Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

@rtur

Zegarek Klubowy 2012

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Jash

Ta koperta najładniejsza....

IMG_2928-r.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wyglądają ciekawie.

Pisałeś o różnych wariantach (2000 i 4000). Czy może juz wiesz który by miał ile kosztować?

W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał:

... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wyglądają ciekawie.

Pisałeś o różnych wariantach (2000 i 4000). Czy może juz wiesz który by miał ile kosztować?

Jasne...ten z obłą kopertą 1000m ok 4000PLN

Ten z "ostrą" kopertą 500m ok 2000 PLN do 2500zl ( zależy czy koperta w PVD i jaki kolor tarczy)

Oczywiście ceny mocno przybliżone...

ceny moim zdaniem jak za nieudawany SWISS MADE, personalizowany dość atrakcyjne.

1000m - koperta 43mm

500m - koperta 42mm

Moim zdaniem idealne rozmiary. Między innymi dlatego wyselekcjonowałem tą markę.

Ktoś chciał dekielek:

Vintydżowy, takie były grawery w oryginałach z lat 70tych. Możemy spersonalizować

squale-1521-026-a.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ciekawe Ciekawe , aczkolwiek te 4tys za 2824 to sporo :huh:.

Ale ... skoro mówisz że w cenie jest customizacja, i to w zasadzie prawie nieograniczona ... to może nie będzie tak źle ?!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ciekawe Ciekawe , aczkolwiek te 4tys za 2824 to sporo :huh:.

Ale ... skoro mówisz że w cenie jest customizacja, i to w zasadzie prawie nieograniczona ... to może nie będzie tak źle ?!

Taka jest cena za swiss made + 1000m wodoszczelnosc + 3,5mm szafirowe szklo. postaram sie aby w tej cenie byl komplet sygnowana guma + mesh.

Najswiezsza informacja jest taka ze do modelu 500m beda dostepne takze dedykowane bransolety mesh i klasyczna solid bracelet :) sa obecnie w produkcji :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Taka jest cena za swiss made + 1000m wodoszczelnosc + 3,5mm szafirowe szklo. postaram sie aby w tej cenie byl komplet sygnowana guma + mesh.

Najswiezsza informacja jest taka ze do modelu 500m beda dostepne takze dedykowane bransolety mesh i klasyczna solid bracelet :) sa obecnie w produkcji :)

AAaaaaa ! To chyba że o takim zestawie mówimy, i cena wyjściowa wiadomo przy ilości automatycznie w dół .;)

Zegarek ciekawy, mimo że "znowu Diver" to bardzo ładny, zwłaszcza wersja z beczkowatą kopertą.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ten co wkleił Jacek za bardzo jak dla mnie podobny do Suba.

Tez z drugiego zdjecia bardzo ciekawy, ale.... czy byłaby mozliwość, żeby był w satynowej stali, czy tylko świecącej?

epos_logo.jpg.8c112fd1fff37da5649af0cec7869bc5.jpg  Jak go nie lubić!

.................................................................
"Mieć rację to niewiele, nawet stary zepsuty zegar dwa razy na dobę ma rację. - Jean Cocteau

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja np. zawsze wole zegarki na polysk bo latwiej zapolerowac.

poza tym taki byl w latach 70tych...i taki jest teraz :)

model 1000m jest moim zdaniem rywalem dla Doxy Sub. Za Squale przemawia sporo niższa cena i nieco grubszy szafir.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czterolistna Koniczynko :) dzięki za konkrety. Projekt zaczyna mnie interesować, bo faktycznie przypomina Doxę Sub, a to mi się podoba.

Chętnie będę poznawał kolejne konkrety. Jestem wstępnie zainteresowany tańszą wersją, ale absolutnie nie będę teraz robił tu "koncertu życzeń" co do projektu. Jest na to po prostu za wcześnie.

Na teraz dwa pytanka:

- czy tryt jest możliwy?

- jak planujesz przeprowadzić projekt? Głosowania/ankiety, czy w sposób "dyktatorski"? Jak wiadomo pierwszy sposób rodzi często różne problemy... ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie uważam, aby cena Suba była przesadzona. Cena 2000 PLN na zegarek klubowy niemeicki lub szwajcarski to za mało. Mamy doświadczenie ze Stową, niska cena odbiła sie na masowych niedoróbkach. Jesli budżet 2 k to zegarek japoński lub rosyjski.

Akurat w przypadku Stowy klubowej nie jej cena byla problemem tylko podejscie do tematu przez Jorga. Po prostu potraktowal nas jak klientow gorszej kategori. ja do dzis nie dostalem obiecanego certyfikatu a to raczej nie kwestia pieniedzy tylko checi.tak samo niedorobki o ktorych piszesz wynikaja tylko i wylacznie z zalozenia do jakiego klienta to idzie.

Dlaczego o tym pisze? bo i tak uwazam ze byl to najlepszy klubas do tej pory.

Mysle ze przy tworzeniu nowego warto przeanalizowac sukces stowy i porazke glycine.

Oczywiscie podstawa roznica to popularnosc marek w momencie powstawania projektu. stowa wtedy byla na swoim topie i chyba juz nigdy nie bedzie tu tak popularna jak wtedy.

Druga bardzo wazna sprawa to kwestia ceny. w przypadku Stowy dostalismy rewelacyjne warunki w stosunku do bazy. ( byc moze to tez odbilo sie pozniej na stosunku Jorga do projektu bo jak mial cos robic za male pieniadze to wolal robic projekty wysokomarzowe) W kazdym razie uzyskany rabat pozwolil przekonac wielu niezdecydowanych. Zaryzykuje w tym miejscu twierdzenie ze gdyby np lWC czy JLC zaproponowaloby nam na klubasa model ktory w salonie kosztuje 15k za powiedzmy 10k to tez bysmy nie mieli problemu z uzbieraniem chetnych. Gdy nie ma jednak takiej okazji to niestety poza niewielka grupa zamoznych idealistow ktorzy kupia kazdego klubasa, cala reszta kupi go niestety tylko wtedy gdy im w 100% podpasuje.

Dlatego wazne jest tez wybranie bazy z ktora mozna zrobic cos ciekawego. Wybranie takiego a nie innego modelu na klubasa 2011 spowodowalo ze z projektu nie dalo sie zbyt duzo wycisnac przez co wyszlo niewiadomo co i wiekszosc potencjalnych nabywcow uciekla w strone stenka ktory zmiazdzyl klubasa a czesc po prostu stwierdzila ze woli dolozyc pare zlotych i kupic np. omesie z drugiej reki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ale dlaczego chcecie płacić 2 x więcej tylko za klasę wodoszczelności 1000M ?

co to za klasa wyssana z palca, nie będę się rozwodził nad ciśnieniem statycznym i dynamicznym

rekord dla nurka wynosi 700 metrów a skafander wygląda lepiej niż RobCop

bo jakoś nie widzę innych wyróżników między tymi dwoma odmianami

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

przedstawilem wam 2 bazy. pamietajcie o roznicach w ich cenie!! i deklarujce wstepne zainteresowanie. mile widziane takze sugestie ci do wygladu tarczy, jej koloru i wskazowek. ja mam w glowie niebieską tarcze ale taka jasno niebieska nie ciemnoniebieska wpadajaca w granat jak to czesto w zegarkach sie stosuje. w diverku mozna pozwolic sobie na zywe kolory... bo chyba nikt nie chce powtorzyc bledu glycine gdzie projekt byl bardzo zachowawczy. zaszalejmy z tym zegarkiem!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

w diverku mozna pozwolic sobie na zywe kolory... bo chyba nikt nie chce powtorzyc bledu glycine gdzie projekt byl bardzo zachowawczy. zaszalejmy z tym zegarkiem!

popieram w 100%, ja piszę się tylko, jeśli będzie to właśnie żywy, radosny zegarek.

P.S. Może warto założyć nowy wątek?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Akurat w przypadku Stowy klubowej nie jej cena byla problemem tylko podejscie do tematu przez Jorga. Po prostu potraktowal nas jak klientow gorszej kategori. ja do dzis nie dostalem obiecanego certyfikatu a to raczej nie kwestia pieniedzy tylko checi.tak samo niedorobki o ktorych piszesz wynikaja tylko i wylacznie z zalozenia do jakiego klienta to idzie.

Dlaczego o tym pisze? bo i tak uwazam ze byl to najlepszy klubas do tej pory.

Mysle ze przy tworzeniu nowego warto przeanalizowac sukces stowy i porazke glycine.

Porażką Glycine był fakt, że w jednym czasie zbiegło sie kilka różnych projektów, ale też i jego charakterystyczny surowy design przeznaczony dla wąskiego grona miłosników :) Zwycięstwem tego zegarka była jakość jaką uzyskaliśmy od producenta i dla mnie jako posiadacza to jest najwązniejsze.

Dla mnie porażkę Stowy było to, że w ogóle powstała, że Klub podjął się współpracy z tak nieodpowiedzialną osobą jak Jorg. Bo co z tego, że się prawie wszystkie rozeszły, skoro spora z nich ilość od razu z powodu beznadziejnej jakości zmieniła właścicieli. Nie piszę tutaj o nieoficjalnej wersji z tarczą chronometryczną.

Bogatsi o doświadczenia tych dwóch edycji i jeszcze Zenka powinnismy wyciągać wnioski na przyszłość.

epos_logo.jpg.8c112fd1fff37da5649af0cec7869bc5.jpg  Jak go nie lubić!

"Mieć rację to niewiele, nawet stary zepsuty zegar dwa razy na dobę ma rację. - Jean Cocteau

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

opracuje wspolnie z chetnym grafikiem kilka wariantow tarczy i wskazowek i zrobimy ankiete. nie wyobrazam sobie tworzenia zegarka klubowego metodą dyktatorską.

Chorwat tryt to spora ingerencja... pewnie byla by doplata ale zapytam. zegarki swieca bardzo dobrze powyzej przecietnej dla tego typu zegarkow.

Myslalem tez o wariacji 3 kolorowej zielony czerwony bialy... kolory wloch lub slaska jak kto woli :D

Chcialbym aby ten model przyciagal uwage na nadgarstku. to nie jest zegarek pod mankiet na spotkanie biznesowe.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie, czy na forum naprawdę mamy samych miłośników nurkowania? Po 37 stronach dyskusji nad zegarkiem klubowym (z założenia miał być z tzw "wyższej półki") dochodzimy do wniosku, ze jednak najlepszy na świecie jest nurek na ECIE :blink:

Podejrzewam, ze ogromna większość z nas nie chodzi na co dzień ubrana w płetwy, więc czemu chcecie się pakować w kolejnego divera?

Ja bardzo cenię inicjatywę Marcina, chęć, zaangażowanie itd, ale czy nie lepszym pomysłem byłby o wiele bardziej uniwersalny zegarek casualowy?

Czas, to coś, co mówi, jak długo musimy czekać...

a305ed90f05795c0.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

...Nie piszę tutaj o nieoficjalnej wersji z tarczą chronometryczną.

W mojej opinii to najciekawszy zegarek, który powstał z inicjatywy klubowej, choć nie sygnowany klubowymi insygniami. Jak dobrze kojarzę nie było większych kłopotów z jakością, jedynie cierpliwości trza było sporo - niemniej warto było.

Gdyby Seatime/Prodiver był deko mniejszy (lug to lug) i byłaby szansa na ciekawą personalizaję poczekałbym kolejny rok na Stowę.

"Miłownik dokładnego zegarka, to jest dobrego chronometru..."

pozdrowienia, Tomasz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chorwat tryt to spora ingerencja... pewnie byla by doplata ale zapytam.

Kompletnie nie znam się na kosztach wytwarzania zegarków, ale domyślam się, że tryt kosztuje. Zapytałem, bo po prostu marzy mi się zegarek z trytem zamiast lumi :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Porażką Suba był również zbyt duży kompromis, więc Marco przy grzebaniu w projekcie ogranicz demokrację :)

Podsumowując vs Stowa, i tego i tego zostało kilka sztuk (Suba 4, Stowy nie wiem dokładnie).

Mimo pokazanych wzorów, które mogą być bazą , ciągle jestem sceptyczny co do zebrania chętnych. Jakby to powiedzieć, te zegarki nic nowego nie wnoszą. Sugeruję zatem pierwszą ankietę rozpoznawczą ile osób jest zainteresowanych kolejnym diverem na bazie Squale w podanym budżecie. To da jakiś wstępny obraz. Obym się mylił....

Pozdrawiam
Piotrek

imageproxy1.jpg.39195932474b734d12bdf1ef8370670e.jpg 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kompletnie nie znam się na kosztach wytwarzania zegarków, ale domyślam się, że tryt kosztuje. Zapytałem, bo po prostu marzy mi się zegarek z trytem zamiast lumi :D

Obawiam się, że tryt może być w ogóle niedostępny.

Pozdrawiam
Piotrek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ze stowa produver/seatime byly 2 problemy:

zegarek na zywo wygladal gorzej niz na zdjeciach

koperta byla naprawde niewygodna... zero wyprofilowania.

sam kiedys uwazalem ten zegarek za ideal nurka dla mnie... ale po kilkakrotnym kontakcie na zywo zegarek mocno stracil...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja już wymiotuję od diver'ów (niebieskawy to będzie aquarius) i pilotów

MOON w tej cenie to by było coś

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zgłaszam WSTĘPNE zainteresowanie modelem droższym i to nie ze względu na 101ATM, bo mi wystarczy 20, ale ze względu na fajną kopertę. Zarówno polerka jak i kształt są w moim guście.

Tarcza w nieinwazyjnym i nie wiosenno-letnim kolorze oraz nakładane indeksy, to wszystko czego bym wymagał od takiego zegarka... do reszty nie powinienem się wtrącać.

Dzięki za inicjatywę.

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

moon w tej cenie nierealne.

Pozdrawiam
Piotrek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja już wymiotuję od diver'ów i pilotów

Burns - prosta recepta antywymiotna dla Ciebie: nie obserwuj w najbliższym czasie tematów klubowych/podforumowych limitek :P

Zgodzę się natomiast z Tobą, co do wersji 1000m. Dla mnie również taki "bajer' w postaci wysokiej wodoszczelności jest nieprzydatny i nie wziąłbym tej wersji. Swoją drogą... spokojnie by mi starczyło nawet 100m ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.