Master Yoda 2171 #726 Napisano 25 Kwietnia 2014 Ja w swoich "łyżwach" mam sznurowadła w takim kolorze i jest super.cook - w Twoich wrzuciłbym czarne dla kontrastu, będzie wyglądało bardzo fajnie.Spróbuję,dzięki Do jakiś leginsów by pasowały ;-) Wysłane z Tapatalk przez A1457A wiesz że mam?.....na rower Koniecznie błyszczących Są matowe 0 Pozdrawiam, Marek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
eye_lip 24488 #727 Napisano 26 Kwietnia 2014 @Jakub Mróz, wątek na styleforum został założony jak użytkownicy "odkryli" markę, zapewne ktoś znalazł w KRSie nazwisko Albaladejo i stąd nazwa wątku. Co do Churchs mogę się wypowiedzieć jedynie na temat 5 par które kupiłem. Jedne zostawiłem dla siebie inne poszły do znajomych. Moje monki: http://www.wdrugiejskorze.pl/churchs-westbury-czarny-mnich/ .. polished binder kiepsko wygląda po jakimś czasie, zewnętrzna powłoka troszkę pęka, robią się małe spękania skóry w miejscu w którym pracuje. Buty są wygodne i technicznie dobrze wykonane. Jedna z par poszła do kolegi i się rozkleiła, dziwne, bo w miejscu w którym szwy powinny trzymać pas z podeszwą.. pozostałe trzy są użytkowane i nie słyszałem narzekań. Modeli pre Prada nie miałem w ręku. Ja zawsze polecam Alfred Sargent, to moje najwygodniejsze i najlepsze buty. Ma też od jakiegoś czasu Yanko i za te tysiąc parę złotych jest to dobry wybór. Zamówiłem też następne, z Cordovanu. 0 Instagram.com/horlobby.watches Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pablo122 1316 #728 Napisano 27 Kwietnia 2014 (edytowane) Edytuje jednak posta, bo okazal sie niesprawiedliwy. Po kilku tygodniach okazuje sie, ze buty sa calkiem ok. Edytowane 31 Maja 2014 przez pablo122 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
BeKSa88 0 #729 Napisano 28 Kwietnia 2014 Przyszły dzisiaj do mnie nowe Skoki w prążki 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Jash #730 Napisano 28 Kwietnia 2014 Fajne 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Master Yoda 2171 #731 Napisano 28 Kwietnia 2014 A ja takie CROCSY 0 Pozdrawiam, Marek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ponury_Żniwiarz 6 #732 Napisano 28 Kwietnia 2014 Chciałem się was spytać jakie buty do garnituru są w tym roku modne? Ponieważ bardzo rzadko chodzę w garniturze, ale teraz szykuje mi się seria wesel i będę zmuszony a moje stare buty chodź nie zniszczone to już są chyba niemodne.Wiec jakie buty na wesele do ciemnego granatowego bądź ciemno szarego garnituru? Chce coś klasycznego lecz na czasie i bez ekstrawagancji. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jakub Mróz 16 #733 Napisano 28 Kwietnia 2014 (edytowane) W butach garniturowych na całe szczęście nie obowiązuje coś takiego jak moda, a styl, który obowiązuje do kilkudziesięciu laty. Do 1000zł polecam Loake.Do 1500zł polecam Church's.Do 2000zł polecam Laszlo Vass. Do 2500/3000zł polecam szyte na kopyto - miarowe - Jan Kielman lub Januszkiewicz(podobno bardziej wygodne, choć wolę stylistykę Kielmana i póki co nie mogę porównać wyrobów pracowni Pana Kielmana z tymi Pana Januszkiewicza, gdyż nie zamówiłem tych drugich) na Chmielnej w WarszawiePowyżej 3000zł polecam John Lobb jeżeli uda się dorwać za nie więcej niż 600gbp, gdyż powyżej 3000zł lepiej mimo wszystko pozostać przy miarowych, zwłaszcza w Polsce gdzie nie jest tak drogo jak w UK, gdzie za miarowe podobnej jakości co z Chmielnej, trzeba zapłacić 2000gbp i więcej, czyli jak za dobry zegarek Style - jeżeli mają bardzo klasyczne, formalne - Oxford - typ buta, fason jeżeli mniej formalne - Derby lub Monk na pojedynczy lub podwójny pasek, stąd nazwa Double Monk w drugim przypadku. Edytowane 28 Kwietnia 2014 przez Jakub Mróz 0 IWC Schaffhausen Cal. 83 INCA, JLC Master Control Ultra thin, Audemars Piguet cal. 2003 i cal. 2001, ML Pontos Automatique PT6117 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
eye_lip 24488 #734 Napisano 28 Kwietnia 2014 Buty od TJa są superwygodne, polecam. 0 Instagram.com/horlobby.watches Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Walter_87 6471 #735 Napisano 28 Kwietnia 2014 (edytowane) Do 1000zł polecam Loake.Do 1500zł polecam Church's.Do 2000zł polecam Laszlo Vass. Do 2500/3000zł polecam szyte na kopyto - miarowe - Jan Kielman lub Januszkiewicz(podobno bardziej wygodne, choć wolę stylistykę Kielmana i póki co nie mogę porównać wyrobów pracowni Pana Kielmana z tymi Pana Januszkiewicza, gdyż nie zamówiłem tych drugich) na Chmielnej w WarszawiePowyżej 3000zł polecam John Lobb jeżeli uda się dorwać za nie więcej niż 600gbp, gdyż powyżej 3000zł lepiej mimo wszystko pozostać przy miarowych, zwłaszcza w Polsce gdzie nie jest tak drogo jak w UK, gdzie za miarowe podobnej jakości co z Chmielnej, trzeba zapłacić 2000gbp i więcej, czyli jak za dobry zegarek To w normalnych cenach nie ma już godnych polecenia eleganckich butów...? Powyższe propozycje są raczej dla "fanatyków" Edytowane 28 Kwietnia 2014 przez Walter_87 0 KMZiZ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
eye_lip 24488 #736 Napisano 28 Kwietnia 2014 To są normalne ceny, przecież butów nie kupuje się na jeden sezon Walter_87 - Seiko za 1000zł zapewne powoduje podobne u reszty normalnego społeczeństwa 0 Instagram.com/horlobby.watches Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
aty3 12 #737 Napisano 28 Kwietnia 2014 To w normalnych cenach nie ma już godnych polecenia eleganckich butów...? Powyższe propozycje są raczej dla "fanatyków" Są, nie wiem po co na kilka wesel miałby kolega kupować buty za 3000 zł...Ja mam baty od chyba 8 lat i mógłbym polecić ale jak ostatnio oglądałem w sklepie to jakość już nie ta.Popatrz na ryłko... 0 Cytryn i Gumiak naprawiają co kto nie umiał Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Master Yoda 2171 #738 Napisano 28 Kwietnia 2014 Tak czytam te ceny i zastanawiam się ile zapłaciłem najwięcej za buty...... ,i chyba coś około 400zl.Co do zegarków ,przemilczę...... 0 Pozdrawiam, Marek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Walter_87 6471 #739 Napisano 28 Kwietnia 2014 Są, nie wiem po co na kilka wesel miałby kolega kupować buty za 3000 zł...Ja mam baty od chyba 8 lat i mógłbym polecić ale jak ostatnio oglądałem w sklepie to jakość już nie ta.Popatrz na ryłko... I właśnie o to mi chodzi Za ok. 500 zł można kupić na prawdę porządne, polskie buty na lata.Chociaż nie powiem, żebym nie chciał mieć jednej pary butów na obstalunek od Kielmana Tak czytam te ceny i zastanawiam się ile zapłaciłem najwięcej za buty...... ,i chyba coś około 400zl.Co do zegarków ,przemilczę...... Ja również... Zegarki to inna sprawa... 0 KMZiZ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
eye_lip 24488 #740 Napisano 28 Kwietnia 2014 (edytowane) Za ok. 500 zł można kupić na prawdę porządne, polskie buty na lata.Uwierz mi, że jakbyś wyprodukował coś co spełnia powyższe warunki, byłbyś ustawiony do końa życia Ponieważ temat znam od podszewki nie oczekuję kontrprzykładów. EOT z mojej strony Edytowane 28 Kwietnia 2014 przez eye_lip 0 Instagram.com/horlobby.watches Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Walter_87 6471 #741 Napisano 28 Kwietnia 2014 Również orientuję się w branży obuwniczej, tyle, że damskiej, i wiem, że nie trzeba przepłacać za napis na wyściółce, żeby kupić dobrej jakości buty 0 KMZiZ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
eye_lip 24488 #742 Napisano 28 Kwietnia 2014 Damska branża obuwnicza nie ma kompletnie nic wspólnego z męską branża obuwia klasycznego, to są zupełnie inne produkty w kontekście wykonania, jakości, technologii produkcji i przede wszystkim potrzeb konsumenta. W skrócie, w dobrej klasy obuwiu szytym metodą goodyear welted, cena jest odzwierciedleniem jakości wykonania, materiałów i co za tym idzie wygody oraz wytrzymałości. 0 Instagram.com/horlobby.watches Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Master Yoda 2171 #743 Napisano 28 Kwietnia 2014 To chyba wiem u kogo zamówić buty na ostatnią drogę...w końcu ma być na lata 0 Pozdrawiam, Marek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
eye_lip 24488 #744 Napisano 28 Kwietnia 2014 To jest całkiem dobry pomysł 0 Instagram.com/horlobby.watches Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jakub Mróz 16 #745 Napisano 29 Kwietnia 2014 Również orientuję się w branży obuwniczej, tyle, że damskiej, i wiem, że nie trzeba przepłacać za napis na wyściółce, żeby kupić dobrej jakości buty Fakt, nie ma większej różnicy jakościowej między słynnymi Christian Louboutin za 3/4k pln a butami np. Parada za 1000zł a dobrej jakości polskimi za 500/600zł, w damskim obuwiu. Między butami typu Oxford w technologii Goodyear welted, w 100% RĘCZNIE wytwarzanymi, z najwyższej jakości selekcjonowanych skór, gdzie pracownia liczy nie 300 Azajatów od masowej produkcji, a 10 brytyjskich szewców, prawdziwych rzemieślników, to cena, niestety jest adekwantna do jakości, jak w zegarkach manufakturowych i tutaj nie ma co dalej dyskutować, szczególnie na forum, gdzie ceni się wartość ręcznej ludzkiej pracy, prawdziwego rzemiosła, tradycji, ponadczasowości(tutaj wiele modeli ma taki sam wygląd i kształt nawet od 100lat!!!) i jakości na lata(wielu nosi obuwie miarowe lub RTW z poziomiu John Lobb, Edward Green i podobnych przez 5/10 gdy intensywniej a nawet 15 lat gdy mniej intensywnie), które można poddawać renowacji w tej samej pracowni, która je wytworzyła, przywracając do stanu FABRYCZNEGO, prócz kilku drobnych zmarszczeń i zagięć w miejscu gdzie stopa zgina się pod największym kątem w stosunku do podłoża. Poza tymi drobnymi śladami używania, dobre buty wyglądają jak nowe mimo lat używania. To jest po prostu inwestycja w jakość na lata. 0 IWC Schaffhausen Cal. 83 INCA, JLC Master Control Ultra thin, Audemars Piguet cal. 2003 i cal. 2001, ML Pontos Automatique PT6117 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Klik Klak 14 #746 Napisano 29 Kwietnia 2014 Uwierz mi, że jakbyś wyprodukował coś co spełnia powyższe warunki, byłbyś ustawiony do końa życia Ponieważ temat znam od podszewki nie oczekuję kontrprzykładów. EOT z mojej strony Eeee tam, odrzućmy religię GY, kołki od Duranca mam jedne od 1992 drugie od chyba 1998. Skora tych pierwszych jest nieprzeciętnie powycierana, obcas i podklejenie podeszwy naprawiałem ale naprawdę się ze mną nachodziły. Finezja i dokładność wykończenia może nie ale za 650 są to buty na długie lata. KJ 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MartinoTopolino 1 #747 Napisano 29 Kwietnia 2014 Panie i Panowie Ma ktoś doświadczenia z marką butów Blundstone ?? Jestem zainteresowany modelem 500 ewentualnie modelem 510. Jest to coś warte ?Pozdrawiam 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jakub Mróz 16 #748 Napisano 29 Kwietnia 2014 Ja noszę Church's sprzed wykupu przez grupę Prada, od 5 lat, średnio 1 raz na tydzień i nadal wyglądają jak nowe, prócz wspomnianych wzdłużnych zagięć w miejscu zgięcia stopy. Po każdym założeniu wkładam cedrowe prawidła i czyszczę + odświeżam skórę. 0 IWC Schaffhausen Cal. 83 INCA, JLC Master Control Ultra thin, Audemars Piguet cal. 2003 i cal. 2001, ML Pontos Automatique PT6117 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
aty3 12 #749 Napisano 29 Kwietnia 2014 A jakbyś te swoje buty wypchał, za przeproszeniem, gazetą to co by się stało? 0 Cytryn i Gumiak naprawiają co kto nie umiał Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jakub Mróz 16 #750 Napisano 29 Kwietnia 2014 Tusz w gazecie pod wpływem wilgoci rozpuszcza się i barwi skórę. Tutaj trafiłeś jak kulą w płot, gdyż drewno prawidła jest odpowiednio bardzo twarde, a zarazem w przeciwieństwie do metalu, papieru czy syntetycznych polimerów, świetnie chłonie wilgoć, a właściwie gospodaruje wilgocią. Pozwala to na usunięcie nadmiaru wilgoci, a jednocześnie nie powoduje wysuszenia skóry + bardzo twarde drewno, o odpowiednio dopasowanym kształcie do kształtu buta/stopy, pozwala zachować kształt buta na lata. Tutaj nie próbujcie nawet dyskutować, dopóki sam nie spróbujecie, bo to jest zwyczajna ignorancja. 0 IWC Schaffhausen Cal. 83 INCA, JLC Master Control Ultra thin, Audemars Piguet cal. 2003 i cal. 2001, ML Pontos Automatique PT6117 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach