Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

@rtur

Zegarek Klubowy 2012

Rekomendowane odpowiedzi

Pisze się na każdy .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czyli najniższym kosztem mamy:

1. Bazę 500

2. Tarcza 1000

+ rożnego rodzaju modyfikacje. Wizualki są niezbędne.

rXQHFG4.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mi pasuje. Jeśli będzie kłopot z chętnymi można zrobić projekt multiforumowy B)

rXQHFG4.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jestem za dwoma wersjami kolorystycznymi:

dla prawdziwych facetów czarna tarcza/bezel i złote dodatki(indexy) jednak koperta stalowa

i dla prawdziwych facetów na specjalne okazje tarcza czerwona

a jeżeli czarny nie przejdzie na rzecz białego to widzę takie kolory:

post-32788-0-58315500-1337369959_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale tarcza musi być taka jak w 1000 czyli bez dopłaty złote indeksy nie są opcją.

squale2002yellowblack6l.jpg

rXQHFG4.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jestem za dwoma wersjami kolorystycznymi:

dla prawdziwych facetów czarna tarcza/bezel i złote dodatki(indexy) jednak koperta stalowa

i dla prawdziwych facetów na specjalne okazje tarcza czerwona

Indeksów ruszyć nie możemy beda takie jak w 1000m. Kade inne indeksy....wymagaja zrobienia na zamowienie...i to znacznie podrozy projekt. A ja chce aby zegarek zmiescil sie w 2000zl. Jak na szwajcara na automacie na ten moment to i tak bedzie bardzo atrakcyjna cena.

Piotr juz wam tlumaczyl...on tez ma dobry przeglad rynku jako dystrybutor ze ponizej 2000zl obecnie nie da sie zejsc....a kazda mocniejsza ingerencja bedzie dodatkowo platna.

Uwazam ze zastosowanie tarczy z 1000m mocno odmieni ten zegarek i bedzie wygladal naprawde fajnie i vintydżowo :)

Pozostaje kwestia doboru kolorystyki....moim zdaniem biala tarcza i pomaranczowy bezel wyglodalo by ciekawie :)....przyciagalo by uwage... takie ostre kolorki w latach 70tych byly na topie :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jednego nie zrozumiałem - można zrobić srebrny (stalowy, szczotkowany) bezel w cenie? czy tylko jest mowa o kolorze, że jaki chcemy?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jednego nie zrozumiałem - można zrobić srebrny (stalowy, szczotkowany) bezel w cenie? czy tylko jest mowa o kolorze, że jaki chcemy?

tylko kolor mozemy zmienic. stalowy bezel to zupelnie inna bajka...inna konstrukcja ( wyzlobienia na lume musialy by byc) jest to duzo drozsze.

Poza tym w latach 70tych jesli sie nie myle nie bylo stalowych bezeli...albo ja malo widzialem...no bynajmniej bylo to praktycznie nie spotykane. Zrobil by nam sie znowy nowoczesny diver :)...pamietajmy o vintage charakterze tego zegarka.

generalnie bylo by mozliwe ale po takich modyfikacjach bysmy z zegarkiem doszli do ponad 3000zl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie chce sie wypowiadac na temat deep blue ....ale polecam kupic i samemu sie przekonac...czy to to samo co squale...zapewniam ze NIE. Poza tym stylistyka deep blue jest dla mnie wzieta rodem z okropnych wczesnych lat 90tych. No i to nie szwajcar.

Zdjecie bransolety jaka bedzie dostepna do modelu 500m ( bedzie ona sygnowana i dojdą do niej jeszcze maskownice ! których na tym zdjeciu jeszcze nie ma ) bedzie tez sygnowany mesh do tego modelu + oczywiscie rozne kolorowe wloskie gumy.

post-25268-0-78847000-1337371958_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

prosze zwróccie uwagę, że nadal nasze propozycje zataczają koło wokół rolexa - czy to dobrze czy zle sami oceńcie - bardziej vintagowy ale jednak rolex.

Piszac wcześniej o Cordii nie myslałem wyłacznie o kolorystyce tarczy, ale również o kształcie koperty - jest ona bardzo ciekawa i niewatpliwie odróżniała by ten projekt od roleksopodobnych diverów. Pytanie zatem czy mamy się zamykac przy tym kształcie koperty jaki zaproponował pomyslodawca? Czy tylko taka koperta wchodzi w grę w tym projekcie? Koniczyno sprostuj mnie jeśli błądzę.

Popatrzcie na Cordie (podstrona 39) i pomyslcie czy nie tak powinien wyglądać klubowy zegarek - czy nie warto z tego czerpać inspirację?

pozdrawiam

pd

Piotr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a1.jpg

a2.jpg

a3.jpg

a4.jpg

dyskusja otwarta... mnie to nie powala, delikatnie rzecz ujmują, ale może to kwestia płaskiego obrazka i photoshopa (to nie są rendery, czy jak to nazywacie - wizualki)

Edit. drugi to szara (srebrna) farba na bezelu, a nie stal - rozumiem, że to możemy zrobić...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Popatrzcie na Cordie (podstrona 39) i pomyslcie czy nie tak powinien wyglądać klubowy zegarek - czy nie warto z tego czerpać inspirację?

świetny pomysł!!! podpisuję się i wchodzę w taki zegarek, ale najpierw:

1. znajdź producenta, który wykona taki zegarek

2. najlepiej jakby miał kosztować 2tys zł, bo tylko za taką kwotę znajdziesz odpowiednią ilość chętnych

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

prosze zwróccie uwagę, że nadal nasze propozycje zataczają koło wokół rolexa - czy to dobrze czy zle sami oceńcie - bardziej vintagowy ale jednak rolex.

Piszac wcześniej o Cordii nie myslałem wyłacznie o kolorystyce tarczy, ale również o kształcie koperty - jest ona bardzo ciekawa i niewatpliwie odróżniała by ten projekt od roleksopodobnych diverów. Pytanie zatem czy mamy się zamykac przy tym kształcie koperty jaki zaproponował pomyslodawca? Czy tylko taka koperta wchodzi w grę w tym projekcie? Koniczyno sprostuj mnie jeśli błądzę.

pozdrawiam

pd

Piotrze...Cordia to zegarek sprzed 40 lat...obecnie nie istniejący...trzeba było by stworzyć go od zera. stworzenie od zera zegarka szwajcarskiego to zamówienie w fabryce minimum 300 takich samych kopert...i ktos musialby zalozyc rownowartosc pieknego domu. Sprzedaj dom...oplac taki projekt a my chetnie kupimy taki zegarek :)

Orientowalem sie wiem co mówię. Nie stac nas na szwajcarski/niemiecki zegarek od zera. Chinski owszem... ale chinskie juz powstają.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pozdrawiam

pd

Piotrze...Cordia to zegarek sprzed 40 lat...obecnie nie istniejący...trzeba było by stworzyć go od zera. stworzenie od zera zegarka szwajcarskiego to zamówienie w fabryce minimum 300 takich samych kopert...i ktos musialby zalozyc rownowartosc pieknego domu. Sprzedaj dom...oplac taki projekt a my chetnie kupimy taki zegarek :)

Orientowalem sie wiem co mówię. Nie stac nas na szwajcarski/niemiecki zegarek od zera....no chyba ze mi zagwarantujecie ze minimum 200 osob wezmie go bez zajakniecia i wplaci kase z góry...jesli tak to moge to przeprowadzic! Chinski owszem... ale chinskie juz powstają.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no to jesteśmy w czarnej d

mnie 500 nie porywa

pewnie przynudzam, ale przypomina mi Seiko Sumo chociaż 4 wizualizacja Jaro całkiem, całkiem

1000 to jednak coś, zwłaszcza na meshu, ale ta cena przeraża

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Orientowalem sie wiem co mówię. Nie stac nas na szwajcarski/niemiecki zegarek od zera....no chyba ze mi zagwarantujecie ze minimum 200 osob wezmie go bez zajakniecia i wplaci kase z góry...jesli tak to moge to przeprowadzic! Chinski owszem... ale chinskie juz powstają.

Dzięki za wyjaśnienia - rozumiem oczywiście. Myslalem jedynie ze skoro to jednak ich zegarek to da się to zrobić mniejszym kosztem niz sprzedaż mojego domu.

Mimo wszystko szkoda, kształt mnie urzekł.

kibicuje projektowi - oby jak najmniej w nim bylo rolka.

Pozdrawiam

pd

Piotr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeszcze takie dobre zdjecia z sieci 1000m wersji znalazłem:

Na solid bracelet :)

552792d1320802270-fs-squale-101atm-ref-2002a-bracelet-lnib-only-%24900-squale-101atm-.jpg

552794d1320802270-fs-squale-101atm-ref-2002a-bracelet-lnib-only-%24900-squale-101atm-d.jpg

552793d1320802270-fs-squale-101atm-ref-2002a-bracelet-lnib-only-%24900-squale-101atm-c.jpg

414642d1335715025-eure-schoensten-uhren-fotos-squale-2002-klein-4.jpg

Oceniajcie raczej tarcze i indeksy...bo jak mniemam 1000czka nie ma szansy realizacji ze wzgledu na zaporową dla was cene 4000zl

jak widzisie bardzo ladny jest bezel w tym modelu...cyfry przykryte grubą warstwą akrylu powodują fajny efekt 3D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

i 500tka:

sq3.jpg

To czego na renderach nie widac....to genialne wyprofilowanie koperty...leży jak przyklejona na nadgarstku.

mam wrażenie że niektórzy nie doceniają go z braku dobrych zdjec. wiec poszperałem....i proszę:

169233d1288083805-im-haifischbecken-squale-1521-026-a-50atmos-stainless-steel-squale_colt.jpg

168940d1288016668-im-haifischbecken-squale-1521-026-a-50atmos-stainless-steel-squale_steel_3.jpg

168942d1288016668-im-haifischbecken-squale-1521-026-a-50atmos-stainless-steel-squale_steel_5.jpg

168939d1288016668-im-haifischbecken-squale-1521-026-a-50atmos-stainless-steel-squale_steel_2.jpg

Mnie urzekł :) Piękna surowa koperta o ostrych vintage krawedziach.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wyobraźcie sobie teraz jeszcze na nim tarcze z 1000m z polerowanymi nakladanymi indeksami :)

jeszcze raz profil koperty 500m

Squale1521-026-16.jpg

A tu fajnie ubrana wersja PVD

163327d1286615397-forumspremiere-squale-professional-1521-500m-pvd-squale2.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

koperta przejdzie

gdyby bezele było można zamienić podobnie jak tarcze - byłoby perfekt

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Koperta jest fajna.

Jaro a możesz zrobić go z czerwona tarczą i różnymi kolorami bezela? Jak proponował Michał :)

W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał:

... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wszystkie uwagi i spostrzeżenia trafne - 101 prezentuje się bardzo ładnie, a w 500 świetnie wyprofilowana koperta...

Trzeba chyba zostać przy tańszym, choć osobiście bardziej podoba mi się 101 (ale też nie wiem do końca, czy mnie na niego stać przy innych już planach zegarkowych).

Czy mogę zrobić kolejne wersje z czerwoną tarczą? Mogę, tylko raczej nie weekend, który mam zarezerwowany na inne sprawy. Ale chyba nie jestem jedynym, co ma Photoshopa i potrafi przekleić tarczę z jednego zdjęcia do drugiego i zmienić kolor?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Taka wariacja na temat bezela:

sqalleee.jpg

Jeśli ktoś ma umiejętnosci to chciałbym aby do powyższego zdjecia wkleił tarczę z 1000m i zmienił jej kolor na biały.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.