agremi 12200 #5776 Napisano 25 Maja 2022 Między uchem a paskiem, czy między kopertą a paskiem? Jeśli to pierwsze to być może paskowi brakowało z pół milimetra szerokości, ale w naturze to nie było widoczne. To jest mały zegarek. Jeśli to drugie - to ten typ tak ma, długie uszy… O ile pytanie było do mnie. ☺️ 0 "Błogosławiony ten, co nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa" - Julian Tuwim. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rafi 14769 #5777 Napisano 25 Maja 2022 Między uchem a paskiem, czy między kopertą a paskiem? Jeśli to pierwsze to być może paskowi brakowało z pół milimetra szerokości, ale w naturze to nie było widoczne. To jest mały zegarek. Jeśli to drugie - to ten typ tak ma, długie uszy… O ile pytanie było do mnie. Tak, do Ciebie. Dzięki. Długie ucha i odstęp między kopertą a paskiem to nie problem. Ale ta szpara między paskiem a uchem na zdjęciu wyglada fatalnie.Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
agremi 12200 #5778 Napisano 25 Maja 2022 Nie kupiłem, więc szczęśliwie nie będę musiał się z tym dramatem borykać. 😂 1 "Błogosławiony ten, co nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa" - Julian Tuwim. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cordi7 8028 #5779 Napisano 27 Maja 2022 Sinn 105 zaczął mi wiercić dziurę w brzuchu jakiś czas temu - musiałem więc przymierzyć, żeby się odkochać (albo zakochać bez pamięci). Wyszło na to drugie, zegarek jest RE-WE-LA-CYJ-NY, wszystko mi w nim pasuje. Proporcje, design, jakość wykonania, wszystko tip top. Koperta leży jak przyklejona. Miał być Sinn 556 albo Damasko DS3x a skończy się ma 105-ce - tyle, że z białą tarczą. Jestem pod mega wrażeniem. 21 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dodge66 16324 #5780 Napisano 27 Maja 2022 Godzinę temu, cordi7 napisał(-a): To mogę już gratulować? 0 Zegarki to emocje i nawet najbogatsza historia oraz najlepsze parametry na papierze nie wygrają z głosem serca - Passero Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cordi7 8028 #5781 Napisano 27 Maja 2022 2 minuty temu, dodge66 napisał(-a): To mogę już gratulować? Nie zapeszaj Jeszcze nie Złożyłem obietnicę, że w tym roku już nic nie kupię… czekam do stycznia 🤣 PS. Czas oczekiwania teraz to 3-4 miesiące. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rafi 14769 #5782 Napisano 27 Maja 2022 Sinn 105 zaczął mi wiercić dziurę w brzuchu jakiś czas temu - musiałem więc przymierzyć, żeby się odkochać (albo zakochać bez pamięci). Wyszło na to drugie, zegarek jest RE-WE-LA-CYJ-NY, wszystko mi w nim pasuje. Proporcje, design, jakość wykonania, wszystko tip top. Koperta leży jak przyklejona. Miał być Sinn 556 albo Damasko DS3x a skończy się ma 105-ce - tyle, że z białą tarczą. Jestem pod mega wrażeniem. Leży bardzo dobrze, faktycznie wygląda jak przyklejony. Gdzie było mierzone? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cordi7 8028 #5783 Napisano 27 Maja 2022 1 minutę temu, rafi napisał(-a): Leży bardzo dobrze, faktycznie wygląda jak przyklejony. Gdzie było mierzone? DE, mój majster jest autoryzowanym dealerem m.in. Sinna. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rafalmosty 158930 #5784 Napisano 27 Maja 2022 2 minuty temu, cordi7 napisał(-a): DE, mój majster jest autoryzowanym dealerem m.in. Sinna. Dominik, bierz, jest super👍 W Niemczech do rozwodu potrzebny jest uprzedni rok separacji, więc teoretycznie zdąży Twojej Żonie przejść foch, zanim formalnie nastąpi trwały i zupełny rozkład pożycia😉 3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cordi7 8028 #5785 Napisano 27 Maja 2022 (edytowane) Mierzyłem przy okazji 556 na pasku silikonowym, tym razem model 556a, który utwierdził mnie, że ten model do mnie gada jedynie w wersji z indeksami (556i) - cyfry arabskie mnie nie przekonują. Za to sam pasek jest świetny, w przeciwieństwie do większości silikonowych pasków, jakie miałem w rękach (sam zdecydowanie preferuję naturalną gumę). Nie mogłem się oprzeć i wrzuciłem też na nadgarstek Mido Ocean Star GMT na canvasie. Świetny zegarek, bardzo dobrze wykonany, prawdziwy traveler GMT ale… jest duży. Ma 44 mm i czuć je na ręce, L2L jest też spore. Jest to maks tego, co mój 18,5 cm nadgarstek może udźwignąć. Zupełnie nie jestem w stanie pojąć czemu Mido nie oferuje wersji 42 mm z L2L mniejszym o te 2-3 mm, cebuliony by im ludzie taczkami dowozili. Wariantu na kajdanie nawet nie próbowałem, biceps mógłby nie udźwignąć 7 minut temu, rafalmosty napisał(-a): Dominik, bierz, jest super👍 W Niemczech do rozwodu potrzebny jest uprzedni rok separacji, więc teoretycznie zdąży Twojej Żonie przejść foch, zanim formalnie nastąpi trwały i zupełny rozkład pożycia😉 Nie kuś szatanie A na poważnie - 105 to mój murowany następny zakup, niech się tylko 2023 zacznie… Edytowane 27 Maja 2022 przez cordi7 10 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pisar 4444 #5786 Napisano 28 Maja 2022 12 godzin temu, cordi7 napisał(-a): Sinn 105 zaczął mi wiercić dziurę w brzuchu jakiś czas temu - musiałem więc przymierzyć, żeby się odkochać (albo zakochać bez pamięci). Wyszło na to drugie, zegarek jest RE-WE-LA-CYJ-NY, wszystko mi w nim pasuje. Proporcje, design, jakość wykonania, wszystko tip top. Koperta leży jak przyklejona. Miał być Sinn 556 albo Damasko DS3x a skończy się ma 105-ce - tyle, że z białą tarczą. Jestem pod mega wrażeniem. Świetny jest. Już jakiś czas temu wpadł mi w oko. Bardzo lubiłem EZM3F i ten mi się z nim kojarzy. Powodzenia w szybkiej dostawie! 1 "Muzyka po milczeniu najlepiej wyraża to co niewyobrażalne" Aldous Huxley (1894 - 1963) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
evilym 7679 #5787 Napisano 28 Maja 2022 12 godzin temu, cordi7 napisał(-a): Nie zapeszaj Jeszcze nie Złożyłem obietnicę, że w tym roku już nic nie kupię… czekam do stycznia 🤣 To jedziemy na tym samym wózku 🛒 Trzymam kciuki za dotrzymanie obietnicy! 11 godzin temu, cordi7 napisał(-a): Nie mogłem się oprzeć i wrzuciłem też na nadgarstek Mido Ocean Star GMT na canvasie. Świetny zegarek, bardzo dobrze wykonany, prawdziwy traveler GMT ale… jest duży. Ma 44 mm i czuć je na ręce, L2L jest też spore. Jest to maks tego, co mój 18,5 cm nadgarstek może udźwignąć. Zupełnie nie jestem w stanie pojąć czemu Mido nie oferuje wersji 42 mm z L2L mniejszym o te 2-3 mm, cebuliony by im ludzie taczkami dowozili. Wariantu na kajdanie nawet nie próbowałem, biceps mógłby nie udźwignąć Ten Mido jest rewelacyjny! Zazdroszczę że masz możliwość przymiarki, bo w Polsce to średnio z tym... 0 Longines Spirit ZuluTime | Seiko SPB143J1| Nomos Club ref. 703 | Casio G-Shock DW-5610 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cordi7 8028 #5788 Napisano 28 Maja 2022 14 minut temu, evilym napisał(-a): To jedziemy na tym samym wózku 🛒 Trzymam kciuki za dotrzymanie obietnicy! Ten Mido jest rewelacyjny! Zazdroszczę że masz możliwość przymiarki, bo w Polsce to średnio z tym... Nie dziękuję żeby nie zapeszać, obietnica to obietnica - trzeba dotrzymać. Mój zegarmistrz ma autoryzację Sinna, Laco, Certiny i Mido (między innymi) więc mam co przymierzać. A ten model Mido, poza rozmiarem, jest bardzo udany - mi się bardzo podoba. Świetny projekt. Godzinę temu, pisar napisał(-a): Świetny jest. Już jakiś czas temu wpadł mi w oko. Bardzo lubiłem EZM3F i ten mi się z nim kojarzy. Powodzenia w szybkiej dostawie! EZM3F miałem na radarze, nie mogłem się przemóc przez wskazówki. Minutowa wskazówka jest cieńsza niż godzinowa, za cienka, nie pasuje. Przeszkadza mi to dużo bardziej niż myślałem i nie mogę tego odzobaczyć. To kwestia mocno subiektywna a sam zegarek jest świetny, jak to Sinn. 3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pisar 4444 #5789 Napisano 28 Maja 2022 13 minut temu, cordi7 napisał(-a): Nie dziękuję żeby nie zapeszać, obietnica to obietnica - trzeba dotrzymać. Mój zegarmistrz ma autoryzację Sinna, Laco, Certiny i Mido (między innymi) więc mam co przymierzać. A ten model Mido, poza rozmiarem, jest bardzo udany - mi się bardzo podoba. Świetny projekt. EZM3F miałem na radarze, nie mogłem się przemóc przez wskazówki. Minutowa wskazówka jest cieńsza niż godzinowa, za cienka, nie pasuje. Przeszkadza mi to dużo bardziej niż myślałem i nie mogę tego odzobaczyć. To kwestia mocno subiektywna a sam zegarek jest świetny, jak to Sinn. Miałem go i zupełnie to nie przeszkadza a nawet uważałem tą cienką końcówkę za atut. Może na szybko tak Ci się wydawało. W noszeniu nigdy tego nie zauważałem. tak czy siak fajnie, że znalazłeś swojego Sinna 👌 1 "Muzyka po milczeniu najlepiej wyraża to co niewyobrażalne" Aldous Huxley (1894 - 1963) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
evilym 7679 #5790 Napisano 28 Maja 2022 41 minut temu, cordi7 napisał(-a): Nie dziękuję żeby nie zapeszać, obietnica to obietnica - trzeba dotrzymać. Jak złożyłeś obietnicę komuś (pewnie żonie) to musisz dotrzymać słowa. Nie ma innej opcji. Ja obiecałem sam sobie. Więc wiesz... jakoś sobie bym wybaczył 😂 2 Longines Spirit ZuluTime | Seiko SPB143J1| Nomos Club ref. 703 | Casio G-Shock DW-5610 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cordi7 8028 #5791 Napisano 1 Czerwca 2022 (edytowane) W dniu 28.05.2022 o 11:27, pisar napisał(-a): Miałem go i zupełnie to nie przeszkadza a nawet uważałem tą cienką końcówkę za atut. Może na szybko tak Ci się wydawało. W noszeniu nigdy tego nie zauważałem. tak czy siak fajnie, że znalazłeś swojego Sinna 👌 Zbierałem się żeby podsumować kwestię wskazówek ale zeszło mi trochę Jak porównamy wskazówki w modelach EZM3F i EZM9 to zestaw w tym drugim jest spójniejszy. Znając Sinna to nic nie robią bez przyczyny i pewnie jednak jest jakiś powód kombinacji 2 stylów wskazówek w modelu EZM3F. Edytowane 1 Czerwca 2022 przez cordi7 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
agremi 12200 #5792 Napisano 6 Czerwca 2022 Ostatnio taka przymiarka. Ładnie leży u mnie. Nie taki spektakularny jak jasne tarcze, skromniejszy, co też ma swój urok. 4 "Błogosławiony ten, co nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa" - Julian Tuwim. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mario1971 69777 #5793 Napisano 8 Czerwca 2022 Pierwsza stalowa Omega pomimo "pękatej" koperty dobrze leży na łapce, i o dziwo nie jest jakoś ciężka. Druga tytanowa to waga lekka. Sztywny mesh lekko odstaje na bokach, czego nie widać jednak na fotce. Oba zegarki dla mnie na plus. 3 To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sanik 83947 #5794 Napisano 8 Czerwca 2022 Pro całkiem przyjemnie leży, grubość całkiem spora, ale pasuje do całości. Duży plus dla mikroregulacji w zapięciu bransy, gmt rolexa ma mniej możliwości dopasowania. 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
agremi 12200 #5795 Napisano 8 Czerwca 2022 3 godziny temu, mario1971 napisał(-a): Pierwsza stalowa Omega pomimo "pękatej" koperty dobrze leży na łapce, i o dziwo nie jest jakoś ciężka. Druga tytanowa to waga lekka. Sztywny mesh lekko odstaje na bokach, czego nie widać jednak na fotce. Oba zegarki dla mnie na plus. Na tych fotkach u Ciebie druga wygląda zdecydowanie korzystniej. 3 "Błogosławiony ten, co nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa" - Julian Tuwim. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
memo88 4190 #5796 Napisano 11 Czerwca 2022 Prx Chrono jest obłędny😎 ale jest przy tym ogromny… Mierzyłem jeszcze Aikon-a 42 mm 5 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
agremi 12200 #5797 Napisano 11 Czerwca 2022 Taką biżuterię mierzyłem. 😆 Cobra. Jestem w szoku jak dobrze to na ręku na żywo wygląda. 3 "Błogosławiony ten, co nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa" - Julian Tuwim. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
michszy 6409 #5798 Napisano 11 Czerwca 2022 Fajny ten prx chrono ale rzeczywiście kawał zegara..Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TimeWaitsForNoOne 1311 #5799 Napisano 12 Czerwca 2022 Bremont Isle of Man TT Limited Edition 4 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
b_easy 867 #5800 Napisano 19 Czerwca 2022 U mnie takie przymiarki w weekend były. Porcelanowy Seiko na sporej przecenie po 3599pln więc mnie kusiło. Seiko Land Turtle bardzo przyjemnie na ręce leżał. Casio Oak najlepsze wrażenie zrobił w stali. 6 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach