Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
carlito1

Przymierzałem dzisiaj/ostatnio...

Rekomendowane odpowiedzi

Sam nie wiem co z tymi Tudorami. To wszystko przez forum :)

Żyłem sobie spokojnie i miałem jeden zegarek. A teraz... ech. Planuję Moonwatcha, PAMa 512, Tudora, potem Sub bez daty i ciągle coś na codzień by się przydało. No i oczywiście garnek złota, żeby te marzenia zrealizować. A jak się już uda, to pojawią się kolejne. I tak w koło Macieju. A mogłem zostać przy origami :)

Czas ma sens tylko wtedy, kiedy robi się z nim coś sensownego

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sam nie wiem co z tymi Tudorami. To wszystko przez forum :)

forum jak forum, ale to naprawdę fajne zegary są, świetnie wykonane, mają Rolexowy rodowód i to wszystko bez logo "Króla" - co dla niektórych jest istotne :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I teraz jeszcze wysyp nowych wersji. W sumie każdy coś sportowego dla siebie znajdzie. Tylko właśnie zastanawiam się czy faktycznie nie ma alternatywy do BB w tej cenie? Chciałbym uniknąć ADHD i wybrać model, który zamieszka ze mną na lata :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przymiarek dalsza część. Tym razem coś z kompletnie innej beczki. W ramach poszukiwań zegarka codziennego.

Ulysse Nardin Maxi Marine Chronometer. Myślałem, że na żywo jego sportowe uosobienie jednak zniknie i okaże się dobrym kompanem do marynarki i koszuli. Ale chyba raczej się myliłem?

mKGwPuo.jpg

2wdlsVy.jpg

A ogólne uczucia są mieszane. Mechanizmy piękne, detale bardzo ciekawe i zapadające w pamięć. Ale jakość wykonania i wygląd tarcz i kopert chyba nieprzystający do ceny. Chociażby na drugim zdjęciu i wersji, która mi się najbardziej podoba, widać jak wyglądają indeksy. No nie wiem. Wydaje się, że można to było zrobić lepiej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co Wy z tymi Tudorami, jakiś szał na forum :) Jeśli już to burgund.

Tylko Black Bay Black :)

O i T 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tylko Black Bay Black :)

Stronniczy jesteś :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przymierzałem dzisiaj dwie Omegi - limitkę AT i Globemastera.

Limitka jakoś mnie nie zachwyciła, głownie przez 'pomazany' dekiel i tarczę ;)

Po Globe spodziewałem się nieco więcej, zwłaszcza po kopercie, nie wiem, ale wydaje mi się jakaś...nieproporcjonalna, głownie przez kształt uszu. Być może to tylko moje subiektywne odczucie.

Za to tarcza jest fantastyczna.

6edd46411e9af52a6624f74651a2c05a.jpg

2461d902d03af082464be3ea163cf579.jpg

IP6s

I'm not myself, but not dead and not for sale...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przymierzałem dzisiaj kilka modeli Orient Star. Fajne zegarki, ale dlaczego nie licząc 2-3 modeli wszystko robią poniżej 40 mm średnicy :P nie mam zbyt dużego nadgarstka, ale mikre jakieś takie były.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Cyrhla

Przymierzałem dzisiaj kilka modeli Orient Star. Fajne zegarki, ale dlaczego nie licząc 2-3 modeli wszystko robią poniżej 40 mm średnicy

Bo pamiętają do czego służy zegarek.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przymierzałem dzisiaj kilka modeli Orient Star. Fajne zegarki, ale dlaczego nie licząc 2-3 modeli wszystko robią poniżej 40 mm średnicy :P nie mam zbyt dużego nadgarstka, ale mikre jakieś takie były.

Seria M-Force będzie dla Ciebie :)

Deus Dona Me Vi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

6mcnu4S.jpgZrobił na mnie wielkie wrażenie. Wiem, że ten wygląd nie każdemu się podoba, ale trudno się było odkleić.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bardzo mi się podoba ten tudor north flag, połączenie branzolety i koperty przypomina mi rolex oyster quartz.

Ja mierzyłem ostatnio Junghans max bill automatic. Jest lepiej na żywo niż na zdjęciach. Ma wszystko to co lubię, wypukłe plexi, stop sekunde, date dopasowaną czcionką z numerami na tarczy, rozmiar koperty 38mm a paski 20mm. Fajny i charakterny zegarek, chyba się skusze ;)

67d6feffca0a1e6a428fbb14ddb36011.jpg

3643e87b976a7e4cff49b67604de552b.jpg

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przyjemny. Też mi swego czasu chodził po głowie. Tylko pasek mi w nim nie odpowiadał. Szczęśliwie przy takim stylu wiele innych opcji paskowych może wchłonąć :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jacek Olszewski

Bo pamiętają do czego służy zegarek.

Dobre, trafne i na czasie... B)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Co myślicie o takiej opcji jako zegarek codzienny? Walczy z Jaeger-LeCoultre Reverso Grande Taille, który wydał mi się optymalnym wyborem.. jednak może niekoniecznie? Jak sądzicie?

neb8fKO.jpg

Edytowane przez Jan M. Krawczyk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moze to kwestia zdjecia ale wydaje sie za duzy na twoj nadgarstek. Jaka jest srednica - 42 mm?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A masz może zdjęcie jak wygląda  Jaeger-LeCoultre Reverso Grande Taille na Twoim nadgarstku?

"You may delay but time will not" Benjamin Franklin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To raczej kwestia zdjęcia i niewielkiej odległości. W rzeczywistości układa się całkiem dobrze. Choć jest to maksymalna wielkość przy moim nadgarstku.

Grande Taille nie udało mi się uchwycić jeszcze, ale identyczna pod względem wielkości koperta i podobny wygląd tarczy, u mnie prezentuje się następująco:

x8HA3cI.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To na podstawie tych dwóch zdjęć moim zdaniem lepiej prezentuje się na Twoim nadgarstku JLC.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Koniecznie przymierz GT - to co pokazujesz to duoface - więc mechanizm obsługując drugą strefę jest grubszy. Koperta to 9,3mm grubości. . Twój docelowy zegarek GT ( ref. 2708410) mimo tych samych 2 wymiarów koperty będzie bardziej płaski co zmienia nieco sposób układania i odczuwania zegarka na nadgarstku.

Tak czy inaczej piękny - ja bym siė nie zatsanawiał.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Też mi się tak wydaje, ale chcę się upewnić. W przypadku JLC wszystko do mnie przemawia. Jest taki uniwersalny i dyskretny. A przy tym taki... mistyczny. Chcę się pobawić z córką, więc odwracam tarczę. Bo teraz czas ma zupełnie inny wymiar i nie trzeba go kontrolować :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wydaje mi się, że JLC  choć powstał jako zegarek sportowy swoim wyglądem bardziej lokuje się po stronie elegancji. Jako zegarek codzienny bardziej pasuje mi CFB. Oczywiście całkowicie subiektywnie. 

"You may delay but time will not" Benjamin Franklin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Staszku - jak ktoś nosi na codzień wyprasowaną ;-) koszulę to już da radę. Wersja z brązowym krokodylem jest jak najbardziej EDCowa. A zawsze można wrzucić na cordovan i wtedy jest już bardziej casualowo. Dla mnie nie ma problemu a zegar ponadczasowy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi