Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

carlito1

Fani i antyfani ROLEXA

Ankieta  

338 użytkowników zagłosowało

Nie masz uprawnień do głosowania w tej ankiecie oraz wyświetlania jej wyników. Aby zagłosować w tej ankiecie, prosimy się zalogować lub zarejestrować.

Rekomendowane odpowiedzi

jak tak szybko weszlismy na Tudora , mam straszna ochote na Black Bay . Widzial ktos na zywo ?, u mnie w AD jeszcze nie maja

Beware the fury of a patient man.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wygląda super,luma identyczna jak w Rolku(niebieska) i można kupić z bordo-czerwonym ringiem..Tylko ta cena...5400$...za etę 2824 :rolleyes:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tak mi sie ten zegarek podoba ze chyba cena mi nie bedzie przeszkadzac

Beware the fury of a patient man.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mnie jakoś te wskazówki nie podchodzą w nim. Chyba by mnie drażniły.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ASTRAL chyba nie do końca zrozumiałeś o czym piszemy. Piszemy o innowacyjności, a nie o klepaniu tego samego tylko w inny sposób.

Nic nie poradzę, że to o oczym napisałem to dla Ciebie nie jest innowacyjność.

Jeśli jako jedyny wykorzystujesz technologie, których nie używają inni, to dla mnie to jest innowacyjne.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wspomnieliscie o Hublot. Drogie sa, ladne...hmm? Kto placi za reklame na Euro 2012? Klient, czy ja za to chce placic? Nie. Jeszcze apropo Rolexa; oprocz wczesniej wymienionych pozytywow drazni mnie, ze tak czesto i dobrze go podrabiaja. Niestety lub stety tylko z zewnatrz ;)

Pozdrawiam. Jedrzej 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nic nie poradzę, że to o oczym napisałem to dla Ciebie nie jest innowacyjność.

Jeśli jako jedyny wykorzystujesz technologie, których nie używają inni, to dla mnie to jest innowacyjne.

Nadal chyba nie rozumiesz o czym piszemy.

Innowacyjne w sposobie wytwarzania, a nie w tworzeniu nowych produktów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiem dlaczego tak uparcie ograniczasz innowacyjność tylko do nowych rozwiązań w oferowanym produkcie, natomiast sposób jego wytworzenia nie ma dla Ciebie znaczenia., co akurat przy tak dużym wolumenie produkcji, czy to Rolexa, czy innych masowych poducentów ma kluczowe znaczenie dla jakości.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ok. Fajnie (dla nich), że mają taki sprzęt, ale co z tego ma klient?

To tak jakby robiło Tobie różnicę, czy zjesz chleb, do którego zboże było ścinane kosą, czy kombajnem ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Krystian , prosze Cię !

ale chyba jest różnica czy silnik w samochodzie był wykonywany na superdokładnych maszynach , czy klepany młotkiem i szlifowany pilnikiem o dokładności 2 mm?!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pewnie, że jest różnica, bo nie zdążyliby klepać tylu sztuk młotkiem :D

Natomiast wszyscy piszą jak dokładne i jak dobre były stare mechanizmy Rolexa więc co to za róznica dla klienta, czy będzie miał mechanizm zrobiony tą starą technologią, czy tymi super maszynami? Chyba, że jednak te stare mechanizmy nie były tak dobre jak wszyscy piszą?

Dla mnie te maszyny to tylko ułatwienie procesu produkcji dla Rolexa, a nie krok ku innowacyjności dla klienta.

Oczywiście chwała Rolexowi za to, że potrafi wykonać tyle bardzo dobrze pracujących mechanizmów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rolex, ciekawa marka. Nie stać mnie na tak drogie clocki, ale lubię go choćby za samą nazwę. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ajajaj, ależ emocje wzbudza temat Rolexa! A w połączeniu z Omegą to już w ogóle niektórym potrafi wyłączyć możliwość światłego rozumowania. Oczywistym jest, że na dzień dzisiejszy w kwestii jakości Omegą może tylko gonić z językiem na brodzie Rolexa. A mimo to Rolex jest mi obojętny. I bardzo proszę o dołożenie możliwości wyboru takiej odpowiedzi w ankiecie :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rolex... lubię go choćby za samą nazwę. :)

No nazwa to się akurat może kojarzyć z Erosem ol-ex, ale i tak lubię Rolexa ;)

d2999d9296204eb92c2013911ac4d749.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Astral... jak chcesz porównywać innowacyjność i możliwości technologiczne ROLEXA i HUBLOTA to sorry - chyba Ci się Twój GMT Master rzucił na obiektywne spojrzenie :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Łukasz , z cała sympatia ,ale chyba Ci sie Hublot rzucił na obiektywne spojrzenie :)

Jeszcze nievtak dawno zreszta , pisales w innym wątku ,ze jak jeden na całe życie to tylko Rolex a teraz ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ajajaj, ależ emocje wzbudza temat Rolexa! A w połączeniu z Omegą to już w ogóle niektórym potrafi wyłączyć możliwość światłego rozumowania. Oczywistym jest, że na dzień dzisiejszy w kwestii jakości Omegą może tylko gonić z językiem na brodzie Rolexa. A mimo to Rolex jest mi obojętny. I bardzo proszę o dołożenie możliwości wyboru takiej odpowiedzi w ankiecie :)

Niektórzy mają po prostu problemy ze zrozumieniem czytanego tekstu ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ok. Fajnie (dla nich), że mają taki sprzęt, ale co z tego ma klient?

To tak jakby robiło Tobie różnicę, czy zjesz chleb, do którego zboże było ścinane kosą, czy kombajnem ;)

Krystian dziwne rzeczy piszesz.. oczywiście, że ma dla mnie znaczenie w jaki sposób jest wykonany produkt, właśnie o to chodzi w zegarkach. Jeśli dla Ciebie tarcza giloszowana na CNC ma taki sam fun jak tarcza giloszowana ręcznie na starej giloszarce to sorry.. zaraz możemy dojść do wniosku, że wszystko jedno czy jest ona ze srebra czy z mosiądzu, bo i tak jest pomalowana i nie widać. Podobnie pasek - w dobrym zegarku jak mam jakiegoś aligatora to chcę aby był szyty ręcznie a nie na maszynie, choć różnica dla postronnych jest żadna.

Instagram.com/horlobby.watches

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Astral... jak chcesz porównywać innowacyjność i możliwości technologiczne ROLEXA i HUBLOTA to sorry - chyba Ci się Twój GMT Master rzucił na obiektywne spojrzenie :)

Nie wiem po co te osobiste wycieczki.

Napisałem o konkretach, jeśli uważasz, że jest inaczej to napisz co takiego niesamowitego ma np. Hublot w swojej fabryce, a nie wyskakuj z takimi tekstami.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Filip, ale tu nie jest dylemat typu ręcznie, czy na maszynie (w tym przypadku bym się z Wami zgodził jak najbardziej), bo i jedne i drugie Rolexy, o których pisałem są i były wykonywane przez maszyny!

Może mój przykład z chlebem był nie do końca trafny, bo odebrałeś go jak widzę źle. Skupiłeś się na ręcznym koszeniu zboża i odebrałeś je jako ręczny proces produkcji mechanizmów, a bardziej chodziło mi o to, że mam to gdzieś czy robi to maszyna X, czy maszyna Y skoro efekt jest taki sam. Jeżeli to jest jedyna innowacja firmy, że zamiast np. 500000 zegarków potrafią wytworzyć milion to powiem szczerze, że dla mnie jako indywidualnego klienta taka innowacja nie ma znaczenia, a dla firmy owszem.

Ludzie czytajcie co piszę, bo już na prawdę nie chce mi się wałkować tego samego. Powtórzę ostatni raz i postaram się najwyraźniej jak tylko można, bo nie czytacie całości, a poszczególne zdania. Zarzutem ze strony mojej w stronę Rolexa jest to, że robi on CIĄGLE TO SAMO tylko w inny sposób, a ceny winduje 2-3 razy do roku o kilka-kilkanaście procent. Oczywiście rozumiem, że dla niektórych może być zaletą to, że Rolex nic nie zmienia (bo niby jest doskonały ;) ), ale dla mnie jest to wadą, że tak mało nowych mechanizmów, tak mało nowych rozwiązań wprowadza. Owszem powinni produkować stare świetne modele, ale powinni też wprowadzać więcej nowych modeli i rozwiązań.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie udzielam się w tej dyskusji bo za cienki jestem. Ale chciałem tylko zwrócić Wasza uwagę, że Rolex faktycznie ma w sobie jakąś magiczną siłę skoro dyskusja o nim idzie prawie na noże ;)...

Pozdrawiam Michał.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pewnie, że ma bo to bardzo dobra firma, ale mało w niej powiewu świeżości.

Edit: dla mnie np. Sky-dweller jest rewelacyjny i to jest świetny ruch Rolexa

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oczywiście, że ma bo jest najbardziej rozponawaną marką zegarkową na świecie. Love it or hate it :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Love it or hate it :)

A z tym się nie zgadzam bo mam mieszane uczucia co do Rolexa, ale tak jak pisałem bardziej jestem na tak niż na nie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A z tym się nie zgadzam bo mam mieszane uczucia co do Rolexa, ale tak jak pisałem bardziej jestem na tak niż na nie.

To pewnie jesteś w mniejszości, patrząc po skrajnych opiniach na forum.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.