Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

@rtur

Zegarek Klubowy 2012

Rekomendowane odpowiedzi

Cena 2000 PLN na zegarek klubowy niemeicki lub szwajcarski to za mało

wiadomo 5k to nie wydatek dla większości

no bardzo trafne oba sformułowania... :blink: chyba sobie je zapiszę w złotych myślach

pewnie dlatego właśnie glicynki po 2,5tys od 8 miesięcy "polecają się na stół"

No zobaczymy... czekamy na odpowiedzi. Czekamy na Marcomartina z jego pomysłem mniej i bardziej budżetowym. Zróbcie ankietę i będzie wiadomo...

Moje zdanie jest takie, że chętnych na konkretny zegarek za 4tys EURO nie znajdziecie więcej niż 10 osób (o ile w ogóle), z resztą podobnie na zegarek za 1tys EURO, który może być jedynie zegarkiem weekendowym ze swoimi 45mm i 5ATM wodoszczelności.

Skończy się na braku klubasa w tym roku pewnie... ja już coraz bardziej jestem oswojony z zegarkiem, który "kosztuje za mało na klubowy zegarek"

ZcjjH.jpg

i takim, który za cenę podobnych Szwajcarów oferuje niepowtarzalne wykonanie i ręczną robotę

(zdjęcie Santino)

0ff4172c.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie mam nic przeciwko Chronos Art, jeśli będą chętni, choć w tym modelu tarcza dla mnie zbyt siermięża, i cyfry retro nie pasują do całości. Jeśli natomiast bedzie projekt i Paweł się go podejmie jestem za.

Jaro - problemem Glycine nie była zbyt duża lub zbyt mała cena.

epos_logo.jpg.8c112fd1fff37da5649af0cec7869bc5.jpg  Jak go nie lubić!

.................................................................
"Mieć rację to niewiele, nawet stary zepsuty zegar dwa razy na dobę ma rację. - Jean Cocteau

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jaro - problemem Glycine nie była zbyt duża lub zbyt mała cena.

Nie wiem, czy zbyt duża limitacja, czy zły (nieciekawy, nudny) projekt, ale fakt jest taki, że zegarki budżetowe, limitowane nie dosyć, że nie zeszły w ilości 50 sztuk, to już przynajmniej 2 widziałem w obiegu wtórnym...

Doświadczenia z końca roku powinny chyba wszystkich nauczyć, że nie da się zebrać wymaganej ilości osób do limitacji na zegarek powyżej 2tys EURO (śmiem twierdzić, że i to za dużo).

Schaumburg GT na obrazku prezentuje się wyśmienicie, niestety osobiście skreślam go ze względu na połączenie rozmiaru zegarka sportowego z wodoszczelnością garniturowca, niestety...

Diver budżetowy będzie o tyle ok, że większość nabędzie taki, bo nie szkoda będzie tłuc taki zegarek w lato (chociażby). Każda inna niedajwerowa propozycja powinna być jak najbardziej budżetowa, zwłaszcza, że jest środek roku i większość już jakieś zakupy mniejsze czy większe poczyniła...

Poczekajmy na odpowiedzi producentów i będzie wiadomo co myśleć.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

GT 1 nie jest zegarkiem sportowym lecz casualowym. 5 ATM w nim wystarcza do zwyczajnego użytkowania, ale nie nadaje się na lichą rękę :)

"Mieć rację to niewiele, nawet stary zepsuty zegar dwa razy na dobę ma rację. - Jean Cocteau

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ten księżycowy nie wypali....on jest piękny ale będzie ciężko uzbierać nawet 10 osób. No chyba że Paweł uzyska na niego u producenta gigantyczny rabat :)

Swoje pomysły przedstawię w ciągu max 3 dni. Mam dobry i naprawde miły kontakt z szefem firmy wiec bedzie bez lania wody i bicia piany.

Zdradzę tylko, że będzie w tym diverku możliwy firmowy Mesh ( gruby i solidny ) oraz guma.

Co do Chronos-Art jestem Za, naprawdę udany projekt...brakuje mu ostatecznego szlifu w sensie jakosci tarczy, krawedzi itd....ale juz na tym etapie za taki zegarek producenci szwajcarscy życzyli by sobie furę pieniędzy.

Nie wiem jaką drogą chce podążać Chronos-Art....ale moim zdaniem powinni uderzyć śmiało w ceny powyżej 15.000zl za sztukę.

Acha nie zgadzam się z TIK-Takiem że cyfry w tym modelu Chronos-Art nie pasują....właśnie że pasują ! nie jestem sobie w stanie wyobrazić nawet innych cyfr. Projekt naprawdę udany...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

marco bicie piany to dopiero się zacznie jak przedstawisz :)

O gigantyczny rabat przy 10-ciu sztukach .... raczej niewykonalne.

Jesli tarcze byłyby indywidualne, to obecnie wersja z ręcznie robioną tarczą kosztuje ponad 6000 EUR

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Swoje pomysły przedstawię w ciągu max 3 dni.

A cenę możesz w przybliżeniu podać ????

W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał:

... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dla tradycyjnych marek zrobienie małej limitacji (50 szt) to bardziej kłopot niż pożytek, stąd trudności w znalezieniu chętnej firmy. Dlatego trudno też uzyskać jakieś ekstra upusty. Z drugiej strony firmy "garażowe" nie gwarantują jakości i terminów. Chciałbym aby Schaumburg wykazał chęć zrobienia mniejszej limitacji, bo 50 osób się nie zbierze. Trudno jednak oczekiwać wówczas dużo niższej ceny, zwłaszcza przy sporym zakresie ingerencji w model. Osobiście żeby nie podnosić kosztów wytworzenia moona, raczej skoncentrowałbym się na grawerach niż istotnych zmianach. Na więcej można pozwolić sobie przy GT.

Marco -zmieniłbyś z powrotem nick :) Kłopotliwie się Ciebie czyta :)

Pozdrawiam
Piotrek

imageproxy1.jpg.39195932474b734d12bdf1ef8370670e.jpg 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dla tradycyjnych marek zrobienie małej limitacji (50 szt) to bardziej kłopot niż pożytek, stąd trudności w znalezieniu chętnej firmy. Dlatego trudno też uzyskać jakieś ekstra upusty. Z drugiej strony firmy "garażowe" nie gwarantują jakości i terminów. Chciałbym aby Schaumburg wykazał chęć zrobienia mniejszej limitacji, bo 50 osób się nie zbierze. Trudno jednak oczekiwać wówczas dużo niższej ceny, zwłaszcza przy sporym zakresie ingerencji w model. Osobiście żeby nie podnosić kosztów wytworzenia moona, raczej skoncentrowałbym się na grawerach niż istotnych zmianach. Na więcej można pozwolić sobie przy GT.

Marco -zmieniłbyś z powrotem nick :) Kłopotliwie się Ciebie czyta :)

W pełni się Piotrze z Tobą zgadzam...dla znanych firm limitacja 50 sztuk to po prostu kłopot. Ja wśrod wielkich nie szukam nawet...bo szkoda klawiatury... Znalazłem Hachera....moim zdaniem zegarki fajne i w dobrych cenach ale zarządzanie firmą mało profesjonalne....selekcji nie przeszli....teraz namierzyłem drugą firmę gdzie przynajmniej na razie kontakt jest o niebiosa lepszy a właściciel konkretny i pomocny. Zobaczymy...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A cenę możesz w przybliżeniu podać ????

Podawałem już

Dwie opcje divera...tańszy ok 2000zl droższy ok 4000zl, oba zupelnie inna stylistyka i wodoszczelnosc ale mechanizmy te same.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no z tym Schaumburgiem to dobry pomysl ale cena za wysoka.jesli sie chetni znajda to beda chcieli za takie pieniadze zmienic w tym zegarku pare rzeczy po swojemu zeby pasowal im w 1000%.no ale pozyjemy zobaczymy.choc wczesniejsze dyskusje nad zegarkiem za 10000 zl byly juz burzliwe...ja poczekam na projekt marco.sorry stary ale ten Twoj nowy nick no po prostu lamie mi jezyk :);):P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podawałem już

Dwie opcje divera...tańszy ok 2000zl droższy ok 4000zl, oba zupelnie inna stylistyka i wodoszczelnosc ale mechanizmy te same.

W takim razie czekam :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zdradzę tylko, że będzie w tym diverku możliwy firmowy Mesh ( gruby i solidny ) oraz guma.

A gdzie bransoleta ;-( . Nie lepiej oryginał na bransolecie ( może w stylu watchadoo ) a jako opcja guma lub mesh ... ? Na bransolecie niech kosztuje te 20o-300 zl więcej .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A gdzie bransoleta ;-( . Nie lepiej oryginał na bransolecie ( może w stylu watchadoo ) a jako opcja guma lub mesh ... ? Na bransolecie niech kosztuje te 20o-300 zl więcej .

Jak ma to być "Diver z historią" to na meshu będzie wyglądał super.

Może coś w stylu DS3 ???? :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

LLD już mam ale chętnie dowiem się więcej.

Lubię limitki :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak ma to być "Diver z historią" to na meshu będzie wyglądał super.

Może coś w stylu DS3 ???? :D

ciepło ciepło...;)

Bransolet takich klasycznych nie będzie ( Mesh to także przecie bransoleta?!)...oczywiście nikt nie broni sobie dokupić...zegarki mają standardowe mocowania.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No i mogłem tego wątku nie czytać :rolleyes:

A tak już deklaruję się na zakup ! normalnie w ciemno :-)

Bosson

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Walcz mocno i skutecznie Marcin, bo od kiedy dowiedziałem się ciut więcej na temat, to mocno mnie on interesuje,

a że dużo ludzi pisze, to wiecznie wchodzę i czytam nic nie wnoszące posty(jak i ten mój) :rolleyes:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ciepło ciepło...;)

:)

Dekiel będzie przeszklony? A może wzorem DS3 jakiś morski zwierzak?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ludzie kochani, cierpliwości i spokoju trochę...

Swoje pomysły przedstawię w ciągu max 3 dni.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kontakt jest na tyle dobry...że mogę już teraz wam wyjawić firmę która che się podjąć stworzenia nam zegarka klubowego.

Firmą tą jest Squale. Marka reaktywowana bardzo niedawno. Obecne modele to w dużej części pomysły z dawnych lat...oczywiście przystosowane do dzisiejszych standardów..czyli Szafirowe szkła...akrylowe bezele, i współczesne tanie w serwisie mechanizmy ETA 2824.

Wodoszczelność zegarków to 50ATM ( 500m) lub 100ATM ( 1000m) w zależności od modelu.

ZEGARKI TO FULL SWISS MADE !!!, Koperty, tarcze, mechanizmy powstają w Szwajcarii...Paski są włoskie.

Koperty są historyczne...logo, wskazówki i indeksy jak w historycznych modelach tego producenta.

Squale jest w stanie zadeklarowac termin realizacji z dokladnoscią do miesiąca.

Projekt tarczy i wskazówek leży po naszej stronie ( indeksy nakładane lub malowane), kolor tarczy może być jaki sobie wyśnimy i będzie to kolor zarezerwowany tylko dla tej LIMITACJI !!...mogą byc to nawet srednio udane projekty/szkice ktore Squale zamieni w grafiki.

Co istotne ceny poprzez modyfikacje nie wzrosną !!!! a nawet powinny być DLA KLUBOWICZÓW troszkę lepsze niż wynikało by to z bezpośredniego przeliczenia ceny z euro.

Założyłem wstępnie, że powstanie 30 sztuk...jesli było by wiecej chetnych to oczywiście tym lepiej !

Przykładowe zdjęcia różnych wariacji 2 bazowych modeli na podstawie których może bazować nasz klubowiec:

squale-pvd-a.jpg

squale_50_atmos_pic04.JPG

squale_50_atmos_pic05.JPG

DSCN2030.jpg

410902d1301109456-squale-101-atmos-ref-2002a-helium-valve-squale-50-atmos-folgore-pvd-review-large-pics-5559425709_4fbf9f5463_b.jpg

410929d1301110691-squale-101-atmos-ref-2002a-helium-valve-squale-50-atmos-folgore-pvd-review-large-pics-5560005046_19eee60241_b.jpg

SQUALE%2B101ATM%2B01.JPG

Szczegóły....za chwil kilka....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ten na meshu jest ok.tyle ze ja wole nakladane indeksy.ale poczekam na szczegoly

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ten na meshu jest ok.tyle ze ja wole nakladane indeksy.ale poczekam na szczegoly

tarcza , wskazówki i indeksy będą takie jak będziemy chcieli !!! Oceniajcie raczej koperty...i bezele bo te modyfikacjom poddawane nie będą.

Zważ , że na ostatnim zdjęciu jest ten model z nakładanymi indeksami :)

A tutaj zdjecie zegarka z lat 70tych :) co by wam uzmysłowić że naprawdę te obecne bazują na starych projektach :)

505498d1314966662-downhill-wruw-friday-2nd-sept-2011-879154918_svmka-l.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no wlasnie teraz sie przyjzalem.jak juz powiedzialem ten model mi sie podoba.jesli luminova swieci w nim konkretnie(5-6 godzin dosc mocno) to jestem za.a gdyby wstawic moduł GMT to juz bylby wypas.a jak dekiel w nim wyglada?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.