gąssi_gąsqi 22 #3476 Napisano 30 Października 2017 (edytowane) Do poszukiwanych przez gąssi_gąsqi ( i częściowo przeze mnie) można jeszcze dodać takie https://www.zalando.pl/pier-one-sniegowce-cognac-pi912da4g-o11.html chociaż dalej nie jestem przekonany.Może wy macie jakieś pomysły? Mam już 4 lata Ecco terra Evo. I czas na zmiany. Szukam butów na zimę to ubiorów casualowych. Tj. jeansy, może jakieś chinosy, swetry, koszule, i kurtka zimowa (Wranglera, w ten deseń https://www.zalando.pl/alpha-industries-kurtka-zimowa-replica-blue-al522l002-k11.html?wmc=COM48_1881703 , granatowa parka, dokładnie mojego modelu nie znalazłem). Myślałem o tych https://eu.suitsupply.com/pl/shoes/koniakowy-br%C4%85z-trzewiki/FW1900.html?cgid=ShoesButy za 300 zł z góry bardzo mi się podobają ale wstawki tych pasków przy podeszwie z przodu i tylu buta zupełnie nie pasuje :/ ale nie są złe, cena jest przyjemna dla oka. Buty za 1399 zł co mogę powiedzieć, super ale to nie mój budżet. 600-700 zł max a najlepiej 500 zł a jaki masz numer buta ? Pytam bo martensy które docelowo chciałem kupić znalazłem w cenie naprawdę niskiej 300 zł ale rozmiar 41 czyli 26,6 cm. Ja dalej szukam, znajdę coś to podeśle tutaj. Edytowane 30 Października 2017 przez gąssi_gąsqi 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mayor 225 #3477 Napisano 30 Października 2017 Wiesz może jakiej konkretnie skóry używają? Z tego co znalazłem to jest tylko nazwa oro-legacy, nie spotkałem się z taką nazwą dotychczas.Red Wing przeważnie używa skór z garbarni SB Foot Tanning Co,którą kupił w 1986r.Oro-legacy to nowa nazwa dla skór wyprawionych według starych technologii z początków ubiegłego wieku,taki powrót do przeszłości.Ta skóra jest mniej przetworzona,bardziej naturalna od Oro-iginal. Na pewno buty z tej skóry nie będą wyglądały wiecznie jak nowe,przeciwnie szybko dostaną patyny i nabiorą wyglądu mocno używanych. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość 12xu #3478 Napisano 30 Października 2017 Cześć sprzedam nowe buty Meermin, chukka, rozmiar 9.5, kopyto Hiro B. Dla mnie okazały się za duże. Post dodany w dziale oferty niezegarkowe 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
RoKoKo 541 #3479 Napisano 31 Października 2017 Buty za 300 zł z góry bardzo mi się podobają ale wstawki tych pasków przy podeszwie z przodu i tylu buta zupełnie nie pasuje :/ ale nie są złe, cena jest przyjemna dla oka. Buty za 1399 zł co mogę powiedzieć, super ale to nie mój budżet. 600-700 zł max a najlepiej 500 zł a jaki masz numer buta ? Pytam bo martensy które docelowo chciałem kupić znalazłem w cenie naprawdę niskiej 300 zł ale rozmiar 41 czyli 26,6 cm. Ja dalej szukam, znajdę coś to podeśle tutaj. ja mam rozmiar adekwatny do wzrostu - 45 (lub zbliżony, bo niektóre marki zaniżają, Pilopla buty mam 43 :/) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
itor 7 #3480 Napisano 31 Października 2017 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
RoKoKo 541 #3481 Napisano 31 Października 2017 Znana mi marka. TOPR pomyka w Hanwagach, spore zniżki na nie mają.Kiedyś je rozpatrywałem, chyba trzeba wrócić do rozważań.Wersja ze zdjęcia to chyba Stuiben? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
itor 7 #3482 Napisano 31 Października 2017 Drugi model to Kofel limitowana edycja. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kiciol 7 #3483 Napisano 31 Października 2017 (edytowane) Może coś jak BEESWAX? Czysty wosk pszczeli?Wysłałem jeszcze zapytanie do multirenowacji. Dam znać.Ja używam środków z firmy Tarrago. Często polecane w sieci, dlatego kupiłem. Edytowane 31 Października 2017 przez Kiciol 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mayor 225 #3484 Napisano 31 Października 2017 Jeżeli chodzi o środki do konserwacji butów to temat jest złożony.Na pewno nie ma środków do wszystkiego,bo jak coś jest do wszystkiego to jest do niczego.Trudno też powiedzieć ,że dana firma (Kiwi,Meltonian,Tarrago,Saphire) ma wszystkie wyroby najlepsze na rynku,gdyż czasami dobra reputacja danego producenta jest wynikiem kampanii marketingowych. Często jest tak ,że dana firma produkuje tylko jeden środek,który najlepiej zabezpieczy buty na przykład przed solą i chemikaliami i nie ma nic innego w ofercie. Nie zawsze także najdroższe i najładniej opakowane znaczy najlepsze-jak ktoś kupi drogie buty za ponad $1000 to niekoniecznie krem Saphire będzie do nich najlepszy,ale na pewno będzie najdroższy i dostarczony w najładniejszym słoiczku. A często produkt tani zapakowany do zwyczajnej butelki lub czarnej puszki,bez kolorowej etykietki będzie o wiele lepszy i będzie go kilka(albo kilkanaście) razy więcej od tego który jest pakowany jak biżuteria . 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mizu80 14 #3485 Napisano 3 Listopada 2017 Czy ktoś zna dobrego szewca w Rzeszowie, który ma praskę do zakładania haczyków do butów i odpowiednie zaciski?Chyba że kaletnik albo rymarz?Tylko szukam Mistrza a nie rzeźnika od butów 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
spy 46 #3486 Napisano 3 Listopada 2017 W TK Maxx wysyp Chippewa. Udało mi się takie wyrwać. 11EE - 29cm, pancerne wykonanie. Dają na nie dwa lata gwarancji! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Remy 301 #3487 Napisano 3 Listopada 2017 (edytowane) W TK Maxx wysyp Chippewa. Udało mi się takie wyrwać. 11EE - 29cm, pancerne wykonanie. Dają na nie dwa lata gwarancji! Dla mnie zwycięzca w kategorii najbrzydsze buty.Wzorowane na butach sprzedawczyń z okresu PRL: Edytowane 3 Listopada 2017 przez Remy 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jimmy6 2373 #3488 Napisano 4 Listopada 2017 W TK Maxx wysyp Chippewa. Udało mi się takie wyrwać. 11EE - 29cm, pancerne wykonanie. Dają na nie dwa lata gwarancji! Rewelacyjne Małpki! Remy, odwrotnie, bo Małpki były pierwsze 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
łowca 339 #3489 Napisano 4 Listopada 2017 gąssi_gąsqi - nie kupuj tych butów ! Moje Martensy Bolty siadły po 2 tyg. - podeszwa w obu w tych samych miejscach się rozwulkanizowała (fabrycznie łączone na gorąco) - później żaden klej tego nie złapał porządnie. Generalnie do d...y - tylko sznurówki fajne czerwone mi zostały. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gąssi_gąsqi 22 #3490 Napisano 6 Listopada 2017 gąssi_gąsqi - nie kupuj tych butów ! Moje Martensy Bolty siadły po 2 tyg. - podeszwa w obu w tych samych miejscach się rozwulkanizowała (fabrycznie łączone na gorąco) - później żaden klej tego nie złapał porządnie. Generalnie do d...y - tylko sznurówki fajne czerwone mi zostały.Zaskoczyłeś mnie, sądziłem, że martensy trzymają jakość. Naprawili ci to w ramach gwarancji czy dałeś sobie spokój ? Swoją drogą dziękuje za przestrogę 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
łowca 339 #3491 Napisano 6 Listopada 2017 Martesny teraz produkcja jest na dalekim wschodzie i jakość również dalekowschodnia, choć ostatnio model 1460 robią ponownie w Anglii. Niestety to śmieszne - ale kilka dni po w niedziele wyrzuciłem paragon (pomyślałem co tu można reklamować w takich dobrych "firmowych" butach ?), we wtorek patrzę - a tu pęknięcie...od tej pory nie wyrzucam żadnych paragonów. OK - pomyślałem, jakiś błąd w sztuce w końcu to Martensy, upolowałem więc klasyczne czarne z 1988r.(Made in England) - prawdziwe, stary sprawdzony model itp. - te z kolei były wytrzymalsze, ale zapiętek ? wewnątrz na szwie ze starości odpadł- do szewca- naprawił i było ok. W tym roku w TK-MAXie upolowałem za 200 parę zł. waśnie 1460 i gdyby nie napis Made in England to bym nigdy nie kupił.Na razie się trzymają, choć przyznam, że są niezbyt wygodne ( trochę jak jakieś gumowce- szerokie i niekształtne),a i podeszwa również mało komfortowa, myślę, że te buty dziś to tylko sentyment i legenda lat 90. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
desmo 3940 #3492 Napisano 7 Listopada 2017 Obawiam się że w obecnych czasach masowego schodzenia z kosztów także przez marki tradycyjnie kojarzone z wysoką jakością , najskuteczniejszym sposobem na długowieczność butów jest... jeżdżenie samochodem. ( oczywiście z miękkimi dywanikami i wystarczająco szerokimi odstępami między pedałami ;-) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Jash #3493 Napisano 7 Listopada 2017 Niestety chińskie Martensy nie mają nic wspólnego jakościowo z tymi z UK, ale i te można jeszcze kupić. Wysłane z mojego Redmi 4 przy użyciu Tapatalka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Werchinio #3494 Napisano 7 Listopada 2017 Odnosnie brytyjskich Martensow, to ostatnio szukajac info nt wymiany zelowek w ww. trafilem na informacje o NPS Shoes. Robia bardzo podobne obuwie, chocby https://www.solovair-shoes.com/product/oxblood-6-eye-derby-boot/ no i calosc made in uk, moze kogos zainteresuje. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Jash #3495 Napisano 7 Listopada 2017 Pisaliśmy o tych butach kilkadziesiąt stron wcześniej. Dobra robota. Wysłane z mojego Redmi 4 przy użyciu Tapatalka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gąssi_gąsqi 22 #3496 Napisano 7 Listopada 2017 (edytowane) Odnosnie brytyjskich Martensow, to ostatnio szukajac info nt wymiany zelowek w ww. trafilem na informacje o NPS Shoes. Robia bardzo podobne obuwie, chocby https://www.solovair-shoes.com/product/oxblood-6-eye-derby-boot/ no i calosc made in uk, moze kogos zainteresuje.Pisaliśmy o tych butach kilkadziesiąt stron wcześniej. Dobra robota. Wysłane z mojego Redmi 4 przy użyciu TapatalkaNie słyszałem o tej marce, muszę chyba bardziej zagłębić się w tym temacie. I buty bardzo mi się podobają, bardzo podobne do Martensów. Póki co buty poniżej nr.1, jak nie znajdę nic innego to kupię, max do grudnia będę szukał. Są jakieś kody zniżkowe na ten sklep ? https://www.solovair-shoes.com/product/burgundy-rub-off-monkey-boot/ Edytowane 7 Listopada 2017 przez gąssi_gąsqi 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jimmy6 2373 #3497 Napisano 8 Listopada 2017 ............świetne! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
msokol19 132 #3498 Napisano 8 Listopada 2017 Panowie.Poszukuję wygodnych i w miarę eleganckich butów.Właściwie do użytku na co dzień. Jestem nauczycielem, pracuję w szkole - chodzę, stoję praktycznie kilka godzin dziennie. Cokolwiek bym nie kupił po pół roku nadaje się do wyrzucenia do kosza.Zależy mi na maksymalnej wytrzymałości, wygodzie.Stylistyka która mnie interesuje to Oxford, Brogs.Jestem w stanie przeznaczyć na nie do 500 zł. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Remy 301 #3499 Napisano 8 Listopada 2017 Panowie.Poszukuję wygodnych i w miarę eleganckich butów.Właściwie do użytku na co dzień. Jestem nauczycielem, pracuję w szkole - chodzę, stoję praktycznie kilka godzin dziennie. Cokolwiek bym nie kupił po pół roku nadaje się do wyrzucenia do kosza.Zależy mi na maksymalnej wytrzymałości, wygodzie.Stylistyka która mnie interesuje to Oxford, Brogs.Jestem w stanie przeznaczyć na nie do 500 zł. Jeżeli już kupisz buty lepsze jakościowo to niestety one są do używania na zmianę z inną parą.Za 500zł ciężko coś może coś na przecenach: klasycznebuty.pl, scarosso, bexley (najsłabsze),Meermin gdzieś na allegro, na ebay-u są licytacje w niskich cenach ale czasem można trafić na jakieś felerne - np. czuć je stęchlizną itd. (to był chyba jednostkowy przypadek).Generalnie bym szukał ne ebay.co.uk bo funt tani, zachęca do kupna po markach np. Barker itd. (zobacz na forum but w butonierce).Oczywiście buty ze skórzaną podeszwą od razu do zelowania - jakieś 30zł. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Elliasz 2 #3500 Napisano 9 Listopada 2017 Na taką pogodę jaką teraz to chyba najlepszą opcją będą jednak buty trekingowe. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach