuter... na rękę :).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dla mnie Rolex to legenda. Nie stać mnie na taki model jak bym chciała, a uściślając, na żaden NOWY model. Przynajmniej nie uważam "wypruwania flaków" na jakikolwiek model za rozsądne. Nie zawsze zachowuję rozsądek ale są granice.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ostatnimi czasy bardzo spodobał mi się Sub bez daty. Kusi oj kusi :rolleyes:

Bartek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

... a najgorsze jest to, ze caly czas odczuwam potrzebe posiadania rolexa i nie ma dnia zebym o kupnie nie myslal... ale nowki chyba nie kupie.

Ścieżka jest prosta - Sprzedasz skuter śnieżny kupisz skuter wodny, sprzedasz wodny kupisz normalny. I jak już zaliczysz wszystkie skutery to skuter normalny sprzedasz i kupisz Rolexa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nawet lapiej bo wszystkie juz mialem, tylko snieznego nie :-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie kupuj skutera śnieżnego, zima podobno będzie lekka, lepiej od razu kup Rolexa, jest idealny na każdą pogodę :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

rozgladam sie... ale nowki nie kupie. nie stac mnie. a do uzywek mam uprzedzenia...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Diter - mialem nieco podobnie jak ty, tzn od dawna czatowalem na Rolexa, nie chcialem uzywki a nie moglem przemoc bariery psychologicznej by wydac tyle kasy na nowke. I wtedy trafilem do AD, ktory mial na stanie nieuzywany i nawet nie powstawowy starszy model DJ, ktory mi akurat bardzo pasil. Po jakis tam negocjacjach zszedl do niemal 50% ceny katalogowej, ktora trzeba bylo zaplacic za ten model jeszcze jakis czas temu. Oczywiscie dla mnie byla to super okazja. swoja droga skuter tez fajna rzecz:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no wiec wlasnie nie cisnieniuje sie za bardzo, w miedzy czasie kupuje inne zegarki i ciesze sie zyciem. a jak sie trafi taki deal zeby kupic rolka w cenie najtanszego iwc to sie pewnie zdecyduje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gehaazi, daj mi zgadnąć...

Już wiem. Nie widziałeś nigdy Rolexa na oczy?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przejrzałeś mnie - jestem niewidomy ;)

Musisz się jeszcze wprawiać w zgadywaniu. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Każdy " nie entuzjasta Rolka " jest albo biedny i zazdrości , albo nie dorósł , albo jest ślepy i się nie zna, to oczywiste.

Rolek nie ma sobie równych i wszystko  , a prestiż marki ma drugorzędne znaczenie .

Czy to jest jasne !

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Stronę wcześniej padło stwierdzenie, że Ci którzy nie lubią Rolexa, nie lubią go za to, że ich na niego nie stać i musi to być przejaw zazdrości. Zaznaczyć wypada, że żyjemy w tak cudownym kraju, gdzie dla przeciętnego Kowalskiego Rolex jest wyznacznikiem luksusu niebotycznych rozmiarów i na 99% jego posiadacz to złodziej,bandyta albo jest to w i ich mniemaniu podróba, bo przecież to nie Hollywood, żeby Rolexy prawdziwe nosić. Posiadacze Rolexów których znam, to w dużej mierze ludzie podejmujący wybory w oparciu o tradycję marki. Są tak samo przyzwyczajeni do legendy Rolexa, jak do legendy Mercedesa- niezawodny, prosty, elegancki, wygodny i bezawaryjny- klasa sama w sobie, jednak im nowszy tym jest to samo ale- to już nie to co kiedyś. Rolex jest marką która wyznaczyła trend chyba wszystkim producentom zegarków bo która firma nie robi zegarka jak Sub, Daytona czy Oyster? Każda marka ma swoje a'la Rolki, co może być argumentem przeciwko tym zegarkom- dlaczego mam wydawać 25k na zegarek, który i tak z 3m wygląda jak Seiko za 500pln, a wrażenie ma robić na ogóle a nie na koneserze (nie hołduje takiemu podejściu, ale takie też bywa). Ja osobiście mam uznanie dla tej marki i skłamałbym mówiąc, że nie chciałbym mieć w kolekcji Submarinera, ale jak miałbym możliwość wyboru to szukałbym Suba z lat 70 na te kilka sztuk z którymi miałem przyjemność się spotkać, to te "stare" budziły we mnie największe uznanie. Na dzień dzisiejszy śmiało mogę powiedzięć, że ta marka jest dla mnie nieosiągalna-niezależnie czy nowa czy stara, tym bardziej nieosiągalny jest A.Lange&Sohne czy Vacheron i dużo możnaby wymienić a podziwiam każdego posiadacza takiego zegarka, bo to już nie są pieniądze na fanaberie, to musi być pasja;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rolex nie wyznaczył trendu a zaczerpnął, oyster to nie model a określenie właściwości koperty, pierwsze Daytony nie były w swoim czasie niczym nadzwyczajnym, nawet werki miały identyczne jak wszyscy w tym czasie.

Itd itp.

cyt.-Wszystkie Ryśki to porządne chłopy !

Piotr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rolex nie wyznaczył trendu a zaczerpnął, oyster to nie model a określenie właściwości koperty, pierwsze Daytony nie były w swoim czasie niczym nadzwyczajnym, nawet werki miały identyczne jak wszyscy w tym czasie.

Itd itp.

To tak jakbyś teraz powiedział małemu dziecku, że Gwiazdor nie istnieje. Sadysta !

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bo Gwiazdor nie istnieje - przychodzi tylko w Poznaniu a na calym swiecie Swiety Mikolaj :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość xylog

Rolex nie wyznaczył trendu

<br /><br />I tu nie zgodzę się. Bo że zaczerpnął to inna rzecz. Może sie podobać czy nie, że czerpał. Ale trend wyznaczył. To do Rolexa inni równali, a nie do pierwowzoru.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bo Gwiazdor nie istnieje - przychodzi tylko w Poznaniu a na calym swiecie Swiety Mikolaj :P

Właśnie miałem pytać kto to Gwiazdor.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.