drm 4 #1901 Napisano 1 Października 2014 Piaget genialny!A zdjęcie wcale nie takie złe, trudno zrobić lepsze podczas przymiarki. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SphinX 77 #1902 Napisano 1 Października 2014 Jaka cena w tt? jeśli dobrze pamiętam, to 2490 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
switch107 387 #1903 Napisano 1 Października 2014 Byłem dzisiaj odebrać zegarek zony i dotknąłem GMT Pepsi. Cena powala - 32 000 eur. Sorry ale moim zdaniem przegięcie .... 0 nie spiesz się .... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pk_kamil 7341 #1904 Napisano 1 Października 2014 Byłem dzisiaj odebrać zegarek zony i dotknąłem GMT Pepsi. Cena powala - 32 000 eur. Sorry ale moim zdaniem przegięcie .... a masz może foto, lub cos w ten deseń - nie czaję modelu? 0 Czas zmienia perspektywę Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bartek79 1697 #1905 Napisano 1 Października 2014 Byłem dzisiaj odebrać zegarek zony i dotknąłem GMT Pepsi. Cena powala - 32 000 eur. Sorry ale moim zdaniem przegięcie ....Cena dla fanatyków marki (zamożnych) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SphinX 77 #1906 Napisano 1 Października 2014 Niestety... to jest dobre 200gr białego złota... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
nash13 16 #1907 Napisano 1 Października 2014 Niestety... to jest dobre 200gr białego złota...To ze bialego to nie ma znaczenia ale faktycznie to prawie 6.5 uncji, jakies 7800 usd (6200 eur). Sporo tego jak na zegar 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pk_kamil 7341 #1908 Napisano 2 Października 2014 Dawanie tyle złota poza powiedzmy prestiżem ma jakiś sens? 0 Czas zmienia perspektywę Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mikołaj N 388 #1909 Napisano 2 Października 2014 Ale tak nawiasem to o jakim zegarku piszecie? O Rolexie Pepsi? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Mateusz Dąbrowski #1910 Napisano 2 Października 2014 Dawanie tyle złota poza powiedzmy prestiżem ma jakiś sens?Noszenie czegoś poza Perfectem, ewentualnie G-shockiem, poza powiedzmy prestiżem ma jakiś sens? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jan M. Krawczyk 291 #1911 Napisano 2 Października 2014 Noszenie czegoś poza Perfectem, ewentualnie G-shockiem, poza powiedzmy prestiżem ma jakiś sens?Eee. To prowokacja? 0 Czas ma sens tylko wtedy, kiedy robi się z nim coś sensownego Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Mateusz Dąbrowski #1912 Napisano 2 Października 2014 Perfect pokaże Ci czas lepiej niż PP, G-shock wytrzymałością i funkcjami też bez konkurencji 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jan M. Krawczyk 291 #1913 Napisano 2 Października 2014 Perfect pokaże Ci czas lepiej niż PP, G-shock wytrzymałością i funkcjami też bez konkurencji Nie polemizuję. Jednak zawsze pozostaje jeszcze jakość wykonania, dbałość o szczegóły, piękna linia i kwestie ogólnego odbioru wizualnego. Od prestiżu te elementy nie są uzależnione, choć na pewno im większą metkę można przed nimi postawić, tym jest łatwiej takowe zrobić. Niemniej jednak na pewno nikt nie powie, że cena jest tożsama z prestiżem Więc ja na obronę PP i innych postawię wygląd i jakość 0 Czas ma sens tylko wtedy, kiedy robi się z nim coś sensownego Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
switch107 387 #1914 Napisano 2 Października 2014 a masz może foto, lub cos w ten deseń - nie czaję modelu? 116719 BLROZdjęcie z netu, nie zrobiłem swojego ponieważ : primo zegarek sprzedany, secundo sprzedawca zna mnie, wie ze to nie moja liga :-) 0 nie spiesz się .... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
golabwaw 3 #1915 Napisano 4 Października 2014 Seamaster Aqua Terra 150 M Omega Master Co-Axial 41.5 mmBardzo trudno było się z nim rozstać. Mam nadzieję, że szybko zagości na stałe na moim nadgarstku. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Krystian 2290 #1916 Napisano 4 Października 2014 To ze bialego to nie ma znaczenia ale faktycznie to prawie 6.5 uncji, jakies 7800 usd (6200 eur). Sporo tego jak na zegarNa pewno jest dużo mniej samego złota, a po drugie przeliczanie kwot według detalu nie ma absolutnie sensu 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
nash13 16 #1917 Napisano 4 Października 2014 Na pewno jest dużo mniej samego złota, a po drugie przeliczanie kwot według detalu nie ma absolutnie sensu No choc w malej czesci staralem sie ta z kosmosu cene uzasadnic 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Krystian 2290 #1918 Napisano 4 Października 2014 Niestety cen złotych zegarków nawet z mniej prestiżonych firm żadne ceny z kosmosu nie uzasadnią 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
nash13 16 #1919 Napisano 4 Października 2014 (edytowane) Nie polemizuję. Jednak zawsze pozostaje jeszcze jakość wykonania, dbałość o szczegóły, piękna linia i kwestie ogólnego odbioru wizualnego. Od prestiżu te elementy nie są uzależnione, choć na pewno im większą metkę można przed nimi postawić, tym jest łatwiej takowe zrobić. Niemniej jednak na pewno nikt nie powie, że cena jest tożsama z prestiżem Więc ja na obronę PP i innych postawię wygląd i jakość No jak jakosc skoro Perfect lub casio lepiej ci czas pokaze :-) a jaka jest glowna rola urzadzenia zwanego czasomierzem? Czy jakbys mial designerski czajnik elektryczny za 10tys zlotych ale wode by gotowal troche wolniej niz taki z zabki za 120 pln to nienazwal bys tego inaczej niz prestizem czy wrecz snobizmem . Tak wypada sobie zdac z tego sprawe i ok, mi tak taki prestiz czy snobizm odpowiada ale nazywajmy rzeczy po imieniu Edytowane 4 Października 2014 przez nash13 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jan M. Krawczyk 291 #1920 Napisano 4 Października 2014 No jak jakosc skoro Perfect lub casio lepiej ci czas pokaze :-) a jaka jest glowna rola urzadzenia zwanego czasomierzem? Czy jakbys mial designerski czajnik elektryczny za 10tys zlotych ale wode by gotowal troche wolniej niz taki z zabki za 120 pln to nienazwal bys tego inaczej niz prestizem czy wrecz snobizmem . Tak wypada sobie zdac z tego sprawe i ok, mi tak taki prestiz czy snobizm odpowiada ale nazywajmy rzeczy po imieniuA co ma piernik do wiatraka? Dokładność mierzenia czasu nie ma nic wspólnego z precyzją wykonania. Prawie każdy kwarcowy będzie dokładniejszy niż mechaniczny, i jednocześnie może być niedokładnie złożony, z upapraną chińskim klejem tarczą. Jakość wykonania nie ma nic wspólnego z precyzją wykonywania powierzonego mechanizmowi zadania. Jeśli chodzi o przykład z czajnikami, to wodę zagotuje szybciej ten, który będzie miał mniejszą pojemność i większą moc, a jakość wykonania nie ma nic do rzeczy. Snobizm natomiast jest pojęciem negatywnym. To chyba zbyt duże uogólnienie, aby nazywać każdego pasjonata sztuki zegarmistrzowskiej snobem, tylko dlatego, że bierze pod uwagę coś więcej niż tylko dokładność mierzenia parametrów. Snobizm miałby miejsce gdyby celem było zaimponowanie innym, a nie gdy robimy coś dla siebie i jest to nasza pasja. Nie wiem czy faktycznie o to chodziło, czy może daję się w wciągnąć w dyskusję, w której pewnie każdy z nas ma podobne zdanie i rozwodzimy się tylko nad tym niepotrzebnie 0 Czas ma sens tylko wtedy, kiedy robi się z nim coś sensownego Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
nash13 16 #1921 Napisano 4 Października 2014 Ok ale nic nie zrozumiales raczej :-) Snobizm ma bardzo pejoratywne znaczenie, zwlaszcza w Polsce dlatego tak trudno sie pogodzic z tym. A przciez w lekkim wydaniu potrafi byc cool . Kupno zegarka powyzej 5-8 tys pln (obojetnie jakiegos) jest lekkim snobizmem - mozesz nazywac pasja. Czysta pasja jest np chodzenie po gorach. Ale jeden to zrobi wybierajac sprzet w decathlonie a inny bedzie mial gacie z goretxu, kolor paskow plecaka pod okulary, a okulary pod wkladki do butow. Ps. Nie zrozum mnie zle i mozesz to delikatnie nazwac prestizem (unikajac snobizmu) jak Mateusz wyzej slusznie zaznaczyl dla mnie zegarkowy snobizm jest ok, gdzies trzeba poluzowac w zyciu 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jan M. Krawczyk 291 #1922 Napisano 4 Października 2014 Cóż, byłbym hipokrytą, gdybym nie napisał, że myślę dość podobnie. Nawet w zeszły weekend prowadziłem dyskusję z moim znajomym na temat znaczenia słowa snobizm. Przy okazji dyskusji o butach, stwierdziłem, że jest coś takiego jak pozytywny snobizm, co spotkało się ze sprzeciwem językowych purystów. Podpartym po chwili definicjami ze słownika języka polskiego i innymi źródłami, które zmusiły mnie do przyznania im racji. Następny dzień spędziłem zamęczając znajomych nauczycieli akademickich studiów humanistycznych i wertując słowniki w sieci, i nic. W sumie nie ma chyba odpowiedniego słowa na to o czym myślimy pozytywny snobizm zegarkowy. Mimo, że pewnie większość z obecnych tu pasjonatów doskonale czuje, że tym właśnie jesteśmy 0 Czas ma sens tylko wtedy, kiedy robi się z nim coś sensownego Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pk_kamil 7341 #1923 Napisano 4 Października 2014 116719 BLROZdjęcie z netu, nie zrobiłem swojego ponieważ : primo zegarek sprzedany, secundo sprzedawca zna mnie, wie ze to nie moja liga :-)dzięki 0 Czas zmienia perspektywę Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
nash13 16 #1924 Napisano 8 Października 2014 Dzis po popoludniowej kawce odwiedzilem swoj ulubiony sklepik i oto rezultaty: 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
nash13 16 #1925 Napisano 8 Października 2014 Pam swietny, oj swietny 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach