Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
carlito1

Przymierzałem dzisiaj/ostatnio...

Rekomendowane odpowiedzi

Porażka to czytać takie rzeczy na forum zegarkowym. Zegarek to reedycja modelu z lat 50 XX wieku, zegarek produkowany dla nawigatorów lotniczych linii SwissAir. Oryginał:

No i co w związku z tym? To znaczy, że dla kogoś nie może być porażką (w sensie, że się nie podoba = nie pasuje) taka koronka? Nie istotne, czy mówimy o teraźniejszym modelu, czy o modelu sprzed lat. Człowiek wyraził swoją opinie, a Ty odrazu go sprowadzasz do parteru pisząc, że porażką jest czytać takie rzeczy na forum zegarkowym. Wyluzuj :)

"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustającej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych podania ręki" - Henryk Reyman.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie każdy Chronoswiss to zegarek inspirowany lataniem. Rozumiem ,że marka jest młoda więc potrzebowała charakterystycznego elementu. Szkoda ,że ( w moim odczuciu oczywiście ) zaburza on proporcje w wielu modelach ( także tych garniturowych). Ale rozpoznawalny styl ma.

Robert, tego typu koronki i bezele były w zegarkach jeszcze przed pierwszym lotem braci Wright.

Edytowane przez eye_lip

Instagram.com/horlobby.watches

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No jednak trochę istotne. Może się nie podobać, ale skoro jesteśmy na forum zegarkowym, to takie drobiazgi, jak kontekst historyczny, należałoby jednak brać pod uwagę. Szczególnie mając już na forum jakiś staż.

Sorry, że się wpieprzam między wódkę a zakąskę ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No jednak trochę istotne. Może się nie podobać, ale skoro jesteśmy na forum zegarkowym, to takie drobiazgi, jak kontekst historyczny, należałoby jednak brać pod uwagę. Szczególnie mając już na forum jakiś staż.

Ja np. również uważam, że taka koronka to porażka, nie ze względu na to, czy pasuje do całości, czy takie koronki to nawiązanie do historii, a najzwyczajniej w świecie ze względów użytkowych (tak, mierzyłem ten zegarek). Kolega może też miał na myśli ten fakt, a może poprostu chciał powiedzieć, że mu się nie podoba takie zestawienie używając słowa porażka. Nie widzę tutaj nic takiego, żeby nie wypadało tego pisać na forum zegarkowym :)

"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustającej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych podania ręki" - Henryk Reyman.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nic dodać, nic ująć :-)

Wysłane z mojego C6903 przy użyciu Tapatalka

Mariusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chyba ktoś tu nie rozumie pojęcia "reedycja".

Co-Axial

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

41 miał, miałem też conquesta 39mm.

na Edoxa się nie upieram. Longinesa też przymierzałem, widzi mi się, ale jednak trochę mały :( , choć w dobrej cenie widziałem. Orisy od dawna mi się podobają, mają swój styl. Ostatnio mój wzrok przykuły Alpina Extreme diver. Tissot Seastar 1000 też mi się podoba, ale słyszałem że w tym modeli zdarzają się problemy z jakością. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja np. również uważam, że taka koronka to porażka, nie ze względu na to, czy pasuje do całości, czy takie koronki to nawiązanie do historii, a najzwyczajniej w świecie ze względów użytkowych 

Ale Ty akurat w groteskowy sposób nosisz zegarki, i najlepsze byłyby gładkie dziewczęce bransoletkowe accesories.....

Poza tym co to za konformizm.... wszystko ma być jak z najnowszego plakatu w centrum handlowym ? :)

Zegarki z różnymi "mykami" są elementami poważniejszego obrazu zegarkowego, są bezczelne niejako w tym jak wyglądają bo się nie przejmują ogólnie przyjętymi normami, myślę że trzeba dorosnąć do doceniania takiej niezależności i oryginalności

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość iKrawiec

Ale Ty akurat w groteskowy sposób nosisz zegarki, i najlepsze byłyby gładkie dziewczęce bransoletkowe accesories.....

Widziałem na nadgarstku Carlita(w temacie pokaż co masz na nadgarstku) takie zegarki jak: rolki, pamy, AP.

Pokaż mi jak takie zegarki można nosić niegroteskowo na nadgarstku? Przewietrz się lepiej albo zjedz snickers'a. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Boogie, nawet nie ma sensu tego komentować, szkoda klawiatury :) Ja swoje zdanie już wyraziłem, z mojej strony to wszystko.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

odnosząc się do powyższych komentarzy dot. określenia w replice zegarka PORAŻKĄ koronki na komentowanym zdjęciu to... w pełni podtrzymuję swoje zdanie. Dodam, że na tym właśnie zdjęciu dobitniej widać niepasujące do całości pokrętełko. Zmienia trochę fakt, iż jest to reedycja i... te kilka lat temu ludzie mieli trochę inne poczucie smaku:]

Czas zmienia perspektywę

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A proszę Was bardzo... jak już tak sie wgłębiamy...

Zegarki z koronką typu, jak pokazany wyżej Lindber i inne, rzeczywiście wymagają jakiegoś minimalnego uznania ich kontekstu historycznego, i zrozumienia że były pomyślane do noszenia na nadgarstku, nie dłoni.

Wpomniane przeze mnie groteskowe noszenie zegarka, bardziej nadające się do noszenia przez kobiety branzoletek, rzeczywiście nie nadaje się do tego typów zegarków, więc osoba nosząca w ten dziwny sposób zegarek będzie narzekać na koronke, na przyciski i licho wie co jeszcze....

dla mnie to jak zakładanie kasku do roadster i narzekanie że wieje...

pare fotek poglądowych na przykładzie utyskującego kolegi:

post-27475-0-77977200-1331644167.jpg

IMG_8512-2.jpg

IMG_7669-2.jpg

IMG_8289-2.jpg

img72232.jpg

IMG_4572-2_zps010c87cc.jpg

Zegarki noszone źle, na dłoni i przegubie, w złym miejscu, źle ustawiony za luźny pasek...  tyle w temacie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Według mnie i pewnie jeszcze kilu osób wszystkie zegarki na tych zdjęciach znajdują się na nadgarstkach, a to miejsce, które sugerujesz to nasady dalsze kości promieniowe i łokciowej i mnie ( pewnie podobnie jak Michała ) noszenie w tym miejscu dramatycznie wkurza. I też lubię mieć luźną bransoletę :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zegarki noszone źle, na dłoni i przegubie, w złym miejscu, źle ustawiony za luźny pasek...  tyle w temacie

Karygodne! Przepraszam :(:D

Pozwól proszę, że będę nosił zegarki tak jest mi wygodnie i tak jak mi się to podoba.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chłopaki WYLUZUJCIE-takie przyjemne forum i taka nieprzyjemna rozmowa Ja też noszę luźno zegarki bo tak lubię i basta :)

Edytowane przez 13lesiu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja nie lubię luźno :) A jak ktoś tak woli to jego sprawa.

Podobnie jak jeden lubi Pamy, inny Omegi, ktoś jeszcze Wostoki a ja Breitlingi. Na tym polega wolność wyboru :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość iKrawiec

Różnie ludzie noszą zegarki :D

tumblr_mxol2kS0121snd6i6o1_500.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jasna cholera ;/ ja w takim razie też nosze źle zegarki - taki wstyd :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wychodzi na to,że ja również źle noszę....

Robert

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A proszę Was bardzo... jak już tak sie wgłębiamy...

Zegarki z koronką typu, jak pokazany wyżej Lindber i inne, rzeczywiście wymagają jakiegoś minimalnego uznania ich kontekstu historycznego, i zrozumienia że były pomyślane do noszenia na nadgarstku, nie dłoni.

Wpomniane przeze mnie groteskowe noszenie zegarka, bardziej nadające się do noszenia przez kobiety branzoletek, rzeczywiście nie nadaje się do tego typów zegarków, więc osoba nosząca w ten dziwny sposób zegarek będzie narzekać na koronke, na przyciski i licho wie co jeszcze....

dla mnie to jak zakładanie kasku do roadster i narzekanie że wieje...

pare fotek poglądowych na przykładzie utyskującego kolegi:

Jeśli to Twoja kolekcja, to tylko pozazdrościć, jeśli nie, a przedstawione zegarki to własność i różnorodność noszenia przez ich właścicieli, to potwierdzenie jedynie już zaprezentowanych opinii, że ile zegarków, tyle sposobów noszenia, każdy, dobry i każdy zasługuje na szacunek.  

"You may delay but time will not" Benjamin Franklin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niestety znam ból noszenia zegarka w sposób pokazany na zdjęciach z uwagi na duże przyrosty objętości przedramienia w ciągu dnia - do południa lata po ręce jak chce, później trzyma się elegancko przed/na kostce (czy jak to tam to wystające się zwie).

Jest na to sposób, hehe:

post-13699-0-29203600-1403689416_thumb.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi