Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

@rtur

Zegarek Klubowy 2012

Rekomendowane odpowiedzi

Byłby to zupelnie inny diver...z zupełnie innej "szkoły" niż Steinhardt czy Glycine. Raczej stylistycznie bliżej Doxy...

Mam dobry kontakt z firmą wiec szczegóły za ok tydzień.

Stenek to diver bez zakotwienia w historii...podobnie Glycine ( firma znzna z zegarków lotniczych a nie diverków). Ja zaproponuję reedycję opartą o diverka który istniał w latach 70tych.

To chyba znowu zła droga. Robienie tajemnic nie okazało się skuteczne :(. Myślę, że bez konkretów na wstępie , nie ma mowy o sukcesie w realizacji tematu.

W zegarkach jedną z istotniejszych rzeczy jest brand. Wybierzmy zatem najpierw brand, który ma możliwości podjęcia tematu a potem wybierzmy zegarek. Jak widać po początkowych stronach dyskusji, opcja droższego zegarka nie ma szans na realizację.

Pozdrawiam
Piotrek

imageproxy1.jpg.39195932474b734d12bdf1ef8370670e.jpg 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dajcie koledze przedstawić projekt . Znajdą sie chętni to będzie działał a ja tu widzę odrazu krytykę . Jakie to polskie .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam sznaownych kolegów. Jestem nowy na forum, ale zgłaszam zainteresowanie zegarkiem klubowym. Diver nawiązujący do historycznego modelu- dla mnie brzmi super. Zwłaszcza wersja "ekonomiczna", czyli do 2.000 zł, ponieważ na pierwszym miejscu w planach jest Omega Seamaster 300m. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam sznaownych kolegów. Jestem nowy na forum, ale zgłaszam zainteresowanie zegarkiem klubowym. Diver nawiązujący do historycznego modelu- dla mnie brzmi super. Zwłaszcza wersja "ekonomiczna", czyli do 2.000 zł, ponieważ na pierwszym miejscu w planach jest Omega Seamaster 300m. :)

Kolego,

może zainteresuje Cię w takim razie zeszłoroczna klubowa limitacja - Glycine (podobno jeszcze kilka jest)

http://zegarkiclub.pl/forum/topic/55150-zegarek-klubowy-2011-zapisy/

i używka za kilka złociszy mniej (nasz bazarek)

http://zegarkiclub.pl/forum/topic/74140-sz-glycine-combat-sub-klubowy/page__p__806967__hl__glycine__fromsearch__1#entry806967

masz tu propozycję dobrze wykonanego, budżetowego i nudnego nurasa, czyli tańszą alternatywę dla Seamasterka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kolego,

może zainteresuje Cię w takim razie zeszłoroczna klubowa limitacja - Glycine (podobno jeszcze kilka jest)

http://zegarkiclub.pl/forum/topic/55150-zegarek-klubowy-2011-zapisy/

i używka za kilka złociszy mniej (nasz bazarek)

http://zegarkiclub.pl/forum/topic/74140-sz-glycine-combat-sub-klubowy/page__p__806967__hl__glycine__fromsearch__1#entry806967

masz tu propozycję dobrze wykonanego, budżetowego i nudnego nurasa, czyli tańszą alternatywę dla Seamasterka

Dzięki za informację, widziałem klubową Glycine i jakoś nie złapała mnie za serce. W przeciwieństwie do Omegi Seamaster 300m. :) Mam cichą nadzieję, że kubowy diver będzie w zbliżonym klimacie co LLD.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dajcie koledze przedstawić projekt . Znajdą sie chętni to będzie działał a ja tu widzę odrazu krytykę . Jakie to polskie .

Darek, ale zrozum że koledzy którzy siedzą na forum trochę dłużej, pamiętają niejedną już edycję zegarka klubowego i mają widocznie słuszne obawy.

Divery już były i moim zdaniem fajnie było by zaproponować coś innego niż nuras.

Bierz tez pod uwagę że teraz to Wszyscy są chętni, ale jak już przyjdzie czas na zapisy, to chęci znikają wraz z tłumami zadeklarowanych do posiadania takiego zegarka klubowego .

Tak więc nie odbieraj tych opinii jako krytyka podsycana jakimiś złymi emocjami !

Zgodzę się z Tobą że faktycznie trzeba poczekać na projekty, a wtedy zobaczymy co to będzie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A co powiecie na Schaumburga drogiego

slider-img4.jpg

slider-img1.jpg

slider-img2.jpg

albo tańszego z dorzuconą np wskazówką minutową

slider-img1.jpg

Pozdrawiam
Piotrek

imageproxy1.jpg.39195932474b734d12bdf1ef8370670e.jpg 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ten Gnomonik jest fajną bazą na klubowy. Można jeszcze pomyśleć o Conceptum, jest taka możliwość?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Obie propozycje Piotra do mnie przemawiają. Bardzo dobry punkt zaczepienia. Moon byłby bardziej "high" natomiast one trochę mniej ;)

Bardzo jestem ciekawy jakby wyglądał "one" z drugą wskazówką. Nie mniej jednak pomysł bardzo dobry jeśli chodzi o pierwowzór i niemiecką manufakturę :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bardzo dobry pomysł Piotrka, jestem za. Mam oczywiście na myśli tego z księżycem - fajny zegarek.

"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustającej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych podania ręki" - Henryk Reyman.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Biorąc pod uwagę cenę wyjściową zegarka znajdziecie chętnych na limitację w wysokości 10 sztuk... podobnie jak z miało być z Zenithem i Vulcainem

Powodzenia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pozwoliłem sobie wysłać zapytanie do Schaumburga

epos_logo.jpg.8c112fd1fff37da5649af0cec7869bc5.jpg  Jak go nie lubić!

.................................................................
"Mieć rację to niewiele, nawet stary zepsuty zegar dwa razy na dobę ma rację. - Jean Cocteau

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bardzo jestem ciekawy jakby wyglądał "one" z drugą wskazówką.

Wyglądałby jak "two" ;)

Ale to nie jest tylko kwestia, jak ktoś napisał, "dorzucenia" drugiej wskazówki. Wymagałoby to całkowitego przeprojektowania tarczy. Skala jednowskazówkowców jest bezużyteczna w zegarkach dwu/trzy wskazówkowych.

Użytkownik Sylwek, pewnego dnia, zupełnie niechcąco, trafnie ocenił współczesny trend w zegarmistrzostwie:

"Ważne by wytrzymał przynajmniej 6 lat zanim rozdyndają się w nim wskazówki."

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jednowskazówkowiec od Schaumburga bardzo ciekawy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Limitowany Airman wyszedł by pewnie znacznie powyżej 5000zł. I uzbieranie 50 chętnych to raczej Sience fiction....nie dlatego że zegarek nieciekawy bo ciekawy...ale wiadomo w kasie obywateli RP ostatnio się nie przelewa...a tym którym się przelewa kupują złote Rolki :)

Poza tym jeszcze poprzednia Glycina forumowa się nie sprzedała... W tym czasie trwają inne prywatne projekty..Steinhardt i Gerlach...chyba za dużo tego...

Nie ma się co napinać panowie...kto powiedział że musi być co roku zegarek klubowy...i że termin ma się zakonczyc do konca roku...

Rozmawiam jeszcze z inną firmą...gdzie kontakt jest o niebiosa lepszy...a nawet okresliłbym go jako fantastyczny...ale tak jak pisałem był by to Diver z historią...na automatycznej ecie. swiss made. Szczegóły jak zwykle nie na teraz co by nie spalić na panewce.

Proszę o szczegóły najszybciej jak tylko będzie to możliwe. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wyglądałby jak "two" ;)

Ale to nie jest tylko kwestia, jak ktoś napisał, "dorzucenia" drugiej wskazówki. Wymagałoby to całkowitego przeprojektowania tarczy. Skala jednowskazówkowców jest bezużyteczna w zegarkach dwu/trzy wskazówkowych.

Bez wątpienia tak właśnie by wyglądało ;)

Można by zrobić tarczę 24 h, wydaje mi się, że całkiem niezły byłby efekt

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

w/g mnie wszystko co na sklepieniu niebieskim godne jest uwagi i uwiecznienia na zegarku

po 1 coś innego niż diver

po 2 była już na ten temat ankieta w moim wykonaniu równolegle z tym tematem zainicjowanym przez @rtura

jestem ZA! (już wtedy wspominałem, że może te 2 tematy dadzą wspólny owoc)

pierwszy Schaumburg ma w sobie to coś (ten pierwiastek)

drugi ma zdecydowanie cenę ~3600

jeżeli udałoby się wyprodukować namiastkę pierwszego w cenie drugiego myślę, że 50 chętnych się znajdzie bez problemu.

teraz gdy zegarki zdrożały, taka kwota za coś dobrego i unikatowego byłaby OK

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wow. Ten moon od Piotra super. Pytanie tylko jak podejda do limitki + czy - 30%

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A co powiecie na Schaumburga drogiego

Tak, lecz zdecydowanie wersję Galaxy !

sliderimg1.jpg

"Miłownik dokładnego zegarka, to jest dobrego chronometru..."

pozdrowienia, Tomasz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Myślę, że Schaumburg to niezła myśl. Obawiam się jednak, że Moon okaże się za drogi i będzie problem z uzbieraniem chętnych

Czas, to coś, co mówi, jak długo musimy czekać...

a305ed90f05795c0.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dawno kupiłbym klubowa Glycinkę ale sa dwa powody dlaczego tego nie zrobiłem . Po pierwsze chciałbym mieć numer 17 ( bardzo ważna data w moim życiu ) po drugie cena tego zegarka na bransolecie jest delikatnie mówiąc przesadzona . Zegarek sam w sobie bardzo ładny , surowy klimat itp. tylko cena powoduje ze nie ma zbyt wielu chętnych a sami wiecie ze limitki rozchodzą sie jak ciepłe bułeczki . Wielu jest nowych uzytkowników i tez chcieliby mieć klubowego divera . Mam tylko prosbę do QuadrifoglioVerde - nie za wielki i nie za ciężki i oraz na bransolecie , do pełni szczęscia widoczny werk w stylu PO i na wachniku numer limitki . Super gdyby nadawał sie na EDC . Cena około 2 tys zł sprawi ze będzie wielu chętnych .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie uważam, aby cena Suba była przesadzona. Cena 2000 PLN na zegarek klubowy niemeicki lub szwajcarski to za mało. Mamy doświadczenie ze Stową, niska cena odbiła sie na masowych niedoróbkach. Jesli budżet 2 k to zegarek japoński lub rosyjski.

"Mieć rację to niewiele, nawet stary zepsuty zegar dwa razy na dobę ma rację. - Jean Cocteau

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nic mi nie wiadomo, żeby Seiko czy Citizen podjęły się takich działań - a byłaby to niezła gratka!

Seiko które jeszcze w tamtym roku kosztowały około 600zł, teraz trzeba płacić 800-1000, nawet przy własnym imporcie

w/z tym zgadzam się, że będzie ciężko z czymś za 1-2k

ale jeżeli byłoby to coś naprawdę dobrego w promocji myślę, że te 3600 będzie w sam raz

taniej się nie da(będzie trudno), drożej się da, ale wiadomo 5k to nie wydatek dla większości

Panowie ze Stowarzyszenia - proszę, uruchamiajcie kontakty i działamy

bo nie sztuka drożej niż ten z półki, ale wyzwaniem będzie taniej

osobiście czekam na stanowisko Schaumburg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie uważam, aby cena Suba była przesadzona. Cena 2000 PLN na zegarek klubowy niemeicki lub szwajcarski to za mało. Mamy doświadczenie ze Stową, niska cena odbiła sie na masowych niedoróbkach. Jesli budżet 2 k to zegarek japoński lub rosyjski.

Japonski owszem i w tym przypadku nie musi być diver , najchętniej cos w stylu Seiko sarb021 ( ze wszystkimi smaczkami i werkim 6r15) , ale nigdy z kraju sierpa i młota . Czekamy na info .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na spotkanie w Warszawie wezmę parę Moonów i GT one.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.