Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

@rtur

Zegarek Klubowy 2012

Rekomendowane odpowiedzi

w/g mnie z tego GRUEN coś by się dało jeszcze wyciosać (ew. ostatni DARWIL)

reszta słaba

albo mi wyobraźnia szwankuje

za 2k-4k mam worek podobnych Seiko, i kilka rusków na dokładkę

Marcin, jeżeli już ruszysz z miejsca - pamiętaj, że staniesz w szranki z Foką, Aquariusem, Glycine

w zły okres trafiłeś - to nie porwie tłumów za te pieniądze i albo nie uzbierasz ludzi, albo one się nie sprzedadzą i historia zatoczy krąg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

w/g mnie z tego GRUEN coś by się dało jeszcze wyciosać (ew. ostatni DARWIL)

reszta słaba

albo mi wyobraźnia szwankuje

za 2k-4k mam worek podobnych Seiko, i kilka rusków na dokładkę

Marcin, jeżeli już ruszysz z miejsca - pamiętaj, że staniesz w szranki z Foką, Aquariusem, Glycine

w zły okres trafiłeś - to nie porwie tłumów za te pieniądze i albo nie uzbierasz ludzi, albo one się nie sprzedadzą i historia zatoczy krąg

My na razie luźno rozmawiamy...sondujemy...

Foka, Aquarius i Glycine to nowoczesne divery....ja proponuję w stylistyce lat 70tych. To nie jest to samo. Chodź zgadzam się że diverow jest przesyt....ale to wynika z tego że Diver daje nam najwieksze pole do popisu jesli chodzi o personalizację. Nie daje nam takiego pola Pilot ( B-uhr) bo są pewne z góry narzucone zasady...determinujace że pilot ma wygladac tak nie inaczej. W diverach mamy wiekszą dowolnosc. Co do klasycznego zegarka...była Stowa wiec nie mozna powiedziec ze tego nie przerobilismy....Jesli znajdziesz firme ktora z checia zrobi limitacje 30-50 sztuk klasyka...i nie przeciagnie terminu realizacji o 1,5 roku i jeszcze zaproponuje go w sensownej cenie to sam chetnie zakupię :)

Był pomysl aby stworzyc zegarek od podstaw taki wlasnie codzienny bardziej klasyczny....zlecić fabryce ale minimalne zamowienie to 300sztuk :)

Wklejam to cos tworzyl Jaro :P ( mozna to doposażyć w nakładane indeksy)

squale-500m-1.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no ta rozpiętość cenowa moglaby byc podyktowana np: wewnętrznym obrotowym bezelem, albo modułem GMT.bo rzeczywiście 2000 zl to duza rozpietosc a czyms te zegarki musza sie różnic.co do czerwonej tarczy to mnie nie przekonuje-chyba ze bedzie to kolor naprawde porywający.tyle ze nie bedzie to zegarek codziennego użytku-znaczy się będzie typowo sportowy.ale jak juz koledzy wspomnieli: daj 2 wersje i zaproponuj co mozna zmodyfikować.do reszty będziemy musieli sie dostosować :P tak chyba najlepiej.

aha bez nakladanych indeksów to ja nie biorę :P

ta Cordia u góry jest super

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Coś w stylu pierwszego Gruena zrobiłem na FOKOWY ewent na CW. Jak znajdę to podrzucę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Myślę że powiniśmy pójść drogą pomarańczowej i białej tarczy. niebieski jest aquarius i foka...nie ma sensu tego koloru powielac i w tym projekcie. czarna glycinka.

Nkladane indeksy beda na 100% to juz przyjelem do wiadomosci.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

super.pomarańczka i białas tez super.to teraz czekać tylko pozostaje na projekty jakoweś :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

super.pomarańczka i białas tez super.to teraz czekać tylko pozostaje na projekty jakoweś :)

Napisalem producentowi...czy moze przygotowac wizualkę na bazie tego tanszego ale z tarczą z DARWILA ( ten z kwadracikami na indeksach) bez wew bezela...za to w wersji bialej i pomaranczowej, oraz czy mozemy zrobic zmiane nazwy z DARWIL na BALTIC :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

gratuluje odwagi - zajęcie sie tematem zegarka klubowego łatwe nie jest.

wracając do tematu: proszę zadajcie sobie pytanie czy naprawdę warto robić nurka inspirowanego rolkiem. Moim zdaniem wiele firm robi takie inspiracje i nasz klubowy będzie jedynie kolejną wersją rolkowego divera. Czy na pewno warto podejmować się calego procesu twórczego aby zrobić wariację w temacie rolek?

Proszę zwróćcie uwagę na zamieszczoną w poprzednich postach Cordię - może zrobić nurka w takim klimacie? - na pewno będzie oryginalny i jedyny w swoim rodzaju jeśli uda się wprowadzić zakładane modyfikacje.

pozdrawiam

pd

Piotr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ten Daredevil fajny, podobają mi się kwadratowe indeksy, ale najbardziej, jak koledze powyżej, podoba mi się Cordia. Taki zegarek z białą tarczą, podobnymi indeksami i jedynie wskazówki bym zrobił inne oraz dodał akcent pomarańczowy (to chyba najbardziej vintydżowy kolor) na grubszej sekundowej wskazówce. Całość oczywiście w kopercie tańszej (500 EURO). Marco podpytaj jeszcze, czy jest możliwość zrobienia szczotkowanego bezela, chyba, że większość od razu woli czarny, to nie ma sensu pytać (aczkolwiek, jeśli zegarek ma się wyróżniać, to czarny bezel ma 9 na 10 nurków).

Coś się zaczyna klarować:

- koperta tańsza

- styl vintage

- nakładane ideksy

- kolory - biały/pomarańcz

solidna baza już jest... powstanie nam jeszcze finalnie pewnie "casualowy diver", jak LLD i więcej osób będzie zadowolonych.

Z czarnej tarczy także zupełnie bym zrezygnował. Podobają mi się za to polskie napisy na tarczy, tak jak w PZL, albo w "Czwartku" ;) . może pomyśleć w tym kierunku? może nie Baltic, ale coś po polskiemu? to temat do przemyslenia i na późniejszy etap projektowania.

Trzymam kciuki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

squale-500m-1.jpg

Jak to mówia na innym forum brawo ten Pan ;-). Czerwona tarcza i srebrny bezel wyglądają obłędnie do tego sygnowana bransoleta lub mesh , najlepiej do wyboru przy wstępnym zamowieniu . Czarne wskazówki takiego samego koloru jak cyfry na bezelu plus nakładane indeksy . Mi nie przeszkadza zegarek moze być typowo sportowy . czytam o kombinacji białego z pomarańczką hmm... tez ciekawie sie zapowiada .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podobają mi się za to polskie napisy na tarczy, tak jak w PZL, albo w "Czwartku" ;) . może pomyśleć w tym kierunku? może nie Baltic, ale coś po polskiemu? to temat do przemyslenia i na późniejszy etap projektowania.

Popieram

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wlasnie.cos sie klaruje.jedynie mam pytanie odnośnie tej droższej wersji-jeśli ma sie czyms wyróżniać musi to byc cos innego niz 1000m i ciut wieksza koperta.jak juz wspomniałem ja bym sie zadowolił wewnętrznym bezelem, GMT albo coś podobnego :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zaczekajmy co powie Squale na temat tych pomysłów.... :)

Także widział by mi się metalowy szczotkowany bezel ale to już istotna ingerencja w bazę i pociągneła by za sobą pewnie wieksze koszty i wydłużenie terminu.

jeszcze ejdna kwestia....w sieci nie ma tak naprawdę dobrych zdjec Squale obecnych, nawet producent ma je kiepskie....wierzę że na żywca zegarek wygląda sporo lepiej :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

na szybkensa kombinacje z photoshopa

1.jpg

2.jpg

3.jpg

4.jpg

P.S. Dariuszu, mnie też najbardziej odpowiada czerwony, ale to chyba nie w tym projekcie... vintydż też będzie "smerfastyczny", a i większe grono odbiorców wyłapie

Burza mózgów myślę, że mile widziana. Dialogiem więcej się załatwi i zyska niż samym marudzeniem, drodzy Koledzy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

My na razie luźno rozmawiamy...sondujemy...

squale-500m-1.jpg

W ramach luźnych rozmów ;) zaproponuję może takie wskazówki (jak już wyżej Inni napisali Rolkom mówimy stanowcze nie :lol: )

Kolor czerwony + nakładane indeksy + takie wskazówki

może by to fajnie wyglądało. Niestety nie umiem zrobić wizualizacji :(

Może by dać przeszklony dekiel i na wachniku coś fajnego wygrawerować??

post-33911-0-02898600-1337345734_thumb.jpg

W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał:

... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

solidna baza już jest... powstanie nam jeszcze finalnie pewnie "casualowy diver", jak LLD i więcej osób będzie zadowolonych.

Jestem jak jak najbardziej za. Divery typu LLD i IWC Aquatimer (vintage) mają rewelacyjny klimacik.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pierce34

W takim razie musisz poczekać na Nawigatora od Gerlachów ;)

702758d1336467362-g-gerlach-made-poland-g-gerlach-rotor.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pierce34

W takim razie musisz poczekać na Nawigatora od Gerlachów ;)

A szykują coś w tym stylu? :) Byłem o krok od kupna LLD, ale te wskazówki...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gdyby udało się stworzyć zegarek w takim stylu...

http://oceanictime.blogspot.com/2010/10/pleamar-first-look.html[/img]

Ten już jest zegarkiem hiszpańskiego forum ;)

Poczytaj i pooglądaj sobie ten temat :P

http://zegarkiclub.pl/forum/topic/50124-zegarki-forumowe-z-calego-swiata/

W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał:

... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dobra. mam informacje od squale. niestety nie tak optymistyczne.

zmiana indeksow nakladanych na takie ktorych nie ma w ofercie wiaze sie z doplata i to sporą. za mala limitacja akoszty duze pamietajce ze wszystko jest produkowane w szwajcarii nie tak jak gerlachy ktore sa full china made.

mozemy zastosowac w tanszej 500tce tarcze z 1000czki z nakladanymi indeksami. kolor bialy tarczy wymaga niewielkiej doplaty to akurat jest tanie. kolor bezela takze mozemy zmienic no i wskazowki. takze indeksy jesli nakladane to tylko takie jak w 1000m.

majac te pewnikumozna juz powoli robic wizualki. jeszcze dzis wkleje zdjecie bransolety do modelu 500m ktora jeszcze nie jest w ofercie ale juz sie produkuje :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.