Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

@rtur

Zegarek Klubowy 2012

Rekomendowane odpowiedzi

Współczuję Marcin

Za 900 są Gerlachy :)

Wyglądające jak nie powiem co :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość darekmp3

Współczuję Marcin

Wyglądające jak nie powiem co :)

To co powiedzieć o niektórych Omegach :)

Serio ja bym życzył sobie, żeby na tym forum powstał zegarek forumowy w takiej cenie jak Gerlach... dostępny finansowo dla więcej niż marnych 50 osób patrząc na wielkość KMZiZ :) Zapominacie, że być może więcej osób by chciało forumowy zegarek, ale bariera cenowa jest nie do przeskoczenia. Zegarek za 5k można sobie robić owszem, ale nie jako główne danie. To są moje odczucia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Darek, masz też inne projekty u nas. MC, Aquarius, Dywizjon 303. Wszystkie bardziej przystępne cenowo :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie...bo zlecę moderatorowi wyczyszczenie postów nie na temat...Zaproponowałem projekt chronogtrafu na Valjoux do max 5k ....być może będzie taniej...na pewno nie drożej!. Na dniach poznacie markę i także będziemy dyskutować tylko o chrono na valjoux...nie biorę pod uwagę automatów na eta 2824, czy na chińskich werkach bo takie zegarki już powstały jako klubowe i to nie raz. Projekty samozwańcze Gerlacha ( nie mam nic przeciwko) nie będą roztrząsane w tym wątku! Od tego są inne tematy !! Jasne !??

Godząc się na zegarek na Valjoux...godziny się też na wyższą cenę...Valjoux to lepszy werk od Ety 2824 i pochodnych i co do tego nikt chyba nie ma wątpliwości...werk bardziej skomplikowany ale i także wytrzymalszy i cieszący się bardzo dobrą opinią. Ceny zegarków na Valjoux są wysokie i ciągle rosną...trzeba niestety przywyknąć...

Marka którą rozmawiam także od kwietnia podnosi ceny i to dosyć mocno na swoje chrono :/ ....im dłużej będziemy się kiwać z takim zegarkiem tym więcej zapłacimy. Tak już jest w czasie kryzysu bogaci się bogacą a biedni biednieją :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A jest możliwe by była to firma pt: Xicorr ?????

Nie bo nazwę sobie obmyślili taką, że wymówić się tego nie da...w żadnym języku :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie bo nazwę sobie obmyślili taką, że wymówić się tego nie da...w żadnym języku :)

Buahahahaaa :)

Ale jak idzie ?! Co Ci producenci powiedzieli ? Ogólnie na TAK czy NIE są ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Buahahahaaa :)

Ale jak idzie ?! Co Ci producenci powiedzieli ? Ogólnie na TAK czy NIE są ??

Na TAK to są od początku...inaczej nie zawracałbym wam głowy. Ale ponieważ na każdego maila czekam 1,5 tygodnia na odpowiedź....to moje wątpliwości sa rozwiewane bardzo dlugo...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przypuszczam że albo pracuje u nich jakiś Kowalski, który im tłumaczy z naszego na ich gadaninę, ale chyba w języku migowym B)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie bo nazwę sobie obmyślili taką, że wymówić się tego nie da...w żadnym języku B)

Chyba jest to, po prostu, Sikor lub z amerykanska Zikor. Moze to ci sie uda wymowic.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chyba jest to, po prostu, Sikor lub z amerykanska Zikor. Moze to ci sie uda wymowic.

...a mi syn powiedział:tato to się czyta "sisior".... B):P:)

p.s można skasować.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

może być i sisior, byleby się młodemu zegarek podobał ;)

chrono na valjoux też jest w planie ale to raczej przyszły rok dopiero

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Taka niezobowiązująca fantazja :)

QkR27.jpgTzA45.jpg

Lubię małe zegarki…

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

vcore

daj go w chrono :]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No muszę przyznać, żę projekt bardzo ciekawy, styl który lubię.

A mam małe pytanie co mają oznaczać cyfry od 1 - 23 ;) bo za nić nie mogę dopasować. może dlatego, że w tematyką zegarową dopiero zaczynam się interesować.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No muszę przyznać, żę projekt bardzo ciekawy, styl który lubię.

A mam małe pytanie co mają oznaczać cyfry od 1 - 23 ;) bo za nić nie mogę dopasować. może dlatego, że w tematyką zegarową dopiero zaczynam się interesować.

2 strefa czasowa :huh:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nawet nie wiecie jakie to jest wygodne 2 strefa czasowa ! Zwłaszcza jak kontrahenci są z dalekiego wschodu !

Tak się zastanawiam odnośnie gmt : ... czy kiedykolwiek powstał chronograf z 2 strefą czasową ?????;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki ! Jakoś nigdy nie zwróciłem uwagi na takie zestawienie ! Dzięki, teraz będę mógł spać spokojnie ! ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

PwLWr.jpg

Typowe chrono jakoś mu nie pasuje, więc fazę księżyca zmieniamy według własnego upodobania przyciskiem chronografu ;)

Lubię małe zegarki…

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

vcore jesteś niesamowity, przepiękny projekt, ale taką wskazówkę sekundy już gdzieś widziałem ;)

Panowie mam nadzieję że jeszcze w tym tygodniu będę w stanie wam podać publicznie proponowanego przez mnie producenta....także lada chwila lada moment :huh:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Eee to nie sekunda tylko wskazówka od gmt ! ;)

Fakt motyw raczej często stosowany ... ale mi to nie przeszkadza bo bardzo ładny i TU pasuje !

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Vcore - rozumiem że to Twoje projekty ?

Czy będzie to miało kiedykolwiek przełożenie na produkcję przez któregoś z naszych producentów ?

Zegarki są obłędne !

Gratuluje inwencji ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.