Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
carlito1

Przymierzałem dzisiaj/ostatnio...

Rekomendowane odpowiedzi

Ja bym wybrał  CFB. Mierzyłem jeśli nie tego to bardzo zbliżonego w Silesii. Świetnie wykonany, a ta panoramadatum jest obłędna.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Staszku - jak ktoś nosi na codzień wyprasowaną ;-) koszulę to już da radę. Wersja z brązowym krokodylem jest jak najbardziej EDCowa. A zawsze można wrzucić na cordovan i wtedy jest już bardziej casualowo. Dla mnie nie ma problemu a zegar ponadczasowy.

Trudno się z Tobą nie zgodzić, tym bardziej, że rozważania dotyczyły zegarka codziennego, a ubiór w wielu przypadkach wiąże się ściśle z charakterem wykonywanej pracy. Pisałem o moim subiektywnym, skrzywionym podejściu do zegarka codziennego i w tym aspekcie JLC jest mi bliższy sportowej elegancji.   

"You may delay but time will not" Benjamin Franklin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W moim przypadku ten JLC z powodzeniem będzie pasował do ubioru codziennego. W pracy niestety czasem latam po zakurzonych budowach, czasem w pełnej biurowej zbroi bronię pomysłów, a czasem po prostu w marynarce i koszuli mogę być sobą. Dlatego chyba ten styl art deco, z lekką nutką nostalgicznego charakteru sportowego będzie pasował. Dzięki panowie. Na tą chwilę pozycja Reverso jest niezagrożona :)

Czas ma sens tylko wtedy, kiedy robi się z nim coś sensownego

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:wub:  :wub:  :wub:  :wub:  :wub:  :wub:  :wub:  :wub:  :wub: 

dZWvtvj.jpg

CGgvr8z.jpg

bUoX914.jpg?1

Sorry za odciski ale takie już dostałem  :wacko:

Pozdrawiam :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash

Hi-beat najładniejszy poza prostacką czcionką daty, która trochę odbiera mu klasy. Poza tym miód.

Edytowane przez Jash

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tytanowy nuras też fajny  B).Złote napisy dużo ładniejsze niż w wersji stalowej, szkoda że taki lekki.

Był jeszcze SBGC013, jeden z ładniejszych chrono jakie widziałem na żywo  :wub:

Edytowane przez dawid82

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na zdjeciu wyszla slabo, w rzeczywistosci jest bardzo fajna. Chyba ze Jaca swoje zdanie opierasz na organoleptycznym doswiadczeniu;-)

BTW Dawid pamietasz ile hi-beat na metce mial?

Edytowane przez Bartek79

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash

Bartek, tego GS chyba w łapach nie miałem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash

Ty masz czarnucha, tam się aż tak nie dopatrzyłem tego :)

Edytowane przez Jash

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na zdjeciu wyszla slabo, w rzeczywistosci jest bardzo fajna. Chyba ze Jaca swoje zdanie opierasz na organoleptycznym doswiadczeniu;-)

BTW Dawid pamietasz ile hi-beat na metce mial?

Na metce 48750 DKK czyli jakieś 29 tyś po dzisiejszym kursie  :ph34r: Dodam że cena Suba No Date 52950 DKK czyli jakieś 31,5 tys :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ty masz czarnucha, tam się aż tak nie dopatrzyłem tego :)

U mnie rzeczywiscie tlo jest czarne ale czcionka jest ok. Moze to kwestia zdjecia, mamy dwa bialasy na forum to sie wkrotce dowiemy :-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rozejrzałem się po rynku w poszukiwaniu alternatywy dla Rolexa (uniwersalny na co dzień, chętnie nurek) i dzisiaj przymierzyłem takie coś...to niestety średnica max dla mojego nadgarstka.

Wrażenia bardzo pozytywne, świetny casualowy zegar, jakość wykonania mnie powaliła. No i wszystko centruje ;) chciałem przymierzyć jeszcze wersję Vintage, ale nie mają w sklepie (poza tym tam chyba jest pleksi, zamiast szafiru, choć mogę się mylić). Generalnie świetna propozycja i muszę rozważyć czy JLC, czy Rolex :/

1e943b8bc15577574be578441399a200.jpg

IP6s

I'm not myself, but not dead and not for sale...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

też kiedyś oglądałem ten zegarek,

faktycznie solidnie się prezentował, ale generalnie - nie wiem jak to dobrze ująć - był tak niebywale zwykły (?)  :huh:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I to jest wielką zaletą. Były czasy, gdy turkusowe garnitury i kontrastowe skarpetki wyznaczały standardy mody, teraz szczytem elegancji jest skromność. Zegarki także podlegają trendom modowym, więc wielkie, kolorowe i błyszczące potworki niedługo powędrują do szuflady, bo nikt ich nie będzie chciał nosić. Klasyka pozostanie.

Co-Axial

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jest w tym dużo prawdy, dlatego też tak dużą popularnością cieszą się zegarki vintage. 

"You may delay but time will not" Benjamin Franklin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie, nie - jak myślałem źle się zrozumieliśmy,

nie chodzi o skromność, dyskretność itp.

zresztą zegarek z chrono, takim bezelem itp. to dyskretny raczej nie jest,

może to kwestia "płaskiej tarczy", wszystko jakby z drukarki.. (?) :ph34r: poddaję się  :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Juz jakis czas temu to było przy okazji odbioru srubokrecika do Pama mierzyłem Nomosy

Dalej jestem pod wrażeniem

349065eb4540becb4ac9688bcf6f3b89.jpg5832a414d2e7e3745bac8f6397b14fe2.jpg52df8919f420b49ae90ecd74958ad586.jpg056980813478463b25d08edcfdd04e30.jpg7afc57e0d3218e0b01bf9e79ad4bbe64.jpg

Niestety nie mieli nic z ciemnymi tarczami

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

skórzaną kurtkę mierzyłeś ?

w komplecie ... trochę zimno się zrobiło  :D

tylko cholera trochę drogo za całość  :)

jedyną stałą cechą rozwoju jest zmiana

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dotychczas nie robiłem fotek przymierzanych zegarków, ale dzisiaj straciłem dziewictwo i to jakże niebanalnie - z zegarkiem niezwykle rzadko spotykanej w galeriach handlowych marki Tissot. ;)

13346688_10154214273187052_8338930435186

WARTO POMAGAĆhttps://www.siepomaga.pl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Juz jakis czas temu to było przy okazji odbioru srubokrecika do Pama mierzyłem Nomosy

Dalej jestem pod wrażeniem

Niestety nie mieli nic z ciemnymi tarczami

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

oo, nie wiedziałem że Nomos robi takie fajne modele z komplikacjami.

Ciekawe jak cenowo?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi