Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
carlito1

Przymierzałem dzisiaj/ostatnio...

Rekomendowane odpowiedzi

Tag x2

Sprawiają wrażenie za dużych na Twojej ręce ;)

I jak dla mnie, trochę zalatują festyniarstwem :o

"Nigdy nie rezygnuj z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga czasu. Czas i tak upłynie."

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Autavia - piękny zegarek. Gdzie tu widzisz festyniarstwo?

To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Autavia - piękny zegarek. Gdzie tu widzisz festyniarstwo?

Wiem że to rzecz gustu, ale tarcze są IMHO "przeładowane". ;)

I pytanie z natury retoryczne, ile razy Kolega skorzysta z tych chronografów ? :huh:

"Nigdy nie rezygnuj z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga czasu. Czas i tak upłynie."

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I pytanie z natury retoryczne, ile razy Kolega skorzysta z tych chronografów ? :huh:

Być może w ogóle... ;)

Ps.

Ta Autavia a także model "arabski" mogłyby spokojnie zasilić moje pudełko  :) 

10595679_zoom_v1551833836386.jpg

To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Autavia - jedyny Tag, którego mógłbym nosić. Bardzo udany, klasyczny chronograf. Tarcza nie jest "przeładowana" moim zdaniem.

Jak wrażenia po przymiarce tego modelu ?

" Nikomu nieznane tajemne serce zegara " - Elias Canetti

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Autavia jest super, bardzo mi się podoba.

Nie rozumiem takich pytań... Pytanie dla pytania? To kolega Andrzej będzie nosił zegarek. Sam lubię chronografy, co nie oznacza, że ich bez przerwy używam. A co z innymi komplikacjami? Idąc tą drogą mogę zapytać, po co mi wieczny kalendarz, skoro wiecznie nie będę żył....

Sorry za tą małą dygresje.

Robert

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kiedyś już o niego pytałem, tu na Forum. To jest, jak dobrze pamiętam 43.5. Jest duży...

Dla mnie maks. dopuszczalny rozmiar tak, żeby dobrze wyglądał, to 42, czyli np. ten Zenith.

Ktory model tego Szaffhausena?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podczas wyprawy do Szwajcarii miałem okazję pooglądać piękne zegarki. Co prawda nie mierzyłem ich tylko śliniłem się przy gablotach no ale cóż...

post-35890-0-96027900-1569431526_thumb.jpg

post-35890-0-14373000-1569431538_thumb.jpg

post-35890-0-62009800-1569431549_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pozazdrościć, nieraz też tak mam, że z różnych powodów, wybieram tylko pooglądanie.  ;) Może jestem dziwakiem, ale przymiarki dla samej przymiarki mnie nie kręcą.  :(

"You may delay but time will not" Benjamin Franklin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pozazdrościć, nieraz też tak mam, że z różnych powodów, wybieram tylko pooglądanie.  ;) Może jestem dziwakiem, ale przymiarki dla samej przymiarki mnie nie kręcą.  :(

Tam było pełno Azjatów którzy masowo kupowali Rolexy i inne cuda, robili takie zamieszanie, że czułem się jak na targu, a sprzedawcy biegali za nimi jak opętani. Jedna ze sprzedawczyń spytała mnie czy jestem z nimi i czy chcę przymierzyć jakiś zegarek... Ja chyba muszę dorosnąć do przymierzenia zegarków które kosztują tyle co moje mieszkanie, z samochodem i przyszłym dochodem na 80 lat do przodu... Jakoś mi głupio :/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Noodles

Takie wczoraj :)

Szacun :) czy ja tam lewym dolnym widzę Paneraia?

Edytowane przez Noodles
Nie cytujemy zdjęć.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

po co mi wieczny kalendarz, skoro wiecznie nie będę żył....

Bardzo dobre pytanie ;)

Sam bym na to nie wpadł :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tam było pełno Azjatów którzy masowo kupowali Rolexy i inne cuda, robili takie zamieszanie, że czułem się jak na targu, a sprzedawcy biegali za nimi jak opętani. Jedna ze sprzedawczyń spytała mnie czy jestem z nimi i czy chcę przymierzyć jakiś zegarek... Ja chyba muszę dorosnąć do przymierzenia zegarków które kosztują tyle co moje mieszkanie, z samochodem i przyszłym dochodem na 80 lat do przodu... Jakoś mi głupio :/

nie dziwię się - tez nie przepadam za przymiarkami dla samego faktu założenia czegoś , tym bardziej mając świadomość ze po drugiej stronie lady , wyczuwają sytuacje gdy ktos tylko chce im poprzeszkadzać :) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Noodles

jak się zarysuje no.... trzeba kupić :P 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie zegarki na przymiarkach to w większości wystawowe egzemplarze, które służą do przymiarek, przy zakupie dostajemy egzemplarz z zaplecza lub jest zamówiony i czekamy. Zachęcam do przymiarek, studzą głowę :)

Edytowane przez Andrzej Zalewski

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie zegarki na przymiarkach to w większości wystawowe egzemplarze, które służą do przymiarek, przy zakupie dostajemy egzemplarz z zaplecza lub jest zamówiony i czekamy. Zachęcam do przymiarek, studzą głowę :)

Nie ma czegoś takiego jak wystawowe egzemplarze tylko do przymiarek. Salon ma na stanie zegarki i je sprzedaje, czasami są zdublowane ale to raczej w przypadku tanich lub zawsze się sprzedających modeli. Oczywiście klient może sobie zażyczyć zamówienie zegarka nowego ale zwykle to trwa, dwa najczęściej nie ma takich możliwości negocjacji ceny jak towar na stoku.

Instagram.com/horlobby.watches

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie dziwię się - tez nie przepadam za przymiarkami dla samego faktu założenia czegoś , tym bardziej mając świadomość ze po drugiej stronie lady , wyczuwają sytuacje gdy ktos tylko chce im poprzeszkadzać :)

No i dobrze - dzieki takim postawom mniejszy tlok przy ladzie . Nie mam zadnych obiekcji gdy przymierzam zegarek ktorego nigdy nie kupię. Nie dalej jak rok temu przymierzałem taką cebulę

1abb4c652a64d10c3df659ab79373ad6.jpg

Wprost oznajmiłem, ze kupie gdy wygram w Swisslotto i nie bylo zadnego zniechęcenia ze strony sprzedawczyni.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie ma czegoś takiego jak wystawowe egzemplarze tylko do przymiarek. Salon ma na stanie zegarki i je sprzedaje, czasami są zdublowane ale to raczej w przypadku tanich lub zawsze się sprzedających modeli. Oczywiście klient może sobie zażyczyć zamówienie zegarka nowego ale zwykle to trwa, dwa najczęściej nie ma takich możliwości negocjacji ceny jak towar na stoku.

Informacje o egzemplarzach wystawowych dostałem w sklepie kiedy podczas przymiarki zauważyłem znaczne rysy na bezelu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi