kornel91 85354 #5326 Napisano 28 Grudnia 2020 4 godziny temu, revolta4 napisał: Marcin to tanecznym krokiem w pracy się poruszę i będzie ok. Jacek może lepiej nie bo pomyślą że pijany 😀 0 Pozdrawiam Marcin/kornel91 Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Crafter Blue, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Oris, Sinn, Zelos Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
revolta4 14600 #5327 Napisano 28 Grudnia 2020 3 minuty temu, kornel91 napisał: Jacek może lepiej nie bo pomyślą że pijany 😀 He he 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
irekm 1050 #5328 Napisano 28 Grudnia 2020 Prison boots, najlepszy mój zakup tego typu obuwia 1 Beware the fury of a patient man. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Hogg 884 #5329 Napisano 28 Grudnia 2020 Prison boots, najlepszy mój zakup tego typu obuwia Gdzie takie dają? Hogg 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
irekm 1050 #5330 Napisano 28 Grudnia 2020 Jedna parę kupiłem przez stronę producenta, druga jak się likwidował kiedys sklep internetowy. Ale wydaje mi się że ten kolor jest już niedostępny, chociaż mogę się mylić 1 Beware the fury of a patient man. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
porcelanowy 938 #5331 Napisano 29 Grudnia 2020 Powitoł Kumotrowie, a jak w światku butowym pisze się o red wing iron ranger? Cena odpowiada jakości czy to raczej hipsterski hype? Nie powiem, że choruję na nie (i jak coś ciekawszego w tym typie jest to chętnie przyjmę informację) ale od dawna przyglądam się tym butom i jak do tej pory przewracała mnie ich cena. Aaaale, urodziny się zbliżają (w lipcu ), jakąś nożową zabawkę się sprzeda i może lewej kasy mi wreszcie na nie styknie Skórzane palladium co prawda trzymają się dzielnie, ale wskoczyłyby w teren, a red wingi byłyby na miasto. 0 porcelanowy: Nóż to Narzędzie => ntn.knives.pl Z pamiętnika strapmakera amatora Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zielony.m 2129 #5332 Napisano 2 Stycznia 2021 https://nbsklep.pl/new_balance_m577uct panowie, jakby ktoś trafiłna te buty 45 to proszę o sygnał;) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zbyniu70 1356 #5333 Napisano 2 Stycznia 2021 (edytowane) 2 godziny temu, zielony.m napisał: https://nbsklep.pl/new_balance_m577uct panowie, jakby ktoś trafiłna te buty 45 to proszę o sygnał;) To buty na bardzo sztywnej podeszwie. Edytowane 2 Stycznia 2021 przez zbyniu70 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zielony.m 2129 #5334 Napisano 2 Stycznia 2021 To buty na bardzo sztywnej podeszwie.Twardym cza być nie miętkim 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zbyniu70 1356 #5335 Napisano 2 Stycznia 2021 18 minut temu, zielony.m napisał: 29 minut temu, zbyniu70 napisał: To buty na bardzo sztywnej podeszwie. Twardym cza być nie miętkim Oddałem ten badziew tego samego dnia. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
petruss 60040 #5336 Napisano 11 Stycznia 2021 Zastanawiam się nad uzupełnieniem gamy swoich butów, AKU są super, ale przydało by się coś z membraną (po doświadczeniach z brodzeniem). Miał ktoś w dłuższym użytkowaniu buty Garmont (np. MISURINA V), w stosunku do Scarpy, albo Zamberlana? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Jash #5337 Napisano 11 Stycznia 2021 A to Goretex nie jest taka membraną?Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Pro 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
petruss 60040 #5338 Napisano 11 Stycznia 2021 Mam AKU Tribute bez GTX. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lukebor 8240 #5339 Napisano 11 Stycznia 2021 Ja kiedyś dosyć długo użytkowałem Garmonty, ale to był jakiś model z lat 2002-2003, a wtedy jeszcze była inna jakość tego typu rzeczy. Pamietam, że były bardzo wygodne i trwałe. Teraz - od kilku lat - używam Meindla i tez jestem zadowolony. Obie marki polecam. 0 I'm not myself, but not dead and not for sale... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Jash #5340 Napisano 11 Stycznia 2021 Mam AKU Tribute bez GTX.O to chodzi, OK. Moje Bellamonty mają, wiec myślałem ze wszystkie Aku maja GTXWysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Pro 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
porcelanowy 938 #5341 Napisano 12 Stycznia 2021 Powitoł Sam teraz celuję w jakieś goretexowe midy i chyba na AKU SLOPE GTX się skończy - jeśli uda mi się gdzieś lokalnie (KRK) przymierzyć to pewnie wezmę. 0 porcelanowy: Nóż to Narzędzie => ntn.knives.pl Z pamiętnika strapmakera amatora Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wojtech 49 #5342 Napisano 15 Stycznia 2021 W dniu 11.01.2021 o 19:25, petruss napisał: Zastanawiam się nad uzupełnieniem gamy swoich butów, AKU są super, ale przydało by się coś z membraną (po doświadczeniach z brodzeniem). Miał ktoś w dłuższym użytkowaniu buty Garmont (np. MISURINA V), w stosunku do Scarpy, albo Zamberlana? A sprawdzałeś ofertę Hanwag? Producent średnio znany w PL, a ma bardzo dobre jakościowo produkty. 0 Wojtek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
petruss 60040 #5343 Napisano 15 Stycznia 2021 Tak, fajne są. Trochę ponad budżet, ale... czasem w TK Maxx są (tylko nie 43nr) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
proki1971 770 #5344 Napisano 19 Stycznia 2021 W dniu 15.01.2021 o 07:08, wojtech napisał: A sprawdzałeś ofertę Hanwag? Producent średnio znany w PL, a ma bardzo dobre jakościowo produkty. Jak średnio znany? Chyba każdy chodzący po górach zna te firmę , rewelacyjne buty 😀 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wojtech 49 #5345 Napisano 19 Stycznia 2021 Godzinę temu, proki1971 napisał: Jak średnio znany? Chyba każdy chodzący po górach zna te firmę , rewelacyjne buty 😀 No właśnie nie każdy zna tego producenta. I jestem tego pewien. W dzisiejszych czasach w góry jeździ mnóstwo turystów, często przypadkowych. Zdecydowana większość zna THF, Salomona, Jack Wolfskin, Salewę itd, może co bardziej ambitni Scarpę, AKU, Garmonta. Hanwag nie ma dużej reklamy, stąd mniejsza popularność. Mozna to zauważyć na szlaku. Hanwag produkuje rewelacyjne obuwie, bardzo wygodne, ale nie przykładają chyba większej uwagi do designu. Do tego nie są najtańsi. Stąd jw. 0 Wojtek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
RoKoKo 541 #5346 Napisano 19 Stycznia 2021 Hanwag jest marką specjalistyczną. Nie muszą się reklamować. Z tego co kojarzę TOPR biega w nich, albo biegał, a tak samo jak na Salewę mają fajne zniżki na Hanwag. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
porcelanowy 938 #5347 Napisano 21 Stycznia 2021 (edytowane) Powitoł Hanwag nie są same w sobie specjalistyczne choć i takie mają w ofercie. Są stosunkowo mało znane, cena ponad średnią, wizualnie nie walczą o klienta (choć tu akurat dla mnie plus ). Gdy kończyłem przygodę z Kupczakami mierzyłem kilka ich modeli - ogólnie dosyć twarde (podeszwa i cholewa) jak na moje użytkowanie, albo sporo ponad mój budżet. Polecam rzucić okiem na buty Prabos. Dosyć dobra obsługa przez polski sklep, sporo modeli, ceny tyłka nie urywają w stosunku do tego co oferują. Mierzyłem ich Tundry i mimo, że ostatecznie nie wziąłem (nie dopasowałem rozmiaru - różny rozmiar stóp ) to wykonania jak najbardziej na plus. Do mnie dotarły AKU Slope - po szybkim i krótkim spacerze: fajne, zgrabne, niezbyt twarde, podeszwa fajnie amortyzuje. Trochę denerwuje brak podcięcia z tyłu na "achillesa". Zobaczymy jak to będzie w dłuższym użytkowaniu. AKU nie dodaje już dwóch par sznurówek? Te pomarańczowe fajne, ale coś bardziej stonowanego by się przydało edyta - coś nie chce osadzić fotki - trzeba kliknąć w linkę https://imgur.com/QyORmrM Edytowane 21 Stycznia 2021 przez porcelanowy 0 porcelanowy: Nóż to Narzędzie => ntn.knives.pl Z pamiętnika strapmakera amatora Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Jash #5348 Napisano 21 Stycznia 2021 Ja do swoich ostatnio kupionych Aku Bellamont dostałem dwie pary sznurowadeł - żółte i brązowe. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
porcelanowy 938 #5349 Napisano 21 Stycznia 2021 Powitoł "Były model w których były 2 pary sznurowadeł, ale obecnie nie mamy żadnych" - wiadomość z E-Horyzontu IMO g...no prawda. Buty wyglądają na nieużywane, ale pudło obite jakby dekadę po magazynie latało i ze dwa razy wracało ze zwrotem Pewnie się "zapodziały." Olewam, bo nie ma o co kopii kruszyć. W weekend poszukam jakiego szuwaksu do impregnacji i postaram się przeciorać po krzakach. Szkoda że śnieg znika w zastraszającym tempie @Jash - które bellamonty masz? Fajne? Zastanawiam się, czy przed latem nie dokupić sobie półbutów. 0 porcelanowy: Nóż to Narzędzie => ntn.knives.pl Z pamiętnika strapmakera amatora Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Jash #5350 Napisano 21 Stycznia 2021 Mam te: Trekkingi AKU - Bellamont 3 Suede Gt GORE-TEX 504.3 Dark Brown/Yellow - Buty Trekkingowe i Trapery - Półbuty - Męskie | eobuwie.pl Buty super, ale musiałem zmienić ich świetne wkładki bambusowe, na cieniutkie skórzane. Buty są meeega wąskie plus ja mam wysokie podbicie. Tak, czy siak 3 dużo fajniejsze niż 2, które są odrobinę wyższe i ściągają skalp z kostek 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach